Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Ja vagy ugy. En meg a Q9500-rol beszeltem. Koszonom, de tudok itt venni az UK-ban ~41k-ert... 😉 Amugy Solt elvtarshoz hasonloan kivarok a Bulldozerig, nagyon ugy tunik hogy fenekbe billenti ar/teljesitmenyt tekintve. AMD-s lap meg amugy is mindig olcsobb.
Ha egyeb csoda nem tortenik max. lejjebb nyomja a Szandi arat.

Saor Alba

Igen... de az mindjárt itt van! 😊 Addig elvagyok a q9550-l... 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Most az I5 2500K ról sandy beszélünk,beszélek. Az mióta három éves proci?<#nemtudom> Tudtommal idén jelent meg nem?Mondom 43 ért hozok neked.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Solten
Kiraly, ~3 ev elteltevel csokkent 6 ezerrel... <#vigyor>

Saor Alba

Her Laca
Már most csökkent az ára. 43 ért hozok neked ha kell😊 De pl a Lord ban is 55 rõl 49 re levitték. Figyeld csak meg 😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Persze ,hogy jó lesz. No de mikor? Nyár környékén ha jól olvastam.

Solten
Persze, a Zintel nevezetu jotekonysagi intezmeny arrol hires hogy 35-ert adna... <#rolleyes> Mikor az "oskovulet" Q9500-uk is 50 ropi felett van...

Saor Alba

😄

Én kivárok... érzem, hogy nagyon jó lesz! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Hagyd már😊 Mire kihozzák addig mindenki I5 re vált.
Az Intel evvel a procival most aljas módon kicseszett a konkurenssel,szerintem. Figyeld meg pár hónap múlva jól leviszik az árát,szerintem 35-40 körül fogják adni. Mindenki rohan majd a boltokba.

<#vigyor2>

www.smart-bus.hu

Her Laca
Mint ez itt?

Nem azt mondtam, hogy férfi neve lesz dundi! 😄

www.smart-bus.hu

pointer4
Lesz IVÁN nevû procija valakinek ? 😄
Normális helyeken megvárják amíg olyan cpu is kapható lesz, aminek férfias neve van!! 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Kb mindenhol. Normális üzletben tartanak.Nem normális boltokban meg nem kell vásárolni.😊

V43 1105

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

morcosqtya
És kb. 2-3 éve még milyen soknak számított... már a 2 sem volt annyira rossz..

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Tessék:
KINGMAX 4096MB DDR2 1066MHz KIT 12.925 Ft
AMD Athlon II X4 640 3.00GHz AM3 BOX 21.235 Ft
VTX3D VX5770 1GBD5-H PCIE 27.050 Ft
Össz: 61.210 Ft
Szerintem 2GB memória már kevés kell a 4GB minimum.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Szia!

Mi a táp márkája?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Scottt
Sziasztok,60ezer forintos keretbõl írna valaki nekem 1 konfigot(Igazából csak processzor,videókártya,és még 2GB memória kellene)ami passzol GA-MA770-UD3-as alaplapba,és elbírja 1 360Wattos táp.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

kifli
tényleg, nemisértem, hogy miért fejleszt mindkét gyártó egy csomó fölösleges kártyát. Mikor elég lenne mondjuk olyan léptékben, hogy 3870 5850 5970, hisz úgysem érzünk különbséget nem? 😄

Volt egy 4850-em, ez teljesítményben igen közel áll az 5750-hez. Ez pedig a gts450 ellenfele. Jelenleg egy 5770-em van, és sok helyen, ahol ez elég, a 4850 nem volt elég. (fc2, crysis, gta4, és még szerintem sorolhatnám, hogy melyek azok a játékok, ahol ugyanolyan beállítások melett, játszhatóan fut 5770-el a játék, 4850-el pedig lejebb kellett adnom a grafikai szintbõl)

Ismerõsnek az enyémhez ingen hasonló gépe van, különbség hogy neki 5750-e van, nekem 5770-em, a különbség érezhetõ így is. (Ez támadható, hogy biztos nem minden alkatrész egyforma, ezért ott a fenti példa...)

Az 5850-el való összevetéssel kapcsolatban is van pár ötletem, mennyivel erõsebb...
Szerintem lehetne taláni példát arra, hogy például fizonyos beállítások mellett egyik még fut, másik nem. És nem kell hozzá kipróbálnia, arra van a sok tesztoldal, fórum 😉

CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178

Nyilván volt mindkettõ a birtokodban, így megkérdezném:
Mennyi a különbség a 2 vga között teljesítményben? Ahová nem elég az egyik, oda elég a másik?

Ugyanmár...
Dög egyformák, és ahol az egyik elvérzik ott a másik sem elég.

fotográfik kolomp edisön :D

kifli
5850 30-32e azért az nem 10%-al gyorsabb...
azért azt vágjátok, hogy itt 2-3 ezer forinton és +/- 10% sebességkülönbségen megy a szájkarate
😄

franc0
Persze hogy nem értek mindenhez, de ezért van az internet meg a barátok. Van hova fordulni, mielõtt lehúznának.
Ha már oda eljut valaki, hogy egy fórumban kérdez az remek. De akkor hallgasson is a többire, ha már a szabadidõnkben ingyen és bérmentve tanácsot adunk.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Her Laca
Az a baj,hogy te ,vagy ti,vagy akár én is hobbi szintem kicsit megszállottjai vagyunk a pc nek. Mondhatni tájékozottabbak mint egy átlag használó.
Az átlag felhasználót egy picit sem érdekli,vagy ha érdekli nem ért hozzá( jelzem minek is kéne neki) hogy melyik milyen ,mit tud stb.
És veszik a vackokat ,amiért se te se én egy fillért sem adnánk.
Te sem értesz mindenhez gondolom,és biztos találunk olyan szolgáltatást ,árút ,akármit ahol bármikor palira vesznek. Nem?😊

franc0
Ja a WD-vel semmi bajom, archiválásra WD20EARS-ot vennék például.

franc0
Alapjában véve egyetértünk, de...
az emberek sajnos birkák. Ha nem tudatos fogyasztóként viselkedünk, akkor úgy járunk mint például a laptopoknál. Már szinte csak 16:9-es glossy laptopot kapsz, ami meg nem ilyen, az "extra igény", ezért irreálisan drága.
Ott is vették az emberek amit eléjük raktak, a gyártók meg jót röhögnek a markukba.

Én elfogadom az álláspontodat, de nekem sajnos az emberi hülyeségtõl feláll a szõr a hátamon. Ezért ha valaki birka, fenntartom a jogot hogy kiosszam. Ebben a topikban is kifakadtam már a "csak WD vinyót veszek" jellegû emberek miatt.

Her Laca
Az emberek nagy része szereti a jól bevált dolgokat,nem szívesen változtat.
Jelzem ez a Magyar emberekre hatványozottan igaz.

Morcos.
Én egyet értek veled,mi több én a megrögzött NV használó pl most Ati AMD kártyát használok. Kipróbáltam ,jó.
Különben meg én semmi értelmét nem látom egymás,vagy mások gyõzködésének,szerintem ahogy ezt már régóta mondom is,mindkét gyártó közel azonos terméket kínál. Nincs igazán különbség köztük,legalábbis kiugró nem.Ha valakinek ez vagy az szimpatikus akármilyen okból az az õ dolga. Szvsz.

morcosqtya
"termékkel ,vagy gyártóval személy szerint meg vagy elégedve,nincs vele semmi problémád.."

Ennek kellene a természetesnek lennie, nem csodálkozni rajta, így amennyiben még nincs tapasztalat és összehasonlítási alap másik gyártóval szemben ez nem érv sem a maradás sem a lépés mellett..

Itt nem csak az egyébként elvárható megbízhatóságról, hanem elsõsorban a teljesítményrõl való döntésre utaltam.
Legtöbben a tesztekben szereplõ mért teljesítményértékek alapján vesznek kártyát, nem a doboz színe miatt.
Az sem gyakori szempont, hogy XY-nak az nVidiája elromlott, mert 100000 másik emberbõl 143 elmondhatja ugyanezt, de az ATI-król is ugyanennyien, stb..

Így ha az nVidiával/ATI-val általánosságban mint márkával meg vagy elégedve, az nem egy indok arra, hogy ne próbáld ki a másikat.
Egyrészt sokezer ember megvan vele elégedve, másrészt a másik gyártóval is megvan elégedve sokezer másik ember. Egyik sem akar szart gyártani. A márkanév (jelen két gyártóra értve) nem garancia se a jóra se a rosszra.

Konkrét termék modellre (vagy vonalra) értelmezhetõ amit írsz (lásd tipushibák).

Az viszont bármelyik gyártónál elõfordul idõnként..

Solten
"mi lehet az oka ,hogy egy számodra ismeretlen dologba belevágj?"

pl. nem fosik az ujtol. Nem is az olyan emberek vittek elore a vilagot, akik kenyelem es felelem miatt ragaszkodtak a jol bevalthoz. Inkabb hatraltattak.

Saor Alba

Her Laca

De az érzelmeket valami táplálja,kiváltja.
Ha egy termékkel ,vagy gyártóval személy szerint meg vagy elégedve,nincs vele semmi problémád,akkor ,mi lehet az oka ,hogy egy számodra ismeretlen dologba belevágj? A legjobb reklám még mindig az ha a vásárló elégedett a termékkel,legalábbis szerinte.

TaRka0107
<#eljen><#taps><#worship>

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

morcosqtya
Sokszor gazdaságilag ésszerûtlen mindenáron ragaszkodni egy adott márkához.
Tekintettel arra, hogy minden gyártó igyekszik a termékeivel lefedni a piac teljes spektrumát.
Egyik negyedévben az nVidia kínál kedvezõbbet 30ezerért, a következõben már az ATI. Ráadásul nem is mindig ugyanabban az árban.. 30-ért még az "X" a jó, aztán 34-ért már kapsz "Y"-t a másiktól, de felette meg ott van 40-ért a "Z" ami nagyon jó vétel.. stb.. váltakozva fel a csillagos égig.

Ez inkább egyfajta megszokás, sok embernél önigazolásként mûködik.
Az emberi természet alapvetõen olyan, hogy amit megszereztünk, arra esküdni fogunk, ha másért nem akkor azért, hogy nehogy be kelljen ismerni önmagunk elõtt, hogy rossz bizniszt csináltunk ezúttal.
Tisztán kell látni, ha kell tudni kell "veszíteni" és egy új döntést hozni...

Én AMD-vel kezdtem, emellett nVidia kártyáim voltak.
Most váltottam, Intel platformon vagyok, és ATI kártyám maradt vissza az elõzõ konfig utolsó napjaiból, így azt most nem cserélem.

Nem kifejezetten mondanám magam sem Intel-papnak sem AMD-lovagnak..
Jelenleg Intel van, ennyi.

A márkahûség nagyobb részben érzelmeken alapul, kisebb részben tájékozottságon és racionális döntésen.

kifli
gts450 nemsokkal erõsebb mint 9800

Amúgy 1-2 helyen már kapható 5850 32k körül. Bestbuy...

rumkola:

"amd userek véleményeivel meg ne foglalkozz"

Az fel sem merült benned, hogy nem amd userek, hanem ésszel vásároló userek?
Solten
Ha tovabbra is szivatni akarod magad mert olyan hudehuseges vasarlo vagy, akkor a masodik. Az olcsobb GTX460-al vigyazz, azok az SE butitott verzoik es lassabbak. Vegul is csak ~13-15%-al gyorsabb a +1 -val tobb 6850.

Amugy meg: #65194.

Saor Alba

Fõleg, hogy jönnek a leárazott Sapphire HD5850-s vga-k... 30000.-Ft körül lesznek! 😊

www.smart-bus.hu

Sir Quno Jedi
megkapta

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Jakuza001
Mar megint egy reklamozos, torolje valaki es jutalmazzatok meg.

Jakuza001
Ez a baj veletek, hogy vegletekig ragaszkodtok valamihez, mikozben van mas es jobb is. 😄

Ne a gyartokat, hanem a sajat erdekeiteket tartsatok szem elott.

most látom miket linkeltél, ezek jók lesznek, amd userek véleményeivel meg ne foglalkozz, mindenre jók ezek 1680ban, gtx még 1920-ban is

gts450 512MB 23K körül megy
ha van több pénzed akkor meg egyértelmûen gtx460 768MB 34K körül

The Protector
Mert mindig is nvidiám volt,nem akarok benchmarkokkal felvágni senkinek sem mert a játékokkal semmi gebaszom nem volt eddig.Teljesen elégedett vagyok vele és hûséges vásárlónak vagyok mondható.Egyszer még a hd4850 fénykorában majdnem meg lehetett gyõzni de végül nem vettem azt.

Szóval elérhetõ árú,megbízható,9800Gt nél vmivel erõsebb VGA-t tud vki?

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

DarkSector
Ez lehet az árához képest jó, de a játékok hogy mennek vele az megint más kérdés lenne. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

franc0
Ár/érték arányban ez nem rossz.

De most már kérlek magyarázd el, miért csak nVidia jó.

The Protector
Ahham.De akkor mit ajánlotok?Csakis Nvidia legyen.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

kifli
kurvadrága, és ahhoz képest még szar is. Sokat is eszik (többet mint egy 5770) úgyhogy jabban melegszik is, ha már a hûtés is számít...
Solten
#65181 vagy: link.

Saor Alba

Jakuza001
Vegyel inkabb 6850-t, az is 40k korul van.