103176
1411386313.png
  • Klemice
    :))
  • Hecker007
    csakhogy a cpu órajelét nem magonként kell számolni
  • DIESEL DOG #88690
    Szerintem a CPU magok órajeleire gondolt...
  • Szabi #88689
    -.-
  • Blum
    Miert,hany proci van benne?
  • Szabi #88687
    1275W-os táppal használják ezt a gépet és három függőleges monitorral, ja és a procik 4.8on ketyegnek :D
  • Nephin
    Plusz hozzá Paksot. :D
  • Szabi #88685
    off: akarom
  • Puhos
    Ezek szerint akkor kell monitor is? Mert úgy karcsú lesz a zsé, persze attól függ mivel szeretnél játszani?
  • Gabor85
    Sziasztok.

Játékra szeretnék gépet összerakni 160k alatt legyen, ház, egér, bilentyűzet nélkül lga1150 foglalattal usb3 legyen benne.
  • Puhos
    Nem az alaplapon van a vga kártya, hanem a processzorba van integrálva. Hát akkor abba meg kellene egy jobb hangkártya is. Vagy esetleg ez a lap.
  • raulrm
    A HDMI miatt kellett a vga, mert tv-re akarják majd kötni (az alaplapon is van egy, tudom), és itt ki is merül az igény iránta.
    Zene területére lesz szánva a gép, tehát 0 játék. A cél csak az volt hogy minél kisebb helyet foglaljon.
    Amit ajánlottál H87-es alaplap, abból is van mini ITX-es verzió ahogy néztem, de drágább is.

• Puhos
    Azt nem is írtam, hogy ha netán az alaplap cserélve lenne akkor a házat is cserélni kellene. Igazából nem tudom, hogy a gép mire lesz használva, és mennyi a ráfordítható összeg. De az biztos, hogy egy i5-ös processzor mellé abszolút nem illik egy ilyen 5.000 Ft-os vga kártya!!!!
  • DIESEL DOG #88679
    wtf... elnézést ha valakit "kiütöttem"... :/
  • DIESEL DOG #88678
    Igazán nincs mit! :)

Későbbiekben természetesen fejleszthető a gép, tud majd bele rakni további memória modulokat is, ssd-t is, a kompromisszum csak annyi hogy a processzor "K" jelzés nélküli tehát szorzózáras, ezért nem lehetséges a további órajel megemelése, de édesapád nem hiszem hogy szeretne ilyennel foglalkozni, de ha esetleg szükséges akkor i5 4670K ami viszont már drágább.
  • raulrm
    Köszönöm a gyors választ, de olyan is tudna írni, aki a "Erre a konfigra szeretnék kérni véleményeket." utáni részt is elolvasta? Köszönöm előre is!
  • DIESEL DOG #88676
    Igazán nincs mit! :)

Későbbiekben fejleszthető a gép, tud majd bele rakni további memória modulokat is, ssd-t is, a kompromisszum csak annyi hogy a processzor "K" jelzés nélküli tehát szorzózáras, ezért nem lehetséges a további órajel megemelése, de édesapád nem hiszem hogy szeretne ilyennel foglalkozni, de ha esetleg szükséges akkor i5 4670K ami viszont már drágább.
  • DarkHorSe
    Koszi szepen!
  • DIESEL DOG #88674
    Szia!

A noteszgépekbe szánt processzorokat ne hasonlítsuk össze az asztali gépekbe szánt processzorokkal. Az említett felhasználási célokra én a következőt tudnám ajánlani az általad megadott felhasználható keret szerint:

Alaplap: Asus H87M-Plus ~25e Ft
    CPU: Intel Core i5 4570 3,20GHz ~50e Ft
    HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200rpm 64MB Cache ~15e Ft
    RAM: Kingston Hyper-X Black 8GB DDR3 CL9 1600MHz ~20e Ft
    VGA: Gigabyte R7 260X OC 2GB GDDR5 ~38e Ft
    PSU: FSP Hexa 500W ~13e Ft
    Ház: Coolermaster N200 ~11e Ft

Összesen: ~172e Ft

• DIESEL DOG #88673
    Szia!

Alaplap: Gigabyte GA-B85M-D2V ~16e Ft
    CPU: Intel Core i3 4330 3,50GHz ~ 32e Ft
    HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200rpm 64MB Cache ~15e Ft
    RAM: Kingston Hyper-X Black 1600MHz CL9 8GB ~ 20e Ft
    VGA: Gigabyte R7 260X OC 2GB GDDR5 ~38e Ft
    PSU: FSP Hexa 500W ~13e Ft
    Ház: Coolermaster N200 ~11e Ft

Összesen: ~145e Ft
  • Puhos
    Az alaplapot cserélném egy H87-es lapra, a proci helyett inkább ez , olcsóbb 2k-val és 3,2Ghz-es. A vga kuka (bár nem tudom, hogy mire kell, de gondolom nem játékra) a táp FSP Raider 550W vagy Chieftec CTG 550w. Ha a gép játékra is lesz használva akkor inkább 8 Gb memória kéne.
  • raulrm
    Sziasztok!
    Erre a konfigra szeretnék kérni véleményeket. Leginkább azt szeretném tudni, hogy ez így valid konfiguráció-e, össze lehet szerelni vagy sem, befér minden, és nincs az hogy kevés a csatlakozó mondjuk stb.
    Előre is köszönöm a válaszokat!

Ház: Cooler Master Elite 120 Advanced táp nélküli fekete ház
    Alaplap: ASUS H81I-PLUS
    Processzor: Intel Core i5 3 GHz dobozos Socket 1150 i5-4430
    Memória: 4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingston (2db)
    SSD: 120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX 3K meghajtó
    HDD: 1TB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 64MB cache
    VGA: ASUS GeForce 210-SL-TC1GD3-L 1GB DDR3
    DVD író: Samsung SH-224DB/BEBE SATA DVD író fekete
    Táp: Chieftec 600W Smart
  • DarkHorSe
    Hello, ha valaki unatkozik osszerakhatna egy gepet mondjuk az iponrol, gyereknek lenne jatekra, Warcraft3, minecraft, arma2 meg ilyenekkel szokott jatszani. Legyen benne azert normalis videokartya. 130-140 korul koltenenk ra.
  • magus
    Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, tudom, hogy kicsit későn van, de karácsonyra össze kéne raknom egy PC-t... Édesapámnak lenne, ami alapvetően ezeket a dolgokat jelenti

-nem fog rajta játszani
    -viszont villamosmérnök, vagyis nem egy kompromisszumokkal teli gépet szeretnénk neki, és amúgy is, olyan gépet akarok, ami még ha nem is fog rajta full hd-ban bf4-ezni, azért alkalmas hd videó szerkesztésre is akár, munkaeszköze, elég sok mindenre, úgyhogy ne akadjon meg olyanoktól, hogy túl sok ablak van nyitva...
    -ne kelljen egy darabig hozzányúlni, max olyan fejlesztések, hogy ssd-t rak bele, vagy több memóriát.
    -a keret olyan 150-170e Ft.
    -ami viszont ezt meg tudja dobni, hogy gyakorlatilag a nulláról kell felépítenem, ház és táp kell, monitor és perifériák nem.

Azt nem tudom eldönteni alapvetően, hogy AMD vagy Intel... Intelből néztem az i7-et, amihez biztos nem kéne hozzányúlni, de elég drága ahogy néztem, és nem biztos, hogy megéri valakinek aki szinte sosem játszana rajta. Néztem az i5-s szériát, de abból nem tudom eldönteni, hogy megéri-e még venni olyat. A céges laptopomban egy i5-s van, és legszívesebben a kukába vágnám, de azért egy Lenovo T420-as nem mai darab, az újabb szériák gondolom nem ilyen teljesítményűek. Illetve néztem az AMD-t, de ott nem feltétlen sikerült eligazodnom, nem hallok feltétlen jókat róluk... Viszont olcsóbbak. Néztem FX szériát, de annak a fogyasztása megmosolyogtató mértékeket is elérhet...

Alaplapból nem tudom mire kellene figyelnem (elég rég volt egyáltalán PC a kezemben : / ). Ehhez kapcsolódóan, ha mondjuk egy olyan gépet akarok, ami nem lesz játékra használva, de adott esetben egy videóvágás, vagy komolyabb igénybevétel (akár képszerkesztés, vagy egyszerűen csak 40 ablak nyitva, videókkal, stb) akkor gondolom dedikált kártya kell, az alaplapra integrált dolgok nem lesznek elegek. Egy belépőszintű kártya, ~30-40k megfelelő lehet ilyen célra?

Tudom, hogy kicsit sutának tűnhetnek a kérdése, sajnos nem foglalkoztam a témával egy ideje már, de remélem a kép átjön, hogy mit szeretnék, és előre is köszönöm szépen a segítséget : )
  • Norby646
    OEM a cucc, 17-re gondoltam, de ha kell van egy max fél éves garis cooler master hűtőm hozzá +1500ért:

• Peet199009
    És mennyi lesz?
  • Norby646
    Hát ha érdekel az én q8400-am eladó lesz nemsokára. :)

Más: A ház végül egy cooler master k380 kwn1 lett/lesz, mellé egy 12cm-es piros ledes cooler master ventilátort rendeltem.
  • V43 1105
    Ha nem most fejleszt hanem még spórol.
  • Peet199009
    Egy másik kérdésem is lenne. Ismerősömnek van egy nemtudom milyen socketed775ös lapja, intel e2220as proci és HD4850es videókari. 20-30 ezer körül tud csak most fejleszteni.
    A kérdés az lenne, hogy a procit cserélje le mondjuk egy q9300ra, vagy vidkarit cseréljen, vagy esetleg valami frissebb alaplapot amibe még belemegy a ddr2es ram valami újabb procival együtt? Mivel járna a legjobban?
  • Peet199009
    Sikerült megcsinálni azzal a progival amit ajánlottál! Köszi! Letudtam róla törölni minden partíciót, utána már láttam lemezkezelőben és tudtam formázni.
    Windows7-USB-DVD-tool nevű progi vágta gallyra amúgy. Köszi még egyszer!
  • Hecker007
    Úgy kéne, a progi amivel csináltad a boot pendrive-ot nem tudja letörölni róla? Én Paragon Partition Maneger-t használtam legutóbb partíció kezelésre, de ilyennel konkrétan még nem találkoztam, ha azzal se megy akkor próbáld meg egy live linux alól törölni az biztos megcsinálja.
  • Peet199009
    Bemegyek a lemezkezelőbe, de a 7,3 gigás fekete részt nem engedi törölni. Esetleg valami programot nem tudsz ajánlani?

Vagy hogy kéne törölni lemezkezelőben? Bejönnek a pendrive blokkjai, ott jobb egérgomb és törlés nem?
  • Hecker007
    Lemezkezelőben töröld róla a partíciókat, és csinálj rá egy sima ntfs/fat32 partíciót, azt már tudod formázni.
  • Peet199009
    Erre nemtud senki semmit? Esetleg ezzel foglalkozó fórumot?
  • setuh
    Koszi!
    Rendszernek is lesz, igen,szoval akkor rendszernek 7200rpm-est erdemes?

Ha tenyleg csak annyi a kulonbseg, akkor termeszetesen meger annyit a +500gb meg ha ki se fogom hasznalni egyelore.
  • Vadnokedli
    Rendszernek lesz? Caviar Blue
    Rendszer nélkül?

Amúgy 1500/2000 forinttal olcsóbb az 500GB-s mint az 1 TB-s neked megéri az az 1500-2000 forint a + 500GB-t?
  • setuh
    Sziasztok!

Kene valami uj hdd a gepembe,mert a mostani mar megvan vagy 6-7 eves,rohadt hangos raadasul eleg lassu is.Szoval kb. 500 gb-as eleg lenne,mostani 400 de siman megferek mert van egy kulso 2tb-es,halk legyen,olcso es viszonylag gyors,mit tudnatok ajanlani?:D
  • DIESEL DOG #88655
    Igazán nincs mit. :)
  • Puhos
    Nincs mit.
  • Norby646
    ÉRtem, köszi még1x mindent!