103176
1411386313.png
  • Blum
    Nem rossz,a tap kabelei irtozatosan rovidek bar ebbe a "hazba" (?) valoszinuleg eleg lesz.

A RAM es a gamepad fogyasztasa pedig nem kifejezetten nagy,nem lesz gond
  • hugopareiros
    Sziasztok!
    Ez a konfig:
    kép

Korrekt összeállítás?
    Ha lesz majd pénz rá, akkor ki lenne még bővítve egy ugyanilyen páros rammal.
    Illetve a 400-as táp elbírja majd a dolgot? A plusz rammal illetve ha rá lenne a kötve a gépre 2 gamepad. Akkor is?
  • Vadnokedli
    Azért élt kevesebbet a Samsung mert inkább azt használtad mint az LG-t csak nem emlékszel rá mert már olyan rég volt. jk
  • Dodo55
    DVD írókból nekem eddig inkább az LG vált be (a Samsunggal szemben, a többivel nincs tapasztalatom).
    A 8 éves LG a mai napig gond nélkül olvas mindent, ellenben az 5-6 éves Samsung már alig akar valamit, plusz van még egy 8 éves DVD-ROM/CDRW Combo Samsung is, az meg már semmit nem olvas. Ezek még IDE-sek voltak. Aztán van SATA-s is mindkét márkából, ismeretlen eredetűek (úgy kaptam őket alkatrésznek), de azok közűl is az LG van inkább a helyzet magaslatán (kitűnően olvassa és írja még az ezer éves tiszta karcos DVD+RW lemezeket is), illetve valószínűleg szintén az az öregebb is.

Meg még ami kurva jó volt régen az a Plextor, abból van egy 9-10 éves olvasóm, na az is még a mai napig megeszi a karcos DVD+RW-ket is ha épp arról van szó. Íróm már nem volt tőlük, azokról már nem tudok nyilatkozni.
  • ToCsEk
    értem köszi, akkor még gyűjtünk rá
  • LV 426
    Na igen, így spórolnék egy 10-est. Az a kérdésem hogy miben jobb a 25000-es ASUS, vagy mivel gyengébb a Gigabite?
  • DIESEL DOG #88726
    Szia! Ami már valóban erősebb a mostani konfigurációdnál az már zsebbenyúlósabb. Arra a 70-re rá kellene dobnod pluszba legkevesebb 30e Ft-ot, de inkább többet.

Alaplap: Gigabyte GA-B85M-D2V ~16e Ft
    CPU: Intel Core i3 4130 3,40GHz ~30e Ft
    RAM: Kingston Hyper-X Black DDR3 8GB 1600MHz ~21e Ft
    VGA: Gigabyte R7 260X OC ~30e Ft
    PSU: FSP Hexa 500W

Összesen: ~117e Ft
  • Klemice
    legalábbis intelből
  • Klemice
    kizárt dolog
  • ToCsEk
    hali van egy 2008as configom, 4gb ddr2 hd4850 e7400
    70kból lehet összehozni egy min 2x ilyen erősebb gépet minden téren?
    (alaplap,ram,vga,cpu,táp)?
  • kifli
    pioneer (bár ők eu piacraól már kivonultak), vagy liete-on
  • Hecker007
    Engem az LG megszívatott, kettőt vittem vissza egymás után, harmadjára Samut hoztam azzal semmi gond. Asus meg állítólag ugyanaz mint a Pioneer, egyik se rossz.
  • Fehercsoki
    Szerintem mindegyik jó...
  • Shiwo
    manapság melyik satás dvd író számít megbízhatónak ?

árukeresőn olcsón most asus, lg, lite-on, pioneer és samsung van olcsón.. utóbbiból több verzió, mint a maradékból együttesen...
  • franc0
    A nagy gépedbe tegyél valami komolyabbat.

FSP Raider 550 vagy XFX Pro 550W
  • Peet199009
    Mèg egy kerdèsem lenne táppal kapcsolatban. Van nekem egy phenom 2 x4es gepem 7870es vgaval. Abban egy giga superb 460. Azon gondolkodom, hogy ez megy APUs gepbe, jelenlegi gepbe meg vennek egy jobb hatásfokkal üzemelö 400-450est. Erdemes e cserlgetnem a tapokat véleményetek szerint, vagy vegyek az apuba egy 300 w körülit es le van tudva? Illetve mit erdemes vennem 300 illetve 400-450 kategoriaban. Elöre is köszi!
  • DIESEL DOG #88716
    Minimális köztük a sebesség eltérés gyakorlatilag. Az egyik kártya több FPS-t produkál itt, a másik pedig ott. Mivel írtad hogy játszani nem igazán fog a gépen ezért tulajdonképpen teljesen mindegy melyik fog belekerülni. Az R7 260X mellett szólhat még az is hogy OpenGL 4.3-as.
  • magus
    Szia!

Köszönöm szépen a választ! Pont ezt a processzort és alaplapot néztem ki. Videokártyában nem vagyok biztos, én ezt néztem ki:

GIGABYTE GF GTX650 OC 2GB 128bit DDR5 PCI-E GV-N650OC-2GI

Van közte ~10k különbség, amit mondjuk kis ráadással beleölhetnék egy ssd-be. Vagy csak én nem látom a lényegi különbséget a két kártya között?
  • Blum
    Semmilyen esetben sem erdemes 2 magos procit venni,max. ha valami ultra low-budget gepet epit az ember a nagymamanak.
  • Peet199009
    Nem gyözködöm magam, csak laikusken a hozzaertök velemenyere vagyok kivancsi.
    2 magos procit akkor mar nem erdemes venni jatekra, akkor sem ha van melette valami diszkret vga?
  • Blum
    Akkor megegyszer:

Az altalad leirt felbontasban es alacsony/kozepes grafikai szinten az APU IGP-je MEGFELELO. Igen,a processzor nyers teljesitmenye es az IGP teljesitmenye valoban nincs teljesen osszhangban,de ezek a franya integralt VGA-s cuccok mar csak ilyenek.

Ha ennyire gyozkodod magad,hogy az nem lesz jo akkor alapvetoen nem ertem,hogy miert vagy itt.
  • Fehercsoki
    Azt mondtad, hogy low/medium grafikán és alacsony felbontáson játszanál, ahhoz szerintem bőven elég a processzorba integrált is...
  • Peet199009
    De a mellette lévő integrált vgahoz képest értem. Amellé az "erős" 4 magos mellé illő lenne mondjuk egy HD7750es nem?
  • Fehercsoki
    Annyira azért nem erős az a proci.
  • Peet199009
    Igazad van, rosszul fogalmaztam bocs. Tehát az A10es APUban a "proci" rész elég erős, a beleintegrált "vga" rész meg elég gyenge. Tehát hiába van nekem erős proci az APUban ha az integrált vga visszafogja. Vagy rosszul gondolkozom?

2 magos procit már nem érdemes venni?
  • Blum
    Javaslom nezz utana,hogy mi a kulonbseg a proci,vga es apu kozott mert szerintem most senki nem erti az 1. mondatodat.

Amugy nem. 2 magos processzort nem veszunk.
  • Peet199009
    Gondolkoztam én is rajta, de ahhoz a viszonylag erős procihoz egy olyan gyenge APUt rakni "pazarlás" nem? Meg 28 alatt nem igazán találtam, akkor már nem jobban megéri venni 18ért egy 6670et, meg vagy 10-15ért egy 2 magos procit?
  • DIESEL DOG #88705
    Szvsz nincs értelme, de ha olcsóbb lap akkor Gigabyte GA-B85M-D2V vagy GA-B85M-DS3H...
  • Blum
    Ha kesobb tervezel bele venni egy normalis VGA-t,akkor en a helyedben most vennek egy A10-es AMD-t. Annak az IGP-je ekkora felbontasra,ilyen igenyek mellett boven megfelelo.
  • Peet199009
    SZiasztok!
    1366*768as felbontásra kellene játékra valami olcsó gép. Új játékokhoz is kellene, de elég lenne a low/medium. Gondolkozom az AMDnek az APUján, de az A8asban van már olyan IGP ami talán megfelelne a követelményeknek. Kérdésem az lenne, hogy szeintettek APUt vegyek, vagy tudnátok ajánlani olcsón valami jó proci, alaplap+vga kombót. APU tudom hogy nem lenne sokáig elég, később terveznék mellé venni +VGAt. Vagy jobb megoldás lenne most valamennyivel többet rászánni, ésakkor sima proci meg diszkrét vga egyből?
  • Dobronski
    Olcsóbb lapot!
  • LV 426
    Ja, de ha vacsi akkor csak 90-em marad a gépre:(
  • DIESEL DOG #88700
    Nincsen mit. :)

Ha mégis megtudja akkor meg békítő vacsora vagy ööö... na jó ez azt hiszem már nem topik téma... :D
  • LV 426
    Köszi a gyors választ.
    Már csak az asszony meg ne tudja.......
  • DIESEL DOG #88698
    Szia!

Alaplap: Asus H87M-Plus ~25e Ft
    CPU: Intel Core i5 4670 3,40GHz ~55e Ft
    RAM: Kingston Hyper-X Black 8GB DDR3 1600MHz CL9 (2db kit) ~22e Ft

Összesen: 102e Ft

Kicsit sikerült túllépni a keretet ezért elnézést. Nem "K" jelzésű processzorral állítottam össze azért mert írtad hogy nem fogsz tuningolni. :)
  • Hecker007
    Őszintén megmondom nem emlékszem hogy hogy volt architektúrából nálunk :D
    Azt tudom hogy nem szorozzuk a frekvenciát a magok számával, szerintem én értettem valamit félre reggel, még korán volt nagyon nekem
  • LV 426
    Üdv!
    Szeretnék fejleszteni egy kicsit a gépemen és úgy látom ez a legjobb hely ahol kérdezhetek, mert kicsit el vagyok veszve a látszólag hasonló, de teljesen más árú cuccok között.
    alaplap, proci(i5), memoria(8Gb) kellene összesen max 100.000-Ft-ig.
    Intel prociban gondolkodom és nem fogom húzni, mert hülye vagyok hozzá.
    A VGA-m az egy HD 7850 2Gb
    Előre is köszi a segítséget.
  • Jim Morrison
    O.O
  • kifli
    Miért a magok egyenként nem az adott frekvencián mennek vagy mi? Összeadni nem adjuk össze, mert akkor számolnánk egybe ez így igaz. Egy 3 Ghz-s 4 magos processzor 4db 3Ghz-s magból áll nem 4db 750Mhz-s magból. A cpu órajelét magonként értjük. (bár nem hiszem, hogy ezt magyaráznom kellene)

Szabi pedig jól mondta. Ha mondjuk egy linux rendszerben megnézel egy cat /proc/cpuinfo-t akkor látod, hogy minden magot külön processorként kezel a rendszer. Egyetemen, számítógépes architektúrák kurzuson is, több processzoros rendszerekről beszéltünk, ha jól rémlik.
  • DIESEL DOG #88693
    Persze hogy nem... elég hülyén festene ha összeadnánk a magok órajeleit nemde? :D