Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

inkább intelt vegyél
szerintem ez tökéletes lenne:
GIGABYTE GA-EP43-DS3L 19.800 Ft
INTEL Core2 Duo E7300 2.66GHz 775 BOX 27.955 Ft
GEIL Value 4096Mb DDR2 800Mhz KIT 9.348 Ft
SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3 PCIE 30.221 Ft
SAMSUNG SH-S223Q/BEBN 5.400 Ft
SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2 11.772 Ft
COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite 9.023 Ft
GIGABYTE Superb 460W 9.145 Ft
összesen: 122.664 Ft

GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W

Hello ez milyen lenne ?
• ASUS M3A78 Pro alaplap
• AMD Phenom 8450 X3 Triple Core AM2+ dobozos processzor
• Geil 4GB (2x2Gb) DDR2 800MHz Value memória KIT
• WESTERN DIGITAL 320GB 16MB cache SATA-II winchester
• NEC 7200S DL DVD író 18x OEM, SATA, fekete
• SAPPHIRE Radeon HD4670 512MB DDR3 PCI-E Monitorvezérlõ
• CoolerMaster Elite 331 fekete
• Coolink CP 5012P 500W tápegység 12cm-es ventilátorral

Megérné?
Összehozható lenne?
Menyiért érné meg kb. ?
Választ elõre is thx

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Solten
ott a pont

Saor Alba

CopyKing92
azé szép hogy pentium 3 as 3GHZ-n

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

kifli
na asszem memória baja van a gépnek legalábbis memtest86+ elég sok hibát talált...
valszeg ezért kapok mostanában elég sok kék képernyõt (most 5 perce azért mert beduktam a telefonom win32k.sys volt infonál...)
az viszont nemtudom melyik memória a rosz a tesztbõl kiderül? teszteltem egyesével is a 2 512-esnek semmi baja az 1gb-sekkel meg el sem idul a teszt rendesen az 1. teszt 87%-nál megáll a goldmemori test sem jó az 1gbsekkel. csakk akkor hajlandó menni a teszt ha az 512-esek is benn vannak :S
csináltam pár képet is:

aki járatosabb az ilyen tesztekbe pls segítsen egy kicsit.

ja a másik amit én elég furának találtam az ez:

ki találja meg mi hibádzik? 😊
SZilaJMaGGoT
Nameg mivan azzal aki suliba jár?? 😄 Nincs mindenkinek high-end-exizteniciális anyuciapuci, amennyit kitudnak spórolni a gyerekre... 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

jogos

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

MR ME
"Mindegy, hogy a tuninggal szarakodsz és a stabilitást ellenõrizgeted vagy elmész dolgozni és veszel erõsebbet."
hát nemtom nekem egy e8400 pörög 3.6Ghz-n, feszemelés nélkül ment minden, tuninggal semmi szarakodás nem volt kb, és ha megnézzük:
E8400 42.419Ft
E8600 69.015Ft (és ez még mindig csak 3.33Ghz

szal ha belegondolok, jah tényleg sok értelme lenne inkább melózni még és +26ezer Ft-t kiadni azért amire semmi szükség hisz simán megy tuninggal...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Azért Mike-nak van ám igaza is. A tuninggal kapcsolatban elgondolkodott-e már valaki azon, hogy mekkora potenciált tud kihasználni, mennyivel került volna többe ha ugyan ezt gyáriba megvette volna és mindezért mennyit kellett volna dolgoznia. Mindegy, hogy a tuninggal szarakodsz és a stabilitást ellenõrizgeted vagy elmész dolgozni és veszel erõsebbet. Természetesen ez az állításom a jó ár/érték arányú termékekre, termékcsoportokra vonatkozik. Egy új, irreálisan drága vagy egy régi legolcsóbb irreálisan drága cuccot csak az vesz akinek sok a pénze. Ez pedig nem mindig egyenesen arányos az elmével. A nVidiás h.sz.-ére annyit, hogy volt azért egy idõszak amikor a játékgyártók hajlottak az nVidia felé. Könyebb volt így jó driver-t találni hozzá. Az ATI mára erõsebb és jobb ár/érték arányú VGA-kat gyárt. Meg tudom érteni Mike-t, mert ebben a gazdasági háborúban nekem is tele a faxom sokszor a piac váratlan fordulataival. Az ABIT egyik évben a "világelsõ", most meg halott. Bármit veszel lutri. Reklámozok, bolttulajdonosok jönnek fel észt osztani fórumokra, hogy a saját beragadt árukészleteiket elpasszolják. A pénz diktál és az ember a napokig tartó infó gyûjtéssel megcsömörlik. Egyszerûbb venni egyet, aztán ha nem tetszik beletörõdni, lecserélni, stb. Bennem ez akkor tetõzött amikor elköltöttem 300k-t gépre és eltelt 2 év. 3-ad annyiért tudja ugyan ezt egy konzol. A piaci szereplõk naprakészségével kell versenyeznünk, hogy ne verjenek át minket.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

ment ám itt az észosztás keresztbe-hosszába 😊 bevédem a ph-t, mert szerintem egyáltalán nem elfogult oldal... a papír alapú pc-s újságoknak szerintem rég leáldozott már a net miatt, és azok közül is csak kevesen ütötték meg a mércét már 10éve is... akadt kezünkbe anno jópár computer panoráma magazin, na ott voltak olyan tesztek, hogy majd beszartunk... nem emlékszek már pontosan a kártyákra, de teszteltek egymás ellen amd meg intel platformot (talán k7 vs p3 volt) úgy, hogy az amd kapott egy savage4 kaliberû kártyát, az intel pedig egy geforce-ot :S és ilyenre alapozva kihozták az intelt egyértelmû alázónak... meg tettek be olyan oszlopdiagramokat, amiknek a vízszintes tengelye pl 6000pontot jelzett... az amd kapott rajta 6050-et, az intel pedig 6075-öt, ránézésre pedig másfélszeresnek tûnt az eredménye könnyen... az ilyen folyamatosan megtévesztõ, félrevezetõ hülyeségeik miatt veszítették el szememben ott a hitelességüket... :S na, de ph-ra visszakanyarodva, szerintem jók szoktak lenni a cikkeik és az emberek 99%-a is normális véleményt tud mondani... nem kellene õket szapulni...

You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)

Solten
Kösz Májk a rettentõ sok konstruktív hozzászólást, példát mutattál a fiataloknak... <#rolleyes> Legközelebb mutass pozitív példát is... <#zavart1>

Saor Alba

Mike at home
arról nem beszélve, hogy ugyan tavaly decemberben is vettem egy konfigot, de nem kérdeztem meg a véleményeteket, egyedül is meg tudok venni pár alkatrészt, elég nagy vagyok már

a többi szerencsétlennek meg osszátok csak a prohardveres észt, meg tanuljatok angolul, igaz, nem kell megfogdni egy fasz gumis tanácsát
szal ne tanuljatok angolul,

olyan ez, mint amikor alapító tagja vagy egy pártnak aztán jönnek az újak és kitúrnak, eh, na mindegy
sok boldogságot, sok ph-s cikket kivánok, meg jó tunningot

(pofátokat azért megjegyeztem, életben többet tõlem ne kérjetek semmit)

-fav

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
hm, így jár aki tinédzserfórumra jár, felfalják a disznók
rendben van, eddig is megvoltam hw nélkül, meg leszek ezután is
majd ha lesz pénzetek, meg megnõttök, rájöttök, felesleges tuningolni, addig meg minek magyarázzam

lehet bontani a pezsgõt <#mf1>

egyébként Evil, nem tudom honnét veszed, hogy ellenzem a a pc vásárlását, és nem én akad ki mások véleményén, hanem ti akadtatok ki az enyémen, de nyugodtan fogd rám, szánalmas

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Evil
De te amúgy mit akarsz itt? Nem veszel gépet, teljes mértékben ellenzed hogy bárki pct vegyen, és ki akadsz mindenkin akinek más a véleménye, és ezt itt hangoztatod..

Elég egyértelmûen lejön a hozzáoszlásokból hogy senki se kíváncsi rád, ha rájönnél, belátnád hogy tök értelmetlenül vitatkozol azon ami senkit se érdekel.

És ez a mondatod meg alapba egy baromság:
"aki gépet túlhajtva használja, nem lehet sikeres ember"

Solten
Ebben a kis országban egyedül a PH az ami számít is ér valamit; A külföldi site-ok se jobbak, nekik is élniük kell valamibõl..

Saor Alba

Solten
Májk megjelenik, garantált a fájt. Gumiban edzõdött... <#hehe>

Saor Alba

MR ME
ezaz fight!

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Solten
Hogyne Májk, ha szeretnéd birtokolni X processzort de csak az olcsóbbra van kereted (Y), és tuningolod X órajelére. Ez marha szánalmas dolog valóban... <#rolleyes> Nem értem honnan jönnek a vicces érveid te hatalmas hardverguru... <#zavart1>

Amúgy meg abban sincs semmi egészségtelen ha valaki az épelméjûség határán belül szeretné kihozni a rendszerébõl a maximumot.

Saor Alba

Solten
Ha az jó neked hogy leborulsz az nvidia lába elé és bégetsz... 😊

Saor Alba

mrzoltan
Ne fikázzad az oldalt arra senki nem kíváncsi inkább akinek segítség kell annak mutassál olyan oldat ami szerinted jó úgy is lesz rá válasz....
Csak az lesz ,hogy elkezded majd az The offical sponzor:NVI oldalakat nyomni,az meg még a PH-nál is rosszabb...
Mike at home
és ha tudni akarjátok azért nem irtam a hw-be sokáig, mert itt volt Borg

Mike at home
de én komoly dolgokkal is szeretek foglalkozni
91 óta van pc-m, 98 óta van netem, 2001-ben regeltem az sg-re, még valamit konyítok is a hardverhez, de ha mondok vmit, nem gondolkodnak, csak: "hülye Mike azt hiszi, hogy a gumiban van, a marhája, höhö" már bocsánat, de nem így van?
és nem írok faszságokat, csak végig kéne gondolni

Mike at home
magyarországon ez megy
olyan mint a magyar autósújságírás
megeteteted, megitatod, tesztautó 1 hétre, mindjárt kedvezõ cikk készül az autóról, fordított esetben meg porig alázzzák
sajtótájékozatóra is zabálni jár a tisztelt újságíró társadalom
anno 10 éve tomhardware még jó volt, de aztán lebukott õ is

MR ME
sztem maradnod kéne a gumiban

Mike at home
egyáltalán nem hiszem azt
ha ellenvéleményem van, egybõl flém, meg gumi
egyszerüen nevetséges, de ezt mr megbeszéltük
elõbb irogattam a hw szekcióba, mint ahogy ti ide regisztráltatok, erre jöttök a gumi dumával
miért lenne gumi az, hogy nem borulok le az ati lába elé, és nem bégetek veletek?

MR ME
akkor tarcsá ki 😄

Mike at home
ebben mi a flém?

túlérzékeny vagy

a túlhajtás
ha olvasnál indexes blogokat, tudnád mi ez a nem sikeres ember duma
egyébként meg sikeres ember nem túlhúzza a procit, vidkarit, hanem ha kevés ami van, vesz erõsebbet, ugyanis van rá pénze

- a prohardvert meg tényleg hagyni kéne, a hardver fórum egyes részeiben szinte csak a prohardverre látok hivatkozást, mintha más nem is létezne, én nem hiszek a magyar tesztoldalaknak, minth ahogy az idg-s kiadváyoknak sem
persze végül is ez is csak hit kérdése, kinek mit hiszek el, és mit nem

ezekben nem tudom mi a flém

és tényleg nem ismerem az ati-t, kitartok az nvidia mellett, persze ez sem biztos, hogy ésszerû döntés, de ez meg legyen az én bajom

Solten
Ok, az összesítõ árlistában 14.850, a webshopban 16.730. Fail egy bolt. Ettõl eltekintve még így is best buy.

Saor Alba

rvn
mindenhogy kipróbáltam már. külön külön mennek a ramok ha azonos márka van benn. Bios frisitést megér?

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Solten
ÁÁÁ Fail for me... <#vigyor> Azt hittem ez a DES csak a P35-ös lapok óta van jelen, de pl. két P31 típusba is beletették... <#smile>

Saor Alba

mrzoltan
Attól nem lesz gyengébb a géped....
Amúgy software-esen is kell aktiválni és akkor csökkenti a teljesítményt...
rvn
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2779

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

rvn
A dobozán rajta van h Dynamic Enegry Saver meg volt benne matrice meg stb. akkor csak tudja nem?😄

Solten
Na megnéztem a mai árlistájukat az MSI 3850 256MB még mindig brutto 14.850 Ft... Ez hihetetlen... 😊

Saor Alba

Solten
A lapod szerencsére nem tudja ezt a DES-t 😉

Saor Alba

rvn
Vazz lehet ezért megy nekem a gat 4 12 fps el?😄😄😄 Köcsög energiatakarékosság😄

Solten
Az utóbbi idõben azért a PH magára talált és elég rendesen objektívek. 5× jobbak mint az "nvidia oldal" Legit reviews vagy Techspot... <#zavart1> Az S101 cikk szíven ütött de hát Asus az egyik fõszponzor... <#zavart1>

Saor Alba

kifli
hája ki vinné oda a termékét teszteltetni ha multkor is lehúzták?
mrzoltan
Engem meg inkább a hírek...
A logout is tök hasznos dolog....
Mobilaréna...
Meg azért jók a tesztek is csak ki kell szûrni belõle a lényeget.
Amúgy a hardver oldalak tesztjeit óvatosan kell kezelni,mert ahogy Solten is írta,a Szponzor az isten...
mrzoltan
Azzal nem lenne baj,ha azt hinné hogy (Gumi)BAN van...<#hehe>
Solten
Engem a logout érdekel a legjobban, sok a személyes tapasztalat, az ér a legtöbbet. Hardveroldalakkal az a baj hogy be kell nyalni a szponzornak. Pl ha valaki olvasta a az Asus S101 cikket.. Hát az egészen röhejes volt mennyire magasztalják <#rolleyes> Pedig csak egy 50 ezerrel drágább Eee PC 1000 feltupírozott külsõvel. Semmi több.

Saor Alba

Solten
Mike már csak ilyen.. Mindig azt hiszi a gumiban van... 😊

Saor Alba

kifli
nálam nem nem is szoktam olvasni, nem azért mert úgygondolom hogy szar hanem csak nem szoktam 😄
mrzoltan
Te jöttél ide szítani a fleemet...

aki gépet túlhajtva használja, nem lehet sikeres ember

arról nem beszélve, hogy tényleg hagyni kéne már a prohardvert
ez nálatok a mérvadó információforrás hardver téren? vicces

Solten

Saor Alba

Mike at home
személyeskedj máshol

mrzoltan
Mike mehetsz vissza ahonnan jöttél,az Nvi állatkertbe...
Van hát Hibrid CF.
Mike at home
semmi értelme
ha alapon megy a vga kari alig fogyaszt

illetve ott van az nvidianál a hybrid SLI (ha nem kell teljesítmény, akkor csak az alaplapi integrált VGA-t hazsnálja, illtev az alaplapi besegít a vga kártyának), fix, hogy atinál is van hasonló megoldás

Mike at home
arról nem beszélve, hogy tényleg hagyni kéne már a prohardvert
ez nálatok a mérvadó információforrás hardver téren? vicces

Mike at home
aki gépet túlhajtva használja, nem lehet sikeres ember