Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Mi ez a sufnituning? <#ravasz1>

Saor Alba

Frosty01

errõl kinek mi a véleménye? <#idiota>

practitioner of the forbidden arts of death

Solten
Nemsokára veszek egy laptopot, visszaszolgáltatom az "asszonynak" az 1000H-t, és majd az lesz a "letöltõgép" is... <#zavart1>

Saor Alba

MR ME
ep45-ds3

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

kifli
én akkor szoktam benyomni ha töltök valamit este de mostmár aztsem szoktam mert arra ottvan a dns 313-am...
kifli
mondjuk nembiztos hogy csak procinál takarékoskodik de csak annak írja a fogyasztását
Igen , ez furcsa. Neked milyen lapod van?

GigabyteEX38-DS4/Intel E8400/Sapphire HD4870/ 2x1gb Corsair Dominator DDR2/CORSAIR VX550W

Sharks
Persze, ebben teljesen igazad van, nyilván nem azért veszünk gépet, h utána minél több energiát takarítsunk meg és ne használjuk, de ha pl. letöltesz és nem csinálsz mellette mást, akkor mért ne fogyasszon kevesebbet. Ami azt illeti valóban nem nagy megtakarítás magának a felhasználónak (a cikk alapján), azonban ha beszorzod egy kicsit azt a heti 1221 Wattot az európai (ilyen típusú alaplappal rendelkezõ) felhasználók számával, akkor azért nem mondanám, h nem járul hozzá a környezetvédelemhez.
Ami azt illeti, nekem most egy új funkció tetszett meg nagyon a gigánál, ahogy olvasgattam. Mivel nem vagyok annyira jártas az ilyenekben, nagyon tetszik, h ilyen egyszerüen lehet tuningolni! Hozzáteszem, nem tudom h mihhez kell emelni pl. egy E8500-as proci órajelét perpillanat, de a késõbbiekben biztos hasznos lesz majd ez a funkció is (egyszerü és biztonságos), super!<#eljen>

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Sziasztok. Nem tudom ,hogy ténylegesen mennyit lehet vele sporolni, de valamit biztos számít.Ha elfelejteném kikapcsolni játék elött hamar észrevenni.Ugy szaggatnak a játékok mintha fx5200 duruzsolna a gépembe.xd<#wink>

GigabyteEX38-DS4/Intel E8400/Sapphire HD4870/ 2x1gb Corsair Dominator DDR2/CORSAIR VX550W

MR ME
hát nekem 44 óra alatt 120 watott spórolt meg, legalábbis ezt írja, am nem vettem észre lassulást a gépen mióta be van kapcsolva...bát csak a tömörítést figyeltem igazából, a játékokat nem, de ott sem láttam rosszabb futást mint eddig, bár azt nem mértem le...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Solten
However, azt mondanám irodai pc-kbe és HTPC-kbe tökéletes; De irodai PC-nek akár egy intel atom is bõven jó, vagy valami egymagos, házimozihoz meg az AMD 780G-nél nincs jobb megoldás (chipsete 55nm -> intel P45 -> 65 nm).

Saor Alba

Solten
link

Ha használom a gépet, az ne félgõzzel menjen... <#rolleyes> Ha spórolni akarsz a fogyasztáson, ne kapcsold be a gépet... <#hehe>

Tuning mellett amúgy sem mûködik. Amúgy utánaolvastam ezeknek az energiamenedzsmenteknek, sok külföldi tesztet láttam és még a Gigabyte-é a legértelmesebb.

Saor Alba

Sharks
Hát ha be van kapcsolva, akkor tuti, mert az a dolga, gondolom azért van 6 állása nem?

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

norbi56
Ha töltök sokáig be szoktam kapcsolni de ha játszok soha nincs bekapcsolva

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Sharks
Egyébként a dual lan-t azt hogyan lehet kihasználni? Kell hozzá vmi elosztó pl. v ilyesmi? (tudom hülye kérdés)<#zavart2>

Solten
Ja és ezek a sz@rok visszafogják a teljesítményt:

Mondjuk az tényleg dicséretes, hogy elindultak e téren, kezdésnek megteszi.

Saor Alba

Sharks
Aham, már én is megtaláltam az EPU-t asusnál, azért köszi. Hát az attól függ, h mennyi idõ alatt pár Wattot, de én igazából már a próbálkozást is díjazom és jónak tartom!

Solten
Asus EPU, MSI DrMOS, Gigabyte DES; Idle módban pár Wattot spórol vele az ember, nem sokat érnek, marketingfogás.

Saor Alba

Sharks
Sztem nem, legalább is asuséknál úgy irja, h "mindenre kiterjedõ rendszerszintü energiamegtakaritás". Gondolom giga sincs lemaradva tõlük annyira, h csak a procit pihenteti!<#alien2>

Sharks
Aham, ha megnézed a linket, ott rámész a modellekre és kiirja az összes giga lapot, amelyik ezt tudja. Sajna az asus magyar oldala le van maradva rendesen, de õk is fényreklámmal hirdetik felül a nem tom milyen névre keresztelt hasonló technológiájukat a mindenre kiterjedõ energiatakarékos P5Q sorozatnál. Nagyon jók most a giga alaplapok szerintem, de nekem az asusok nagyon tetszenek, ezért elég nehéz lesz választani majd, ha eljön az ideje! Mindenesetre ezek a funkciók nagyon superek, mind a felhasználók szempontjából, mind a környezetvédõkébõl! 😄

gurubefree
Most jutott az eszembe , hogy amikor pucoltam a gepet az egyik kartyat kivettem. Amikor vissza raktam elfelejtettem a tap kabelt radugni ... Es elment a CF ... A ccc nem is latta a kartyat .

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

kifli
ez igazából a proci fogyasztását veszi vissza
norbi56
Nekem is ilyen van EP45-DS3

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Sharks
Az elõzõ üzenetem volt a válasz neked! Dynamic Energy Saver lapok, vagyis technológia, nekem nagyon tetszik és emelett ugyanúgy tuningolhatók is, azt irja!

Sharks
Energiatakarékos
Itt egy link, itt utána tudsz nézni. Én speciel gigabyte meg asus lapokat nézek mostanában, mert a kettõ közül veszem majd vmelyiket, de más márkáknál is biztos van ilyen rendszer.

gurubefree
Nem ... csak hasonlitasi alapnak hogy csak 1 PSU lenne ( az ar ).... CF-nek sem kellene 350W-nal nagyobb szerintem.

Solten
600W a VGA-nak? <#merges2> CF-nek is elég egy 400-as 😊

Saor Alba

gurubefree
Akkor tenyleg csak annyi hogy a BIOS-ban kikapcs ....
Na akkor .... ugy is benne vagytok a PSU arakban . Jo minosegu 300W vagy 350W a rendszernek .... a VGA-nak mar lattuk hogy kijon 10.000 penzbol.
Meg akkor egy jo minosegu ( VGA fuggo ) mondjuk 600W-os ara ....

szerintem látna egy szép nagy feketeséget 😊 én anno, amikor az x2-met megvettem a duron után, elfelejtettem alapból megadni a procinak a plusz tápot és nagy feketeség lett a válasz, amíg nem adtam meg a procinak, ami jár... szerintem vga-nál is hasonló lenne a helyzet... 😊

You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)

kifli
am ez nem biztos meg kell kérni valakit hogy húzza ki a kariját és nézze meg mit ír ki...
Solten
Tök jó ötlet, szvsz elég egy táp hozzá és ha Kifli feltevése helytálló, csak ki kell lõni a BIOS-ban. Most már feltalálhatná végre az AMD is ezt az automatikus-váltás dolgot a desktop-szegmensben (idle: VGA le, IGP: be), érdekes módon a laptopoknál (780G lap) ez gyönyörûen mûködik.

Saor Alba

gurubefree
Milyen lapok ezek ??

gurubefree
Akkor felejtos ..... <#shakehead>

gurubefree
Ez jo otlet ... 350W eleg a gepnek amit te linkeltel meg a VGA-nak. Szerintem ez a ketto sem tobb mintha venne az ember 500W ; 550W ; 650W tapot az egesz rendszer ellatasara .. vagy nem ??

kifli
szerintem kapna annyit hogy kiírja hogy dudgd be 😊
hát nem tudom, hogy hogy kezelné, meg mûködne-e az egész... mert végülis belenne dugva a komolyabb kártya is csak nem kapna feszt... szerintem be sem röccenne a rendszer... 😊 mellesleg árban is sokkal húzósabb, mint összerakni külön egy letöltõgépet...

You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)

Sharks
nem egyszerübb egy olyan alaplap, amelyik szabályozza az energiafogyasztást és ha csak alapjáraton megy a gép, visszavesz az energiafelhasználásból?

gurubefree
PCI-e kapna annyi feszt hogy elindulna ??? Nem tudom elkepzelni ...

kifli
de biosból le lehet kapcsolni. de mondjuk még mindig olcsóbban jönnél ki ha kifizeteted azt az áramot amennyivel többet fogyaszt. Ha viszont zavar a hang akk jó megoldás de akk inkább víz 😊
szerintem hogy ha másik táprol menne a vga és ki lenne kapcsolva, akkor is kapna áramot a pci-e-böl, igy az kapcsolna be elsödlegesként. szvsz 😊

GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W

kifli
nem kéne 2 táp van olyan táp amit az elõlapi panelbe lehet berakni és direkt videókarihoz van
pl EZ
gurubefree
Sziasztok

Lenne egy kerdesem/otletem ......

Ugy nezne ki hogy lenne egy jobb fajta alaplap integralt VGA-val (HD3300)
+ valami komolyabb VGA (HD4870 ; HD4850x2) Hogy nezne ki az ha kulon tapegysegrol lenne uzemeltetve a szamitogep es a VGA . Arra gondolok hogy ha eppen egesz nap menne a gep de csak internet , letoltes stb akkor a VGA tapegysege ki lenne kapcsolva es az integralt kartya lenne hasznalva . Termeszetesen ha jatekrol lenne szo akkor a masik PSU is be lenne kapcsolva ahoz hogy a HD48xx mukodjon. A monitorral sem lenne semmi gond mert nagyreszt ket csatlakozo van a monitoron tehat mind a ket kartyat lehetne rakotni es nem kellene at dugdosni egyik katyabol a masikba. ( a monitornal csak 1 gomb nyomas valtani)
Ime egy pelda a PSU-ra TRUST PW-5100 350W PSU ... ebbol 2 db .
Persze a haznak olyannak kell lenni amibe belemegy a 2 PSU .
Ime : Antec P190

Ne gondoljatok arra menyibe kerulne ... please .....
Szerintetek nagy baromsag , vagy mukodokepes ???

bardocz
Ma összeraktasm egy hasonlót,mint amit régebben írtál,csak rosszabb a vga miatt.110.Pár hete a ti általad leírt,drágább rammal,és vga-val volt 102.
Solten
Összeírok majd egy "medium game" konfigot a mostani horror árakon 19-es moncsival. Én is kiváncsi vagyok 😊

Saor Alba

bardocz
Há csak érdekelne,hogy mennyiért lehet kapni egész konfigot manapság,ami jó játékra is😉
Solten
not your business... 😉

Saor Alba

bardocz
Mennyiért?
gergobaby
Neked is köszi!

Toshiba L300-2C5

gergobaby
Ó nagyon szépen köszönöm, ezt kinyomtatom neki! 😊

Toshiba L300-2C5

itt egy kép egy alaplapról, painttel karikázd be a pöcköt és rajzold be rajta, milyen irányba akassza ki a lefogatót, majd küldd el neki a képet 😊