Pókok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cuchulainn
valószínûleg szongáriai cselõpók, esetleg pokoli cselõpók. Kép
Õk hazánk legnagyobb pókjai. A marásuk fájdalmas, de nem veszélyes, és egyébként is kerülik az embereket. Mindkettõ védett, így lehetõleg engedd el, valami nyugis helyen.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Nem hiszem, hogy ugró pók. Nem nagyon ugrál. Viszont k.gyors. Betettem hozzá egy kb. 10 cm-es zöld lombszöcskét, reggelre csak a szárnya maradt meg. Egy jókora tücsköt is felzabált. Nem kiszívja a nedveit, hanem megeszi. Amikor zsákmányt lát felágaskodik, a két elsõ lábát felemeli a magasba, és a másodperc tört része alatt rárabol az áldozatra. Tök horror.
És én eddig mezitláb sétáltam az udvaron. Megfordult a fejemben, hogy elköltözünk.
Aquir
nem ugrópók?
egy csomót kerestem, pár ugrópók amik talán hasonlóak: 1. 2. 3. 4.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

LSSAHPAUL
Hol lax? Remélem a hortobágyon.. ott vannak fura szerzetek :)
Ez nagyon nem normális méret :D Te jó ég..

Ha a támadás feltûnõen jól halad, csapdába sétáltok.

Sziasztok!Fûnyírás közben találkoztam ezzel a példánnyal. Ez normális méret nálunk? Tudtok róla valamit? Veszélyes? Fél óra alatt megevett 3 szöcskét.
még jó, bár sztem manapság már bármi megtörténhet akár a globális felmelegedésnek köszönhetõen, vagy a rengeteg utazások miatt...ki tudja, kinek a táskájába mászott véletlen bele pl egy Afrikában honos pókica, és került át hozzánk...sose lehet tudni, mint még azt se, milyen pók is volt ez valójában (azért köszönöm az eddigi nyugtató válaszokat is :-))
Aquir
a mérges dajkapók idõleges végtagbénulást okoz, de ez a legveszélyesebb hazai pókunk (mármint nem ami a képen van)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Magyarországon tudtommal nincs igazán mérges pók...már ami veszélyes az emberre

Hah....talán most sikerül...
Tehát once again:
"Sziasztok!
Ezt a pókot pár napja találtam a nacimon. Még jó, hogy azelõtt leesett, mielõtt felvettem volna. Irtózom a pókoktól, majdnem sokkot kaptam. Gyorsan lefedtem egy pohárral, aztán szóltam a páromnak.
Így utólag, biztibe már, kiváncsi lennék, milyen fajta volt, mit kell tudni róla. Valaki tud segíteni? Nem láttam még ilyet.
Remélem kivehetõ lesz a képen."

igen....igazad van:)......de vmiért nem tudom beszúrni....mert grrr....frrrr...igyexem:)...csak ez most hülyén mutat....tudom:)
Cuchulainn
Ebbõl a képbõl aztán ember meg nem állapítja, hogy ez milyen pók, ennél jóval nagyobbat ha lehetne...:)

Sziasztok!
Ezt a pókot pár napja találtam a nacimon. Még jó, hogy azelõtt leesett, mielõtt felvettem volna. Irtózom a pókoktól, majdnem sokkot kaptam. Gyorsan lefedtem egy pohárral, aztán szóltam a páromnak.
Így utólag, biztibe már, kiváncsi lennék, milyen fajta volt, mit kell tudni róla. Valaki tud segíteni? Nem láttam még ilyet.
Remélem kivehetõ lesz a képen.
Sajnos elhalálozott, a végén még sajnáltuk is szegényt.

LSSAHPAUL
Csak vicceltem, nem ismerem a pókokat, egyszer láttam egy koronás keresztespókot és tutira biztos voltam benne hogy fekete özvegy, majd amikor ide bekopiztam szoltak a többiek hogy ez egy védett öshonos faj.
Szerintem engedd szabadon.

Ne haragudjatok meg rám, csak annyira írtózom a pókoktól, hogy hajlamos voltam túlozni, én nagyobbra emlékeztem, de most kivadásztam a porszívóból és kb akkora jelenleg mint a kissebb nézetü képen.Kicsit kábult volt, és tiszta por.Most beraktam egy üvegbe egy kis vizzel, hogy lemosakodjon, meg dobtam neki egy molyt.Tud fogyni egy pók?Kicsit megnyomta az üveg mikor ráborult, most féloldalasan fekszik és a vizes kenyérmorzsát szúrkálja a csápjaival.Lehet hogy haldoklik.

Hát már lassan egy hete a porszívóban van, szerintem már kiszáradt.A szomszédokról nem tudom, hogy pókot tartanának.Biztos, hogy trópusi?

LSSAHPAUL
A szomszédok közül tart valaki trópusi pókokat? Vagy hogy kerülhetett hozzád ez? Ha még megvan adok érte 5000ft-ot!

Ezt a pókot a szobám falán észleltem és nagyon nem örültem neki, mivel én még lecsapni sem merek egy ilyen undorító dögöt.Mindenesetre szeretném megtudni mivel álltam szemben, jobb képet nem tudtam csinálni, mert féltem, hogy a vaku elijeszti.Ezt az egyet megcsináltam, aztán gyorsan felszívtam, és még vagy 15 percig járattam a porszívót,reményeim szerint még benne van.A nagyobbik kép a teljes felbontású nézet, kb 40 centirõl fotóztam.2-3 centis volt.
Felismeri vki?

Hali! Ez egy õshonos faj, vagy a pokoli vagy a szongáriai cselõpók
a 2 között nem sok különbség van, anyi hogy a lábaik hajlata alulról más színû

a színük általában szürkés, de néha átmegy barnásba is

lábakkal együtt akár 12 cm-re is megnõhet a nõstény, a hím joval kisebb

a kertünkben régen csomó volt a telken, Szolnokon, kannával öntöttük ki õket a lyukaikból gyerekkorunkban, akkor még nem tudtam hogy védett fajról van szó, akkor nem zargattam volna. még viadalt is csinaltunk a nõvéremmel. üveg terráriumban összeeresztettük õket, volt nagy mészárlás..ez komoly, nagyon nem szerették egymást. mellsõ lábaikkal felágaskodva harcoltak

egyébként nappali vadász, van mérge. a második legerõsebb mérgû pók magyarországon, de emberre nem veszélyes. mármint nem a mérge, hanem azért nem mer t nem harap meg. csak zsákmányállatra használja a csáprágóit, amivel átszúrja a kitinjüket is és a mérgét emésztõenzimekkel együtt belefecskendezi majd kiszívja az egesz lágy belsõ részét az áldozatnak.

én egyszer kézbefogtam az egyik lábánál fogva és igen harcias volt. belém is harapott, retkesül fájt, mintha egy erõs nagy körmû ember a bõrödbe csípne tiszta erõbõl
a mérgét szerencsére nem tapasztaltam mert nem tudta átszúrni a bõrömet, hiába harapott kurva erõsen

remélem találtatok érdekességet az írásomban
/B
Aquir
ez egy szõrõs pók

Salinas
Hali Srácok!
Találtam egy szép kis pókot a lakásomban és kiváncsi lennék, hogy milyen fajta pók ez, csíp, nem csíp, esetleg mérges? Ilyesmi érdekelne! Elõre is THX!

Aquir
szép szivárványos :)

Alien69
Ups, sorry, asszem rossz oldalról linkelem. <#kuss><#vigyor3>iam<#lama>

Alien69
HI!
Kertben járva találtam egy apró pókocskát. tetszik a szine, de micsodi is Õ?<#alien2><#fejvakaras><#worship>
. . .
. . pókocska1 . . . . . pókocska2

. .
. . .pókocska3 . . . . . . . pókocska4

Elõre is KÖSZÖNÖM! :-)

LSSAHlavina
Sziasztok. Nem pók, egy bogár, amit keresek, pontosabban tudni szeretném, mi lehetett. Utoljára gyerekkoromban láttam, még falun, általában csalán levelén, és szép csillogó zöld színû kemény fedõszárnya volt. Ezért maradt meg bennem, pedig jó 20 éve volt. Alakja olyan, mint egy jól megtermett katica, ha jól emlékszem. Segítséget köszönöm.

The future is now

Aquir
ilyet régen láttam a mama kertjébe és nem tudtam mi volt :P de asszem most már tudom. az :)

Rayden14
hát nem ?:D

talajrol XD

Rayden14
hát talajról

köszi és hogy honnan származik nem tudod??és nem hosszúkás
Rayden14
akkor ez nem más mnit a GONDOS PÓK
fajta jellegzetesége: hosszú talajlakó kicsinyeit epddig hátán hordja
és kb 5 cm

azért köszi a segítséget bár sajna nem lettem okosabb!! :(
TCelica
szeressem a pókokat, nagyon cépek és szeretnék egy hasonlót én is, de sajna nem tudom mi lehet ez :(

sziasztok!tudtok nekem segíteni abban hogy milyen fajta pók van a képen??hogy kell gondozni?? mekkorára nõ meg??kb.5cm hosszú,talajlakó,kicsinyeit pedig a hátán hordja.
Cuchulainn
De bizony hogy hazai
Szongáriai cselõpók (Lycosa singoriensis) hazánk legnagyobb pókja. Védett állat, úgyhogy nem bántani, elengedni szegény sokgyermekes édesanyát :)

A munkahelyemen találtunk egy pókot!
Szinte csak külföldi beszállítóink vannak, valószinû, hogy a pók se hazai!
Meg tudja mondani valaki, hogy milyen pók ez???Ismeretlen pók!
Dying Soul
Nem lettem volna a helyében. :o

LSSAHlavina
A közelmúltban egy pókcsípést szenvedett fiatalember életét az mentette meg, hogy lefényképezte halálos mérgû támadóját. A huszonhárom esztendõs Matthew Stevens nem sokkal a pókcsípés után összeesett és szerencsére gyorsan kórházba került. Ott az orvosok MMS-ben elküldték a telefonján tárolt pók fényképet a Bristoli Állatkert szakértõinek, akik azonnal megállapították, hogy pontosan milyen fajtájú állatról van szó, így a doktorok már be tudták adni a betegnek a megfelelõ ellenszérumot.

A brit fiatalember munkahelyén, egy kocsmában épp a fagyasztógépet tisztította, amikor egy vélhetõen egy banán szállítmányból elõbukkanó mérgespók megcsípte. ½Akkora volt, mint a tenyerem és kétszer is megcsípett, végül aztán a hûtõben landolt és ez egy kicsit lenyugtatta½ - mondta a történtek után az áldozat, aki elmondta, hogy csak érdekességképp fotózta le a pókot, ám késõbb kiderült, hogy ezek életmentõ fotók voltak. A szakértõk megállapították, hogy egy brazil vándorpók volt a tettes, mely a világ egyik legerõsebb mérgû pókja.

The future is now

Dying Soul
Így gondolom én is. :)

Aquir
A darázspók is szeret elrejtõzni a hálójánál hogy az áldozat ugye ne lássa, és ez egy tökéletes hely neki :) Erre a létesítményre valszeg csak szerencsésen rátalált :)

Dying Soul
Szerintem is inkább kibérelte a "házat", nem hinném, hogy a pókok ilyen kemény fészket csinálnának. A fotókon is látható volt, hogy alig van pókfonál a belsejében, szóval vagy beköltözött és rájött, hogy nem kell pókfonál, vagy a darázspók nagyon tud fészketépíteni. Aquir joban érti a témát. :)

NSTSpider
Az viszont tényleg lehet ,hogy akár harc árán beköltözött.

SiSkO76
Én is úgy tudtam hogy a pók bokorba vagy levélre rakja a petecsomót.Ezért nem értettem mit keres a falon.Fészekrabló?Vagy véletlenül odakeveredett és ha már ott van jó lesz ez is alapon beköltözött?A darázsfészek tetején meg van 1 kis rés, ezen nem volt semmi.Rendesen kalapálni kellett utána esett szét.

NSTSpider
Persze ez darázspók.Van olyan darázs amelyik sárból épít fészket én már szedtem szét olyat erre értettem a dolgot,amúgy vicc volt az a hsz.

SiSkO76
Szerintem nem igy néz ki egy darázs.Nemtom mit kerestek a falon de hidd el, azért még megismerem milyen 1 pók.Szerinted ezek nem azok?Vagy ez a szárny nélküli darázs?

1.
2.

NSTSpider
Köszi a képeket. Darázspók darázsfészket épít:)

SiSkO76
Igy nézne ki a fészek.Kb 6-7 réteg anyag van rajta és iszonyat kemény volt.Szinte hihetetlen hogy képes ilyet épiteni egy ekkora élõlény.

Fészek1

Fészek2

Fészek3

Fészek4

KraZ
Ezeknek a dögöknek túl sok lábuk van!

MAN T.G.A.

NSTSpider
Nem, ha van képed szúrd be.