Pókok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

máshova megy a feltöltés ide miért nem<#conf><#rinya>

ez lett volna de közben utánanéztem,h ez a bika pók!
félelmetesnek tünt hirtelen:)
Legend Killer
nekem se

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Aquir
mert talán ékezet nélkül kellett volna :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Cuchulainn
Nem jelennek meg a képeid. (legalábbis nekem)

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

ez milyen pók?
Aquir
szerintem épp annyi jól mondod

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Ma láttam hasonló kis zugpókokat ugyanott, ahol a nagyot találtam. Lehet, hogy az utódai. Ha ezek is megnõnek, akkor kap mindenki egyet-egyet. :)
Persze ehhez elõbb kell odaérnem, mint hogy a feleségem megtanítaná õket úszni. :)
Remélem ezekbõl is ilyen mutánsok lesznek...
Szerintetek a képen látható példány mennyi idõs lehet?
Aquir
pedig arachneofóbiád is lehet attól még xD

A pokoktol meg tud allni a szivem XD Bazz annyira irtozok tole h az nemigaz :DDD Pedig fiu vagyok XD

bazd meg mekkora :o

anti hero

Aquir
a pók szerencsét hoz, ne edd meg :S

Köszönöm a segítséget! Olvastam már errõl a pókfajról, de a 15-18mm méretnél sokkal nagyobb volt. Vagy ez csak a testére vonatkozik?

Egyébként kicsit savanyúan édeskés íze van, de nem túl laktató. Majd beírom a wikipédiára. :)

Mégegyszer köszi!

fischerk

Aquir
te kannibál! megennéd a kis pókókókot!

ez bizony nagy zugpókók!

Sziasztok!

A minap a fürdõszobában rajtakaptam a képen látható entitást, amint tekeri le a WC-papírt a gurigáról. ;)
Eddig mindig azt hittem, hogy a lányom csinálja. :)
Meg tudjátok mondani, hogy miféle jószág ez? Nem találtam hasonlót a magyarországi pókokról szóló könyvemben. Kép alapján nagyon hasonlít egy hobo nevû pókfajra, de remélem nem az. :)

http://borganization.com/fischer/pok/DSC00253.JPG
http://borganization.com/fischer/pok/DSC00254.JPG
http://borganization.com/fischer/pok/DSC00257.JPG
http://borganization.com/fischer/pok/DSC00258.JPG

Egyébként ehetõ? :)

Köszi,
fischer
Köszi szépen!
Cuchulainn
Ez egy darázspók (Argiope bruennichi)

Bocsi, de biztonsági okokból nem lehet rendesen belinkelni, így marad a jó öreg CtrlC-CtrlV.
Üdv mindenkinek!

Ezt a szokatlan külsejû pókot a szabadban fotóztam -> http://www.flickr.com/photos/12629502@N04/2818357855/sizes/o/.

Tud valaki segíteni, hogy milyen fajta lehet?

Köszi!

Ádám
Kösz!
Cuchulainn
Hi!
Ez egy farkaspók, nagy valószínûséggel a réti farkaspók (Hogna radiata).

Üdv, találtam egy pókot megtudná vki mondani milyen fajta pontosan?;
Legend Killer
:D

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Aquir
nyilván párzanak, közben a hím távol tartja magától a nõstényt, és ha a hím nem annyira ügyes, akkor lesz neki annyi :)

Legend Killer
"ha legyõzik" nem párzás utánt akartál mondani véletlen? mer akkor is megeszi némelyik, ha a hím nem fürge.

Aquir
nem valószínû hogy francia oldalra tennék ki videót :)
de szerintem épp azt várja hogy mikor támad a nõstény, és védekezésre készen közelít (mert ugye a nõstény pókok szívesen megeszik a hímet ha legyõzik)

Legend Killer
kemény :D? csak nemtom mi ez. mennyibe kerül1pók? :D

Legend Killer
ok, olyan fura volt :D.

Cuchulainn
Egyébként nagyon jó a videó, te csináltad?

Cuchulainn
Udvarol a hím a nõsténynek.

Legend Killer
mi a szart csinálnak ezek? :D

Aquir
Pók :)

DJKonya
nemtudok jobbat jobbat csinálni, olyan mintha támadna

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

Cuchulainn
Ha lehet tegyél be róla valami olyan képet, ahol nem csak egy árnyék látszik az állatból!
Így testalkat allapján valószínûleg valamilyen farkaspókféle lesz.

DJKonya

sziasztok ezt a pókot találtam valamelyik nap és ekkorát még nem láttam erre, milyen pók lehet ez, veszélyes egyáltalán? köszi a választ

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

Legend Killer
a hármas "szép" :D.

Legend Killer
Hm, topikot elnézve szívesen csekkolnék1jó kis pókos természetfilmet :D... van? :D

Met
talán ne etesd annyit :D

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aquir
Lehet hogy egy mutáns. <#buck> Végülis folyton változnak és alkalmazkodnak az állatok, fõleg napjainkban:)

Szóval megnézném mennyi ideig tartja magát pl egy régebbi rovarhatározó :)

Cuchulainn
Csak viszonyításképpen, ez itt mind szongáriai cselõpók:
1. 2. 3. 4.

n3whous3
na ezt valahogy asszem kicsit furán fogalmaztam <#idiota>

púúúúú

n3whous3
Legközelebb én is lekapom azt a pókot, ami itt eszi a fene már napok óta, szépen tud ugrálni (!)

púúúúú

Cuchulainn
Hi!
Lycosidae határozásában a mintázat kb. annyit számít, mint pl. a szemszín embereknél. Fajon belül egyedtõl, nemtõl, élõhelytõl függõen is rengeteg különbözõ alak fordulhat elõ. A valódi határozóbélyeg a párzószervek alakja, de ezt csak szakképzett taxonómusok vizsgálják. Méret, testalkat, szemállást vizsgálva lehet nagyjából belõni, hogy kicsida az illetõ, és ez alapján szerintem ez még mindig cselõpók.
Esetleg egy jobb minõségû fotót ha mutatnál róla...

szedjétek össze magatokat! Nincs túl sok idõ! Ez a dög csak tovább nõ.<#wow1>
szerintem nem egyezik a mintázat.
Folyamatban van pár levelem a zoo felé, de még nem válaszoltak.
Eddig bárki akinek mutattam dobott egy hátast.
Remélem én túlélem<#gun>
Aquir
azt én is néztem, végülis hasonlít csak sötétebb, bár jobban egybefüggõ a fekete csík az eredeti elõtestén <#buck>