Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. Van ez a kép:
Az lenne a feladat, hogy ezt a logót, valahogy úgy lecsupaszítani/körvonalasítani, hogy a végeredmény az alábbi képen is látható kinézet, vagy ahhoz hasonló legyen (csak a logo a lényeges):
Mintha csak a szélek látszódnának, nem tudom...
Kezdõ vagyok, próbálgattam mindenféle megoldást (kijelölgetés, törölgetés, stroke/del, stb), de egyszerûen nem jön össze.
Van valamilyen egyszerû megoldás a feladat elvégzésére? Esetleg ha valakinek könnyen menne a dolog, ha meg tudná csinálni, igazán hálás lennék!
2. Vektorgrafikus formátumhoz csak annyi kell, hogy a képet .eps-ként mentem el?
Remélem tudtok segíteni, köszönöm az idõtöket és a segítséget!
a 2. kérdésedre:
A beillesztést inkább maszkolással csináld!
Egymásra teszed a két képet (felül az amit ki akarsz vágni), szépen megcsinálod a kijelölést amit leírtam az elõbb, utána katt a maszkra (jobb alul a palettán kis téglalap benne körrel :D )...eztán még mindig ott a lehetõség a maszk palettán (cs6ban preferences window, nem mask window a neve) is a refine mask opciónak!
Ott látod egybe a két képet és szépen tudod módosítani a határt, szintén úgy ahogy az elõbb leírtam a refine résznél...azt értékekkel játsz és rájössz mit hogyan mekkorára kell. A maszknál elõny, hogy nem vész el a többi rész bármikor tudod módosítani hozzátenni elvenni!
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
2: magic wand alapból szar inkább quick selection tool...gyorsabb egyszerûbb!
cs4 bukó cs5 és 6 esetén van egy refine edge a selection menüben azzal tudod finomítani!
smart radius pipa
húzol rá pár pixelt (attól függ mekkora felbontású a kép...minél nagyobb annál többet)
a smooth annyira nem fontos de azzal is finomíthatsz
húzzál rá pár pixel feathert
utána húzzad bátran rá a contrastot fent be tudod állítani hogy mit láss milyen háttéren ás akkor az eredményt is látod egybõl...
az output részt hagyd...fõleg ha elég egyértelmû a körvonal (remélem nem hajról van szó, mert akkor ez is kell)
kb gyorsba ennyi
<#alien2>#alien2>
Két kezdõ kérdésem lenne.
1, Szeretnék egy kép közepébõl kivágni egy objektumot . A magic wand+shift kombinációt használom majd utána a "select invert" és kivágás. Sajnos mindig "cakkos lesz az eredmény.. Van rá esetleg profibb megoldás is ? Az egyszinû háttérrel nincs gond mert ott egy kattintás és az egész hátteret ki lehet szedni az objektum mögül.
2, Ezt a kivágott "cakkos" képet próbálom beilleszteni egy másikba, de nagyon látszódik a kivágás széle. Próbáltam a defringe lehetõséggel "egybe olvasztani" de nem tökéletes....
Köszi elõre is a segítséget.
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Ilyen vizes-vizcseppes png-et honnan lehet letölteni? Vagy megvenni lehet csak?
Köszi a segítséget
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Tedd át JPG-be, töltsd fel kephost.com-ra és dobd fel.
másrészt gondolom a csillogásokat kéne retusálni:
Itt van jópár tutorial, de ha beirod googleba hogy ps retouch mégtöbbet találsz
Egy kis segítség kellene. Itt egy kép
http://data.hu/get/6005306/01.bmp
Láthatóak rajta fehér foltok. A homlok bal szélén, az orrnyergen, az ádámcsutka tájékán, a hajzat bal oldalán….
Az ablakon keresztül beszûrõdõ természetes délutáni fény mûve. Valaki ki tudja szedni ezeket a képbõl? De úgy hogy nem az egész képen végez mûveleteket, hanem csak azokon a részeken ahol ezek a megvilágítások jelen vannak.
Elõre is köszönöm!
A "soft proofing" kifejezéssel utána néztem a dolgoknak kicsit.
Elkészítettem így egy képet, CMYK SWOP2 profile alapján. Azt írja is, hogy a mentett kép nem ilyen lesz csak míg a színeket meg egyebeket belövöm addig látom úgy.
A mentett kép valóban elég érdekes. Sõt katasztrófa!
De akkor nagy valószínûséggel úgy fog kijönni a nyomdából ahogy láttam és beállítottam az eredeti kép alapján a CMYK verziót, vagy valamit elszúrtam és ássam bele még jobban magam a dolgokba?
xP
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Térjünk a lényegre: Ha elkészítek egy képet RGB-be majd átváltom a módot vagy .pdf be CMYK konvertálással mentem le a finalt akkor ugyanazt látom, mint RGBbe. Semmi változás nincs. Ilyenkor viszont nem tudom, hogy valóban azt fogja e látni a megrendelõ ha kijön a nyomdából a kép vagy sem. Mivel ha netre feltöltöm és onnan nézem a képet teljesen más, katasztrofális színeket, és szaturációt látok. Igen tudom az RGB-t kezel és azért, de vmiért mégis mások lesznek a színek így el vagyok bizonytalanodva.
A monitor kalibrálásról tudok és az, hogy kicsit más piros vagy kicsit a fekete sötétkék annyira nem gond. De ha teljesen mást kapok vissza az már eléggé. Hogy tudnám megtudni azt, hogy amit átkonvertálok és elküldök az a nyomdából milyen színekben, kinézetben fog kijönni anélkül, hogy egy nyomdába letesztelném.
Esetleg a monitorom nem kezel annyi színt és azért nem látok változást mikor CYMK-be mentem vagy nincs miért aggódnom jól konvertál és valszeg nem lesz nagy változás mikor jön a nyomdából.
Köszönöm.
xP
eddig egy klikk volt most vagy 6 mire kibuzerálom a menübõl...
a dokkolást még nem próbáltam, köszi!
Emellett meg csak nem olyan nagyon gyakori az arrange használat, hogy kintre kelljen neki toolbar. :)
(\__/) ( X.x) ( } . { )
(\__/) ( X.x) ( } . { )
köszi azért
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
bocsi hogy nem nyálazom át a fórumot, valószínû volt már hasonló kérdés, de nem tudom mi a pontos neve az eljárásnak..
csinálok egy time-laps videót, és auto WhiteBalance-on hagytam a gépet, nem tudom miért, de párat más színhõmérséklettel csinált.. át tudom valahogy "másolni" egyik képrõl a másikra a "színhõmérsékletet"?
köszi
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Én spec szeretem az új módszert, annyi hogy mindenféle csúnya zoom százalékokra megy így az aliasing csúnya lesz, ha nem zoomol az ember egy szebb értékre.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
All hail the double x!
Ha nyomva se tartod a gombot azt nem tudom mi okozza.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ha nem ez kell, akkor bocs :)
All hail the double x!
View > Show > Grid :) nem guid :D, megnéztem és 14x14 pixeles a négyszög mérete
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
2. Vagy ha numerikus hozzáadást kedveli valaki:
(\__/) ( X.x) ( } . { )
2. ctrl+r volnalzó. ebbõl tudod drag and drop módon kihuzni a vonalzót
1, Van egy psd file-om amin több layer is van. Hogyan tudnám megváltoztatni az alap psd méretét ugy hogy a többi layer mérete ne változzon vele ?
( Szeretnék még több gombot hozzáadni de az elején elszámítottam az alap hosszúságát.
2, Sokszor látok psd fájlokon olyan szerkesztõ vonalakat amik az elmentett pl jpg képeken nem látszanak. Ezeket hogy lehet elkészíteni?
Köszi elõre is.
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
mivel a regebbi crt tv nincs olyan "okos" mint az uj.
,nekem volt egy gyari koncert dvd-m ami pont ugy mint neked, lcd-n, plazman tokeletes volt, de a regebbi nagykepernyos tv-n minden piros volt.
,akkor kideritettem, h a dvd secam rendszeru, de tv-m nem tudta csak a pal-t!
en tennek egy probat a vegas topicban...
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Nem értek hozzá pontosan, de ugye a monitor RGB színt használ, ha nyomtatsz valamit az CMYK, ezeken belül is vannak profilok. Ha pl CMYK-ban kimentesz egy képet, megnézed win képnézegetegõvel, utána megnézed böngészõvel, teljesen más lesz a szín, mert a böngészõ máshogy értelmezi a színt.
Szerintem a TV-nél is így mûködik, máshogy fordítja a színkódot.
Aztán az is lehet, hogy köze nincs hozzá, de csak erre tudok gondolni.
Tuti, h a Vega-szal van valmi.
Van itt Sony Vegas topik is probald ott megkerdezni.
Segítséget szeretnék kérni hozzáértõktõl. Problémám a következõ: Egy dvd-t szeretnék készíteni. ehhez a hátteret és a feliratot a speciális karakterekkel és színekkel, képekkel szeretném megvalósítani ezért úgy terveztem, hogy ps ban ezt elkészítem majd sony vegassal a gif használata miatt renderelem és egy dvd készítõ programmal mpeg2 konvertálva elkészítem. Ez sikerült is. Viszont ezt az egészet pal, nem széles vásznu tv-re készítem. A régi síkképcsöves tv-n a fõszínek használata miatt ami arany teljesen sárgán jelenít meg mindent. Egy új típúsu 16:9-es full hd pedíg mindent szépen jelenít meg. a képeket png formátumba mentem. Kérem aki tud segítsen hol rontom el.
http://bexter.hu Szép Fényeket!