Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Egyáltalán nem ismerem a Photoshopot, a segítségeteket kérem.

Egy weboldalt szeretnék megújítani, átszínezni. A css-ben átírtam az új szín kódokat, viszont van pár olyan oldal elem amiket még át kéne színeznem, kis bannerek, gombok stb.. ezek png, jpeg vagy gif formátumban vannak.

Photoshop CS6-ot használok.

Megnyitom a kép fájlt, ha szükséges átállítom RGB módra, majd Image -> Adjutsments-> replace color. Itt a pipettával kiválasztom azt a színt, amit szeretnék átszínezni (RGB 83 197 202) Majd beírom annak a színnek az RGB kódját, amire szeretném (70 100 120) látszólag át is színezi, viszont egy kicsit más árnyalatra. egészen pontosan : 80 123 151 -re, ami a képet kirakva az oldalra, rögtön szembetûnik, hogy elüt a szín. Mi lehet a gond?

A segítségeteket elõre is köszönöm!
papi08
Megvan a megoldás :D

Ha dolgozol egy fileban, és az egyik kijelölt réteg egy téglalap shape, akkor meg tudod nyitni, és tökéletesen mûködik :D

13 éve itt. Szép idő.

RaZoK
pedig napi szinten fél órával megrövidítené a munkámat, majd utána nézek ha lesz idõm

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

RaZoK
most nézem nekem is :S:S:S

papi08
Nekem erre azt mondja a PS hogy:

13 éve itt. Szép idő.

RaZoK
hu ez nagyon jó, köszi!

Grove4
köszönöm szépen! :)

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

rooney8
mondjuk ha elõtte nyomsz rá egy sima blur-t és utána threshold, akkor kb. pont ilyet kapsz

és akkor a filterekkel lehet még kicsit testre szabni, kicsit másra megcsinálni.

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

rooney8
image/adjustmenst/threshold

elõtte pedig a filtereknél lehet játszani, hogy kicsit "megpuhítsd" a képet, hogy ne legyen olyan kockás.

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Grove4
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy egy fényképrõl kivágott arcbõl hogy lehet ilyen stílusú (nem feltétlenül vörös-fekete) "arc mintát" készíteni?

Van erre valami tutorial? Ha igen tudtok nekem linkelni egyet, vagy röviden elmagyarázni, hogy kell? Vagy mi ennek az eljárásnak a neve, akkor meg tudom keresni magamnak is.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

pxxl
ami nagyon hiányzik ps-bõl

Rounded Rectangle Radius Resizer

All hail the double x!

D4nY
Indesign

xP

D4nY
Helló!

Egy 27x40 in es poszterhez mennyi a minimum felbontás amivel nem lesz csúnya nyomtatás után?

nekem 300dpi re vmi 8000 wide és 11k height jön ki ami sajnos túl nagy a provided imageshez képest.

Köszi.

xP

Hello!

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok PSD formátumú anyagokból lapozható PDF-et csinálni, amiben a szöveg másolható, a link kattintható, stb... Úgy látom maga a PS nem tud ilyet, milyen kiegészítõ programot javasolnátok erre? Köszi!
Marki
Majd megpróbálom, de érthetetlen az egész. Hibátlanul mûködött, egyik napról a másikre ment tönkre.

KoЯn

MANOWAR
Amikor uninstallaltad kitorolted a maradek fajlokat (pluginok,stb) a programfiles-bol?
Erdemes a registry-bol is torolni a maradvany kulcsokat is. (mindig marad valami)
A temp-ket is erdemes lenne kitorolni, esetleg sector hibas is lehet a vinyo az is okozhat ilyen anomaliakat, es ottvan meg a torodezettsegmentesites, virus irtas, illetve a rendszered jellenlegi allapota. (pl ha 1 eve fent van a rendszered akkor elege "mocskos" lehet)
Utolso lehetoseg a rendszer visszaallitas....

pxxl
így akar leszoktatni a magyar ps-rõl :P

All hail the double x!

Marki
Igen, ráadásul újabb verziót. Semmi :(

KoЯn

Ryder159
újratelepíteni próbáltad?

Marki
Bocsi, se a spoilert nem engedi, sem a linket.

https://lh6.googleusercontent.com/-tdCCeLLhQbw/UQPsfW-9ucI/AAAAAAAABKg/EsnMIBmkjro/s800/pshiba.png

KoЯn

Marki
Sziasztok! Bocsi, hogy itt kérek segítséget (pláne, ha ez a kérdés volt már), de nem tudom, mi történt a Photoshoppal. Egyik napról a másikra eltûntek a szövegek, elcsúsztak az ablakok, most semmit sem tudok beállítani. Próbáltam a felbontáson állítani, de nem történik semmi.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni.

Nagy kép, csak linkben.

KoЯn

MANOWAR
Kosz a linket <#worship>
A thumbnails nezetnel az a baj eloszor minden folder-ban amibe dolgozol atkell allitani a nezetett, vagy minden folder-re beallitod a rendszerben, hogy ugy mutassa (nem elonyos mert nem csak kepek vannak), raadasul ahogy irtad is a .pdf es egyebb specko fajlt nem is mutatja. Valahogy nem jon be ez a plussz telepitsd ezt meg azt. Hasznaltam a bridge-t eleg sokszor de nem nyitasra.
No, de mindegy elkezdem megszokni a mini bridge hasznalatat ugy is arra ment ki a jatek az adobe-nal szerintem. <#duma><#gunyos1><#eplus2>

zsolesz92
itt a megoldás
descriptionban letöltés

zsolesz92
az nem jó ha thumnailt választassz a mappanézetnél?
nekem közepes méreten van az egész elfogadható. igaz a psd-t nem jeleníti meg képként...

MANOWAR
Sracok CS6-ban lehet valahogy aktivalni a preview opciot az open ablakban, vagy marad a bridge?

norbre
jól elbeszélgetek magammal, de találtam némi választ, hátha valakit érdekel :D

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
Bocsi hogy ezt a témát boncolgatom, de azért itt mert gondolom itt jó eséllyel találok olyasvalakit aki érti a színprofilokat, színtereket :) Egyszer régen már átrágtam magam ezen de nem maradt tartós az emlék :P :D

Eszközzel elvileg bekalibráltam a két monitort, és a kapott icm profilokat összehasonlítottam, kíváncsi voltam mennyire fednek le különbözõ színtereket..

Azt nem értem igazán, hogy mi történik pl adott esetben sRGB-ben megjelenített képnél azon szinekkel, amelyek kilógnak az adott monitor színterébõl, és mi azokkal amelyek ugyan belül vannak a monitor színterén, de nem pontosan illeszkednek?

otthoni CRT monitor vs. sRGB:

munkahelyi LCD(? vTFT) vs sRGB:

keresgéltem a neten és sok hasonló téma van, de ezt a választ nem találom sehol..

köszi elõre is a válaszokat

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
közben találtam :) ha valakit érdekel: ICC view

icc, icm profilt fel lehet tölteni és összehasonlítani más színterekkel.. kell hozzá egy vrml megjelenítõt telepíteni a böngészõ alá, de amúgy nem kell regisztrálni sem

Sziasztok!
Egy ideje tanulom a photoshop cs6 használatát és két kérdésem lenne. Elsõ a maszkolás, amit semmilyen formában nem tudok 2x egymásután jól megcsinálni. Hajszálak, vagy hasonló színû háttértõl való elválasztás. A másik pedig - bocs ha a szaknyelv még béna - egyfajta közé illesztés. Ezen a video ( http://www.youtube.com/watch?v=r6goko-TtBI ) 1 perc körül csinálja a fazon. Ketté szed és közzé tesz. Valahogy nem sikerül, plusz a segédvonalak amiket használ se értem nagyon. Ha valaki ebben segítségemre lenne nagyon hálás lennék! Üdv
norbre
hali,

tud valaki olyan (free) programot amivel meg tudom nézni egy monitor színterét?

Malakai
Ja azt hittem azt már kipróbáltad, bocs nem volt egyértelmû, a performanceban arra akartam elsõsorban felhívni a figyelmet. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

papi08
Közben megnéztem, elég volt neki annyi hogy beállítottam elsõdleges aktív lemeznek azt, amin eddig is futott a PS :)

De köszönöm a gyors válaszaidat! :))

13 éve itt. Szép idő.

Malakai
Próbáld ki, hogy ctrl+alt+shift-et nyomvatartod photoshop indítás közben, ez visszaállítja az alapbeállításokat (tehát érdemes key/workspace preseteket lementsd), viszont elképzelhetõ, hogy segít a problémában.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

papi08
Köszönöm a választ!
De...

Átállítottam az értékeket "Thin and..."-re, és cserébe ezt kapom indításkor:

UP: Rendszergazda módban elindul :)

Ezzel mi a teendõ? :S

13 éve itt. Szép idő.

Malakai
Preferences > Performance
Itt beállíthatod hova pakoljon merevlemezre, ahova pedig pakolni fog, minél nagyobb a dokumentum és minél kevesebb a RAM annál többet.
A historyval is játszhatsz, visszábbvehetsz.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

papi08
Sziasztok!

Az mitõl van hogy a PS CS6 futása közben elérhetetlenné válik 10-15 giga a merevlemezembõl?

Ha épp csak annyi hely van rajt, akkor rögtön menteni sem tudom az aktuális munkát..

Nem lehet ezt valahogy kordában tartani?

Köszönöm a segítséget! :)

13 éve itt. Szép idő.

acsati
Köszönöm :)
pxxl
be cool :D

All hail the double x!

Spészgószt
na jó ez a liquify brush méret a sima brush csak 5000 ;)
lusta voltam megnyitni csak googliba írtam :D ott meg azt dobta elsõre, de amúgy ott az a leírás abban benne van minden újdonság....<#wave>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Spészgószt
amúgymeg tessék lehet olvasgatni...<#alien2>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Spészgószt
sry valamiért az ragadt a fejembe!
Cs6 15.000 !!!!

pxxl
CS4-ben is 2500ig lehet húzni a brush-t <#whatever>

All hail the double x!

Spészgószt
a legjobb hogy az ecset méretét 2500ig lehet húzni <#idiota>
van sok elõnye
hátránya max néhány elbaszott panel, de kis idõ után szokható
amúgy beírod google...számtalan összehasonlítás bemutatós videó van meg leírás is
számomra az ecset volt a leghasznosabb újítás, egyéb parasztvakító funkciók nem nagyon jöttek be...

acsati
Sziasztok!
Használja valaki a Ps CS6-ot? Miben jobb esetleg rosszabb az elõdjénél?
norbre
az lett a megoldás, bár elõször a Disorttal próbálgattam, gondoltam nem feltétlenül akarom az olalakat görbítgetni, de 3 óra szenvedés után rájöttem hogy a Disort az oldalarányokat nem egyenletesen torzítja hanem kvázi perspektívikusan :)
a warppal kicsit melósabb, de jó az eredmény :) köszi

norbre
köszi.. este kipróbálom

zsolesz92
Ha minden igaz ez a warp lesz..

ctrl+t a hálóra, jobb egérgomb és warp. itt kirak egy hálót amit tetszõlegesen tudsz tépkedni

norbre
üdv,

Van egy "alap" képem, az egyszerûség kedvéért vízszintes és függõleges vonalakból álló rácshálóval.
Van egy "Referencia" képem, amin pontok vannak tetszõleges számban.
Ezek a pontok az "alap" kép hálójának adott csomópontjainak felelnek meg, de pozícióban máshol vannak.

Úgy szeretném torzítani az "alap" képet, hogy az "alap" kép hálójának rácspontjait rámozgatom a "referencia" kép hozzá tartozó pontjaira.
A pontok közötti transzformáció jó lenne ha nem lineáris lenne: eredmény

gyakorlatilag arról van szó, hogy hogy térképeket kellene torzítani, a fokhálózat alapján

Köszi a tippet!
.eps-ben nem is gondoltam, hogy fent lenne, mivel alapból is elég kevés képet találtam, ami konkrétan a logót mutatja. Nagy köszönet a találatért!

MANOWAR
Mielott neki alna valaki is PS-ben Path-olni a lenti logot adnek egy jo tanacsot dregnarr1 :)
Ha van egy keped (foleg ha ismert logo) esetunkben a battlestar galactica logoja azert csak ra keres az ember, hogy fent van-e neten .eps-ben. csak fogod a kepedet es a http://images.google.com/ -ra feltoltod hogy keresen ra van-e ilyen aztan utana irod, hogy .eps megkeresed a neked tetszot es letoltod. Ami neked kell azt ITT megtalalod.
Ha PS-ben szeretned megnyitni javalott nyitasnal nagyobb DPI-t vagy meret megadasa a reces szelek miatt.(az elobbi linken megadott .eps-t PS-be nyitva 193px x 193px 72 DPI mellett, huzd fel 600-ra a DPI es kapsz egy szep majdnem 2k-as kepet). Feltetelezem a korites sem kell neked amit az .eps-ben talalsz (szoveg + korok) ha meg nyitod a layered alapbol backround dupla kattra es ok majd magic want tool-al kijelolod ami nem kell (or eraser tool-al) es torlod a vegen korbe croppolod (vagod) es mented ugyan abba. Bar erdemesebb lenne Illustrator-ba vagy valamilyen mas vektoros progival szerkeszteni.
Mindig masolatbol dolgoz es ne ugyan azon a neven mensd el.