Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyáltalán nem ismerem a Photoshopot, a segítségeteket kérem.
Egy weboldalt szeretnék megújítani, átszínezni. A css-ben átírtam az új szín kódokat, viszont van pár olyan oldal elem amiket még át kéne színeznem, kis bannerek, gombok stb.. ezek png, jpeg vagy gif formátumban vannak.
Photoshop CS6-ot használok.
Megnyitom a kép fájlt, ha szükséges átállítom RGB módra, majd Image -> Adjutsments-> replace color. Itt a pipettával kiválasztom azt a színt, amit szeretnék átszínezni (RGB 83 197 202) Majd beírom annak a színnek az RGB kódját, amire szeretném (70 100 120) látszólag át is színezi, viszont egy kicsit más árnyalatra. egészen pontosan : 80 123 151 -re, ami a képet kirakva az oldalra, rögtön szembetûnik, hogy elüt a szín. Mi lehet a gond?
A segítségeteket elõre is köszönöm!
Ha dolgozol egy fileban, és az egyik kijelölt réteg egy téglalap shape, akkor meg tudod nyitni, és tökéletesen mûködik :D
13 éve itt. Szép idő.
idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?
idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
és akkor a filterekkel lehet még kicsit testre szabni, kicsit másra megcsinálni.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
elõtte pedig a filtereknél lehet játszani, hogy kicsit "megpuhítsd" a képet, hogy ne legyen olyan kockás.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Van erre valami tutorial? Ha igen tudtok nekem linkelni egyet, vagy röviden elmagyarázni, hogy kell? Vagy mi ennek az eljárásnak a neve, akkor meg tudom keresni magamnak is.
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Egy 27x40 in es poszterhez mennyi a minimum felbontás amivel nem lesz csúnya nyomtatás után?
nekem 300dpi re vmi 8000 wide és 11k height jön ki ami sajnos túl nagy a provided imageshez képest.
Köszi.
xP
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok PSD formátumú anyagokból lapozható PDF-et csinálni, amiben a szöveg másolható, a link kattintható, stb... Úgy látom maga a PS nem tud ilyet, milyen kiegészítõ programot javasolnátok erre? Köszi!
KoЯn
Erdemes a registry-bol is torolni a maradvany kulcsokat is. (mindig marad valami)
A temp-ket is erdemes lenne kitorolni, esetleg sector hibas is lehet a vinyo az is okozhat ilyen anomaliakat, es ottvan meg a torodezettsegmentesites, virus irtas, illetve a rendszered jellenlegi allapota. (pl ha 1 eve fent van a rendszered akkor elege "mocskos" lehet)
Utolso lehetoseg a rendszer visszaallitas....
https://lh6.googleusercontent.com/-tdCCeLLhQbw/UQPsfW-9ucI/AAAAAAAABKg/EsnMIBmkjro/s800/pshiba.png
KoЯn
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni.
Nagy kép, csak linkben.
KoЯn
A thumbnails nezetnel az a baj eloszor minden folder-ban amibe dolgozol atkell allitani a nezetett, vagy minden folder-re beallitod a rendszerben, hogy ugy mutassa (nem elonyos mert nem csak kepek vannak), raadasul ahogy irtad is a .pdf es egyebb specko fajlt nem is mutatja. Valahogy nem jon be ez a plussz telepitsd ezt meg azt. Hasznaltam a bridge-t eleg sokszor de nem nyitasra.
No, de mindegy elkezdem megszokni a mini bridge hasznalatat ugy is arra ment ki a jatek az adobe-nal szerintem. <#duma>#duma><#gunyos1>#gunyos1><#eplus2>#eplus2>
nekem közepes méreten van az egész elfogadható. igaz a psd-t nem jeleníti meg képként...
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Eszközzel elvileg bekalibráltam a két monitort, és a kapott icm profilokat összehasonlítottam, kíváncsi voltam mennyire fednek le különbözõ színtereket..
Azt nem értem igazán, hogy mi történik pl adott esetben sRGB-ben megjelenített képnél azon szinekkel, amelyek kilógnak az adott monitor színterébõl, és mi azokkal amelyek ugyan belül vannak a monitor színterén, de nem pontosan illeszkednek?
otthoni CRT monitor vs. sRGB:
munkahelyi LCD(? vTFT) vs sRGB:
keresgéltem a neten és sok hasonló téma van, de ezt a választ nem találom sehol..
köszi elõre is a válaszokat
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
icc, icm profilt fel lehet tölteni és összehasonlítani más színterekkel.. kell hozzá egy vrml megjelenítõt telepíteni a böngészõ alá, de amúgy nem kell regisztrálni sem
Egy ideje tanulom a photoshop cs6 használatát és két kérdésem lenne. Elsõ a maszkolás, amit semmilyen formában nem tudok 2x egymásután jól megcsinálni. Hajszálak, vagy hasonló színû háttértõl való elválasztás. A másik pedig - bocs ha a szaknyelv még béna - egyfajta közé illesztés. Ezen a video ( http://www.youtube.com/watch?v=r6goko-TtBI ) 1 perc körül csinálja a fazon. Ketté szed és közzé tesz. Valahogy nem sikerül, plusz a segédvonalak amiket használ se értem nagyon. Ha valaki ebben segítségemre lenne nagyon hálás lennék! Üdv
tud valaki olyan (free) programot amivel meg tudom nézni egy monitor színterét?
(\__/) ( X.x) ( } . { )
De köszönöm a gyors válaszaidat! :))
13 éve itt. Szép idő.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
De...
Átállítottam az értékeket "Thin and..."-re, és cserébe ezt kapom indításkor:
UP: Rendszergazda módban elindul :)
Ezzel mi a teendõ? :S
13 éve itt. Szép idő.
Itt beállíthatod hova pakoljon merevlemezre, ahova pedig pakolni fog, minél nagyobb a dokumentum és minél kevesebb a RAM annál többet.
A historyval is játszhatsz, visszábbvehetsz.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Az mitõl van hogy a PS CS6 futása közben elérhetetlenné válik 10-15 giga a merevlemezembõl?
Ha épp csak annyi hely van rajt, akkor rögtön menteni sem tudom az aktuális munkát..
Nem lehet ezt valahogy kordában tartani?
Köszönöm a segítséget! :)
13 éve itt. Szép idő.
lusta voltam megnyitni csak googliba írtam :D ott meg azt dobta elsõre, de amúgy ott az a leírás abban benne van minden újdonság....<#wave>#wave>
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
Cs6 15.000 !!!!
van sok elõnye
hátránya max néhány elbaszott panel, de kis idõ után szokható
amúgy beírod google...számtalan összehasonlítás bemutatós videó van meg leírás is
számomra az ecset volt a leghasznosabb újítás, egyéb parasztvakító funkciók nem nagyon jöttek be...
a warppal kicsit melósabb, de jó az eredmény :) köszi
ctrl+t a hálóra, jobb egérgomb és warp. itt kirak egy hálót amit tetszõlegesen tudsz tépkedni
Van egy "alap" képem, az egyszerûség kedvéért vízszintes és függõleges vonalakból álló rácshálóval.
Van egy "Referencia" képem, amin pontok vannak tetszõleges számban.
Ezek a pontok az "alap" kép hálójának adott csomópontjainak felelnek meg, de pozícióban máshol vannak.
Úgy szeretném torzítani az "alap" képet, hogy az "alap" kép hálójának rácspontjait rámozgatom a "referencia" kép hozzá tartozó pontjaira.
A pontok közötti transzformáció jó lenne ha nem lineáris lenne: eredmény
.eps-ben nem is gondoltam, hogy fent lenne, mivel alapból is elég kevés képet találtam, ami konkrétan a logót mutatja. Nagy köszönet a találatért!
Ha van egy keped (foleg ha ismert logo) esetunkben a battlestar galactica logoja azert csak ra keres az ember, hogy fent van-e neten .eps-ben. csak fogod a kepedet es a http://images.google.com/ -ra feltoltod hogy keresen ra van-e ilyen aztan utana irod, hogy .eps megkeresed a neked tetszot es letoltod. Ami neked kell azt ITT megtalalod.
Ha PS-ben szeretned megnyitni javalott nyitasnal nagyobb DPI-t vagy meret megadasa a reces szelek miatt.(az elobbi linken megadott .eps-t PS-be nyitva 193px x 193px 72 DPI mellett, huzd fel 600-ra a DPI es kapsz egy szep majdnem 2k-as kepet). Feltetelezem a korites sem kell neked amit az .eps-ben talalsz (szoveg + korok) ha meg nyitod a layered alapbol backround dupla kattra es ok majd magic want tool-al kijelolod ami nem kell (or eraser tool-al) es torlod a vegen korbe croppolod (vagod) es mented ugyan abba. Bar erdemesebb lenne Illustrator-ba vagy valamilyen mas vektoros progival szerkeszteni.
Mindig masolatbol dolgoz es ne ugyan azon a neven mensd el.

be cool :D