17220
  • Malakai
    Ecset. :)
    Egyébként levels/curve, stb.
  • repvez
    Hogy tudok egy fényképről ilyen sziluettes képet késziteni, hogy a részletek is megmaradjanak,de csak egyszinű legyen
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/601854_580944835263234_1154078900_n.jpg

nem müköduk a linkelés azért csak igy másoltam
  • cenobite
    Köszi, szerintem ez lesz az, csak középső csík nélkül.
  • hungary27
    nekem ezt hozza ki
  • cenobite
    Sziasztok!
    Egy fontot keresek, mégpedig ezt itt:

Nagyon hasonlít a Bauhaus-ra, de nem az. Próbáltam már font-azonosító oldalon is, de ott is a Bauhaus-t hozza be. Valakinek ötlet?
    Előre is köszönöm!
  • Alc
    Sejtettem, hogy nem lesz olyan egyszerű mint gondoltam. Mondjuk az is igaz, nem a legnagyobb szélben és porban kell ilyen fényképeket csinálni. Legközelebb jobban járok ha egyből laptopra ment a gép, így ott rá tudok nézni a képekre.
    Biztos hülyeséget kérdezek, de ilyen esetekben nem lehet használni valamire flat-field képeket, mint az asztrofotózásnál?
  • Spészgószt
    bukó!
    pfhejj madjar ps...elég volt megérteni mit írsz :P
    A dust and scratches (por és karc vagy mi a retek magyarul) jó dolog csak be kell lőni rendesen a porra tényleg jó, de a lencsefoltokat már nem tudod leszedni, csak healing brush /spot healing, kijelöl és content aware fill ...stb kézi módszerekkel.

Sajna ez a fotós halála amikor többszáz(ezer) kép után jön rá hogy ELb@szta...
    el kell keserítselek, ha szép végeredményt akarsz akkor marad a kézimunka!
    az automata módszerek 99.9 % ban fos eredményt adnak...
  • Alc
    Az rendben van,hogy kitakarítom. De az is érdekel, ha ilyen probléma van azt hogyan lehet megoldani.
  • kifli
    szerintem takarítsd meg a gépet, és menny fotózni :D
  • Alc
    Feltettem ide néhány azonos képkivágást amin bejelöltem pár hibát:
    Képek
    Jobb felső nagyobb hiba nem annyira számít, mert ha kell akkor levágható az a terület.
  • pxxl
    mutass 1-2 képet :) lehetőleg olyat, amin van pl az említett felhő, vagy más amiben jelentősen eltérnek.
  • Alc
    Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy adott elég sok kép (kb.1500db, time-lapse videóhoz képek) viszont sajna a fényképezőgép érzékelőjére por került, így nem lettek a legjobbak a képek.
    Amit én próbáltam, automatizálásban:
    1. Helyi javító ecset, ez szépen működött, viszont nem tudtam felvenni a műveletek közé.
    2. Szűrők -> Por és karcok, ezt már rögzítette, viszont az eredmény nem volt az igazi, mivel ha beállítottam mondjuk a Sugár értéket 10-re, az a kék égboltnál jó volt. Viszont ha a következő képen az adott helyen felhő volt, akkor ott csúnyán látni lehet a "javítást".
    Ezt a helyi javító ecsetet nem lehet valahogy alkalmazni több képre?
    Vagy esetleg valahogyan a rétegekkel kell játszani? Megköszönném ha valaki leírná hogyan lehet megoldani ezt a problémát cs6-ban.
  • Malakai
    Nem lehet tudni. Ezek a sneak peakek elméletileg nem 100, hogy jönnek köv verzióban, de lehet a CS7-ben már benne lesz.
    Szerk: Ha nem olyan kérdés volt. Egyetértek! :)
  • KoJin Mekre
    Ez a feature mikor lesz a kezeim közt?
  • Gis80s
    Köszönöm a segítségeket....az illustrator volt a legjobb megoldás :)
  • zsolesz92
    3:20 körül kezdődik a te részed
  • Spészgószt
    Pen tool-al hogy töröd meg az ívet? Az egy matematikai görbe akármit csinálsz íves...(jó tudom alt-ot nyomva tartva "derékszögbe" is lehet hajtani ha kell...de azt ne piszkáld, csak ctrl-al)
    amúgy meg letöltesz simán valami brust amibe van hasonló :)
    vagy illustrator...
  • Gis80s
    Sikerült rossz képet feltöltenem...sorry. A kacskaringós vonalat nem tudom megcsinálni. Pen Tool-lal próbálkoztam, de egy csomó helyen megtörik az ív, nem pedig egy szép folyamatos vonal. (igen, bekapcsoltam a grid-et is) :)
  • Gis80s
    Sziasztok!

Egy kis segítségre volna szükségem. Egy tablót kéne újra rajzolnom, viszont van benne egy elem, ami meghaladja a képességeimet. Bármilyen hasznos tippnek örülnék :)) Előre is köszönöm! Kép az alábbi linken található.

LINK
  • zsolesz92
    Na ez már szembarát, eltaláltad, jó lett :)
  • LaliK
    Megöltök ezzel a háttérképpel... Nem is raknék be semmit, ha fehéren is jól nézne ki :D

Szerintem az a script amire gondolsz az a hirdetést veszi ki a beviteli mező fölött és igenis működik :)
  • Malakai
    Jep, túlzottan türkíz, valami égszín jobb lenne. :)
    Másik: Gondolom egyik script spoilerbe rakná a flasheket, de ez se működik teljesen nekem, bár lehet az eleve jelenlévő flash blocker kavar be. :)
  • zsolesz92
    Ez a háttérszín.... mintha színhibás lenne a monitorom...:D
    Miért pont babakéket kellett betenni? a banner jó, de a hátteret változtathatnánk
  • kifli
    type toolt kiválasztod, és olyankor lehet módosítani a szövegbox méretét.
  • xblades
    Hello

A szöveg beillesztést hogyan tudom nyújtani oldalt vagy fel-le?
  • Malakai
  • repvez
    köszi igy már ment
  • Spészgószt
    ha sikerült kijelölni az alakot utána rákattintasz a pad layerére hogy azon állj, és jobbra alul a paletta alján lesz egy kis négyzet egy körrel a közepén, arra katt és kész a maszk a kijelöléssel, ha véletlen pont fordítva csinálta a maszkot, akkor a layer palettán rákattintasz a kis pici maszk ikonra, ami a layer melett van (feketefehér) és nyomsz egy ctrl+i kombót ez invertálja...a maszkon állva nyugodtan tudsz festegetni simán brushal ... nem csinálom meg neked, mert ez egy 2 perces meló! hidd el ha rájössz magadtól jobban jársz!!!
  • repvez
    dejó lenne ha érteném is amit leirtál? egyáltalán maskot hogy kell csinálni. az összes tudásom kimerül az alakokk kijelölése kivágása és megfelelő helyekre tevéséból és a fényképek szineinek igazitásából . :(
  • Spészgószt
    a ps háttér nem jó semmi nem látszik mert kockás és a falevelek miatt elvész a fehér meg az égbolt miatt bukó!
    a szaggatott vonal már kicsit macerásabb buli!
    óóóó te képedről sima ügy!
    fogod select color range és csinálsz egy maszkot a képre!
    a pados kép alá meg teszel olyan színű layert amilyet akarsz, a lényeg, hogy a színes legyen alul és a pados layeren maszkold ki az alakot...utána úgy játszol vele ahogy akarsz!
  • repvez
    Ez igy egész jónak tünik a kis képen.Ugy gondoltam, hogy vagy fehér vagy olyan háttere lenne mint mikor a PS-ben átlátszó vagy alfa layer lenne a helyén és a fehér szegélyen esetleg fekete szaggatott vonal, hogy jelezze , hogy onnan valami hiányzik.
    egyik találat másik amit én találtam ülö alakra., de Spészgóst képén is nagyon jó a sziluett
  • Spészgószt
    kb két perc volt egy maszkon ráfestettem kézzel... :D btw....
  • Spészgószt
    azt a ki lenne vágva részt nem értem igazán, mi legyen a helyén fekete luk vagy fehér vagy...mi vagy hogy...
    ÍGy gondoltad?
  • Spészgószt
    csaj keres, körbevág MASZKOT használ!!!, rátesz alapképre, alapképen pad kijelöl, vissza a csajoskép maszkra és ott lefest! maszkot invertálod ás altot nyomva tartva áthúzod az alap layer-re (gy.k.:a pados kép a background, azaz alap layer, utána jön a 2. layer a csajos kép maszkal)...KÉSZ csaj helye kitakarva pad megmaradt...
  • norbre
    bench sitting back woman ?
  • rooney8
    én is elkezdtem keresni, de nem találtam, úgyhogy hagytam is :D
  • kifli
    nincs kedvem csajt keresni a képre, aki odapasszol, de szerintem:

Először is, körbevágod a pad támláját, és átrakod másik layerre. majd ráteszed a csajt, és az eredeti leyerről kivágod a helyét. Így megmarad a támla, és ott lesz a körbevágott csaj is. De ha küldesz képet ülő csajról megcsinálom :)
  • repvez
    valaki meg tudná csinálni azt, hogy a faszi mellé a padra egy csajt ültet úgy mintha ki lenne vágva körbe a képről és üres lenne a helye,de a pad támláját nem takarja ki?

Probáltam pár megoldást,de egyik sem lett az igazi

kép
  • norbre
    az a baj hogy az átmenetet az sem csinálja meg, de közben próbálkoztam, így egy ilyesmi módszer lesz:
    - lepucolom a képet
    - trace bitmap-el vektoros képet csinálok
    - a kontúrokat kimentem dxf-be
    - a dxf-et beolvasom a google sketchupba, ott pedig ráhúzok egy felületet
    - egy plugin pedig megcsinálja a felület alapján a szürkeárnyalatos képet :)
  • oO VinyuS Oo
    Image-Adjustments-Black&White opcióval nem megy? Ott elvileg lehet állítgatni hogy melyik szín legyen a fekete és melyik a fehér