773
Melyik nyomtatóra érdemes ma beruházni?
-
Eljutottam odáig, hogy nyomtató vásárlás előtt állok! Eddig egy hp deskjet 825c tintasugaras nyomtatót használtam pont ma fogyott ki a fekete és elgondolkodtató hogy 7000ft-bele az eredeti fekete 9000ft bele a színes az utánagyártott meg nagyon gyér minőséget ad vissza (egyszerű színes szerződést csíkosan nyomtat és fele annyira képes :( )
kissé sötétebb kék színű a kerete a szerződésnek mint itt az sg-n a sima kék fejléc, 99%-ban csak ezt a szerződést nyomtatom, keresnék valami minőségi lézeres nyomtatót ami kitudja szolgálni az igényeimet és nem is kerül olyan egetverően sokba mondjuk a felső határ 30-40e ft
Van-e esélyem az igényeimet kielégíteni vagy még túl korai cipőben járnak a lézeres nyomtatók?
-
TomBond #489 Sziasztok! Nekem is egy HP multis nyomtatóval (psc 2355) van gondom. Bármilyen művelet közben (másolás, szkennelés, nyomtatás) leáll és a kijelzőjén egy kék alapon fehér felirat jelenik meg különböző hibákkal. Az utolsó 3-at leírom:
1. Error 0x841088e8 (alul kérdőjelek)
2. Error 0x88108548 (alul 1 db kérdőjel)
3. Error 0xb9fffe15 (alul: 165 hw_interrupt_hwv2.c)
Nem driver gond lehet mert kikapcsolt gépnél is ugyanez van.
Tud valaki segíteni ebben? -
Ez már nem az a hiba, amit egy jól irányzott taslival vagy diszkrét ütögetéssel meg lehet javítani, de a pszichének biztosan jót tesz :D -
haslerkyy #487 köszi, hát nem fogok sokat scannelgetni csak itt ott. :) kár hogy tönkre ment, de lehet megütögetem kicsit hátha rendbe jön :) -
Eddigi 3 éves nyomtatós pályafutásom során kb. félszáz HP multifunkciós készülékkel találkoztam, ezek közül 3-4 volt olyan, ami full feketét szkennelt, és talán egynél lett az eredmény olyan, amikor az ember fog egy A4-es oldalt, és pár, eltérő méretű fekte téglalapot helyez el ide-oda.
Érdekes, hogy te csak rosszal találkoztál...
-
Inquisitor #485 Hááát, amit eddig kipróbáltam "multifunkciós" készülékből, az vagy mind hupilila vagy zöld csíkosan szkennelt. Most egy ilyen "olcsó" készülékben elég olcsó érzékelők is vannak. Más kérdés, hogy egy normális szkenner meg nem véletlenül kerül többszázezerbe vagy pár millióba. Az is igaz, hogy egy különálló és olcsó szkenner is sokkal jobb ezeknél a "multifunkciós" gépeknél.
Az egy dolog, hogy kisebb irodákba ilyeneket vesznek/gyártanak, de ahogy a műszaki tanárom mondta: Ami mindenre jó, azt semmire sem lehet használni igazán. -
Olyan nincs, hogy "melyik piros".
A szkennerek RGB-ben dolgoznak, azaz külön érzékelő van a piros (Red), a zöld (Green) és kék (Blue) komponens érzékeléséhez.
Jó valószínűséggel a pirost érzékelő áramkör mondta be az unalmast, és ezt általában nem lehet javítani.
A képek rendbetételére szerintem csak lehetőség van, mégpedig az, hogy egy képhekkelő progival (pl. irfanview, photoshop stb.) megpróbálod módosítani a beszkennelt kép piros összetevőjének szintjét. -
Nekrofil #483 de melyik piros erős? vagy hogy lehet megoldani? vagy mik a többi okok? -
A lila árnyalat oka, hogy túl erős a piros. Ennek több oka lehet, folyt köv. :) -
Demeter #481 Akkor is menjenek a pi*ba! :D -
Nekrofil #480
üdv
ma hoztam el unokatesomektol HP PSC2355 multifunckios cuccot mert ők vettek újjat mert ebbe eltört a patron tartó és mindig bekapja a papirt.nekem meg beolvasásra megfelelo.feltelepitettem mind a laptopra mind az asztali gepre es igy olvassa be a kepeket(lilasan):
http://noob.hu/07/0223/beolvasas.jpg
ez mitol lehet?
mi okozhatja ezt? valami ellehet állitva? vagy egyszerűen ez is szar már? pedig még pár hónapja próbáltam ment rendesen
elore is koszonom szepen -
1usb kábelt kell mindig venni hozzá,ez igy van én is vettem pár évvel ezzelőtt multifunkcióst és épp azt lestem meg benne hogy nincs usb kábel.Külön veszed mindig...örülj ha kapsz vele még1 szines és fekete rezerva patront. -
Amikor tévét veszel, ahhoz se kapsz koaxot, ugyebár.
-
Csak halkan jegyzem meg, hogy tudomásom szerint egy nyomtatógyártó sem biztosít alapból semmilyen adatkábelt, csak tápkábelt... -
Demeter #476 Ezzel csak az a baj, hogy az ember megveszi ( és ugye nem 2 fortint ) és jogosan várja el, hogy az alap tartozékok benne legyenek (főleg amiket fel is tüntetnek). Arról már nem is beszélek, hogy sem utp sem pedig usb kábel nem volt hozzá. Jó, hogy legalább tápkábelt adtak! -
Igen, néha előfordul, hogy nincs benne a dobozban minden az utolsó kiegészítőig. Olyan viszont még nem fordult elő, hogy valamiből több került volna bele :D
Örülök, hogy segíthettem, használjátok egészséggel!
-
1) hp nyomtatók
2) hp színes multifunkciós készülékek
Alapigazság, hogy minél olcsóbb a nyomtató, annál magasabb az 1 nyomtatott oldal fajlagos költsége. -
Demeter #473 gz8: na megvan a nyomtató! Jó kis cucc meg kell hagyni csak volt egy kis "meglepi" vele kapcsolatosan. Éspedig, hogy a OCR féle Readiris cd nem volt mellékelve, holott a leírás kitér rá, hogy alap "tartozék". Szal egy kicsit morcos voltam emiatt. Igy kénytelen voltam felkutatni és letölteni. De ezt leszámítva nagyon rendben van a a nyomtató.
Szal thx a tippet! ;) -
KovyZoly #472 hello
lenne egy kérdésem, hogy 20E Ft-ig milyen márkájú nyomtatót/multifunkciós készüléket érdemes venni? -
WorldTorrent #471 Nah mar megy kivettem a patrtont es vissza tettem, de azt mutassa hogy felig van csak:| pedig meg most vetteM -
Az éppen elég ahhoz, hogy beszáradjanak a fúvókák; tintasugaras nyomtatónál 1-2 hetente egy windowsos tesztoldal is elég a megelőzéshez, ti. azzal már meghajtod a színes és fekete fúvókákat is. Megoldás a #435-ös hozzászólásban. -
WorldTorrent #469 Akkor mi a baj ? -
WorldTorrent #468 hat eleg sokat kb 2-3 honap max fel ev:D -
Nándikám, legalább baromságokat ne beszélj, ha szabad kérnem.
Ha mégis, akkor legalább ezt a topicot kíméld meg, jó? Köszi. -
Nem kell mindent elhinned. Mennyi ideig nem használtad patroncsere előtt a nyomtatót? -
Keress rá guglival, hogy "memjet printer"... -
WorldTorrent #464 ja es az nem lehet hogy attol van mert most csereltem ki a fekete patron-t -
WorldTorrent #463 Akkor le fog kelleni csereljem a windowst?:S nem tudjatok 64 bit-es vista-ra van ehez a nyomtatohoz driver? -
Szt. az SP3-as okozza a problemat -
WorldTorrent #461 Epson DX4400-as nyomtato es Windows XP Sp3-at hasznalok! -
Mien nyomtatod van egyebb infot adj rola mien OS-on hasznalod meg miegyebb:D -
WorldTorrent #459 Ki akartam nyomtatni par lapot irassal es semmit nem nyomtat csak par csikot azt se mindig, de probaltam kepet meg rajzot azokat ki nyomtassa csk az irast nem. Mi a baja nem tudja valaki ? -
es a festek vagy mar mi megy bele mennyibe kerul???
Bovebb leirast nemtudsz adni hozzajuk.Kep info? -
A 2007-es ajánlott viszonteladói ára 199 dollár volt. -
de hogyan ez tul gyors bazdki mennyibe kerulhet ilyen nyomatato? -
Új (két éve bemutatott) technológia, ettől be fogtok rosálni:
-
Nagyon szívesen! :) -
Köszönöm a segítséget gz8 és Solten.
-
Ne haragudj, de olyan nincs, hogy "lézeres". Lézernyomtató és tintasugaras van. Ha már egyszer tanácsot próbálsz adni, előbb legyél tisztában az adott témakör terminológiájával, és használd megfelelően.
-
Alapból minden lézernyomtatóhoz jár toner, bár általában kisebb kapacitású, ún. demó toner, mint az, amit amúgy a boltban megvehetsz.