773
Melyik nyomtatóra érdemes ma beruházni?
  • nandorb
    kossz.A festek az olcsobb?Vagy az a por vagy mar mimegy a tonnerba?
  • Mike at home
    érted te a kérdést, ha akarod, szal ne legyél fürdőskurva :)))
    válaszoltam neki én, levéve ezt a terhet a válladról, sőt, fel is ajánlom, új lévén a totyikodban, még bírom idegileg
  • Mike at home
    érdemes
    ma már 20k körül normális, jól használható, és gyors nyomtatót kapsz
    mirt jobb mint a tintasugaras?
    - bekapcsolod, 10-20s múlva már kész is a nyomat
    - mostanában a 14-18 lap/perc az álatlános, ami ahhoz képest, hogy a 90-es években kb. 4 volt, a kis méretü asztaliknál, elég impresszív
    - a toner nem szárad be, ha 1 hónapig nem nyomtatsz semmit, akkor is úgy működik mintha tegnap nyomtatál volna utoljára
    - mivel a fetéket ráégeti a papirra, az nem kenődik el, ha nedvesség éri
  • gz8
    Olyan nincs, hogy lézeres. És ezt már kitárgyaltuk az előző kábé 100 hsz.-ban.

Ez meg nem az idióta kérdések totyikja, arra ott a gumiszoba, sok sikert ott.
  • nandorb
    na mond erdemes-e venni lezeres nyomtatot feketebe?Meg hogy minnek olcsobb a toltese hogy mukodik stb. diohelyban ird le...
  • gz8
    Ez hogy jön ebbe a totyikba?
  • nandorb
    Fejhallgatoval nincs tapasztalatod mert a multkoriban vettem 1et elleg olcson es jo minoseget kaptam...de viszont mindig meghuztam a kabelt es tonkre ment ezert vettem mashol 1ugyan annyi pize FOS-t.
    Mennyire erdemes kiadni tobb pezt 1 5.1-es fullhalgatoert?
  • gz8
    Samsungos tapasztalatom nincsen, bár az autószerelőmnek az van :)
  • Mike at home
    inkább arról bezsélj van-e vmilyen tapasztalatod Samsung nyomtatókról!
    mert nekem nincs
    pedig én sem most jöttem le a falvédőről, igaz nyomtató-szervizes sosem voltam
  • gz8
    én is csak azt mondtam, hogy én nem tartom említésre méltónak ^^
  • Mike at home
    pedig egyáltalán nem szolgáltak rá erre
    az OKI ledlézerek szerintem jók
    10-15 éve is szimpi volt, meg most is

elhiszem, hogy nem adnak, nekem adtak az OKI-nál, csak ennyit mondtam
    méghozzá a 20k-s B4100-hoz
  • gz8
    az otthoni kategóriába sem adnak, hidd el... az OKI-t meg nem tartom számon mint említésre méltó nyomtatógyártót, de ez már más lapra tartozik :)
  • gz8
    scannerek ^^

Ahogy elnézem, az a umax 1220 az SCSI-2 interfészes, valszínűleg azért (is) lehet.
  • gz8
    Csak akkor, ha mind a négy színt egyenlő mértékben használod.
  • Mike at home
    hm... azt hiszem az otthoni kategóriában adnak
    legalábbis mintha az OKI adott volna USB mazzagot
  • Mike at home
    bent a cégnél Hp scennerek voltak, hát, nyomába sem értek a régi UMAX 1220S-emnek, ami ugyan még megvan, csak nem bírom a gépre rákötni :))
  • Mike at home
    no igen, csakhogy a szines lézer fenntartás terén mégis fényévekkel olcsóbb mint a tintasugaras
  • Mike at home
    a fényhengerről beszélsz gondolom.
    leirják mennyi, a nyomtató manuáljában is megtalálod, jellemzően 20-25 ezer oldal
    ki tudod cserélni

a demo tonerről meg anynit, hogy nekem spec kitartott 2 évig
    igaz csak itthoni használatra vettem az OKI B4100-ast
  • Mike at home
    van vkinek tapasztalat Samsung nyomtatókkal?

egy CLX3170FN-nel szemezgetek
  • gz8
    Ha végigolvasod az elmúlt pár tucat hsz.-t, láthatod, hogy általában kontraindikálom a nem eredeti kellékanyag használatát.
  • kilcsir
    5 hp nyomtatónk van, a 4-be belemegy a victoria is, ezért nem gondoltam hogy ebbe nem lesz jó.
  • gz8
    Vannak olyan utángyártott patronok, ezek közé tartozik a Pelikan is, amit a HP készülékek nem fogadnak el.

Eredeti patronnal megtakaríthattál volna egy csomó időt, amit most azzal töltesz el, hogy nyomtatásra bírd a készüléket...
  • kilcsir
    és kiirja hogy nem kompatibilis. Nem lehet ezt valahogyan kijátszani?
  • kilcsir
    hali! van egy hp f2280-as nyomtató/scennerem, most elösször fogyott ki belőle a festék, és vettem bele egy-egy victoria nyomtató patronokat. A probléma az hogy ha berakom ezeket, akkor egy-egy piros led villog a nyomtatón, hogy nincs festék. Ez valamilyen védelem lenne, hogy csak eredeti patront vegyek?
  • Bukephalos
    Konica Bizhub C253 -al kapcsolatban kérnék helpet!

Eme típusnál megoldható-e, hogy csak és kizárólag fénymásoláskor jelszó és/vagy felhasználói nevet kérjen? Tehát nyomtatni korlátlanul, fénymásolni csak jelszó ismeretében lehessen!
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • Max7
    ez a képalkotó dob ez cserélhető otthoni felhasználóknak is szal kiveszem beteszem müködik? mennyi oldalra van ez a képalkotó dob kalibrálva? én a szerződéseimmel állandóan szopok a tintasugarassal bár most találtam ocsó utánygyártott patront ami ugyan annyit tud kb nyomtatni mint az eredeti szal lehet így ocsóbban kijövök mint a lézernyomtatóval!

azt tudtam hogy a "demo" tonerel nem emgyek sokáig :) max a kinti kukáig :)

toner töltés az hogy működik erről tudsz valami infót adni?
  • gz8
    My bad, az EPROM nem számolja, hanem a nyomtató a toner és az imaging drum EPROM-jában tárolja a nyomtatási adatokat.
  • gz8
    Mindegyik tonereben van egy EPROM, ami számolja, hány oldalt nyomtattál ki vele. Oldal az is, ha csak a mondat végi pontot teszed az adott alapkomponenssel, mondjuk ciánkékkel - példádnál maradva -, de akkor is 1 oldalnak számít, ha telenyomsz egy A4-est.

A 4 alapszínből a fekete és a cián nagyjából egyszerre fog elfogyni, amiből lehet újat venni, aztán van még a képalkotó dob (imaging drum), aminek szintén van egy meghatározott lapkapacitása, és utána már nem enged nyomtatni; így ha ezek összesített költségét hasonlítod egy monokróm lézernyomtatóéval, látni fogod, hogy bizony a színes lézernyomtató egyáltalán nem olcsó mulatság, a járulékos költségei jóval magasabbak, mint a monokrómé.
  • Max7
    ezt kifejtenéd bővebben? szerződés nyomtatásra szereném használni amiben sok a fekete szín, de található benne olyan kék fejléc mint az sg-n a te fejléced kék része!
  • gz8
    Az F380-as eléggé az otthoni felhasználásra szánt készülék kategóra, fyi.
  • TomBond
    Szerintem a HP eléggé felejtős mostanában. Lásd a pár hozzászólással lentebbi esetemet. A munkahelyen egy HP F380-as van, az sem üti meg a mércét minőségben.
    Szóval szvsz legyen inkább a Canon.
  • alxin
    Tudna-e valaki tanácsot adni, két nyomtató között vacillálok: CANON PIXMA MP 160, és HP-Deskjet-F300, melyiket választjam, melyiknek olcsóbb az üzemeltetése? Otthoni használatra (kevés nyomtatás, szkennelésre többet használnám) ja és szeretném a festéket utántöltögetni.
    Köszi a segítséget.
  • gz8
    Ez alatt azt értem, főleg színes nyomtatásra, vagy inkább fekete-fehérre? Mivel a nyomtatóban levő tonerek ún. demótonerek, és kb. 1000 oldal kapacitásúak, a képalkotó dobbal együtt cserélendők, ami igencsak drága mulatság...
  • gz8
    hát, attól függ, mire szeretnéd használni
  • Max7
    gz8: mi a véleményed erről a nyomtatóról: Hewlett-Packard LaserJet 1600
  • gz8
    Váljék egészségedre.
  • gz8
    Nem, a havi terhelhetőség annyit tesz, hogy 22 munkanap alatt hány lapot tudsz kinyomtatni úgy, hogy nem veszed túlzottan igénybe a nyomtatómechanikát.

Ha estetleg garanciadő alatt meghibásodik a nyomtató, és megnézik, hány lapot nyomtattál, és az túl van a havi terhelhetőség alapján az adott idő alatt kinyomtatható oldalszámon, akkor bizony előfordulhat, hogy nem fogják garanciában elvállalni a nyomtató javítását.
  • TomBond
    Hát ettől azért jobb hírt vártam. Eddig semmi baja nem volt, és nem dolgozott annyit hogy így hagyjon itt.
    De legalább levontam a következtetést! Soha többé HP-t a portára be nem hozok!
  • gz8
    Gondolom már rég nem garanciális. Az a baj, hogy amikor ennyi különböző hibával száll el, akkor már jobb esetben megérett a veszélyeshulladék-tárolóra...
  • Max7
    nézegettem nyomtatókat HP fronton

1600
    2600N
    2605

lenne egy kérdésem ahogy nézem ezek között csak lap/perc a változó meg a terhelhetősége.... a terhelhetőség mit jelent? ha kinyomtatok napi 100 oldalt és a 10. napon elérem az 1600-as típusú nyomtatónak az 1000 oldal terhelhetőségét akkor nem tudok nyomtatni vele egy hónapig? :D