773
Melyik nyomtatóra érdemes ma beruházni?
-
kossz.A festek az olcsobb?Vagy az a por vagy mar mimegy a tonnerba? -
érted te a kérdést, ha akarod, szal ne legyél fürdőskurva :)))
válaszoltam neki én, levéve ezt a terhet a válladról, sőt, fel is ajánlom, új lévén a totyikodban, még bírom idegileg -
érdemes
ma már 20k körül normális, jól használható, és gyors nyomtatót kapsz
mirt jobb mint a tintasugaras?
- bekapcsolod, 10-20s múlva már kész is a nyomat
- mostanában a 14-18 lap/perc az álatlános, ami ahhoz képest, hogy a 90-es években kb. 4 volt, a kis méretü asztaliknál, elég impresszív
- a toner nem szárad be, ha 1 hónapig nem nyomtatsz semmit, akkor is úgy működik mintha tegnap nyomtatál volna utoljára
- mivel a fetéket ráégeti a papirra, az nem kenődik el, ha nedvesség éri -
Olyan nincs, hogy lézeres. És ezt már kitárgyaltuk az előző kábé 100 hsz.-ban.
Ez meg nem az idióta kérdések totyikja, arra ott a gumiszoba, sok sikert ott. -
na mond erdemes-e venni lezeres nyomtatot feketebe?Meg hogy minnek olcsobb a toltese hogy mukodik stb. diohelyban ird le... -
Ez hogy jön ebbe a totyikba?
-
Fejhallgatoval nincs tapasztalatod mert a multkoriban vettem 1et elleg olcson es jo minoseget kaptam...de viszont mindig meghuztam a kabelt es tonkre ment ezert vettem mashol 1ugyan annyi pize FOS-t.
Mennyire erdemes kiadni tobb pezt 1 5.1-es fullhalgatoert? -
Samsungos tapasztalatom nincsen, bár az autószerelőmnek az van :) -
inkább arról bezsélj van-e vmilyen tapasztalatod Samsung nyomtatókról!
mert nekem nincs
pedig én sem most jöttem le a falvédőről, igaz nyomtató-szervizes sosem voltam -
én is csak azt mondtam, hogy én nem tartom említésre méltónak ^^ -
pedig egyáltalán nem szolgáltak rá erre
az OKI ledlézerek szerintem jók
10-15 éve is szimpi volt, meg most is
elhiszem, hogy nem adnak, nekem adtak az OKI-nál, csak ennyit mondtam
méghozzá a 20k-s B4100-hoz -
az otthoni kategóriába sem adnak, hidd el... az OKI-t meg nem tartom számon mint említésre méltó nyomtatógyártót, de ez már más lapra tartozik :) -
scannerek ^^
Ahogy elnézem, az a umax 1220 az SCSI-2 interfészes, valszínűleg azért (is) lehet. -
Csak akkor, ha mind a négy színt egyenlő mértékben használod. -
hm... azt hiszem az otthoni kategóriában adnak
legalábbis mintha az OKI adott volna USB mazzagot -
bent a cégnél Hp scennerek voltak, hát, nyomába sem értek a régi UMAX 1220S-emnek, ami ugyan még megvan, csak nem bírom a gépre rákötni :)) -
no igen, csakhogy a szines lézer fenntartás terén mégis fényévekkel olcsóbb mint a tintasugaras -
a fényhengerről beszélsz gondolom.
leirják mennyi, a nyomtató manuáljában is megtalálod, jellemzően 20-25 ezer oldal
ki tudod cserélni
a demo tonerről meg anynit, hogy nekem spec kitartott 2 évig
igaz csak itthoni használatra vettem az OKI B4100-ast -
van vkinek tapasztalat Samsung nyomtatókkal?
egy CLX3170FN-nel szemezgetek -
Ha végigolvasod az elmúlt pár tucat hsz.-t, láthatod, hogy általában kontraindikálom a nem eredeti kellékanyag használatát. -
kilcsir #510 5 hp nyomtatónk van, a 4-be belemegy a victoria is, ezért nem gondoltam hogy ebbe nem lesz jó. -
Vannak olyan utángyártott patronok, ezek közé tartozik a Pelikan is, amit a HP készülékek nem fogadnak el.
Eredeti patronnal megtakaríthattál volna egy csomó időt, amit most azzal töltesz el, hogy nyomtatásra bírd a készüléket... -
kilcsir #508 és kiirja hogy nem kompatibilis. Nem lehet ezt valahogyan kijátszani? -
kilcsir #507 hali! van egy hp f2280-as nyomtató/scennerem, most elösször fogyott ki belőle a festék, és vettem bele egy-egy victoria nyomtató patronokat. A probléma az hogy ha berakom ezeket, akkor egy-egy piros led villog a nyomtatón, hogy nincs festék. Ez valamilyen védelem lenne, hogy csak eredeti patront vegyek?
-
Bukephalos #506 Konica Bizhub C253 -al kapcsolatban kérnék helpet!
Eme típusnál megoldható-e, hogy csak és kizárólag fénymásoláskor jelszó és/vagy felhasználói nevet kérjen? Tehát nyomtatni korlátlanul, fénymásolni csak jelszó ismeretében lehessen!
Előre is köszönöm a segítséget! -
ez a képalkotó dob ez cserélhető otthoni felhasználóknak is szal kiveszem beteszem müködik? mennyi oldalra van ez a képalkotó dob kalibrálva? én a szerződéseimmel állandóan szopok a tintasugarassal bár most találtam ocsó utánygyártott patront ami ugyan annyit tud kb nyomtatni mint az eredeti szal lehet így ocsóbban kijövök mint a lézernyomtatóval!
azt tudtam hogy a "demo" tonerel nem emgyek sokáig :) max a kinti kukáig :)
toner töltés az hogy működik erről tudsz valami infót adni? -
My bad, az EPROM nem számolja, hanem a nyomtató a toner és az imaging drum EPROM-jában tárolja a nyomtatási adatokat. -
Mindegyik tonereben van egy EPROM, ami számolja, hány oldalt nyomtattál ki vele. Oldal az is, ha csak a mondat végi pontot teszed az adott alapkomponenssel, mondjuk ciánkékkel - példádnál maradva -, de akkor is 1 oldalnak számít, ha telenyomsz egy A4-est.
A 4 alapszínből a fekete és a cián nagyjából egyszerre fog elfogyni, amiből lehet újat venni, aztán van még a képalkotó dob (imaging drum), aminek szintén van egy meghatározott lapkapacitása, és utána már nem enged nyomtatni; így ha ezek összesített költségét hasonlítod egy monokróm lézernyomtatóéval, látni fogod, hogy bizony a színes lézernyomtató egyáltalán nem olcsó mulatság, a járulékos költségei jóval magasabbak, mint a monokrómé.
-
ezt kifejtenéd bővebben? szerződés nyomtatásra szereném használni amiben sok a fekete szín, de található benne olyan kék fejléc mint az sg-n a te fejléced kék része! -
Az F380-as eléggé az otthoni felhasználásra szánt készülék kategóra, fyi. -
TomBond #500 Szerintem a HP eléggé felejtős mostanában. Lásd a pár hozzászólással lentebbi esetemet. A munkahelyen egy HP F380-as van, az sem üti meg a mércét minőségben.
Szóval szvsz legyen inkább a Canon. -
alxin #499 Tudna-e valaki tanácsot adni, két nyomtató között vacillálok: CANON PIXMA MP 160, és HP-Deskjet-F300, melyiket választjam, melyiknek olcsóbb az üzemeltetése? Otthoni használatra (kevés nyomtatás, szkennelésre többet használnám) ja és szeretném a festéket utántöltögetni.
Köszi a segítséget. -
Ez alatt azt értem, főleg színes nyomtatásra, vagy inkább fekete-fehérre? Mivel a nyomtatóban levő tonerek ún. demótonerek, és kb. 1000 oldal kapacitásúak, a képalkotó dobbal együtt cserélendők, ami igencsak drága mulatság... -
hát, attól függ, mire szeretnéd használni
-
gz8: mi a véleményed erről a nyomtatóról: Hewlett-Packard LaserJet 1600 -
Váljék egészségedre. -
Nem, a havi terhelhetőség annyit tesz, hogy 22 munkanap alatt hány lapot tudsz kinyomtatni úgy, hogy nem veszed túlzottan igénybe a nyomtatómechanikát.
Ha estetleg garanciadő alatt meghibásodik a nyomtató, és megnézik, hány lapot nyomtattál, és az túl van a havi terhelhetőség alapján az adott idő alatt kinyomtatható oldalszámon, akkor bizony előfordulhat, hogy nem fogják garanciában elvállalni a nyomtató javítását. -
TomBond #493 Hát ettől azért jobb hírt vártam. Eddig semmi baja nem volt, és nem dolgozott annyit hogy így hagyjon itt.
De legalább levontam a következtetést! Soha többé HP-t a portára be nem hozok! -
Gondolom már rég nem garanciális. Az a baj, hogy amikor ennyi különböző hibával száll el, akkor már jobb esetben megérett a veszélyeshulladék-tárolóra...
-
nézegettem nyomtatókat HP fronton
1600
2600N
2605
lenne egy kérdésem ahogy nézem ezek között csak lap/perc a változó meg a terhelhetősége.... a terhelhetőség mit jelent? ha kinyomtatok napi 100 oldalt és a 10. napon elérem az 1600-as típusú nyomtatónak az 1000 oldal terhelhetőségét akkor nem tudok nyomtatni vele egy hónapig? :D