773
Melyik nyomtatóra érdemes ma beruházni?
  • davidka003
    "De ugye a tintasugarashoz is adnak patront (igaz, "félig" töltve...)"

Az enyémhez is adtak. Mert 15k-t tonerrel együtt megérne, de ha nincs hozzá akkor az +10k, összesen 25k annyit meg nem igazán költenék rá.
  • Solten
    Gőzöm sincs, még nem volt lézeresem. De ugye a tintasugarashoz is adnak patront (igaz, "félig" töltve...)
  • davidka003
    Akkor az lesz, hogy veszek másikat, mert a mostanival bármit csinálok akkor is csak üres lapot nyomtat. Úgy látszik meghalt.
    Lehet, hogy hülye kérdés, de ezekhez alapból adnak tonert vagy azt még külön venni kell hozzá?
  • Solten
    Hi. Ha csak szöveget, miért nem invesztálsz lézernyomtatóba? Ok, ~10k egy toner, de 3000 A4-es oldalt ki is nyomtatsz vele.

link1

link2
  • davidka003
    Sziasztok.

Van egy Lexmark X1290 nyomtatóm és az a probléma vele, hogy csak üres lapot nyomtat.
    2 éves, eddig tökéletesen működött. A patron is pár napos. Nyomtattam is vele kb 20 lapot tegnap.
    Egy dolgot vettem észre, hogy ott ahova a patront kell rakni az mögött világít egy piros led. Eddig nem világított(vagy csak nem vettem észre?). A Lexmark programja sem ismeri fel a fekete patront, azt írja, hogy nincs parton a nyomtatóban.

Esetleg ha nem javítható akkor milyen nyomtatót ajánlotok ebben az árkategóriában(10-12k)?
    Csak szöveget szoktam nyomtatni.
  • gz8
    A szakmai háttérből adódóan a HP-kat ismerem jobban, bár a számomra ismerős és javított típusok igen nagy százaléka már kifutott termék, nem támogatott, belőlük max. használtat lehet venni.
    Ez itten az általam ajánlott - és még megfizethető árú - multifunkciós készülék. Árban ezen kívül már csak 100 rugó fölött vannak...

• Demeter
    Na mondom mi a helyzet nyomtató ügyben. Azt hittem, hogy ilyen nincs de mégis van! Egész pontosan az a helyzet, hogy a szervizbeli illető azt mondta, hogy sajnálja de ez a Photosmart típus nem javítható és ha csak nincs még hozzá garancia akkor sajna nem tud mit tenni. Mivel állítólag a HP ezen nyomtatóihoz nincs alkatrész (a hivatalos szerviznek nem ad a HP) és a cég két dolgot tud tenni. Ha még garis akkor ők minden kérdés nélkül (persze miután kipróbálták!) kicserélik ami persze beletelik némi időbe, viszont ha már nem garis a nyomtató akkor csak annyit tehetnek, hogy megnézik, hogy jelen pillanatban mennyi a listaára a nyomtatónak és azon az áron vehetek tőlük egy másikat!!! Ennyi!! Azt hittem, hogy nem jól hallok ezért rákérdeztem tőlük, hogy tényleg jól hallok e? Mondtam nekik, hogy most akkor fogjam a nyomtatót dobjam ki mert a cég nem hajlandó foglalkozni a szervizelésével?
    Továbbá megkérdeztem tőlük, hogy maguk szerint ha ezzel a nyomtatóval így jártam akkor mennyi az esélye, hogy kell még egy ilyen??!! Szal most ott vagyok, hogy sehol. De maximálisan felháborít a HP ilyen mértékű hozzáállása.

Tehát most úgy áll a dolog, hogy sürgősen kell vennem egy másik nyomtatót. Ami mint mondottam volt lézer legyen és all-in one. Az, hogy színes legyen az nem lényeg. Kíváncsi vagyok, hogy mit találtál ki.

Előre is thx!!
  • gz8
    Mindjárt, még egy levelet megírok, aztán mondom is a verdiktet :)
  • gz8
    Jogosultságok megvannak? Egyes nyomtatók pl. jobb szeretik, ha előbb a drivert teszed fel, és amikor mondják, hogy "Most csatlakoztasd a nyomtatót", akkor csatlakoztatod...
  • diamondcat24
    Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok-e. Van egy Canon i-sensys mf4140 multifunkciós lézernyomtatóm. Az vele a probléma, hogy asztali gépen és hálózatban (megosztott nyomtatóként) nem nyomtat pdf dokumentumot. Észleli, hogy lenne feladat de megakad és minden hiba üzenet nélkül kiírja, hogy a dokumentumot nem lehet nyomtatni. Laptopról simán nyomtat. Remélem tudtok segíteni és előre is köszönöm!
  • Demeter
    Köszönöm amúgy valószínű, hogy az lesz amit tanácsoltál csak az a "gond", hogy már nem garis. Mind1 azért elviszem és majd meglátjuk. De ha már itt tartunk, akkor nem tudnál esetleg tanácsot adni, hogy milyen lézer nyomtatót vegyek? Csak mert nagyon úgy néz ki, hogy ez a jelenlegi nyomtató nem bírja az a terhelést amit a csajom rázúdít (könyvelő a drága és használja 1000L). :) Mikor megvettük akkor még úgymond "elég volt" de mára már egy kicsit kinőtte magát. Szal vennék a csajomnak egy komolyabb lézer nyomtató és mindenképp amolyan "All-In One" kellene a fax,scanner stb..miatt. Nincs esetleg tipped, hogy merre kezdjem a keresgélést?

Thx!
  • mjanika
    Sziasztok! Tegnap vettem egy új számítógépet, és a gépen Vista Ultimate 64-bites operációs rendszer van telepítve, hiába teszem fel a nyomtatóhoz (Phaser3117) a drivert, (Xeroxtól töltöttem le 64-bites drivert is)nem tudom feltelepíteni a nyomtatót. Szeretnék valamilyen tanácsot kérni ahhoz, hogyan tudnám telepíteni a nyomtatót?
  • gz8
    Eddigi tapasztalataim alapján azt javasolnám, hogy nézd meg a jótállási jegyen a hozzád legközelebb található garanciális szerviz címét, vedd fel velük a kapcsolatot, és vidd el hozzájuk a dögöt. Ezek a típusok már nem annyira felhasználóbarátok, mint mondjuk a PSC-k, illetve az előtte gyártott készülékek; ugyanúgy lehet gond a fej megvezetésével vagy a service stationnel. A pozíconáló tárcsára vagy szalagra is kerülhetett zsír, csak ez ugye minden lapnál jelentkezne.

Szumma szummárum: ha még garanciális, bízd a szervizre...
  • Demeter
    Üdv all!

Srácok volna egy kérdésem hátha tudtok segíteni. Adott egy HP Photosmart C4180-as All-in One nyomtató mellyel kezdetben nem volt semmi gond. Viszont mostanában azt csinálja, hogy majd minden 5-ik papírt nem nyomtatja. Elkezdi majd fura hangok közepette leáll és nem megy tovább. Ezek után hosszas beállítgatások közepette (ki-be kapcsolgatás, program javítás, stb..) egyszer csak fogja magát és kidobja a már félig kinyomtatott oldalt. Aztán kezdődik minden előröl.
    Egy-két oldalt rendben kinyomtat, majd megint "megeszi" a lapot.
    Szerintetek ilyenkor mi a teendő? Egyenlőre még szervizbe nem gondolkodtam, hátha megoldható "házon belül" is.

Vmi 5let???

Thx!!!
  • nandorb
    kossz a tippet,en agy megfogtam es beleraktam egy hetre vizbe es jo bele rozsdasodott,es utana lesem en mert nem akar visszaalni a chip
  • gz8
    A kotyogós kávéfőzővel előállított gőz szokott lenni a legjobb megoldás, amennyiben tényleg beszáradtak a fúvókák.

Amennyiben pár hónapra félreteszed és nem használod a nyomtatót, annak gyártójától függeltenül még ugyanúgy be fognak száradni a fúvókák.
  • nandorb
    langyos vizbe kell rakni.
  • repvez
    sajna nekem is beszáradt a nyomtató fej a canon mp360-asba és bevittem a szerelöhöz aki megkérdezte hogy miylen festéket használok és én hülye fejjel rávágtam hogy utángyártottat ere a faszi mondta hogy akkor a gari ugrott a javitásnál és igy 26eft lenne a fej kicserélése ugyhogy azota csak scannerként használom a multifunkcios készüléket mert nem vagyok hajlandó ennyit kiadni mikor ennek a feléböl egy ujat tudok venni.
    A legközelebb ha veszek akkor HP lesz mert annál a tintában van benne a fej igy minden patron csereénél a fej is cserélve lesz igy nem fogy beszáradni.
    Amugy ha van valami egyéb megoldás amivel ki lehet házilag is tisztinani a fejet annak én is örülnék.
  • lac14
    nem tudom pontosan mer eddig küldöldön használták rokonok de azt mondják 1-2 hónapja már biztos nem volt bekapcsolva
    més ha beszáradtak a fuvókák az ellen lehet valamit tenni?
  • gz8
    Mennyi ideig volt használaton kívül a nyomtató? A tintasugaras nyomtatóknál ugyanis előszeretettel száradnak be a fúvókák, ha hosszabb ideig nem nyomtatnak. Ez extrém esetben 3-4 hét alatt is bekövetkezhet, de találkoztam már olyan nyomtatóval, amit több mint másfél évig nem használtak, és a fúvókáknak csak kb. negyede száradt be.
  • lac14
    de nem a patronokkal van a baj
    mer többel is probáltam
    és ugyanugy semmit se nyomtatott
  • dark night
    vedd ki a patronokat és a chipes helyét tisztítsd meg fülpiszkálóval!! egy próbát megér de óvatosan és lassan mert egy erős mozdulat és heló lett a patronnak!!vagyis tönkrezúzza!
  • lac14
    hello
    van 1 epson stylus dx 4250-es nyomtatóm
    és olyan pronlémám van vele
    hogy ugy csinál mintha nyomtatna de nem nyom semmit se a papirra
    pedig új patronok vannak benne
    probáltam tisztitania fuvokákat többször is
    de utánna ugyanugy semmit nem nyomott a papirra
    valami ötlet?
    előre is köszi
  • dark night
    hello
    azt szeretném kérdezni hogy epson sx 100-as nyomtatóm van és nagyon eszi a patronokat meg a lapot nehezen veszi be ez miért van?? kinyomtattam egy a4-es képet és félig volt nyomtatás előtt a fekete patronom és nyomtatás után kevesebb mint negyedére leszívta meg még sőt a színesekből is leszívott!! ennyire enné a patronokat mert nem hiszem!! nem lehet valahol beállítani hogy takarékoskodjon a patronokkal vagy valami??
  • gz8
    Biztos, hogy jól van csatlakoztatva a párhuzamos kábel? Nem volt nagyobb áramingadozás az elmúlt pár napban? Az alaplap BIOS-ában nem lettek átállítva a párhuzamos port beállításai?

Érdemes lenne egy más típusú, szintén LPT-s nyomtatót csatlakoztatni a gépre, megnézni, megy-e.
  • esgéa
    Kérhetek jó tanácsot? Ilyen gondom még nem volt: nyomtatóm (Canon BJC-250) nem csinál semmit, kikapcsolások és ismétlések után sem, pedig ellenőrzéseim mindent rendben találtak. Észlelés: jelzi röviden az első sorban a kis ablakban a nyomtatandó fájlt, és beteszi a nyomtatandók közé, de pár másodperc után lenullázza, azaz ott átvált Törlés-re, és semmit nem végez el... Mi lehet ennek az oka, és mi a teendőm...? Minden ötletet, javaslatot előre is hálásan köszönök!
  • gz8
    Nagyon szívesen! :)
  • repvez
    köszi
  • gz8
    Ejj, tényleg. Pedig pont a háromszáz valahány megás fáljra mutató közvetlen link. Na akkor ezen az oldalon van egy 364,59 MB-os fájl.
  • repvez
    nem lehet megnyitni a weblapot, máshol hol tudom leszedni vagy csak az ie7-est nem szeret
  • gz8
    Igen, a 1310-es legfrisseb drivere a 4.20-as, amit innen tölthesz le. A HP irányító elméletileg benne van ebben az anyagban. Egyébként nem is árt, ha frissíted a már telepített meghajtóprogramot. :))
  • repvez
    Tudnátok segiteni, hogy a HP PSC 1310-es nyomtatohoz honnan leet leszedni uj drivert vagy felhasználoi programot?Vagy ami a HP oldalán van 4.20-as a legujabb?A lényeg az hogy van valami HP irányito nevü program ami nem akar elindulni nem ir semmilyen hibát csak nem indul el.Ezt lehet külön is telepiteni ha igen akkor hol találom meg ahol letölthetem vagy mibe van egybecsomagolva?Nincs már meg neki a meghajó lemeze és az egyik ismerösömnél rendetlenkedik a nyomtató ezt szeretném megjavitani, csak kellenének hozzá ezek a progik
    Elöre is köszi
  • nandorb
    Reseteltem a CANON multifunkcionak a patronjait:D YEEEEE!!!
  • gz8
    Ha rám hallgatsz, azt választod, amelyik a legszimpatikusabb. :)

Tintasugaras készülékeknél - ha a készülékek vételárának különbségétől eltekintünk - a tintapatronok jelentik igazából a kiadást, amit már boldog tulajdonosként a használat során fizet meg a felhasználó.

Érdemes egy összehasonlító táblázatot készítened az adott készülékben használható patronok kapacitásáról (azaz hány oldal nyomtatható vele) és áráról. Ebből viszonylag jó közelítéssel kiszámítható egy színes, illetve fekete-fehér oldal költsége.

Ha sokat szeretnél másolni és nyomtatni, igazából olyan készüléket érdemes venni, amiben a fej és a fúvóka külön egységet alkot (Epson és Canon). Garanciaidő (a vásárlástól számított 1 év) alatt nem érdemes utángyártott vagy utántöltött patront használni, mert ha meghibásodik a nyomtató, és szervizelésre kerül a sor, akkor az jó valószínűséggel garanciavesztéshez vezet...
  • pisti8905
    Hello mindenkinek!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Multifunkciós gépet vennék kinéztem 3-at szeretném tudni kinek mi a véleménye ezekről és mit javasol melyiket érdemes megvenni:
    - EPSON Stylus Photo RX585
    - HEWLETT PACKARD Photosmart C4580
    - CANON Pixma MP540

Köszönöm a segítséget.

Üdv: pisti8905
  • dookie
    Hali. Van egy stylus d92 es nyomtatóm. A történet kezdete hogy kiürült a magenta szín,majd a fekete is. Gondoltam veszek egy utángyárott feketetét miszerint jó az enyémébe, de pl a chip is másfajta rajta (tudom hogy nem gyári epson chipnek kell lenni rajta :) Most ott tartok hogy van egy X el jelölt feltöltött magenta patronom, meg egy "nem eredeti epson patron" visszajelzésű feketém. Próbáltam ezekkel az ssc service progikkal kinyűstölni valamit de nem sok mindenre jutottam. Van valami megoldás? Kalapács?:D
    Műszerész van a családban, így ic építés és társai nem probléma :)

Segítségeteket köszönöm!

ITT EGY KÉP A BONTOTT VERZIÓRÓL
  • reaper4
    nem gyenge
  • Solten
    Kis nyomtató nagy tudással

• fery02
    Sziasztok. Van egy Epson DX7450-es nyomtatóm, és ha a kiürült eredeti patronokat kicserélem utángyártott patronokra, akkor ugyan szépen felismeri, be is üzemeli őket a nyomtató. A festékszintet a monitoron látom, hogy fel is tölti teljesen, de viszont színt, nem akar nyomni egyik utángyártott patronból sem. Pedig az utángyártott patronok doboza szerint jó az én nyomtatómhoz. Állítólag ez sem gond: http://images.netbag.hu/20081121/13163338741.JPG
    Szóval milyen trükköt kellene alkalmaznom? Nyomtatófejet már többször tisztíttattam, az illesztőprogram is a legfrissebb. :(
  • csoola
    sziasztok! segitséget szeretnék kérni, van egy HP LaserJet 1015-ös nyomtatonk, az vele a bajom, hogy eddig szépen nyomtatott, most meg középen a papiron semmi, a széle a régi nyomtatopatronnal halvány, az ujjal jo, viszont azon kivül, hog a lap közepére nem nyomtat, szorja kicsit a tonert meg csikokat huz
    felráztam a tonert, de ujratöltött van benne, szoval olyan szalagot amit ki kell huzni nem találtam
    ruhával megtörölgettem a felvevöhengert, visszatettem, felráztam a patront, de akkor is megvan a leirt hiba, több ötletem pedig nincs
    a nyomtatonak van baja, vagy az uj patron rossz? ugy tudom az ujratöltöttek nagy százalékban rosszak, de ez is 7000 pénz körül volt :S
    ha tudtok segitsetek, ma nagy szükség lenne rá mert anyám könyvelne és nem tudja a nyomtatványokat kinyomtatni
    köszi elöre is