773
Melyik nyomtatóra érdemes ma beruházni?
  • gz8
    Háttt igen. Ez a nem eredeti - általában fene tudja, milyen minőségű - tinta használatának a hátulütője.
    Lehet, hogy rövid távon az ócsó tinta az olcsó, de megbosszulhatja magát.
  • gz8
    Az újabb HP lézernyomtatók eléggé érzékenyek (értsd: háklisak) az USB-kábel minőségére.
    Próbálj meg beszerezni/kölcsönkérni egy jó minőségű, USB 2.0-s szabványnak megfelelő kábelt (nem a 99 forintos kategória, hanem inkább 7-800 forint), azzal kellene mennie.

A másik eset az, hogy a nyomtató formatterhibás (így hívják az alaplapot nyomtatóéknál), és ha egy jó minőségű kábellel sem sikerül rábeszélni, hogy kommunikáljon a PC-vel, akkor érdemes a garanciapapíron feltünetett legközelebbi szervizbe bevinni és ott megnézetni.
    Ha 72 órán belül vagytok, és ők is rossznak találják a nyomtatót, garanciális cserét kell kérni.
  • Bexter
    Nah az lett a vége hogy valami ismi jött fejet kivette desztilált vizbe áztatta, aztán 1 nap után se történt semmi ugy beleszáradt a festék (volt rá 5 hónapnyi ideje) mint kiderült discontos feltöltés volt :)
  • esztermoro
    Sziasztok!Vettünk egy HP CJ Laserjet 1600-ast, ami nem akarja a jót. USB-s és XP-re telepítés elakad akkor, amikor kéri, h csatlakoztassam a nyomtatót az USP portra és kapcsoljam be. Itt fel kellene ismernie és befejezni a nyomtatást, de semmi nem történik. Próbáltam már másik XP-s gépen, ott is uez a tünet. Terészetesen másik USB eszköz a telepítés alatt nem volt csatlakoztatva. Néztem fórumokat, letiltottam az USB-t, majd újra engedélyeztem eredménytelenü. Nagyon megköszönök minden tanácsot!
  • gz8
    Igazán nincs mit :)

Aztán ha sikerült életet lehelni a jószágba, írd meg, mi történt, hogy közkinccsé lehessen tenni :)
  • Bexter
    Köszi a segítséget :)
  • gz8
    Hát, jobb, ha valamelyik jó nevű számítástechnikai szervizbe beviszed, ti. elég könnyű statikusan kisülni az elektronikára, ami nem tesz neki igazán jót.
  • Bexter
    Valószinüleg fuvoka beszáradás lesz mivel ha kivettem a sárgát biborral festett, bibor után meg kékkel, ha mindent kivettem semmivel.
    Ezeket a fuvokákat lehet magam tisztitani vagy szakit igényel?
  • gz8
    Nem lehet, hogy ritkán volt használva, és beszáradtak a fúvókák?
    Próbáld meg a kövektezőt: Excel megnyit, jelölj ki 3 sort és kb. 8 oszlopot (az kábé lapszélesség), majd töltsd ki feketével.
    Pár sorral lejjebb ugyanezt ismételd meg a sárgával, majd a bíborral és a ciánkékkel.
    Nyomtasd ki ezt a táblázatot, akár többször is (ugyanazt a lapot simán beteheted).
    Mivel az alapszínekről van szó, mindegyik fúvókáit külön-külön hajtja meg, és szép fokozatosan látni kellene, hogyan élednek fel a fúvókák.

Ha többszöri próbálkozásra sem javul az eredmény, érdemes elvinni egy Canon szakszervizbe, ahol meg tudják mondani, mennyi lenne a fejcsere, illetve lehet, hogy ki tudják-e tisztítani a fúvókákat.
  • Bexter
    Üdv.
    van itt egy PIXMA mp780 as as nyomtato scnanner meg minden bele.
    A probléma az hogy csak sárga szinnel nyomtat azt is alig láthatóan.
    A szines patronokat kifoygotnak jelzi pedig van még benne lötty.
    De mért nem nyomja ki feketén, az viszont tele van még a gép szerint is.

Letöröltem meg feltettemujra a telepítőjét megmindent!

Ha valaki tudna segíteni megköszönném :)
  • gz8
    Adatlap itt.

Amúgy 4 színes, 2 patronos:
    PG-40 -- kb. 4600 Ft
    CL-41 -- kb. 5800 Ft

Nagyobb kapacitású patronok:
    PG-50 -- 6500 Ft
    CL-51 -- 7600 Ft

Csak halkan teszem fel a kérdést: ha majd egyszer autót veszel, akkor a barátnőidet kéred meg, nézzenek utána, hány hengeres a motorja?
  • Csibusz
    Sziasztok lenne egy kérdésem,veszünk most egy Canon pixma mp160 multif. nyomtatót.A kérdésem az lenne mennyibe kerül ehez a cucchoz a patron? És egyáltalán 2 patronos-e? köszike:)
  • gz8
    Elég sok eshetőséget látok.

0. Ha nincs megfelelő védettség a gépen (tűzfal), akkor a felmászott trójaik, férgek stb. is csúnya dolgokat csinálhatnak, de ezt szerintem zárjuk ki. :)

1. Nem sérült az USB-kábel? Próbáld ki a windowsos önteszt nyomtatását, hogy az sikerül-e (nyomtatóikonra jobbkatt/tulajdonságok/tesztoldal nyomtatása). Ha igen, akkor máshol lehet a gond. Volt már rá precedens, hogy behozták a nyomtatót, hogy nem látja a gép, aztán pár perc beszélgetés után kiderült, hogy az illető kislánya az USB-kábelre rátolta a gurulószéket. Több kérdésem nem volt :))
    Láttam már olyat, hogy egy PSC 2175-öst - ami ugye DOT4-es - szépen USB-re tette át a win98 (le is gyalulták), aztán a fénykép ötöde után eldobta magát. Tehát ez sem kizárható, hogy rossz port van kiválasztva.

2. Próbáld meg a meghajtóprogit újratelepíteni (tehát legyalulni az mindent, amit a nyomtatóval kapcsolatos), hátha valamivel összeveszett.

3. Érdemes lenne esetleg egy másik gépre feltelepíteni a nyomtatót, ott előjönnek-e a tünetek. Ha igen, akkor érdemes lenne a nyomtatóval és garpapírral, blokkal/számlával együtt minél hamarabb elvinni a jószágot oda, ahová vetted, illetve a garpapíron feltüntetett márkaszervizbe, hogy ezt a hibát produkálja, garanciális cserét kérsz. Ha már lejárt az 1 év, akkor pech.

Sok sikert!
  • stormtrooper
    Jó reggelt Mindenkinek! Egy éve vettem egy Canon Pixma 5200 nyomtatót. Eddig semmi gond nem volt vele, de most elkezdett vacakolni: egyes digi fényképeket nem nyomtat ki (a fotópapírt behúzza a gép, de végigszalad rajta nyomtatás nélkül) és a nyomtatható CD-re csak a kép/korong felét nyomtatja ki. Ellenőriztem, a festék rendben volt és gépi fejtisztítást is csináltam. A kapott magyar nyelvű leírásban és az angol nyelvű CD-s használati utasításban ilyen típusú hibát (és a követendő teendőket) nem láttam, ezért gondoltam megkérdezem a fórumon, esetleg valaki tapasztalt már ilyen hibát, és tudna-e jó tanáccsal szolgálni, mielőtt szakszervíz után nézek... Előre is köszönöm az ötleteket. Legyen szép napotok! Üdv,
  • Nivea
    köszi szépen remélem jo les xpre
  • gz8
    Igazán nincs, mit, örülök, hogy minden okés :))
  • np
    Újra kalibráltam, és most jó lett. Ja és köszi.
  • gz8
    Ó, pedig a 7760-as egy angyal :)

Az általad leírt problémának több oka van. Lehet, hogy a driverrel van valami gáz, és nem úgy kezeli le az eddigi kalibrációs értékeket, mint kellene. Mindenesetre próbáld meg szoftveresen (tehát nem a nyomtató menüjét és gombjait használva), Vista alól kalibrálni.

Vistához a hivatalos drivert itt találod, ha esetleg nem ezt töltötted le. :)
  • np
    Sziasztok. Van egy HP photosmart 7760-as nyomtatóm. Eddig nem volt vele semmi gondom de, nem olyan régóta ugy nyomtat hogy, például a szövegeket duplán nyomtatja ki. Olyan mintha a betüknek árnyéka lenne. Mert az erededi betű alatt kb 1mm-rel is ott lesz a szöveg csak szürke színnel. Nem olyan régen váltottam vistára és ugye ahhoz nem volt jó a nyomtató eredeti drivere ezért letöltöttem egy vistához valót lehet hogy ez a baja. Vagy esetleg valaki aki tapasztalt már ilyen hibát nem tudja e mit kell beállítani hogy jó legyen.
  • gz8
    EZ talán segíthet...
  • gz8
    Kalibráltad rendesen? Fúvókateszt, ilyesmi oké?
  • Nivea
    ugye bár a multkor irtam h a epson stylus color 300 hoz nincs driver valamelyikötök azt javasolta h tegyem fela 3000rt de azzal ilyen gagyi szinekben nyomtat! vmi más ötlet?
  • gz8
    Jogos. :)

A lényeg, hogy sikerült konkúzióra jutni.
  • G_ArchAngel #187
    oké, de HP nyomtatónak hívja őket:)
  • gz8
    A2-es (HP)? :o
    Az már plotter!
  • G_ArchAngel #185
    köszi...

egyébként találtam olyat, de vagy kivonták már (régi Canon BJC-k) vagy A/2-es HP-k...
  • gz8
    Pl. HP Deskjet 1280.
    A3-as jószág, hetente nyomtatsz vele egy windowsos tesztoldalt (ezzel meghajtod a színes fúvókákat is, hiszen a vindózlogóhoz kell), így nem száradnak be a színes patronok.

Amúgy tudomásom szerint nincs olyan színes tintasugaras nyomatató, ami működőképes lenne úgy is, hogy nincs benne színes patron.
  • G_ArchAngel #183
    Sziasztok, a kérdésem a kövekező lenne:

olyan A3-as printer kellene, ami akkor is nyomtat, ha CSAK fekete patron van benne

(az enyémmel az a baj, hogy B/W printnél is igényli a színes tintát és mivel azt nem használom, ezért beleszárad gyakran, ilyenkor pedig azt írja, hogy nincs benne...)
  • Nivea
    ok köszi megprobálom
  • gz8
    Az XP driverlistáján tényleg nem találtam 300-at, a 200 után 3000, majd a 400 jött. Én is néztem, mint a vett malac.

Szóval azt tudom ajánlani, hogy nem PnP-s nyomtatóként add hozzá az LPT1-re, és ott már a kétoldalas gyártó/típus listából ki tudod választani a 3000-et.

Érdekes probléma mindenesetre.
  • Nivea
    epson azaz:D csak fasz vagyok! de nem 3000 hanem ez 300 és van 300 as driver 95re 98ra asszem ntre is de xpre nincsen már aszondod majd probáljam mega 3000ret mert nem ithonra kell hanem apámhoz ésnemolyan h kitudom probálni egyböl:) azért szeretnék biztosra menni
  • gz8
    Jó helyen jársz, bár inkább az Epson oldalán keresnék a helyedben.

Amúgy nincs ilyen driver, az XP alapértelmezettként stylus color 3000-ként van bent a listában, de szerintem az a 300.
  • Nivea
    lehet nem ide kéne irnom ezta akérdést de nem tudom hova! milyen drivert tudtok ajánlani canon stylus color 300 nyomtatora ami elviszi xp-n a nyomtatot? mert xpre ilyen driver nincs
  • gz8
    Megnézed, hogy egy adott patronnal hány oldalt tudsz nyomtatni (gyk. tintasugaras nyotmató esetében) és mennyibe kerül a patron, aztán ugyanezt eljátszod a tonerrel is (lézernyomtatónál).

A lézernyomtató fajlagos lapköltsége mindig alacsonyabb, mint a tintasugarasé, cserébe meg kell fizetned a magasabb készülékköltséget. Egy excel táblázatban összehozni nem nagy was ist das.
  • Max7
    Erre sajnos nem tudok válaszolni mert nincs tapasztalatom a lézernyomtatók terén sajnos! Nem nyomtatok olyan sokat ezért egy hp tintasugara nyomtatóm van! De szerintem nincs olyan hogy takarékos :)
  • zsoleszq
    Köszi, és melyik a leggazdaságosabb lézer nyomtató szerinted? PL: HP Samsung, Epson .......
  • Max7
    Egyértelműen nagyobb mennyiségű nyomtatáshoz a lézeres nyomtató sokkal jobb olcsóbb a töltése és nem szárad be a patron!
  • zsoleszq
    Hy!

Lézer vagy a tintasugaras nyomtató fogyaszt kevesebbet?

A lézeres nyomtatókat lehet e utántölteni, és ha igen mennyi feltöltést bír a patron?

Fontos lenne előre is köszi
  • Max7
    Egy kép sokat segítene szerintem nekünk :)
  • grebber
    Ezen semmiféle szelep nincs és már tövíg nyomtam a tűt de semmi,no mindegy béna balfasz vagyok hogy még ehhez sem értek :(

Ellibbenek holnap tescóba a patronnan meg a töltö cuccal azt megkérem az ottani töltéssel foglalkozó arcót töltse meg nekem !