773
Melyik nyomtatóra érdemes ma beruházni?
-
Sziasztok!
Most készülök venni egy Canon Mp210-et! Mi a véleményetek? Én nemsok rosszat hallotam róla! Csak 2 patronos (PG-40; CL-41) ? Színes meg fekete? vagy több színes patronokat kell belepakolni + a feketét? -
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1069694914&no=247
Nem véletlenül írtam: "Ha van olyan haverod/ismerősöd stb., akinek van kölcsönbe egy kifogyófélben lévő szett patronja, érdemes lenne kipróbálni vele, azzal működik-e."
Ha kölcsön tudsz kérni valakitől egy 56-os feketét, és azzal működik a nyomtató, akkor egyértelmű, hogy a jelenlegi rossz. Ha a kölcsönkérttel sem jó, akkor a formatter mondta be az unalmast. Ez viszont azt jelenti, hogy búcsút inthetsz a nyomtatónak.
Ennyi... -
bonebeni #248 na próbálkoztam még a nyomtatóval hátha jó....arra jutotta mhogy végülis a szines patron az jó kipróbáltam először külön külön őket, és a szinessel nyomtat igaz hogy már kevés van benne, de azzal nyomtat, ha benne vana nyomtatóba mindkét patron vagy csak a fekete akkor nem nyomtat és ezt írja ki: "Inkompatibilis nyomtatópatron
A kocsi jobb oldalán lévő nyomtatópatron nem kompatibilis ezzel a készülékkel. Telepítsen egy olyan hp fekte/fotó nyomtatópatront, melyet ehez a készülékhez gyártottak." valami tanács??? msot nemtudom hogy megoldaná az hogy vennék egy új fekete nyomtatópatront vagy lehet a nyomatónál is a baj? -
Az 5150-es érdekes egy jószág.
Ha van olyan haverod/ismerősöd stb., akinek van kölcsönbe egy kifogyófélben lévő szett patronja, érdemes lenne kipróbálni vele, azzal működik-e.
Amit tudok még ajánlani: amikor kiveszed a patront, nézd meg, hogy a szánban levő apró rézérintkezőkön (effektíve a patron hátoldalán levő pici érintkezők ellenpárjai) nincs-e tinta. Ha van, szerezz izopropil-alkoholt és egy-két fültisztító pálcikát, majd a nyomtató kikapcsolása után alkohollal nedvesítsd meg a pálcika vattáját, és óvatosan tisztítsd meg az érintkezőket, illetve a patronok elektronikáját, de előtte testeld le magad.
Tartok tőle azonban, hogy a te esetedben igazából arról van szó, hogy a formatter (nyomtatóéknál így hívják az alaplapot) bemondta az unalmast, amit nem nagyon lehet javítani. -
bonebeni #246 hello mindenkinek! egy nyomtató problémára szereték megoldást találni nemtudom hogy van e vagy ihetem szervízbe:S....szal van egy HP Desjket 5150-es nyomtatóm és simán működött eddig és mostanába elkezdett olyanokat csináli hogy nem akar nyomtatni és kiírja hogy nincs patron néha azt írja hoyg hibás a fekete nyomtatópatron ha kiveszem akkor néha nyomtat néha nem...pedig a nyomtatópatronok meg tele vannak, töltve lettek...próbáltam már feltelepíteni ezerszer más illesztőprogrammal is midnenhogy és minden hiába. nemtudna valamki valami megoldást???...szervíz vagy már nem is érdemes emcsináltatni? -
bame #245 Sziasztok! Multifunkciós készülék vásárlását tervezem 20.000 forint körül (max 23). Átlagos otthoni használatra, leginkább szövegek, alkalmanként 1-2 színes nyomtatás. Jó lenne ha külön lennének a színes patronok, és jó lenne, ha nem lennének nagyon drágák (az eredeti sem, amíg garancia van rá). Canont vagy Epsont szeretnék, azokról hallottam jókat. (Canon MP201-es például majdnem tökéletes, csak ott egyben vannak a színesek). Adjatok tanácsot! köszi -
Azért nem privit írunk, mert akkor abból csak te fogsz tanulni, az ide írt válaszból meg mindenki, aki a topicot látogatja. 
A tintasugaras technológia nagy hátránya, hogy a hosszabb ideig nem használt fúvókákba beleszárad a tinta, amit bizonyos idő után már csak kigőzölni lehet.
Ha az sem segít, akkor a nyomtatód bizony kuka (értsd: kidobható), mert a bele való patronok többe kerülnek, mint egy új nyomtató.
A hosszabb ideig nem használt tintasugarasoknál az egyetlen megoldás a vindózos önteszt nyomtatása 3-4 hetente, mert az meghajtja mind a színes, mind a fekete fúvókákat, így nem fog beleszáradni a tinta. -
Sziasztok nekem az a gondom,hogy a Lexmark Z33-as nyomtatóm valahogy nem nyomatat.Igen régen használtam már de vajon mi lehet a baja?Írjatok privit ha lehet köszi! -
Inquisitor #242 Nem hiszitek el, de azért kérdeztem, mert sűrűn előfordul, hogy a PB csatit benézik az emberek. Ergo nem is súlyos ... -
rtfm :D -
Úh, de súlyos vagy...
-
OMFG!!!!
Mekkora egy állat vagyok.... bazz most hogy írtátok megnézegettem a gépet és megtaláltam rajta.....
Átlapoztam most a kézikönyvet és nem vagyok hülye nem is tüntették fel a csatlakozási pontot csak az elején lévőt!!!
Na bazz+ -
A 150-emhez B-s végű USB van. -
Inquisitor #237 Ez az A csati mennyire biztos? Véletlenül sem keverés a PickBridge csati okán? -
Én barom...
Rendeltem a Pixmaniatól (többet semmit németektől,franciáktól hozzák) Canon Pixma 520-ast plusz usb kábelt meg papaírt egy csomagban.
Na mind1. Papírt küldtem is vissza mert szét volt tépve a doboz papírok össze-vissza benne mind1 egy legyen a DPD hibája.
A következő a gond én mint aki nem nagyon "voltam" tájékozott a nyomtatók terén vakon megbíztam a hozzáértésükbe ami kb annyiból állt hogy megfelelő géphez megfelelő kábelt is adnak (hamár így kinálják)
Tehát ehhez
Ezt
A gond csak az hogy ez a kábel A/B-s USB kábel ami valóban nyomtatókhoz van, csak nem a Canon-hoz mert azon mezei A-s USB vég van a PC-n viszont soha nem használtak B-s végű csatlakozót (azt mindig csak a nyomtatón,scanneren mittom én még min)
Írtam is nekik hogy sürgősen javítsák ki az ilyen szetteket mert én és a hozzámhasonlók basznak rá nagyon.... kapnak egy nyomtatót és a hozzá nem való kábelt, kurva jó.
Fel sem merült bennem hogy nem az ehez tartotó kábelt adják hozzá. -
Így már tisztább sor ^^
Először is: milyen összeget tudnál áldozni rá?
Másodszor: milyen gyártó termékére gondoltál?
E két kérdéssel tudjuk szűkíteni a lehetséges típusok számát. -
Akkor írom ide:
Sziasztok! Szeretnék venni a közeljövőben egy színes Lézer-Multifunkciós készüléket! Nem vagyok jártas ebben a dologban, úgyhogy szeretném, ha tudnátok tippeket adni, ilyen készülékekről, amik jók is meg nem is olyan drágák! Előre is köszi! :) -
Tisztázzunk egy két terminus technicust: tintasugaras nyomtató és lézernyomtató. A dízelmotor sem dízeles motor, ugye.
Ha van kb. 70 ezer forintod, színes lézernyomtatót ettől az árfekvéstől vehetsz, bár egy képalkotó dob és a szett toner ugyanannyiba kerül, mint az új nyomtató.
A tintasugaras utántöltésének gazdaságossága elég sok tényezőtől függ. Ha HP, akkor nem, mert a fúvókákat nagyjából egy töltet tintára méretezik, ergo max. 2-3 utántöltést bír ki, és utána már sokkalta gyengébb lesz a nyomtatás minősége.
Canon és Epson esetében okés a dolog, hiszen a Canon termékeiben külön lehet minden színt cserélni, a fúvókákat és a meghajtó elektronikát sok-sok patronra méretezik, tehát ott maximum a gyenge minőségű tinta tehet rosszat a fúvókákkal. -
Sziasztok érdeklődni szeretnék hogy érdemes e lézeres szines nyomtatót vennem. Annyit tudok róluk hogy sokkal gazdaságosabb mint a tintasugaras. Node ahogy néztem a felbontásuk sokkal kissebb a tintasugarasokéhoz képest. Tehát arra lennék kiváncsi hogy egy szines lézeres nyomtató képe szebb e mint a tintasugarasé? És hogyakkor is gazdaságosabb e hogy ha én a tintasugarast évek óta utántöltöm erre célre gyártott szettel? -
Valószínűleg sehogy. Viszon tapasztalatot nyertél. Ha pedig még sztatikusan is sikerült kisülnöd az EEPROM-ra, akkor jó eséllyel meg is ölted őket. Ez utóbbi persze csak feltételezés. -
Hi all!
Most akarok venni egy nyomtatót és a CANON MP160-as multifunkciós gépre gondoltam! Az lenne a kérdésem, hogy mennyire vált be nektek? És ha veszek majd bele utángyártott patronokat azzal menni fog-e vagy eredetivel működik csak! És működik-e úgy a nyomtató hogy ha pl a színes kifogyott és csak fekete van benne? Mert nekem a régi nyomtatóm nem ment úgy! -
Psziho Apu #229 Sziasztok egy problémám lenne.
Van egy canon ip4300 nyomtatóm.Vettem hozzá utángyártott festékpatront s mikor a csippeket leszedtem egy kicsit összekavartam őket.
Honnan tudom, hogy megyik színhez melyik csip tartozik.
Köszi előre is a segítséget
-
A szarul nyomtat eléggé tág értelmezésre ad lehetőséget. 
Konkrétan mit takar? Függőleges/vízsszintes csíkok vannak a nyomtatott szövegen/képen, nem színhelyes a nyomtatás...?
A fenti hibák a leggyakoribbak, melyek számos okra vezethetők vissza.
Kapcsold be a nyomtatót, ceruzával tartsd lenyomva a bekapcsológombot, majd 4-szer emeld fel picit a fedelét, hogy halld, a nyitásérzékelő kapcsoló kattan. Ezzel fúvókatesztet nyomtatsz, amin mind a színes patron 3, mind a fekete patron 1 rácstesztje kell látsszon.
Ha e rácsokban kihagyások vannak, akkor bizony előfordulhat, hogy nemes egyszerűséggel elkezdenek kifogyni a patronok.
Csak angol nyelvű segítség, illetve hibaelhárító leírás van hozzá. -
sziasztok! nekem egy hp deskjet 3650-em van és kellene hozzá egy hiba-megoldás weblap,vagy vmi hasonló,mert elég szarul nyomtat mostanában.tudtok segíteni?
köszi -
Igazán nincs mit. :) -
Nah, sztem ez lesz a választottam. :D
Nagyon szépen köszi mindent, sokat segítettél!
-
Így már közelítünk a megoldáshoz!
Árfekvés ugye 30 ezer, amit mondtál.
Canon, Epson, HP, a lehetőségek száma elég nagy.
Ami a HP-nél elfogadható, normális a mechanikája és nagy kapacitású patron (339-es) megy bele, az a
DJ 6940.
-
Fuu baze, akkor inkább úgy tenném fel a kérdést újra, hogy milyen színes nyomtatót ajánlanál? :D -
Színes lézert kb. 60-70 ezer forintért vágnak hozzád, de abba az új tonerek és a drum ugyanannyibe kerülnek, mint maga a nyomtató.
És a minősége hát izé... Szóval hagy kívánnivalót maga után. -
Ez a lézernyomtató színesen nem tud nyomtatni?
Nekem az is fontos lenne, bár akkor ezekszerint sztem kb. +10ezret rá kell szánnom. :/ -
Ezt a nyomit ajánlom, konkrétan 1020-as laserjetet.
Gyorsabb és alacsonyabb a lapköltsége, mint a hasonló kategóriás tintasugarasoknak. -
Hali!!
Nem vagyok otthon nyomtató témában, ezért megkérdezném, hogy milyen nyomtatót ajánlanátok 25, max. 30e Ft körül? -
Ahol néztem, ott általában 3500 a fekete és 4000 a színes.
Mint ahogy előbb írtam, ezek kevés tintát tartalmaznak...
Ugye minél olcsóbb egy készülék, relatíve drága a bele való patron, így egy lap fajlagos költsége meglehetősen magas a jóval drágább készülékekéhez viszonyítva.
A garanciaidő lejártáig azonban érdemes eredeti patront venni bele, mert ha valami galiba van, általában nem szoktak örülni annak, ha utántöltött vagy -gyártott patron van benne. -
K Ace #217 Köszi. Még valami. Látom, hogy ebbe a típusba a 21 es, és 22 eredeti patron 2-3000 ft. Én olyan 7000ft ra saccoltam, szal nagyon meglepett, mikor láttam, hogy csak ennyibe kerül. A többi típusba sokkal drágább. Ez mitől van? -
Ha megfelelően feltelepítetted a nyomit a gépre, akkor igen (nyomtatóra jobbkatt, aztán tulajdonságok, majd előpenderül egy ablak, és ott valamelyik fülre kattintva a még elhasználható tinta szintje látható).
A patronok kifogyását számos tényező befolyásolja.
Volt már rá precedens, hogy jóllehet elméletileg 190 darab 5%-os fedettésgű lapot lehet kinyomtatni ezzel a fekete patronnal, az illető mindig egy jó hónap után nyomtatott több tucat oldalt, de mivel igen kevés benne a tinta, az egyszerűen beleszáradt a patron belsejében levő abszorbensbe, ami gyakorlatilag a tintát tartalmazza.
Mivel a 21-es fekete és 22-es színes patronban csupán 5-6 ml tinta van, ezért érdemes inkább naponta, de alacsony oldalszámot nyomtatni. -
K Ace #215 Helosztok. Most lett egy uj nyomtatom. Hp d2360. Még nagyon új vagyok a témában, szóval azt szeretném kérdezni, hogy a számítógépen meg lehet nézni, azaz kiírja valahol, hogy meliyk patronban mennyi anyag van még? És patronok mennyi idő alatt fogynak ki, sokáig elegendőek? thx -
A lézernyomtató mindenképpen jobb megoldás, ha ritkábban nyomtatsz. Ez a nyomtatási módszer nem tintát, hanem festékport használ a kép előállítására, már csak a miheztartás végett. :))
Ajánlom ezt a nyomtatót, ha újat akarsz, vagy valahonnan pl. egy leselejtezésre váró, de jó állapotban levő HP Laserjet 1200-ast, 1300-ast. Gyorsak, megbízhatóak.
Ha van időd kivárni az elkészült lapokat, egy Laserjet 5L vagy 6L is megteszi. Nem kapkodósak, cserébe sokat bírnak. :) -
Sziasztok! Van egy tintasugaras nyomtatóm, amelyet nem sokat használtam, de szomorúan tapasztaltam, hogy gyorsan kifogyott belőle a festék.
Szeretnék helyette lézeres nyomtatót venni, de nem tudom, hogy milyet.
Elég lenne a fekete-fehér nyomtatáshoz, lényeg, hogy ne sok tintát egyen, és minél olcsóbb legyen az üzemeltetési költsége.
Továbbá jobb lenne, ha hálózati nyomtatóként működne, de ha nincs más, akkor megfelel az USB is. -
Hja kérem, a tartalék nagy úr! Sose baj, ha van backup, ez tapasztalat. :) -
mindegy van másik két nyomtato szoval nem nagy hiány :D scanernek meg jo lesz :D