Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de ugye nem gondolod, hogy elárulom a nagy titkot?!
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
a játékelmélet azért kicsit messzebb mutat mint hogy ide elférjen...
A kivétel erõsíti a szabályt, kivéve ha nem
a rolcsi23@freemail-re adhatna ötleteket nekem(régen tanultam)
a rolcsi23@freemail-re adhatna ötleteket nekem(régen tanultam)
én a ((a*(a+3)+1)^2 heylett
a^4+6a^3+11a^2+6a+1 ezt vittem tovább, szimetrikus együtthatók vannak benne, az emberknek kedve támad leosztani a^2-el,
és kicsit átrendezgetve kijön hogy ez ((a+1/a)+3)^2
porki fagyok fállalon
1*2*3*4 esetén 5, 2*3*4*5 esetén 11, 6*7*8*9 esetén 55 a keresett szám,ránézésre az elsõ és utolsó szám szorzata plusz egy-nek felel meg a keresett szám. Csak ellenõrizni kell,hogy az a*(a+1)*(a+2)*(a+3)+1 és az ((a*(a+3))+1)^2 egyenlõ-e. Mindkettõre a^4+6a^3+11a^2+6a+1 jön ki
2) hát szierntem, mivel végtelen hosszú eza számsorozat, és 537 pl ösztható 3-al -> öszetett szám, és ha elé rakunk még 3db 5-öst, akkor is osztható lesz, minden 3dik szám, végtelen/3 = végtelen
3) ird föl n*(n+1)*(n+2)*(n+3) alakba, elvégzed, osztom, szorzom, kivonom, négyzetreemelem, gyökötvonok, elszotom gyökPI-vel, kifejezem, befejezem. tehát, ügyeskedve ki fog jönni :)
Nem veszem töled el azt az örömet hogy végigküzd amgad a példákon. <#nyes>#nyes>
mellesleg, valaki megy holnap középiskolás megméretkezni a második menetben? ;)
porki fagyok fállalon
2, bizonyitsuk be, hogy a 37, 537, 5537, 55537, 555537... sorozatban végtelen sok összetett szám van!
3, bizonyitsuk be, hogy ha négy egymást követõ természetes szám szorzatához 1-et adunk, egy természetes szám négyzetét kapjuk!
elõre is köszi:D
R*2/gyök3=R*2*gyök3/3=(2/3)*gyök3*R (ugye gyök3/3=1/gyök3)
és nem R+r egyenlõ ezzel a távolsággal ,csak felülrõl látszódik R*2/gyök3-nak a két gömb távolsága. Rajz nélkül nehézkes magyarázni: van egy derékszögû háromszög: a nagyobbik befogó R*2/gyök3, a kisebbik befogó az oldalról nézve R-r távolság, az átfogó pedig a tényleges R+r távolság. Ezekbõl pitagorasz tételével jön ki a r=R/3
(próba: van három kb 6 centi átmérõjû teniszlabdám, csináltam egy 2 centi átmérõjû galacsint, nagyjából beillik a teniszlabdák közé)
Kifejtve: Az oldal 2R. A 3szög egyenlõ oldalú, így a szögei kivétel nélkül 60 fokosak. A szögfelezõ legyen X. Akkor Cos30=X/2R; Cos30=gyök3/2, így X=2R*(gyök3/2). A szögfelezõk jelen esetben azonossak a súlyvonalakkal, amibõl kifolyólag 3-adolják egymást! Nekünk a hoszabbik oldala kell, így szorozni kell 2/3 -al.
R+r=(2/3)*2R*(gy3/2)=(4/6)*gy3*R=(2/3)*gy3*R. Ezt az egyenletet átrendezve kaphatod az r=(2/3)*gy3*R-R, leegyszerûsítve r=R*((2/3)*gy3-1), pofonegyszerûsítve pedig az r=0,1547*R közelítõ eredményt.
A három nagy gömb középpontjai 2R távolságra vannak egymástól,felülrõl nézve egy 2R oldalú szabályos háromszöget alkotnak,a kiskör középpontja felülrõl nézve a a szögfelezõk metszéspontjában van,vagyis R*2/gyök3 távolságra látszódik a nagykör középpontjától ,a tényleges távolság R+r,oldalról nézve pedig R-r a köztük levõ távolság, ezekbõl pitagorasz tételével azt hiszem az jön ki,hogy r=R/3
ArtlessDesign!!!
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Az történt velem a minap hogy matektanárom nem fogadta el a dogám egyik megoldását de csak itthon vettem észre, hogy (szerintem)rosszul javított.
Itt a feladat:
"Egy szabályos dobókockával egymás után 5x dobva mennyi rá az esély hogy a kapott számok mindegyike páros lesz?"
Így oldottam meg: Egyszer dobva ennek esélye 3/6 azaz 50%
5x dobva ennek esélye (3/6)*(3/6)*(3/6)*(3/6)*(3/6), azaz 0,03125 vagyis 3,1%
Így oldottam meg de sztem vmit benézhetett, legalább is remélem. Ha én szúrtam el vmit kérlek részletesen magyarázzátok el.
One man\'s hero, is another man\'s demon...
mert:
elsõ dobása az fix, hozá képest a második ember elsõ dobása ugye 6 féle képpen következhet be, amibõl csak 1kedvezõ, amit az elsõ dobott. Elsõ ember második dobása is fix, és ahhoz is hasonlóan tud dobni a második ember.
szinte teljesen biztos vagyok ebben, ha valaki esetleg nem giy gondolja, kérem jelezzen!
de! meggyõztem magamat. képzeljüök el az elsõ ember 6-os sorozatát. namost, összes lehetõség amit a második dobhat 6^6, és ebbõl neki csak 1 a jó, amit az elsõ dobott.
porki fagyok fállalon
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
Ez nem egy matekpélda, hanem egy megtörtént eseményt dolgoz fel, szöveges példa szerûen.
Két ember dob hatoldalú kockával. HATSZOR egymás után ugyanannyit dobtak (mindaketten például 3-1-2-6-5-2). Erre mekkora volt matematikailag az esély, hogy bekövetkezzen?
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
nincs ötletem hogyan kezdjek neki:S
Egy természetes szám tízes számrendszerbeli és 8-as számrendszerbeli alakja egyaránt olyan 3-jegyû szám, amelyben a számjegyek összege 14. Melyik ez a szám ?
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
1, Hányféleképpen helyezhetünk el a sakktáblán 8 fekete királynõt,hogy ne üssék egymást?
2,Mikulásra egy 5 fõs társaság kalapból húz ha magát húzza visszakell tenni.Átlagosan hányszor kell újrahúzni?
Elõre is köszi a segitséget.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
1) 154 - ötösbe az 1104, mert 1*5^3 + 1*5^2 + 0*5^1 + 4*5^0
2)esbe,
1*3^2+1*3^1+1*3^0 = 13
3*12^1+0*12^0 = 36
3)
4 mivel, egyesek helyél áll, értéke 4, a négyzeten 16 -> 8as számrendszer, 25 8as számrendszerben 31
porki fagyok fállalon
12 4-esben: 30
12 5-sben: 22
154 4-esben: 2122
154 5-sben: 1204
2.
a-14
b-37
3.
24 (asszem)
1. A következõ 10-es számrendszerbeli számokat írd át, 4-es és 5-ös számrendszerbe: a; 12
b; 154
2.Írd át 10-es számrendszerbe a következõ számokat:
a; 111 ez hármas számredszerben van
b; 30 ez 12-es számrendszerben van
3.Egy számrendszerben 4 a négyzeten = 20
Mennyi ebben a számrendszerben 5 a négyzeten?
Ha valaki tudja legyen szíves csinálja meg, köszi
Egy barátomnak a 30. szülinapja lesz. Az egyik ajándékán szeretnénk ha ez rajta lenne, de nem simán a 30as szám.
Szóval a kérésem az lenne hogy mondjatok nekem légyszives jó bonyolult mûveleteket, amikben a 30-as szám jön ki végeredménynek.
pl.: x+y*z(a nényzeten) ez a az egész mondjuk gyök alatt, osztva 'k-val=30
köfi elõre is.:)
*Posse*T.W.D*