795
Kijütt A Filmzene!A Film is nemsokára meglesz:)
-
#241 De könyörgöm, a matrixban szabályok vannak, ugyan úgy mint egy SERVERben. AMiket nyilván meg lehet kerülni, át lehet lépni, de a rendszergazda MINDIG képes (ha adatvesztés útján, akkor úgy) megszüntetni a vírusveszélyt. Ez kurva egyszerü.
Mindjárt le is húzom a saját értékelésem :-DDDDDD -
#240 Ja ezt ki is felejtettem a NEGATÍVUMOK listámról.
Nem jött be ez a "NEO a parafenomén" bullshit.
-
#239 Ráadásul ez a főgép miért nem képes arra, hogy a saját vírusát eltüntesse?
Erre szerintem az a válasz, hogy már képes volt kiszabadulni a mátrixból. Ugye Neo-t is odakint vakította meg, ahol a gépnek nincs akkora hatalma.
A főgép beszédének megjelenitése. A faszért kellett ilyen hatásvadász módon megoldani? Halál hülyén nézett ki. Szerintem egy gép nem ad az ilyesmire.
Ez minden sci-fi-ben így szokott lenni, hogy van arca a főgépnek. Gondolom ők sem mertek árral szemben úszni. Mellesleg tényleg sík idétlen :))))) -
#238 Igen, ez a békekötés elég giccses.
Baromság.
Hazudjon már egyet az a gép, kurva egyszerü rutin.
Neo elintézi Smith-t, aztán a főgép röhög egy nagyot és lealázzák Zion-t.
Amcsi fos.... :-) -
#236 Tudom, így úgy tünik, hogy több negatívum volt, de NEEEEEEEEM, csak a negativumokat hosszabban írtam le :-DDDDDD -
#235 SPOILER!
Szóval. tegnap láttam este 8-kor az Új udvarban. Rulez kis mozi, ajánlom mindenkinek és alig vannak.
Röviden: NEKEM TETSZETT! Értékelésem: 7/10
Illetve sokkal több dolog tetszett benne mint amennyi nem.
Én tegnap egy színvonalas, ízzig-vérig sci-fi filmet láttam. A Reloaded ellenében ezen végre tudtam izgulni, bár nem végig, de egyértelmüen izgi volt a film. A végével is ki vagyok (valamilyen szinten) békülve abból a szempontból, hogy lezárja és kerekké teszi a történetet.
De pár dolgot nem értek, remélem majd rájövünk itt a fórumon.
Hosszabban:
A negatívumok:
-Párbeszédek. Bénák. Remélem ezt csak a gagyi magyar szinkron miatt érzem így, de nem tenném rá a karomat. Eröltetett párbeszédek vannak benne szvsz.
-A csata. Más is írta már. Minek kell a gépeknek egy csigavonalban, egyirányból támadniuk? Egy MI legye már okosabb. Ráadásul ugye nem tudták, hogy nincs az embereknek EMP-jük, így igyekezniük kellett volna, nem percekig parádézni a hangárban.
-Vártam volna egyéb támadó egységet is mind a gépek (főleg) és mind az emberek részéről. Azért ez a deffenzív hadsereg eléggé egyoldalú volt. Csak a PSZT-kre épült. Azokon meg semmi páncélzat, semmi egyéb. Ez zavart.
-Elképzelhető, hogy 2200 akárhányban már kurvafasza hűtési rendszerek vannak, de nem hinném, hogy egy kihalás szélén levő emberiségnek lenne erre technológiája. Így a PSZT-k géppuskáinak csöve szana-szét olvadt volna egy 15-20 percig tartó folyamatos tüzeléstől szvsz...
-A főgép beszédének megjelenitése. A faszért kellett ilyen hatásvadász módon megoldani? Halál hülyén nézett ki. Szerintem egy gép nem ad az ilyesmire.
-Ez már a régen is bajom volt: Mi az, hogy NEO, aki egy ember (aki lényegében vírus a mátrixban) HAMARABB tud arról, hogy a SMITH project kicsúszott a főgép keze közül mint maga a főgép????
Ráadásul ez a főgép miért nem képes arra, hogy a saját vírusát eltüntesse? Egy embert, az ellenségét kell beengednie a matrixba, hogy elintézze Smith-t, és ezért cserébe alkut kell kötnie, akkor kérdem én, nem lenne egyszerübb egyszerüen LEFORMATÁLNI -vagy mittudom én- az adott területet a matrixban, ahol Smith ügynök éppen működik?
Erre válasz lehet, hogy nem látja a főgép sem mert rejtőzködik, akár egy vírus. Ez eddig oké, de azt senki ne mesélje be, hogy nem látja a vírust, amikor már az egész mátrixban szinte csak Smith ügynökök vannak.
Ez számomra logikátlan. Ctrl+Alt+Del és csókolom. VOlt smith, nincs smith.
-Hülyét kapok a szerető, vágyakozó, törődő, érző programoktól. Ez faszság. Felejtsük már ezt el.
-Túl sokáig tarott a végén a fight smith-szel. Untam.
-A vége kissé giccses
Pozitívumok:
-A csata leszámítva a fentebb tárgyalt hülyeségeket ZSÍR volt. ERRE vágytam már rég. A PSZT-k nagyon tetszettek.
Tetszett az is, hogy a fúrófejek nem csak simán fúrásra voltak hivatottak, hanem önműködő egységek voltak.
Tetszett, ahogy az őrszemek védték a fúrófejet a támadástól.
-Tetszett, hogy Smith ügynők kijutott a matrixból és megvakította Neo-t. (Ja eszembe jutott, hogy nem tetszett, hogy szerintem már a legszőkébbek is rég tudták, hogy kicsoda az a faszi, de Neonak nagyon lassan akart esett le)
-Bejött, hogy Trinity meghalt. Nem számitottam erre. Csak ne nyáladzottak volna olyan sokat ott.. :-DDD
-A vége elég zavaros egyelőre, nem tudom PONTOSAN (csak elméleteim vannak rá) hogy Smith mitől pusztult meg. De tetszett, a megoldás.
-Bejött, hogy alig volt bunyó. Kissé már untam.
-Bejött, hogy alig volt Bullet time. Szintén untam a folyamatos lassitásokat.
-Meg nem is emléxem még mi minden tetszett benne, de elég sok dolog bejött. Nem estem hanyatt, de egyértelmüen POZITÍV.
-Ja, a végén a zene is állat. Közben nem figyeltem.
Szóval 7/10.
Így összesítve a Trillógia 6.88 pont nálam (Matrix 1: 9.5/10, Reloaded: 4/10, evolutions 7/10) ami elég jó filmnek minősül.
Aki tud magyarázatot a kérdéseimre (smith ügynők kinyírásával kapcs.) az ne kíméljen.... -
#234 POZOR! SPOILER!
Meg az 5. percben az Oraculum kifejti, hogy amit az épitész mondott azt nem kell komolyan venni, mert az szűklátókörü. Akkor minek kellett a második rész? (money...)
Viszont, ha meg az Orákulumot nem kell komolyan venni, akkor nem igazán van sok értelme a harmadik résznek. Mellesleg a 2-3 lazán elfért volna egy részben (kevesebb verekedés, amikor az nem viszi előre a cselekményt; kevesebb felesleges lövöldözés a hangárban, bár az legalább szép volt; kevesebb autópályás rész, de az meg azért kellett, mert sokba került felépíteni azt az 5 mérföldet), csak gondolom megirigyelték a Gyűrűk urát, ami defaultból 3 részes :)))))))
-
#233 Nyugodtan döntsd el, hogy NEKED jó film-e, csak akkor ne használd a MINDENKI kifejezést ugyanabban a mondatban, ha nem írod oda, hogy ez csak a TE véleményed. Szívesen -
#231 "Végülis eddig több embernek nem tetszett, mint tetszett és ez a nagyon jó filmek ismérve... ?"
Hagy döntsem már el én, hogy NEKEM mi a jó film ok? Thx! -
#227 Én csak azt látom, hogy
ez a resz melto lezarasa az elozo ket gigaszi epizodnak
nem latod a film mogottes lenyeget
ebben a filmben többszáz dolog van, és rengeteg mondanivaló
Van aki ebből 1 dolgot ért meg van aki 10-et van aki az egészet
de valahogy nem látok érveket, pedig akinek nem tetszett, az már nagyjából elmondta, hogy miért nem tetszett neki. Ha annyira értitek, akkor elő azzal a nagy értelemmel és írjátok le, hogy szerintetek miről szólt a film, ha már a kritikák szarok! Elvégre van már hozzá tuti spoiler banner is! :) And the Oscar goes to Relaks :)
Az eredeti teljesen más
Láttad? -
#226 De szerintem tedd fel azt a kismillió kérdést itt a fórumon.Hátha kapsz rá válaszokat. -
#225 Ha valaki nem érti meg akkor szerintem ne is fikázza.Inkább többször nézd meg és merülj el benne ha érdekel.Ha meg nem akarsz elmerülni benne akkor ne is alkoss róla vélemyényt ilyen elhamarkodottan szerintem. -
#224 Hát erre csak annyit tudok mondani mint a film producere...ebben a filmben többszáz dolog van, és rengeteg mondanivaló.Van aki ebből 1 dolgot ért meg van aki 10-et van aki az egészet.... -
#222 Különben ha nézted volna a filmet akkor tudnád hogy az ikrek kifingtak a második rész végén.Tudod az a Morpheus nevű ürge nyirta ki őket (törölte a programokat, akik az ikrekként voltak jelen a matrixban) amikor felrobbantotta a kocsit amiben ültek... -
#221 Egyébként szereplőkkel mi a gond?Ne gagyi magyar szinkron után ítélkezzen senkisem!!Az eredeti teljesen más... -
#220 Egyetértek Shai-val. -
ShaiHulud #219 wachowskiek -
ShaiHulud #218 ebbol amit irsz leri hogy marhara nem latod a film mogottes lenyeget...ez a resz melto lezarasa az elozo ket gigaszi epizodnak...le a kalappal Watchovskek elott. -
#216 Ami eszembe jutott:
-Mondd, Teal'c, hogy képes egy goauld egyszerre több irányból lőni?
-Tak.
-Taknikutel?
-Takluchnatagamuntoron ... tak.
-
#215 jaja :DDDD Zet=Ezt -
#214 Ja -
#213 Zet? Zetnikutel? Ezt, nem? :DDDD -
#212 Pontosan erről van szó.Zet kellene megérteni sokaknak hogy nem kell itt fikázni mert vki befolyásolja őket egy ún kritikával.És már nem is olyan nevetséges a mondat a filmből ("...mert így döntöttem") ugye???? -
#211 Én már régen nem foglalkozom a kritikusok "csodás" szövegeivel. Szeretem magam eldönteni,hogy mi a jó és mi a rossz. Eddig bejött... -
#210 "Ha a kritikusok kicsit is mögé látnának a dolgoknak akkor tudnák hogy semmisem történt és van úgy a filmben ahogyan van" a véletlenül szót kifelejtettem ennél a mondatnál....sorry -
#209 Egyébként itt a fórumban valaki azt írta hogy emészti.Énis épen azt teszem és rühellem hogy 1-1 ún mozimagazin megnézi a filmet és egyből "érti" is azt.Legalábbis okosan próbál lebeszélni minket a film megnézéséről 1 megtekintés után.De emberek!!!!!!Ezen a filmen évekig dolgoztak!!!Évekig írták a történetet!!!!Hogy a búbánatba tud vki is 1 megtekintésből kritizálni mikor nagyon nehezen emészthető a film?Kérem a nagyon okos kritikus bácsikat és néniket ha nem elfogulatlan egy film megtekintésénél ne írjon "kritikát" róla!Nagyon utálom azokat az ilyen baki meg olyan szemvédő szövegeket.Ezt a storyt 2 olyan ember építette fel akik minden apró részletre ügyeltek.Ha a kritikusok kicsit is mögé látnának a dolgoknak akkor tudnák hogy semmisem történt és van úgy a filmben ahogyan van!Erre a legjobb példa az orákulum.Azért volt más az orákulum mert még javában forgatták a mátrixot mikor az orákulumot játszó hölgy meghalt.Simán megoldhatták volna úgy a dolgot a készítők hogy kisminkelnek vkit hasonlóra mint az eredeti orákulumot játszó hölgy és "behelyettesítik".Nem ezt tették mert tökéleteset akartak alkotni és nem akartak 1 szerepet eljátszatni 2 színésszel.Pontosan azmiatt hogy minden tökéletes legyen.Inkább kitalálták hogyan lehetne ezt a problémát a film javára fordítani és még 1 plusz csavart belevinni a sztoriba.És ez remekül sikerült is.Szóval én biztosan nem adnék helyet a szívemben és a tudatomban egy mátrix film előtt egy kritikus "bölcselő" szavainak lehangoló véleményére.Pláne úgy hogy nem is érti a filmet (így az egész trilógiát sem).......ennyi -
#208 Most értem haza a filmről...Nem találok szavakat.Ezt a filmet érteni és látni kell.Iszonyatosan jó és így végiggondolva az egészet együtt....ez egyszerűen zseniális, sokkoló és minden benne van amit az emberi elme elképzelhet és megérthet.....Ilyen film és történet nem tudom lesz e az elkövetkezendő 100 évben.Ez egy modernkori BIBLIA...Csak meghajolni tudok előtte. -
#207 Spoiler programozóknak:
ide szöveg
:DDD -
#206 Ma este sikerült megnéznem moziban. Nekem bejött a film! Méltó lezárás... -
#205 bazz, chateltem egy gyerekkel aki nem hiszi el, hogy nov. 5.étől adják. ott pattogott fél óráig, hogy 5.-én csak a vip bemutató van. mondom neki, hogy egy csomó ismerősöm (ti) már látták tegnap. erre el kezd velem ordibálni, hogy hogy lehetek ilyen fasz, hogy azt állítom, hogy az összes haverom a premier előtti VIP vetítésre ment. beszartam. na pá -
#204 OFF
úúúú nagyon rossz megy most:D (Wonderful World női előadásban:) -
Augustus Gigo #203 szinte cask don davis ,illetve juno reactor -
#202 OFF
Van Usteam radio bazdmeg kurva jó:)
http://usteam.uw.hu:8000/listen.pls -
#201 milyen a film zene?
nekem elsőé oylan jobb féle volt, mert sok mindenki benne volt, de kettőben nagyon rámentek don davisre...
háromé milyen? -
#200 200 -
#199 aha :)
Máshonnan? -
#198 Onnan sehogy. -
#197 Segítség!!! Hogy lehet innen letölteni? -
#196 Ott tényleg ő volt, nem körbeszaladtak a kamerával, hanem egyszerre filmezték (fényképezték?) sok kamerával. Tehát az a pillanat több szemszögből is levan fényképezve és ha ezt lejátszod egymásután sorban, akkor lesz az az effektus.
Egyébként ezt a megoldás egy videoklippben láttam évekkel a Mátrix elött, igaz ott egy kicsit gagyibb volt a kivitelezés. -
#195 Mindenki nézze meg a filmet, nagyon jó!
Végülis eddig több embernek nem tetszett, mint tetszett és ez a nagyon jó filmek ismérve...