34737
  • Botond #26947
    Nem, nem cél. A tagok többségének nem célja, hogy a kisebbség steamgifts aktivitásához alkalmazkodjon, és hogy ezért a szabályrendszer agyonbonyolódjon. Én továbbra is azt javaslom, hogy legyen egy párhuzamos sg.hu steamgifts csoport, ahol aztán 500 oldalas szabálykönyvbe lefektethetitek, hogy ki és miért szemét vagy nem szemét. :D

Amúgy Merlin contri 2 ajánlata kezd nekem is tetszeni, hiszen ha elég magasra rakjuk a lécet, akkor egyre kevesebben tudnak jelentkezni, talán sikerül még jobban leszűkíteni az érdekelti kört 134ről, és akkor végül magától megszűnik a felajánlósdi, hiszen senki nem tud bejelentkezni azokra, megszűnnek a fejajánlások, és píszlávjunity lesz. :)
  • lalakov
    Ilyenről szó sincsen! :) Nem érint téged és a többséget ez a L2-es új szabály(ha lesz) semmilyen hátrányos módon. Mivel nem rátok érvényes, kizárólag a már egyszer is ajándékot nyertekre, de kizárásról ott sincs szó, még ha páran beszéltünk is erről. És még ha lenne ilyenről is szó, az a többséget akkor sem érintené. Okés? :))
  • Laza
    Mondjuk a mínuszos stat nem feltétlen jelent semmit ... max jó szerencséje volt az emberkének, ráadásul az a globalice nyereményt nézi, nem az SG csoportosat, azt pedig nem szabályozhatod egy csoportban, hogy ő mire hogyan jelentkezik egyébként és mennyit nyer :)
    Lehet felajánlott már 10 játékot az SG csoportnak, közben meg a publikus egyebekből nyert 20-at.

Teljesen más ismérvekre kell ezt építeni, vagy legalábbis ki kell bővíteni ... ha ez egyáltalán cél.
  • Botond #26944
    Mert itt komolyan felmerült, hogy a csoport többségét adó, nem érintett tagokat különböző módon szankcionálja (kizárja!) egy hangos kisebbség.
  • lalakov
    "akinek nem inge, ne vegye magára" Téged nem érint. Miért foglalkozol vele? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Mi történt veled?
  • Botond #26941
    Tehát a felét se, alig több mint a tagok harmadát érinti a probléma. Akkor én meg azt javaslom, hogy ezt az egész steamgiftesdit rakjuk ki a csoportból, és jöjjön létre egy sg.hu steamgift csoport is steamen, és akkor az sg.hu-ban mindenki tag lehet aki megfelel a kritériumoknak, és a kizárás nem a nem megköszönésért jár, hanem a felajánlásért, aki meg steamgiftezni akar SG.hu arcokkal, az belép a párhuzamos csoportba (mindkettőben tag lesz/lehet), ott meg olyan gyermeteg kizárósdi/sértődősdi óvódás szabályokat állítotok fel, amilyet csak szeretnétek.
  • IMYke2.0.0.0
    Támogatom az ötletet.
  • wesker24
    +
  • Rony94
    Ne keverjük ide a politikát, mert baj lesz!
  • 3Error #26937
    Támogatom a CL2-es ötletet, kár, hogy nincs 1,5. :D
    Az a gond, hogy tényleg CL1-et szinte azonnal elérhet az ember. Bár hozzáteszem, hogy még így is 80%-al esne a portyázók száma.
    Bonyolult ez, bonyolult, bár megmondom őszintén, CL2-n komolyabb játékokat is szívesebben kínálnék fel. Hmmm... Gyorsan menjünk a parlamentbe és tegyük föl ott a kérdést ! Ott annyi "okos" ember van egy helyen és "nincs" dolguk, hátha kiötölnének valami népszavazást...
    Utoljára szerkesztette: 3Error, 2015.04.07. 08:58:10
  • Scooter
    Nem szórnak ki gondolom, mivel sg.hu-n aktív vagy. Maximum a steamgifts-es felajánlásokra nem tudsz jelentkezni, ami tök korrekt. Aki eléri a 2-es szintet, annak nem lesz ilyen gondja
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2015.04.07. 08:36:00
  • lalakov
    Első olvasásra soknak éreztem a L2-t, de mivel ez jobb ötlet mint az enyém, így + . Ez a soha Steamgifsten nem járó tagokat nem érinti, így igazságosabb. (Csak el ne felejtsük. Mert akkor mi kapunk büntit? :) )

Botond: A 322 tagból 134-et érint a kérdés. MerlinW javaslata pont ezért jó, mert nem érint titeket, akik nem jelentkeztek ajándékra. Ennek tudatában kevesebben fognak belépni, de látható belépés kérést én mostanában csak felajánlások környékén érzékeltem. Feltételezhetem, hogy te sem szereted a kihasználókat? :)

mulli1986: "Oké, akkor akiket ki kell szórni, azok a minuszosok", de én csak azokra alkalmaznám, akik sehol nem ajánlottak fel. Nézd meg kérlek egyenként az embereket, vannak akik csoporton kívül ajánlottak fel, őket nem bántanám, mivel mindenkinek joga ott felajánlani ahol szeretne.
  • drago14

Kicsit késői "nyuszi" :)
  • wantonly
    Nincs jobb ötletem, de nem tudom mennyire lenne életképes ez a level2 kritérium. A statisztikából látszik, hogy a 322 steam csoport tagból 134 használja aktívan a steamgifts-et, azaz csak az került fel a listára, aki már nyert vagy felajánlott. Ebből mennyien fórumozunk itt? 20-an? 30-an? Szóval azt akarom ezzel mondani, hogy sokan nem olvasnak fórumot, pláne szabályzatot. Ennek a szabályzatnak a betartatása sok meló lenne. Egyébként szerintem mindenki felnőtt ember, és el tudja dönteni, hogy megad-e kritériumot, avagy sem a felajánlásához, mindenesetre érdemes erre ösztönözni az embereket. Ha legközelebb felajánlok, már én is így fogok tenni, ugyanis néha már azért nincs kedvem a csoportba felajánlani, mert félek előre, hogy olyan fog nyerni, aki nem kommentál és kezdődik a mizéria. Az SGEJ zárt csoportban pedig ki kell imádkozni, hogy legyen valamire 3-5 jelentkező.
  • wantonly
    Aki már felajánlott és mínuszban van, az nem az aktivitása miatt, hanem mert több vagy értékesebb sorsolást nyert, mint amennyit felajánlott., tehát valószínűleg csak szerencsés vagy sokat jelentkezik. Persze ezek csak számok... a számolási rendszer, például a bundle kulcsok miatt nem biztos, hogy mindig igazságos, messzemenő következtetéseket ebből ne vonjunk le. Bizonyos jelentkezőszám alatti sorsolásokat nem is számol, pedig a felajánlás ugyanúgy megtörtént.
    Utoljára szerkesztette: wantonly, 2015.04.07. 07:12:19
  • mooo
    +
  • Evoluti0N
    25 felett.
  • Rony94
    Én ahogy korábban írtam, nekem végül is megfelel, vagyis én logikus döntésnek érzem a lvl 2-es korlátozást. Az igaz hogy egy időre kiszorulok a giveaway-ből, de akkor majd igyekszem felkapaszkodni. Nem tudom pontosan hány játékot kell még felajánlanom publikusan ahhoz hogy lvl 2-es legyek, de ez az én gondom. :)
  • Gyuszopapa
    Igaz magam ellen beszélek mert én csak 1-es vagyok,de legyen a minimum a level 2-es szint csoporton belül.
    Nem szeretnék kikerülni a csoportból,a szabályokat mindig betartottam inkább legyen így hogy ne tudjak jelentkezni de nem szeretném hogy kikerüljek.Nem érzem hogy rosszat tettem volna azzal hogy csoporton belüli felajánlásokra jelentkeztem és többet megnyertem.
    Majd megpróbálom feljebb tornászni a mínuszomat és legalább level 2 szintet elérni.

• mulli1986
    Oké, akkor akiket ki kell szórni, azok a minuszosok, akiknek nincs felajánlása. Kapásból van bent 20-30 ember, akik csak harácsolni járnak ide. Akik nullásak valószínüleg, csak úgy vannak. Akik meg úgy minuszosak, hogy felajánlottak, valszeg csak nem aktívak az utóbbi időben
  • bon
    Szép statisztika, még soha se figyeltem.
  • tegla
    Gratula!Ha megtennéd,hogy steamgifts-n megjelölöd,hogy megkaptad a kódokat azt megköszönném.
  • Botond #26924
    Konstruktívan ez a kérdésem, hogy mekkora a problémás kör? Mekkora hányad a 322ből a felajánlók és jelentkezők, mert ha 100 fő se, akkor lesznek szívesek mondjuk ők alkalmazkodni, és nem végképp hijackelni a csoportot mint hangos kisebbség. Ha meg ők a többség, akkor lehet ideje alapítani egy nonprofit sg.hu csoportot, és magukra hagyni ezeket a grállovagokat, akik felajánlanak egy 1 dollár bundliba került, épeszű ember nem adna érte egy centet se cuccokat, amik aztán vkinek az accán végzi sose el nem indítva. És tudom van aki ajánl fel komoly cuccot is, de nyugodjon meg ő is, azt se indítja el a nyertes. A steamgiftsen nyert játékok szerint ezrelékben mérhető része kerül egyáltalán elindításra, és annak a töredéke végigjátszásra, szóval mint olyan, hülyeség az egész.
  • MerlinW
    Lásd előző hsz, ill botond hsz-ét. A csoport alapvetően nem SGifts csoport, az csak a részévé vált anno. Abszolút Sgifts-inaktív tagokat nem szívesen raknék ki, mert sokan nem is foglalkoznak vele, pusztán Steam csoportként használják, ami a lényege.

Jelenleg a legéletképesebb megoldás a lvl2-es minimum. Így nem kellene megválnunk senkitől. Már, ha valakinek nincs jobb ötlete.
    Egyébként felőlem lehet lvl1-es is, bár az sokat nem változtat, lévén egyetlen bundeszökevénnyel is lvl1 lehet bárki.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.04.06. 22:43:54
  • MerlinW
    Pont ezért nem támogatom a felhasználók törlését, és vetettem fel, hogy a gifts-en felajánlóknak kelljen lvl2-es limitet beállítaniuk. Hogy közben vetünk fel életképtelen alternatívákat, az a folyamat része. Ahelyett, hogy puffognál próbálhatnál konstruktívan részt venni a dologban.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.04.06. 22:37:29
  • mulli1986
    Én most gondolkodás nélkül kipucolnám azokat, akik úgy vannak minuszban, hogy nem ajánlottak fel semmit. Illetve beraknám azt is feltételnek, hogy huzamosabb ideig nem lehet minuszba valaki. Nem kell plusszosnak lennie, csak ne legyen minuszos. Sztem ez jogos elvárás. Lehet én vagyok túl szőrös szívű vagy mert "könnyen" beszélek +19-es stattal (0 nyeremény)
  • Laza
    + Mehet

Régen sem értettem, hogy miért nincs egy 30.1-es korlát ... nem sajnálom senkitől, de azért akadtak még így is problémás esetek, hát még emberek :)
  • Botond #26919
    Hát úgy látszik komoly képzavarban vagyok valóban. Én úgy gondoltam a csoport még a steamgifts előtt jött létre, hogy az itteni fórumozókat összefogja, könnyebben megtaláljuk egymást multizni vagy ilyesmi. Aztán jött a steamgifts és az egész átalakult a potyautas keringőbe. Igen, ehhez két fél kell, ugyanolyan ludasak a felajánlók is, akik odaszoktatták a potyázókat. Ugyanakkor ha már ilyen príma statisztikánk van, akkor azt még elárulod, hogy mennyi olyan tag van aki sose jelentkezett semmire steamgiftsen? Mekkora az a hányad, aki ezt lesz*rja? Én egyedül?
  • Laza
    szép darab, köszönjük :)
  • Lokker
    Rég vót má, hátha megy még a dolog. Egy ezer éves bundliszökevény.

TheDarkness2
    Utoljára szerkesztette: Lokker, 2015.04.06. 22:31:40
  • mulli1986
    +

Én nem tudom, ez a szabály mindig élt? Én csak az EJ-t láttam ilyen szigorúan vett csoportnak. Sőt az olyan szigorú hogy be se lehet kerülni. Arról nem is beszélve, hogy ott nem lehet a forummal tartani a lépést, ha dolgozol, mert reggel 7-17-i míg meló van, kb 200HSZ születik. Azt meg végignyálazni, 1 óra. Nekem sajnos erre már tényleg nincs időm, vannak fontosabb dolgok is az életben...
  • MerlinW
    Pontosan. 900 felajánlás a csoportban $12,887 értékben. Csak a kapzsiság és az irigység. Vagy most magadról beszéltél? Nézd meg a Sent oszlopot. Erre mondják, hogy okosabb maradtál volna, ha csendben maradtál volna.

A másik meg, hogy mi most beszélgetünk itt. Próbáljuk kitalálni mi a legjobb mindenkinek, de értelemszerűen elsősorban a felajánlóknak.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.04.06. 22:23:41
  • Scooter
    Nem tagságdíj, de milyen dolog az, hogy valaki csak azért csatlakozik, hogy nyerjen? Akkor az is kapzsiság. Nyerni szeret, de adni nem. Mivel te törzstag vagy, nem rád gondoltam.
  • Jim Morrison
    +
  • genndy
    Én csak azért nem támogatom a lvl2-t mert a csoportba kerülésnél úgyis szűrsz (fél éves SG.hu tagság, aktív fórumozás...) Javasolni lehet a lvl2-t, de amúgy hadd legyen a felajánló dolga hogy a csoporttagságon kívül szűr-e még tovább.
    De ez csak egyéni vélemény az alapján hogy én inkább ismerős neveket látok a felajánlásoknál akik aztán szintén sorsolnak. De ha úgy érzed/érzitek hogy sok a potyázó akkor mehet a szűrés. Sok félnivalóm nincs a lvl6-ommal
  • Scooter
    +
  • Botond #26910
    Mint pl engem? Mert ez a tagsági díj, hogy felajánlj? Ezért van a csoport? Pont erről beszéltem. Csak a kapzsiság és az irigység.
  • Evoluti0N
    De mi van azokkal, akik nem jelentkeznek soha játékokra és nem is ajánlottak fel és nem a steamgifts miatt a csoport tagjai, de mégis aktívan részt vesznek a csoport életében? Ilyen nincs?
  • Scooter
    Én az olyan embereket is kiszórnám, aki még 1-et se ajánlott fel!