34737
  • Solt
    Kettő is! Az egyik, hogy miért akarod a te vásárlási szokásaidat általánosnak elfogadtatni, a másik, hogy az egyéni preferenciának melyik részét nem érted? :) Azért kérdezett a Papa engem, mert ismerjük egymást és kb tisztában vagyunk a másik elvárásaival. 10 új játékot teli áron személy szerint cirka 10 év alatt veszek meg, a maradékot ami mellékvágányon érdekel minimum 70%-s steam akcióban, ráadásul azok amiket teli áron veszek, az ilyen oldalakon el sem érhető. (DCS modulok és társai)

A hörcsögöknek illetve azoknak akiknek van idejük minden megvett játékot azonnal kijátszani biztos megéri a kockázat, de nekem az én vásárlási szokásaimmal nem... ha van pár órám játszani, akkor azt játékkal szeretném tölteni és nem azzal, hogy esetleg nyomozzak azután, hogy hova lett, mert anno sikerült 10 euróval olcsóbban megvenni.
  • Dzsini
    Vagy vársz egy évet, és összesen 12.000-ért megveszed mindet leárazáson, bundle-ban.
  • MoRT2195
    De ha mondjuk megveszek 10 új játékot hivatalos helyen 12.000ft-ért, vagy akár többért, addig "csúnya" helyen megveszem 8000ft-ért, vagy akár olcsóbbért. Most átlagárakat mondtam. Tehát az első esetben a végösszeg 120.000ft, a másik esetben meg 80.000ft. Na ha elvesznek 1 játékot, azzal buktam 8000ft-ot, mert újból meg kell vennem, ha játszani akarok vele. Ergo így a 12 játékért 13 árát kell megfizetnem, de a végösszeg még így is csak 88.000ft. Kérdés?
  • Solt
    Szerintem egy ilyen is sok, nem pár hét alatt kettő. Főleg, hogy hivatalos helyeken vásárolva konkrétan nulla olyan panasz van, hogy elveszik a játékodat! :) Egyéni preferencia kérdése, hogy mi az a pénz, amiért hajlandó az ember kockázatot vállalni. Mivel konkrétan engem kérdeztek meg, így elmondtam az én álláspontom... én inkább adok érte pár euróval többet, de nem szeretnék fél, egy év után rohangálni a játék után, hogy hova lett... ;)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.04.24. 14:58:25
  • IMYke2.0.0.0
    Jogos amit írsz. Sajnos :(
  • Probatbicol
    Nekem csak az a bajom ezekkel a boltokkal, hogy az árak nettóban vannak feltüntetve, ha kiválasztod hogy Magyarországról vásárolsz, akkor rárakja a 27% ÁFA-t és akkor már nem is biztos hogy olcsóbb. Ha meg nem állítod be, akkor tulajdonképp csalsz, és ha bankkártyával vásárolsz, akkor ezt még alá is írod...
    Persze volt olyan, hogy még ÁFA-val is kedvező volt az ár, úgy már én is vásároltam és azzal nem volt semmi baj.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is azok közé tartozom, akiknek minden megvan, amit ilyen helyeken vásárolt.
    Még a sokat emlegetett Watch Dogs és Season Pass-e, meg a Fekete Zészló Négy is, mindenestől...
  • Dzsini
    És hányan nem panaszkodtak hány játékkal kapcsolatban, hogy nem vették le, és évek óta megvannak a játékaik? A topicokban nagyságrendekkel ritkábban találkozol a pozitív reakciókkal - ezért is írták, hogy tíz- százezer pluszos eladótól érdemes vásárolni.
  • Solt
    A Football Manager topikban az elmúlt pár hétben többen is panaszkodtak, hogy a steam levette a fiókjukról a tavalyi FM-t... Na most akinek az a pár euró különbség megéri az ilyen macerákat, hajrá. :)
  • bakvarnyu
    Én már több ilyen szürke piacos boltból vettem steam kulcsot (g2a, gaming dragon stb),eddig még nem volt probléma.
    Valószinű a ruszkiknál szerzik be a kulcsokat, vagy amelyik országban olcsóbb a játék,mert sokszor egy fénykép jön a dobozról a kulccsal.
  • IMYke2.0.0.0
    A fele badarság.
  • Papa01 #30142
    Köszönöm a válaszokat! :-)
  • Prince23
    Instant-gaming.com lesz a te kedvenc helyed :)
  • MoRT2195
    Sokan vásároltunk már onnan. 99%-ban pozitív visszajelzések vannak innen az sg.hu-ról. :) A lényeg, hogy olyantól vásárolj az oldalon, akinek sok (több tízezer vagy százezer) pozitív értékelése van, attól garantáltan nem fogsz rossz kulcsot kapni. Ha a kulcs mégis rossz, akkor nem kicsesztek veled, hanem nem tudták, hogy a kulcs rossz. Ebben az esetben supporthoz fordulva seperc alatt visszakapod a pénzed. :)
  • Solt
    Szia Papa,

Nem! :)
  • Papa01 #30138
    Szia Solt! Közi a választ! :) Te használnád?
  • Solt
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    G2A, Kinguin és társairól:

Internetes piacterek, leginkább a Vaterához hasonlítanak, mert a legtöbb esetben maga az oldal nem saját maga árul, csak közvetítőként szolgál. Ebből adódóan egy terméket több eladótol is beszerezhetünk. Szinte bárki lehet eladó ezekben a boltokban és amikor vásárolunk sokszor nem is tudjuk kitől veszünk.
    Ezekből eredően és a tapasztalatok is alátámasztják, hogy megvannak a kockázatai ilyen helyen vásárolni pl.: nem kapunk semmit a pénzünkért vagy rosszabb, lásd Bluerainbow esete, kinek nem egyszer tiltottak le játékokat. Ugyanakkor lehet jó üzleteket is csinálni ezeken a piactereken (érdemes figyelni az eladott példányszámot), azonban a kockázatuk miatt nem lesznek ajánlott helyek, mindenki kizárólag csak saját felelősségre használja őket.

G2A Shield egy feláras szolgáltatás, melyért cserébe a G2A biztosítja, hogy sikeresen aktiválni tudjuk a vásárolt játékot, letiltás ellen ez sem véd: lásd Watch Dogs esetében, amikor csupán a kiadó jófejségének köszönhető volt, hogy visszaadták a lopott kulcsokkal aktivált játékokat.

G2A áfa: mindenki saját belátása szerint választhat, de aki nem a valoságnak megfelelöen választ az törvényt sért. Forrás

Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.04.22. 21:35:13
  • Papa01 #30136
    Sziasztok!

A G2A oldalról szerintetek érdemes vásárolni? Sok esetben Steam-es kulcsot adnak és jóval olcsóbb árakkal dolgoznak... Hol van itt a svindli? :)
  • El Gigante
  • Scooter
    és tényleg! Thanks!
  • MoRT2195
    Már jó ideje lehet kliensen is új ablakot nyitni. Középső egér. Szívesen. :D
  • Scooter
    Azt én is rühellem. Ezért szoktam böngészőben megnyitni minden új lapon.
  • El Gigante
    Úgy utálom hogy pl. a mostani akciónál ha rákattintok valamelyikre, majd vissza akkor totál összekeveri a sorrendet, és még új ablakban sem tudom megnyitni.
  • PetruZ
    Nálam is megy a kliens gond nélkül, egész délután oké volt.
  • Plata
    Nekem nem indul steam,csak offline módban hajlandó elindulni.
  • MerlinW
    Hm. Egész nap kártyákat farmoltam, árultam és nem volt ilyen problémám. Lehet mert izlandi szerveren vagyok... vagy nem tudom.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.04.14. 19:18:52
  • xido
    Sőt ez már éjszaka sem működött...
  • Scooter
    Akkor jó, már kezdtem izgulni, csak azért, mert reggel lövettem be egy sima Darksiders II kulcsot. Azt hittem, hogy valamit az kavart be. Ezt az újat nem akaródzik megvenni, mégha ilyen olcsó is.
  • IMYke2.0.0.0
    "A(z) steamcommunity.com oldal nem működik

A(z) steamcommunity.com jelenleg nem tudja kezelni ezt a kérést.
    500"
  • Scooter
    Nektek bejön a steam kliensben vagy a web felületen belépve a profilotok alól a játékaitok listája? Nekem egyiken se. Weben fehér háttér és nem tölt semmit, a steam kliensben meg egyet pörög a töltés és fekete képernyő. Mi az isten lehet. Már újraindítottam a steam kliens-t is és a gépet is.
  • 3Error #30123
    Attól függ hogyan használod. Ha normálisan akarsz trade-elni, érdemes egy normális telót tartani, a fiókot pedig telefonszámos védelemmel használni. Biztos vannak más megoldások is, én kényelmesen csinálom, nem akarok szenvedni. Mindkét acc-ra ott vannak 0-24-ben a telók, bármi van azonnal értesítést kapok.
    (persze nem csak a Steam miatt...)

@ xido
    Utoljára szerkesztette: 3Error, 2016.04.10. 12:33:28
  • MoRT2195
    Ha az okostelós védelem van beállítva, akkor sehogy. Minden belépésnél meg kell adnod az appnál lévő kódot (kivéve ha automatikusan jelentkezel be). Telón beállítod az email-es védelmet, és akkor nem kell a telóval baszkurálnod, de kevésbé védett lesz az accod, és asszem így kicsit le leszel korlátozva. Tehát vissza lesz tartva egy csere, vagy akármi hosszabb ideig asszem.
  • xido
    okosnál az email védelmet átállítod mobilosra,megadod a számot,sms kód beír,steam app felrak,onnantól érteni fogod..
    okos nélkül email védelem mobilra,szám,sms..bluestack emulátor leszed,steam app felrak,onnantól érteni fogod :)
  • Prince23
    Nekem mindig kéri a steam, hogy verify-aljam magam okostelefonon keresztül. Hogy lehetne ezt letudni PC-n? Meg a trade-k is emiatt várakoztatva vannak.
  • xido
    én valamiért meg merném kockáztatni,hogy még be se fog engedni a másik telón a steam-be...pont azért,mert a buta telószámod van megadva...
    Utoljára szerkesztette: xido, 2016.04.10. 02:15:29
  • MerlinW
    Csak azzal tudsz megerősíteni, amivel regisztráltad a hitelesítőt.
  • Gyuszopapa
    De a kérdésre még nem kaptam választ. #30109
  • Lokker
    Vannak azok a csúnya torrent oldalak és leszed egy rootolt verziót...
  • MerlinW
    BlueStacks meg naponta húzza le a trash appokat, hogy próbáld ki őket, ha ingyen akarod használni. Vagy fizetsz érte 24€-t évente.
  • lalakov