3392
  • Noninnyó
    Kb 1 hete van íróm, LG 4081B. Verbatim DVD-R lemezre írtam ki filmeket 4x-esen, és az asztali lejátszó gyönyörűen, akadásmentesen, simán lejátsza őket (Pioneer DCS-313). Mondjuk nem épp a legolcsóbb a nyersanyag, de kiváló.
  • ubi
    így igaz!!magamnak csak 2x-en írok dvd-t!!!
  • NeoMaN
    Így van. Olvasási probléma, mint annó a PS1-nél, ha túl gyorsan volt írva a lemez. Magamnak már csak és kizárólag 1x sebességgel írok. Jó nagy vakítás ez a 8x írás. Persze működik, de a végeredmény kétes. 4x-es írás is csak a legjobb lemezekkel biztonságos....
  • BBking
    Sebességnél a képminőség nem hinném hogy romlik,max. az asztali lejátszóknál lehet olvasási probléma.
  • steweee
    nem bírják a 8x-t, de még a 4x-nél is van hogy kockázódik a kép. igazából 2x-en a legjobb írni, ott tökéletes lesz a minőség, bár tényleg elég lassú úgy. most akarok én is az írásba belefogni, de nem tudom még milyen írót vegyek. jó lenne egy egyszerűbb darab is, ami 2x-en megírja hibátlanra a princó-t (csad "-R"), vagy sok jót hallottam a NEC-ről, illetve a Pioneer-ről is, bár arról a haverom aki ír, azt mondja hogy rontja a princo-t. ebből két fajta van, az eredeti (fehér belső szegély) és a lengyel utángyártott (szürke belső szegély). na ez utóbbit nem szabad venni, mert a gagyinál is gagyibb. csak az ára jó, de sok tönkremegy. mi az a :dual layer ? és ki mit hallott az LG 4081 B dvd ram - ról? megbízható ?
  • VGQ
    Hi

Szeretném megkérdezni ,hogy lehet-e már olyan dvd irot kapni ami +/- os lemezeket is ir és jo esetleg tudna dual layer-t is.

A cumo nem nekem kellene csak beiratta velem egy haver,ugyhogy nem is értem mit irtam le:)
    Szal lécci igy alánljatok 1et.:)
    Köszi
  • perempe
    Írt-e már itt valaki 8x-os sebességű lemezre? Bírják-e a gépek?
  • perempe
    Itt találsz véleményt. 32x-es CD-író is egyben - Pio 107 csak 24x-es, sok commnet van mellette, elégedettek a userek.

Garancia alapján döntsél!
  • CzKaresz22
    NEC 2500A mi a vélemény!Mindenhol ezt mondják tutinak...Tesztek emberek stb..........
  • FL
    http://www.remoteselector.com/files/driveinfo22.exe
  • BBking
    Lehetséges e valamilyen progival megnézni,hogy a dvd íróban melyik Firmware van.Most vettem 1 Msi-t,de nem tudom frissíteni,mert azt írja hogy ehhez a device-hoz nem jó.Pedig biztosan jót szedtem le.Valszeg akkor már az van belesütve.
  • Punker
    én se írtam még selejtet a Pio-val.
  • perempe
    Kb. így van. Garancia hossza alapján döntsél!
  • perempe
    Itt találsz véleményeket, szvsz mind jó.

Ha vár6sz, akkor várj! Megjelent a double-layer dvd-r is, ott nem kell semmit tömöríteni. Én Pioneer-t használok, és jó. 0 poháralátétet csináltam eddig.
  • Punker
    mindegyik jó, a Plextor régebbi írói válogatósak voltak a lemezek terén nem tom ez milyen.
  • zero_cool51
    segitsen nekem valaki!
    Neten azt olvastam, a Plextor 8X-4X-es iró a jó.
    Egyik számtech boltban azt mondták, az LG 8X-8X-os író jó.
    Egy másik boltban meg a Pioneer 8X-8X-as írót ajánlották.
    Akkor most mi van?
  • nemcsakfeel
    OM066-14-RSO-3 Optikai tároló CD-R, CD-RW, DVD-R LG 4081 DVD+-R 29 500,- Ft

????
  • ERIK
    Hát látod ez eszembe sem jutott!Valami más?
  • efter
    hát az hogy nem A-s hanem B-s!!
    :D
  • ERIK
    Sziasztok!Tudja valaki mi a külömbség a GSA 4081A és a 4081B között?
  • efter
    lg vagy msi vagy gigapájt
  • nemcsakfeel

sulinetben most lehet kapni vmilyet? milyet ajánlotok azok közül?
  • efter
    hali! mit szóltok az MSI DR4-es irójához?? igaz csak 4x-es de elég az nekem,meg árban sem rossz (25rugó)!
    az LG re aszonták nem valami nag szám,de kitudja! van valakinek tapasztalata a 4081b-s verzióról? asszem 24rugó!
  • mihist
    LG 4081B-m van. Még csak most tesztelgetem. Firmware tapasztalatok érdekelnének. Egyébként azért vettem LG-t, mert van egy LG CD íróm, és nagyon bevált, ugyanakkor van egy PIO DVD-ROM-om és a behalás küszöbén van.
  • jaker
    Ha hivatalos firmware-t teszel fel egy dvd íróra annak nem vész el a garanciája? Vagy igen?
  • Torry
    Metro-ban vett már valaki NEC akciós 8*-os írót?
    Érdemes megvenni azt?
  • Roll
    Én ilyet vettem: Sony dw-u14a.

Vélemény, tapasztalat?
  • magnum
    Hali!

Ma kellene vennem egy DVD írót, ami minden formátumot megír. Azt mondták LG felejtős, nekem a Pioneer szimpatikus, mint márka, viszont fogalmam sincs mi a különbség a különböző modellek közt. Persze más gyártó is szóba jöhet, csak olcsó és megbízható legyen. Köszönöm a segítséget!
  • sohrking
    Hello

Milyen márkájú DVD lemezt érdemes venni, milyet nem????

Várom tapasztaltabb elvtársak véleményét...
    :)
  • Laslow
    Statisztika.
  • Pharaoh
    Úgy hogy már 106 sehol nincs és így nem is frissítik az árát.
  • B@ldrick
    Az LG GSA-4081B (A100)-ra vagy úgy általában szerintetek érdemes felrakni hekkelt (A101) firmware-t? Van más "jótékony" hatása is mint a régiómentesség és 12x (ha tényleg 12x) rippelés? Kösz.
  • Pill
    És a NEC2500A-ról mi a véleményetek? Ára nem rossz. 21e. nettó
  • Pill
    Hogy lehet hogy ITT a 107 olcsóbb mint a 106?
    És mi az a "D"? Lehet hogy azért olcsóbb?
  • Pill
    Akkor asszem egy jó darabig nem lesz elfogadható árú +- -os kétrétegű író. Akkor inkább maradok a 107-esnél.
    Bluefish-ban már 27 nettó asszem.
    Kösz mindent.
    Ja még valami: +os formátum igazából mire jó? Én főleg adatot írnék ki. Annyit tudok hogy a +ost nem kell lezárni. Adatra melyik a jó formátum?
  • ubi
    az első kétrétegű írók +ak lesznek!!! megint + - harc lesz
  • ubi
    kétrétegű írók állítólag nyáron jönnek és CSAK + sak lesznek!!!A -os-sak nem tudni mikor jönnek, de se az író, se az alapanyag nem lesz olcsóNe tedd fel azt a kérdést többször, melyik ír kétrétegűt,melyik fog, mert egyik se, hiába volt az a06os pioneernek mintafirmware, nem lesz soha publikus,sima firmware update nem lesz elég, a mechanikán is változtatni kell!!!toshiba nem tom milyen minőségű író, meg hogy fogod-e használni a +os formátumot,azt veszed meg, amelyik szimpibb, 107es 8x-+os, 4x-+rw.
  • Pill
    Az a helyzet hogy nem tudom hogy még mit vegyek és jó lenne ha valaki segítene de eddig nem kaptam igazán jó választ.
    Nem tudom mikor jönnek ki a 2rétegű DVD írók. Most minenképp karok venni valami írót de nem tom milyet. 2 variáció lehetséges. Vagy veszek egy nagyon olcsó TOSHIBA-t, mi csak 4x ír és csak - formátumot (ilyet megéri venni, nem ír ez rosszabblul?) vagy egy PIONEER107-t. Ha ilyet veszek akkor egy jó darabig (2 év) nem fogok más írót venni.
    Azt mondták hogy ez se fogja megírni a 2rétegű DVD-ket. Vagy igen? Valaki mondja már el rendesen pls.

Szóval: Vagy veszek egy kiba.. bolcsó Toshiba-t 13e nettóért, és késöbb egy olyat ami megírja mejd a 2rétegűeket is. Vagy egy PIO107-est és akkor egy jó ideig mást nem.
    Melyik a jobb variáció?

A 2rétegű lemezek mennyire lesznek majd elterjadtek?

PLS mindenre válaszoljatok. Nagyon jó lenne a HELP.
  • Dorel
    postán nem tudom elkuldeni, csak személyesen megy a dolog. Budapesten tudod átvenni, ha érdekel, de annyian jelezték, hogy 1-2 biztos lenne, míg "sorra kerülnél". Szóval ha tudod akkor szervezz pestre egy kirándulást és akkor oda tudom adni. Egyébként lenne a06 meg a07 is, tehát más Pio termékek, de azoknak nem ilyen kedvező az áruk azért nem is írtam. Persze ha vkinek mindenképpen dobozos kell, akkor mailben utánna tudok kérdezni, hogy mennyi lenne.
  • Pill
    Bocs, de akkor miért volt az a nagy hír hogy egy 06 PIONEER-hez firmware. Lász: #946.
    Akkor ezt most nem értem. A régebbi meg fogja írni a 2rétegü lemezt az uj meg nem?