Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy kérdés. Átlagban véve +-os vagy -os lemezt szeretnek jobban az asztali lejátszók?
Gerry
Ja, a lényeg, hogy a Verbatimet valamilyen asztaliban kipróbálta a hever, és végignézett egy filmet amit írtam rá tökéletes minõségben, nem voltak képhibák, nem akadt, és a hang is stimmelt, most egy másik asztaliban akarom kipróbálni a TDK -RW 2x lemezét, mert asszem ez az asztali kütyü inkább a mínuszos korongokat kedveli.

Gerry
Nekem a Verbatim +RW 2.4x-es jött be a legjobban, nettó 900 Ft volt kb, lehet, hogy 890, és jó, gyors, megbízható. Most tesztelem a TDK -RW 2x-est...

ZaJanga
Én is így vagyok ezzel a f@cking Princoval.Gyenge híg fos a minõsége és kíváncsi vagyok mi lesz egy két hónap múlva a megirt adatokkal.Azóta dobtam a princo -rw projectet.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját

ZaJanga
Nekem számít a minõség!A DVD2one és a Shrink gyors de gyenge a minõség!
Instant copy fullos minõséget produkál!
Teszteltem az összes progit.A nero visionexpressel elég jó a kép de a pinnacle mindent üt.
Egy film átkódolása nekem 70-75 perc az igaz de a minõség mindenekelõtt!
Viszont szerintem, mindenki tapasztalja meg melyik számára a legjobb.Mire használja a dvd íróját.A nepperek úgyse fognak tuti minõségre menni inkább a sebesség számít nekik. Én pont a Mátrix dvd-vel teszteltem és a pinnacle tudta hozni egyedül a minõséget.A dvd2one és a shrink elég gázos kb svcd-nél egy picit jobbat hozott.Aki találkozott a Mátrix dvd-vel tudja milyen furfangosan megírt lemez.(kövesd a fehér nyulat opció eléggé megcsavarja a dolgok menetét)
szvsz próbáljátok ki a progikat egy dvd-rw/+rw lemez nem árt és lehet tesztelni.Megéri az idõt.Persze ezután jön a "milyen lemezt" mizéria.Egyiket szereti az író másikat nem!!
Még gyerekcipõben jár a dvd írás és már jönnek mindenféle konkurens formátumok...stb...

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját

Gerry
Nekem is az van (A301), és mindenfélére írtam már (Imation 1x -RW, Verbatim 2.4x +RW, TKD 2x -RW, Princo 4x -R), igaz Princo 2x -R az még nem volt, de a többi hibátlanul ment eddig ott ahol néztem. Amúgy nem tartom túl jó alapanyagnak a Princo-t, régen legalábbis sokat szoptam a CD-R-ekkel... "Olcsó húsnak híg a leve!" ugye, tehát szerintem a koronggal lehetett a gond. Próbáld törölni, és 1x-es sebességgel újra megírni.

ZaJanga
A legfrisebb amit taloáltam A301-es.

Gerry
Pl a legfrissebb CDRWin-el.

Gerry
Milyen FirmWare verzió van most beégetve az LG-be?

Hali!

Nem tudjátok már eleve RIP-elt DVD-t mivel és hogy kell kiirni(egy bin meg egy cue file van)?

\"Life is around you and in you.\"

Sziasztok! Egy "buta" kérdésem lenne: Az IMG kiterjesztésû
DVD fájlokat milyen progival tudom kiírni ill. virtuális
drive -ba beolvastatni?

A nyissz megvolt de utánna mivel irom ki?
dasdaw:Nemazért de Corába LG író volt szarásig s nem lehetett elõrendelni s lefoglalni se így volt esély hogy marad mindenkinek..csak debrecenbe majd 50-et hoztak, ami mondjuk 2 nap alatt elment de legalább van nemúgy mint MMarktba ahol összvissz volt 3......és Cora vár hetente ennyit...
Szóval érdeklõdj
Jah és szerintem azt a 2 ezer plusszt ne sajnáld rá!

A filmrippeléses válaszokat pedig köszönöm, minden progit meg fogok nézni
Csatlakozom Lsire-hez!Ha van valakinek vmi ötlette ne tartsa magába:)
Csövi
Nekem Sony DRU 510A sulinetes iróm van, most kinlódom vele nem eszi a Princo 4x-es lemezeket, a Decryterem lefagy vele, más lemezt megir (Primedisk, TDK). Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném...
Punker
szerintem igen :))

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Punker
nekem azt mondták idén már nem lesz egyáltalán dvd-író sulinetben

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

BaLeeX
És valószínûleg idén már nem is kapsz, de gyorsan kérdezz körbe.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Punker
valószínûleg rendelni kell...

BaLeeX
Ha visszaolvasol találsz linket a crackelt fw-re ha érdekel.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

BaLeeX
Sok örömed legyen benne! :)

Punker
na megrendeltem a Pio-t köszi a segítséget.

Hali all!

A Sony dru 500 dvd-m néha kiírja hogy "POWER CALIBRATIONS ERROR" egyes dvd írásánál!Miért is van ez?Nem rontja el a dvd-t hanem el se kezdi.Elmegy 1%-ig ..gondolkozik majd lehal (!!Pedig visz mindent.Princoval probálkozok, de csinálta már más lemezzel is!

Punker
Thx

Én a smartrippert nézegettem eddig csak, abban kijelölheted mi nem kell, aztán nyissz:)
BaLeeX

Punker
Thx

BaLeeX
Ha szükséges van DVD-Ramra is akkor LG-t, mert csak az tudja írni. Nagyon jónak mondják ezt az LG írót, a Pioneerhez viszont van hackelt firmware amivel régiófüggetlenné tudod tenni, feloldja a 2x sebsségre korlátozott dvd ripelést és tud 2x-esen írni 1x-es -R lemezeket (asszem). Meg a Pio elég gyakran ad ki új fw-ket a meghajtóihoz.

Dönts belátásod szerint.
Én piot vettem, mondjuk nekem az LG-vel szemben elõítéleteim vannak és nem csak hallomásból. Volt egy LG meghajtóm (52x), alig volt 1 éves, eladtam, meghalt, a gyerektõl 4000-et elkértek a javításáért! Haverom is LG írót vett és elég sokat szív vele.
Meg engem az is elrettent, hogy bemegyek a legtöbb boltba és LG meghajtók meg írók sorakoznak a polcokon és ha kérsz csak az van, a többit max rendelni tudnak. És a legtöbben ilyenkor inkább mondják, hogy jó az LG. Mondjuk ezen van a legtöbb hasznuk, azért tartanak ilyet.
Ez olyan kb. mint a tescoban a tesco gazdaságos termékek a polcokon. :)

Ettõl még nyugodtan vehetsz LG-t, mert ezt az írót nagyon dícsérik mindenfelé és azthiszem a Toshiba gyártja.

NeoMaN
Shrinkkel 35-40 perc ugyanez. És rippelni sem kell.

Punker
LG4040B vs. Pioneer DVR-106 szerintetek melyiket válasszam?

Módja?
Úgy nem lehet hogy "kiveszem" az angol hangot mert az nekem nem kell?
Punker
lehetséges a másolás csak kicsit össze kell nyomni......

Lehetséges a másolás vagy nem?
Vagy pl mivel törhetem akkor le?Mondjuk DivX vagy Xvid-be?
De az kellene hogy asztali is lejátssza......
Punker
#392-re tudsz valamit mondani?

Hát ez azért bonyolultabb kérdés ennél, már csak azért is, mert a gyári DVDk jóval nagyobbak mint a sima írható DVD :)
Elég macerás folyamat, ha eredeti DVDt akarsz másolni...
Na megvettem a LG 4040B-t végre volt sulinetbe....
Az érdekelne, hogy filmeket konkrétan egy az egybe hogy kell és mivel lemásolni,úgy hogy asztali is lejátsza?
Irtátok, hogy ne on-the-flyba másoljam....na akkor pl mivel mentsem le vinyóra, s onnan hogy irjam ki?
Elõre is köszi
Punker
LG4040B vs. Pioneer DVR-106 szerintetek melyiket válasszam? holnap akarom megrendelni és nem tudom eldönteni melyiket vegyem plz ötleteket.....

Olyankor mi van, ha egy LG Combo drive nem tudja elolvasni az írt DVD-RW lemezt? Lehet azon firmware frissitéssel segíteni?
lacibacsi
Köszi :-)

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

ZaJanga
Kedves @lacibácsi

Nem az is normál méretû de más fejlesztésû és a gép vinyóként is le tudja kezelni.

lacibacsi
Az LG4040B kezeli a DVD-RAM szabványt...

Hülye kérdés, de az mi?

Ez a 9GB-os DVD (Dupla réteg)?

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

BaLeeX
Kösz, én is ott akadtam rá. :)

Lammer
Igen ez engem is érdekelne!

Van javaslatotok???

Jobb mint az Xh-s,xb-s,400as Printyikóóó???? :)))

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Punker
ha kicsit visszaolvasol akkor megtudod hogy jó író.........

"Sziasztok mi a vélaményetek a Pioneer 106-os DVD íroról?Tud valaki valamit róla?Megbizható?"
Nem tudom, de ha egyszer Pioneer, Teac, Acer és Asus név alatt is árulják ... :)

BaLeeX
Semmivel sem bonyolultam (mondjuk ezt kemény 1 megírt dvd-vel a hátam mögött állítom) fogsz egy újabb Nero-t (6.x-est) átállítod írásnál DVD-re ugyanúgy beállítod a dolgokat, áthuzagatod a fájlokat, beállítod a sebességet és írod.

Filmeknél egy kicsit mondjuk már bonyolultabb (ilyet még nem írtam ebben majd más kiokosít) de ezt meg sima Nero másolással vagy akár CloneDVD progival meg lehet oldani, ami fontos, hogy ne "On The Fly" módban írd, hanem elõször mentsd le vinyóra.

BaLeeX
Ja ez a leugatás nem neked szól, csak úgy általánosságban kijött belõlem. :)

BaLeeX
Hozzátettem (20db-ot vettem) a benzin ára darabonként kb. +100ft. Ehhez képest ahol az írót vettem kaptam 565Ftért abszolút noname -r-es lemezt amin semmi infó nincs, gondolom 1x írható.

Egyébként meg bárkitõl kérdtem akár itt akár más fórumon, hogy mondjon infót hol lehet olcsón jó lemez kapni akkora kuss volt, mintha nem is tudom mit kérdeztem volna, ennyit errõl...

Ügyes voltál, tedd hozzá a benzin árát, és annyiért már a szomszéd üzletben is kapsz:)
BaLeeX
Mondjuk eddig kemény 1 dvd-t írtam csak vele szóval sok tapasztalatom még nincs, viszont beruháztam ma 20db Ritek G03 alapú lemezre, igaz csak 2x-esen írható de a környéken egy helyen tudtam csak szerezni 400-ért, ezért is kocsikázni kellett 100km-t...