Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
- Kövezésre? - Igen, kérek hármat a nagyból és két zacskó kavicsot.
De ajánlott frissíteni.
Ez biztosan igy kovetkezik egyebkent? (Ha torol, akkor nincs gond az iroval?)
Firmware frissitessel elvesztem a garanciat?
Ma meg rakerdezek, ahol vettem, hogy nem-e cserelnek ki, vagy ilyesmi, addig nem frissitek.
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
Amúgy újraírható-t törli rendesen? Mert akkor nem az íróval van gond.
mondjuk ezzel csak megkerülöd
A firmware-t pedig: http://www.de.nec.de./softwareoverview2.php/id/1333
Alcoholt nem szivesen cserelnem le, szeretem azt a szoftvert, es megint azt tudom peldanak felhozni, munkahelyen nagyon sokat irok vele, es meg sosem volt hiba. Otthon viszont eleg gyakori, szinte minden harmadik.
3520-hoz firmware?
Az en problemam az alabbi: van egy NEC 3520 irom, eleg uj, augusztus vegen vettem. A lemezek ITmedias TDK 8x-ak. A lemezekkel gond nem igen van, mert nagyon sok ilyet irtam mar a munkahelyemen. De otthon az iro gyakran ront. Alcohol legujabb verziojaval, filmek irasanal, iras 4x-es, 0%, ameddig eljut, de mar megcsinalja a "lemezszerkezetet" vagy mifenet, es iras hiba. Megfagy a gep is tole teljesen, semmire nem reagal.
Van valakinek BARMILYEN 5lete, hogy hol a hiba? Rendszer, vagy az iro a gazos?
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Elsõ DVD írás is megvolt ócsó lemezre, szal überf@sza!
Most a nyomtatót nem látja a gép USB-n keresztül... Mindig akad valami gebasz.
:ÐÐ
Pio = Asus, GigaByte
Benq = Plextor 😉
haver írója a múltkor 10 dvd-t baszott el neki. inkább veszteség az LG😊 persze kis túlzással, mint mindig.
meg ott azért a dvd-k is szarok voltak, elvileg verbatim, de sztem hamisítványok, tudjátok verbatimet mostanában nagyon hamisítják. 8x-ost.
megrendeltettem haverral a Pioneert, ezzel a márkával még nem volt gondom.
Amiket kedvelek:
Toshiba, Pioneer, Samsung, TDK, 3M, Sony(bár sûrûn hamisítják), sbt. hosszú a lista.
Amiket nem kedvelek:
LG, Philips(lemezei mindennél szarabbak). rövid lista, de ezektõl tényleg mindenkit óvok
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Elvileg (a gyártók szerint) ezt szervizesnek kell csinálnia, és akkor nem okozhat gari vesztést. Ha elszúrja valaki, akkor van gáz. Ha sikerül jól és jót beleírni, akkor viszont szerinted honnan tudja meg bárki, hogy új van benne? Na jó, esetleg ha a dátumot megnézik 😊
Amúgy minden zsír új DVD íróval szoktak gondok lenni, ha más nem akkor nem ismer fel jól pár lemezt és lassan vagy sehogy se írja meg, de ez gyártó és típús független.
Állítólag az LG 4163 az utolsó firmware-el elég jó kis író lett.
Na és? Van egy csómó márka ami drágább és nem cserélném el a NEC-et velük: Samsung, Toshiba, LG, Philips, Sony 😊
Amúgy a következõ a helyzet:
A NEC szarabb lemezekre jobban ír, mint a Pioneer, tehát jól sejted, a Pioneer meg állítólag a márkás lemezekre jobban ír. De csak egy picit mindkét esetben! Viszont ha jól tudom normálisan megírt lemezt a NEC olvas a leggyorsabban be, egy csómó sima olvasóhoz képest is. A Pionnernak elvileg jobb a mechanikája, a vezérlés meg mindkettõben NEC. 😊
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Akkor úgy néz, ki, hogy Pioneer 110d lesz. Elvileg haver szerez 10800-ért. az nem rossz.
szóltam is neki már, remélem kap. Pio-t úgyis szeretem, mint márkát. (olvasóm is az, és tökjó.)
De ma felrakom a frissítést, hátha. Az LG Combo-m sem nagyon olvasta be az Arita lemezeket. Azon kívül mindent.
Amúgy mindkettõt dícsérik. LG 4163 az amit sokan nem ajánlanak.
Ha meg messzebrõl hozatod, annál ha gebasz van, rázósabb.
Vacilálok 2 író között, de nem nagyon tudok dönteni.
Olyasmit szeretnék, amit inden vacakor beolvas és megír.
Pioneer_DVR-110D 11000 Ft
NEC_ND-3540A 9890 Ft
A Nec olcsóbb, meg hamar meg tudnám venni, a Pio meg gyõrbõl jönne, haver tudna szerezni.
A NECtõl azért félek, mert a legolcsóbb a piacon. A PIOtól meg azért mert márka, és a márkák általában nem támogatják a noname lemezeket.
Ehhez a kettõhöz van firmware rendesen a burn.hu-n, bár a Pio-hoz úgy nézem rendszeresebb a dolog. Egyenlõre a NEC felé kacsintgatok, de gondoltam valaki talán tud segíteni. Érdemesebb 2 hetet várnom, vagy +2ezret kifizetnem a Pio-ra?
Másik! Van-e bármilyen ismert baj bármelyik drive-al? Megoldja-e azt a firmware? A firmware garanciavesztést okoz-e? Ha igen, akkor meg lehet-e csináltatni a számtechboltosokkal, hogy ne okozzon garivesztést?
elõre is thx, ha vki segít.
Öcsémnek régi 2500-sa van, és enyém 2 orán át birkozott a FUJI DVD-vel meg egy DVD-RW-T bese töltött,azmeg gond nélkül😛
Igaz ezek kölcsönbe voltak,mer ami lemezt enyém kap az TDK,Verbatim,és ami a legjobb volt neki datawrite (prodisc koddal)
Ugyanúgy nem akarja rendesen (vagy egyáltalán) beolvasni a "pink" Arita lemezeimet... <#confused>#confused>
Ma felnyomok egy firmware-t, talán segít. Egyéb megoldás?
Lenne 2 kérdésem.
Van LG4163Bm,és lecserélném.
Jelöltek
-Pio110
-Plextor(X)
-LG4168 ?
Fontos a dvdram ismeret.Szerintetek?
Xp v driver átállította dvd írási sebességet 1xre.Indításnál akár 4x-8xet választok,kiírja,h abban indul,asztán b....k rá.Én meg rágom a kefét miatta.
Szeretném megúszni xp setup nélkül. 😊 5letek?
:thankyou:
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
De részemrõl befejeztem a veled való társalgást, nem akarom teleflémelni a topicot.
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92
Inkább maradj csendben pls.....
Csendben megjegyezném amúgy, hogy ez egy olvasó, csak hogy világosságot gyújtsak pici fejedben.
Fura módon más tisztában van ezzel. <#mf2>#mf2><#lama>#lama>
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92