3392
-
Inquisitor #2111 "Sokan vitatkoznak azon, melyik formátum a jobb, ..."
Ez jó kérdés, de ha jól tudom a legtöbb DVD-R/RW lemezen NEM lehet booktype-ot állítani. Ellenben a DVD+R/RW lemezeken meg igen, és ugye akkor megeszi bármi, az is ami "nem támogatja" :)
"A DVD-RAM inkább egy eltávolítható tárolóeszköz a számítógépek számára, mint egy képrögzítési formátum."
Nem értek egyett. Amikor a Panasonic kidolgozta a DVD-Ramot, akkor alapból a VHS felvevők kiváltására koncentrált, és sok szempontból jobb is műsorfelvételre, mint a DVD-/+R/RW, hosszabb élettartama, könnyebb szerkeszthetőség, nagyobb adatbiztonság, meg állítólag tud az asztali ketyeréjük egyszerer felvenni és lejátszani is. -
#2110 A DVD-RAM inkább egy eltávolítható tárolóeszköz a számítógépek számára, mint egy képrögzítési formátum. Ennek ellenére egyre több DVD képfelvevőben használják, mert nagyon rugalmas a szerkesztés és a felvétel terén. A másik két írható formátumcsalád (DVD-R/RW és a DVD+R/RW) lényegében versenyhelyzetben van. A piac fogja eldönteni melyik lesz sikeres, vagy esetleg mindkettő megmarad, illetve összeolvad. Sokan vitatkoznak azon, melyik formátum a jobb, de igazából nagyon hasonlóak. 2003-ban jó néhány cég olyan meghajtókat kezdett készíteni, melyek mind a "kötőjeles" mind a "pluszos" formátum szerint képesek írni.
Forrás: DVDCenter -
lord nihilus #2109 aztat megkérdezhetem h mi jelentősége van a DVD-RAM lemezeknek?
sima DVD-R nem olyan jó?-mert nékem Pioneer 110D-m van -
Inquisitor #2108 Igen, meg "mellékesen" nem 1000x, hanem 100.000x lehet újraírni, ellentétben a DVD+/-RW lemezekkel, és megint csak "mellékesen" sokkal biztonságosabb adattároló mint az írható DVD. Persze drágább is sokkal ... -
Inquisitor #2107 Nem gáz. Egyrészt például az ATA33 képességeit SE használja ki a 16x-os DVD vagy 52x-es CD írás (ezért például a NEC írók csak ATA33-at támogattak, legalább is a 25xx, 35xx széria), másrészt meg ami nem csak ATA33-at támogat az is max. ATA66-ot bír. Nem mellékesen meg 40 vagy 80 eres kábelen van? -
#2106 utánnaolvastál a DVD-íróknak mielőtt megvetted? úgy látszik nem. eddig elég sok panasz érkezett felőle, szóval csak imádkozni tudsz, hogy nálad minden rendben legyen fél-egy év múlva is... -
Ravic #2105 .Bekötöttem ..kipróbáltam...működik...csak UDMA2-őt használ!!? Nem UDMA4-et kéne? Filmware-t frissítettem ,Az IDE kábelen a Secondary Masteren csücsül!DE,végül is működik... !!!?? -
Ravic #2104 Köszönöm
Nna ..megvettem LG4167B OEM /fehér--- remélem jól választottam
Zséé! a DVD-RAM egy magneto optikai eljárással rögzített adatforma,míg a többi DVD formátum csak Optikai.Ha nem írja hát .....ez az oka -
izb #2103 a megfelelő lemezre tudsz feliratot,és képeket varázsolni vele. -
#2102 google a barátod -
Ravic #2101 Sziasztok
DVD író vásárlás előtt állok!! most megyek... már a cípőmet húzom,
de egyszerűt kérdezek: Mi az értelme a DVD irók "ligtscrib" funkciójának?
Ha lehet gyors választ kérek :-) -
izb #2100 gyakorlatilag semmi. -
#2099 Ha látod az írót, akkor vissza lehet rakni a fw-t, ha nem látod, akkor meg a szerviz sem tudja, hogy melyik van rajta. -
#2098 FW-t kell benne cserélni, valszeg észreveszik, hogy nem azt írja a win aminek lennie kellene
talán lehet visszarakni bele régebbi, tehát az eredeti FW-t -
Zséé #2097 Nah nézegettem hogy 110D-ből lehet 110-est csinálni ami tud DVD RAM-ot írni. De ebben mennyi rizikó van? Garanciát elveszti ezzel? -
Zséé #2096 Köszi ez kimerítő válasz volt. :)) Bár igaz hülyén tettem fel a kérdést... -
#2095 azt, hogy nem tudja írni :) -
Zséé #2094 Lehet hogy kérdés de az mit takar, hogy nem tud a pioneer DVD RAM-ot írni? -
#2093 NEC vagy Pio még mindíg a jó választas ezek közül -
Mersh #2092 pio 110D vagy NEC (szerintem, de engem itt már utálnak) -
Zséé #2091 Szevasztok!
Holnap akarok dvd írót venni. Ti melyiket ajánljátok?
24/8/40/16x LG 4167B DVD-writer drive
24/8/40/16x LG 4167B DVD-writer drive fekete
24/8/40/16x LG 4166B DVD-writer drive LightScribe
24/8/40/16x Nec 4550 DVD-writer drive
24/8/40/16x Nec 4550 DVD-writer drive fekete
24/8/40/16x Pioneer 110D DVD-writer drive
24/8/40/16x Pioneer 110D DVD-writer drive fekete -
Mersh #2090 Szerintem..... őőőőő az LG is trágya, és a Benq is. De ez egyéni vélemény, nem dől össze a világ. Béke van, nyugi... -
#2089 Azon meg elmélkedjél, hogy szerinted mi a trágya...
Az LG és társai... az a trágya!
-
#2088 Ezt most hogy érted, mindkettőt leszólod, vagy szted jó a benq?
Mert nagyon nem birom, ha valaki olyasmit szól le, amit nem ismer... -
Mersh #2087 vettem az adást
ezen mem veszünk össze -
izb #2086 na ezt is megbeszéltük:) -
#2085 A BenQ, mióta az ODD termékeit a közösen fejleszti/gyártja a Philips-szel, a világ élvonalában van ezekkel a meghajtókkal. A DW1620, 1620 Pro, 1625, 1640, 1650 a legjobb írók közé tartoznak. -
Mersh #2084 ja, lehet, de én beszívtam, ezért akkor is gyűlölöm, aki nem gyűlöli annak szíve joga nem gyűlölni -
izb #2083 Vehetsz mercedest és szophatsz azzal is.
de mégis csak mercedest vettél nem??Azt is ember gyártotta igy tökéletlen.
Na a Benq írói kivállóak,és az hogy te egyszer beszívtad az sajnálatos,de nem törvényszerű hogy mindenkinél szar.Sőt. -
Mersh #2082 az azért nem, csak manapság nem lehet "szent" 1 márka, ill. gyártó szerintem -
izb #2081 he he
itt vér fog folyni.... -
Mersh #2080 szerintem a benq 1 rakás trágya (legalábbis nekem volt 1 és leszerepelt, fél évig sem bírta) -
Mersh #2079 és? ez azt bizonyítja hogy nem értek hozzá? -
#2078 "szerinem a benq kb. olyan mint a lada"
Nem ezt írtad? -
Mersh #2077
ezek szerint? mik szerint? -
#2076 Ezek szerint olyasmihez szólz hozzá, amihez halvány lila gőzöd sincs. -
lord nihilus #2075 Éjjen a Pioneer 110D !:D
ma kaptam karácsonyra :), és zsíír !
Minden fórumozónak és a világ minden gyermekének BOLDOG KARÁCSONYT !!! -
#2074 igen sima 110-esre és mársi tudok vele írni DVDRAM lemezre. mit szólsz? -
Mersh #2073 szerinem a benq kb. olyan mint a lada
sorry :) -