3392
  • Inquisitor
    "Sokan vitatkoznak azon, melyik formátum a jobb, ..."
    Ez jó kérdés, de ha jól tudom a legtöbb DVD-R/RW lemezen NEM lehet booktype-ot állítani. Ellenben a DVD+R/RW lemezeken meg igen, és ugye akkor megeszi bármi, az is ami "nem támogatja" :)

"A DVD-RAM inkább egy eltávolítható tárolóeszköz a számítógépek számára, mint egy képrögzítési formátum."
    Nem értek egyett. Amikor a Panasonic kidolgozta a DVD-Ramot, akkor alapból a VHS felvevők kiváltására koncentrált, és sok szempontból jobb is műsorfelvételre, mint a DVD-/+R/RW, hosszabb élettartama, könnyebb szerkeszthetőség, nagyobb adatbiztonság, meg állítólag tud az asztali ketyeréjük egyszerer felvenni és lejátszani is.
  • bigapó
    A DVD-RAM inkább egy eltávolítható tárolóeszköz a számítógépek számára, mint egy képrögzítési formátum. Ennek ellenére egyre több DVD képfelvevőben használják, mert nagyon rugalmas a szerkesztés és a felvétel terén. A másik két írható formátumcsalád (DVD-R/RW és a DVD+R/RW) lényegében versenyhelyzetben van. A piac fogja eldönteni melyik lesz sikeres, vagy esetleg mindkettő megmarad, illetve összeolvad. Sokan vitatkoznak azon, melyik formátum a jobb, de igazából nagyon hasonlóak. 2003-ban jó néhány cég olyan meghajtókat kezdett készíteni, melyek mind a "kötőjeles" mind a "pluszos" formátum szerint képesek írni.
    Forrás: DVDCenter
  • lord nihilus
    aztat megkérdezhetem h mi jelentősége van a DVD-RAM lemezeknek?
    sima DVD-R nem olyan jó?-mert nékem Pioneer 110D-m van
  • Inquisitor
    Igen, meg "mellékesen" nem 1000x, hanem 100.000x lehet újraírni, ellentétben a DVD+/-RW lemezekkel, és megint csak "mellékesen" sokkal biztonságosabb adattároló mint az írható DVD. Persze drágább is sokkal ...
  • Inquisitor
    Nem gáz. Egyrészt például az ATA33 képességeit SE használja ki a 16x-os DVD vagy 52x-es CD írás (ezért például a NEC írók csak ATA33-at támogattak, legalább is a 25xx, 35xx széria), másrészt meg ami nem csak ATA33-at támogat az is max. ATA66-ot bír. Nem mellékesen meg 40 vagy 80 eres kábelen van?
  • bigapó
    utánnaolvastál a DVD-íróknak mielőtt megvetted? úgy látszik nem. eddig elég sok panasz érkezett felőle, szóval csak imádkozni tudsz, hogy nálad minden rendben legyen fél-egy év múlva is...
  • Ravic
    .Bekötöttem ..kipróbáltam...működik...csak UDMA2-őt használ!!? Nem UDMA4-et kéne? Filmware-t frissítettem ,Az IDE kábelen a Secondary Masteren csücsül!DE,végül is működik... !!!??
  • Ravic
    Köszönöm

Nna ..megvettem LG4167B OEM /fehér--- remélem jól választottam
    Zséé! a DVD-RAM egy magneto optikai eljárással rögzített adatforma,míg a többi DVD formátum csak Optikai.Ha nem írja hát .....ez az oka
  • izb
    a megfelelő lemezre tudsz feliratot,és képeket varázsolni vele.
  • Met
    google a barátod
  • Ravic
    Sziasztok
    DVD író vásárlás előtt állok!! most megyek... már a cípőmet húzom,
    de egyszerűt kérdezek: Mi az értelme a DVD irók "ligtscrib" funkciójának?
    Ha lehet gyors választ kérek :-)
  • izb
    gyakorlatilag semmi.
  • evid
    Ha látod az írót, akkor vissza lehet rakni a fw-t, ha nem látod, akkor meg a szerviz sem tudja, hogy melyik van rajta.
  • Met
    FW-t kell benne cserélni, valszeg észreveszik, hogy nem azt írja a win aminek lennie kellene
    talán lehet visszarakni bele régebbi, tehát az eredeti FW-t
  • Zséé
    Nah nézegettem hogy 110D-ből lehet 110-est csinálni ami tud DVD RAM-ot írni. De ebben mennyi rizikó van? Garanciát elveszti ezzel?
  • Zséé
    Köszi ez kimerítő válasz volt. :)) Bár igaz hülyén tettem fel a kérdést...
  • Met
    azt, hogy nem tudja írni :)
  • Zséé
    Lehet hogy kérdés de az mit takar, hogy nem tud a pioneer DVD RAM-ot írni?
  • Met
    NEC vagy Pio még mindíg a jó választas ezek közül
  • Mersh
    pio 110D vagy NEC (szerintem, de engem itt már utálnak)
  • Zséé
    Szevasztok!
    Holnap akarok dvd írót venni. Ti melyiket ajánljátok?

24/8/40/16x LG 4167B DVD-writer drive
    24/8/40/16x LG 4167B DVD-writer drive fekete
    24/8/40/16x LG 4166B DVD-writer drive LightScribe
    24/8/40/16x Nec 4550 DVD-writer drive
    24/8/40/16x Nec 4550 DVD-writer drive fekete
    24/8/40/16x Pioneer 110D DVD-writer drive
    24/8/40/16x Pioneer 110D DVD-writer drive fekete
  • Mersh
    Szerintem..... őőőőő az LG is trágya, és a Benq is. De ez egyéni vélemény, nem dől össze a világ. Béke van, nyugi...
  • DanyyX
    Azon meg elmélkedjél, hogy szerinted mi a trágya...
    Az LG és társai... az a trágya!
  • DanyyX
    Ezt most hogy érted, mindkettőt leszólod, vagy szted jó a benq?
    Mert nagyon nem birom, ha valaki olyasmit szól le, amit nem ismer...
  • Mersh
    vettem az adást
    ezen mem veszünk össze
  • izb
    na ezt is megbeszéltük:)
  • PPeter
    A BenQ, mióta az ODD termékeit a közösen fejleszti/gyártja a Philips-szel, a világ élvonalában van ezekkel a meghajtókkal. A DW1620, 1620 Pro, 1625, 1640, 1650 a legjobb írók közé tartoznak.
  • Mersh
    ja, lehet, de én beszívtam, ezért akkor is gyűlölöm, aki nem gyűlöli annak szíve joga nem gyűlölni
  • izb
    Vehetsz mercedest és szophatsz azzal is.
    de mégis csak mercedest vettél nem??Azt is ember gyártotta igy tökéletlen.
    Na a Benq írói kivállóak,és az hogy te egyszer beszívtad az sajnálatos,de nem törvényszerű hogy mindenkinél szar.Sőt.
  • Mersh
    az azért nem, csak manapság nem lehet "szent" 1 márka, ill. gyártó szerintem
  • izb
    he he
    itt vér fog folyni....
  • Mersh
    szerintem a benq 1 rakás trágya (legalábbis nekem volt 1 és leszerepelt, fél évig sem bírta)
  • Mersh
    és? ez azt bizonyítja hogy nem értek hozzá?
  • PPeter
    "szerinem a benq kb. olyan mint a lada"

Nem ezt írtad?
  • Mersh

ezek szerint? mik szerint?
  • PPeter
    Ezek szerint olyasmihez szólz hozzá, amihez halvány lila gőzöd sincs.
  • lord nihilus
    Éjjen a Pioneer 110D !:D
    ma kaptam karácsonyra :), és zsíír !
    Minden fórumozónak és a világ minden gyermekének BOLDOG KARÁCSONYT !!!
  • Ramore
    igen sima 110-esre és mársi tudok vele írni DVDRAM lemezre. mit szólsz?
  • Mersh
    szerinem a benq kb. olyan mint a lada

sorry :)
  • DanyyX
    Én a BenQ-t javaslom...