3392
  • MaSzKa
    mire frissitetted talán sima 110-esere?
  • Yoz
    Keveset vissza is olvastam, meg is néztem a Benq-t be is raktam kedvenceknek...
    De attól még kérdezhetek?! -ugyebár arra van ez a topic.
    És egyenlőre csak anyit tudok a dvd írokról amenyit itt tudtam meg...
  • Ramore
    egy kevés visszaolvasással még ezt a pár sor is meg lehet spórolni!
  • Met
    ramot adat archiváláshoz szoktak használni, a lenti 3 közül nem tudsz rosszat venni, természetesen lehetnek gyári hibásak de általánosságban jó választás mind
  • Yoz
    Köszönöm a helyesbítést, lövésem sincs a dvd-írásról jelenleg, szóval nem tudom kell e nekem a ramot tud írni képessége...

A lényeg nem akarok rossz típust esetleg márkát venni...
  • Met
    dvd íróknál nem igazán van olyan, hogy ár/teljesítmény arány, ez nem processzor vagy az számít, hogy milyen gyorsan írr lemezt? mert az lemezfüggő

max annyi van, hogy ír e ramot vagy nem és kell e Neked ez a képessége
  • Yoz
    Értem, de én szeretném ha megmondaná valaki mondjuk a NEC, Pio és Benq közül meiket érdemes ár/teljesítményt nézve...
  • Met
    nagyjából egy árban vannak mostmár az írók, NEC-t, Pio-t és Benq-et érdemes venni. Ja és persze Plextor de az többe is kerül:)
  • Yoz
    Sziasztok, a legjobb ár/teljesítmény -ű dvd író érdekelne...mit ajánlotok?
  • PPeter
    Ó, köszönöm, nagyon kedves :) Sajna nem jártam errefelé egy pár napig, de nagyon köszönöm utólag is.
  • Lacika 79
    egészségedre :P
  • Ramore
    nekem már megvan majd egy hete, elefrissítettem a firmwaret, egyenlőre meg vagyok vele elégedve.
  • MaSzKa
    én is pioneert akarok 110d
  • izb
  • Lacika 79
    Boldog Szülinapot PPeter! :)
  • Ramore
    én is azt vettem volna, ha lehetne kapni Budapesten, de jelenleg hiánycikk. így maradt a Pio 110D.
  • DanyyX
    Én a BenQ-t venném...
  • repvez
    Köszi.
    Hál istennek nem nekem van, mert ha én akarok venni ilyet annak elég jol utána szoktam járni nehogy átb**anak.
  • MaSzKa
    nekem ilyen van és nem tud
    samsung w164 az tud (külső iró)
    lehet hogy a w162 is
  • Ramore
    én is köszi a gyors választ.....
  • repvez
    Köszi a gyors választ!
  • evid
    Nem tud lightscribe lemezt írni. LG GSA 4167
  • repvez
    Sziasztok
    Érdeklödnék, hogy az LG GSA-4167 fekete DVD iroja tudja-e a ligtscribet vagy hogy hivják(képet irni a lemez felületére).Az egyik kolléga vett egy ilyet és megkért hogy deritsem ki ,mert nem kapott hozzá semmilyen softvert,se könyvet.Ha tudja akkor milyen program és lemez szügséges hozzá.Nem találtam a netem semmilyen rá utalo irást, söt a magyar LG honlapján még ezt a tipust se lehetett megnézni.
    Köszi elöre is.
  • evid
    Kiadott a Buffalo 1.37-es bitsetting firmware-t a pio 110 és pio110D-hez. pio 110 1.37 bitsetting, pio 110D 1.37 bitsetting
  • Ramore
    PIO 110D vs BENQ DW1640

Nem érdekel a RAM, csak a príma hosszú távú DVD írás és a lehetőség szerinti "mindenevő" visszaolvasás a legfontosabb, nameg az asztali lejátszó (KISS) visszaolvasása.

Melyiket ajánlanátok nekem?
  • Ramore
    Arra lennék kiváncsi, hogy a BenQ DW-1640 íróval megírt korongokat az asztali lejátszók mennyire szeretik? A Piokról úgy hallottam, hogy igen, az LG-t kevésbé, a NEC-ről, illetve a BenQ-ről semmit sem hallottam.
  • Ramore
    Amúgy haver gépében hibátlan az íróm (a szervizben is hibátlan volt), a haver szintén LG dvd írója hibátlan a gépemben (az öreg cd íróm is), miután visszatettem az én írómat az én gépembe, egyből kicsapta a gépet, amint beraktam egy dvd-t. Ehhez szóljatok hozzá????
  • Ramore
    szerintem ennek senki sem örül, az én Lg-m a kikapcsolási hibám ellenére egyetlen korongot sem rontott még el.
  • izb
    Baró
  • andrewjr22
    ÖRÖMHÍR A PONEER FANOKNAK ILL. AZ LG GYŰLÖLŐKNEK: AZ LG-M 8X SEBESSÉGGEL LEMEZT RONTOTT..... 4X-ESEN SIMÁN ÍR.... MONDTAM, HOGY ŐSZINTE LESZEK, REMÉLEM DÍJAZZÁTOK :)
  • MaSzKa
    Most Pioneer 110D néztem kiűha lehet kicseréltetem
  • MaSzKa
    volt nekem lg 4081b (tök igényesen nézett ki)
    hawernak 4082b van
    mindkettő tökéletes volt

ezért vettem a dual lg-is, késöbb kiderült rábaxtam
    sajnálom mert eddig lg-kkel semmi komolyabb bajom nem volt (most már van)
    ez az új első ránézésre gagyi még a LED is matt zöld (kb 20évek ben voltak ezek)
    rakhattak volna átlátszó és kéket világító LED-et

DVD írás elött 1percet gondolkodik (állandóan felpörög a disc utána leáll)

egyetlen jó tulajdonsága hogy a kekszet is beolvassa :))
  • MaSzKa
    DL12 volt még most is ez a legfrissebb
    ment vissza gariba 2hete azóta semmi híre
  • Lacika 79
    nekem volt LG, Pio, Teac. Én nem vagyok egy szakértő, de hetenten "pár" lemezt megírok. Eddig nekem a tapasztalatok és visszajelzések alapján a Teac (és az azzal írt) jött be legjobban. De sztem hamarosan jön PPeter, és majd jól megmondja a frankót úgyis :)
  • andrewjr22
    na igen.... ebben a konkrét esetben meg majd kiderül, hogy az LG-re is érvényes e a "ronda és finom" effektus. :)
  • izb
    "Mondjuk tény, hogy a Pioneer szebben néz ki (Black),mint az LG, mert nincsenek rajta randa fehér feliratok..."

Mondjuk a külalak és a belső sokszor nincs öszhangban a hardver teljesítményével,de tény és való fontos dolog.
  • andrewjr22
    Objektív leszek, ígérem !
    Lehet, hogy a tesztidőszak után sírva rohanok vissza kicseréltetni egy Pio-ra :):):):):)
    Azért remélem ez nem következik be.
    Mondjuk tény, hogy a Pioneer szebben néz ki (Black),mint az LG, mert nincsenek rajta randa fehér feliratok...
  • izb
    Bluefish oder Digitalmind.
    Szerintem mindenki szívesen veszi ha leírod a tapasztalataidat.
    Lehet hogy megváltozik a szemlélet...főleg az enyém..
  • andrewjr22
    Mielőtt megvettem volna az LG-t több ismerősöm véleményét kikértem, ki-ki elmondta saját tapasztalatait a saját írójáról.
    Tul. képpen senki sem tudott meggyőzni (pont az elfogultságuk miatt) És mivel a fórumozók között is sokan körbeajnározták a Pioneer-t az mondtam magamnak, adok sanszot az LG-nek. És pont azért, ha esetleg igaznak bizonyulna az a feltételezés, miszerint az LG rossz választás volt, +2%-os CSEREGARANCIÁT VETTEM (vajon melyik cégnél? :)). bebiztosítva magam a kellemetlen garanciális utánajárástól... de abban biztos vagyok, hogyha a Pioneer-t választottam volna, akkor is vettem volna +2%-os cseregaranciát :)Szóval most még csak a tesztidőszak van, tapasztalataimat (még ha negatívak lesznek is) megosztom :)
  • gurubefree
    Akkor következtessünk el attól , hogy melyik gyártó .......

Én 2 napja vettem egy írót bruttó 10.900- forintért számt. boltból.

Vajon melyik lehet az ??? Samsung ; LG ; vagy NEC .........

Hát PIONEER volt a drága a 110D ......

Az LG 10.400- forint, szerintem nem kérdés melyiket kell megvenni .....