3392
-
#2151 ide kabellel nemsokat tudok baszakodni mert az alaplapomon csak egy ide kabel lehetoseg van... a vincsiket csak satara tudom dugni...
windows xp-m van... es nero 7 est hasznalok.
16 szoros verbatim dvd-r (printable)
divx filmeket irok csak es DVD ISOba nyomom tobb menet nelkul...
-
#2150 És mi a pontos probléma? Mert voltaképp nem írtál semmit, hogy miképp nem működik az írás. Az esetek többségében - már bocs - felhasználói butaság áll a dolog mögött, mindenféle CD/DVD-író programmal, emulátorral agyonvágott rendszer és/vagy helytelen installáció (kábelezés, eszközök sorrendje, beállítása, kábel típusa stb.), vagy valami alaplapi ATA/IDE driver kavar be... -
#2149 el.. de mar mondtam.. verbatim lemez.. nekem ezt ajanlottak amasik topikban..akkor csak nem lehet szar... -
Inquisitor #2148 A "16x-os sebességről" elolvastad a választ a 2131-ben? -
Inquisitor #2147 Na, most látom ezt már mind megírták mások :) -
Inquisitor #2146 Samsungból vegyél mikrosütőt vagy esetleg monitort, de optikai meghajtót ne ...
A Plextor jó, de ...
... régen sokkal jobb cuccokat csinált. Bár most a 755x és a 760 állítólag megint über alles, csak még drágák és nem kapni őket.
... az áráért kapsz 1,5 vagy 2 megbízható egyébb írót, ami akár többet is tudhat
... vagy veszel helyette Benq-t, ami mostanában aranyárban van, de nagyon sokan hype-olják, tehát valamit csak tudhat.
Pioneer (alias Asus vagy GigaByte) írók elég jók, csak ha új modelt használsz, ne egy ezer éves firmware legyen benne (bár ez igaz a többire is!), sokaknak bevállt az NEC is, MSI, Benq, stb. -
#2145 nekem is ez a bajom a pioval.... updataltam mar meg minden.. megse tudja megirni se a memorexet... se a legdragabb verbatim lemezeket.. ennel jobb lemezt honnan vegyek???? ja amugy 16 x es sebessegrol beszelek... -
#2144 meg még a Plextor 712 kicsit drága vagy nem meg a dl lemez még nem olyan szinten terjed meg még az is drága mert 1 db DVD9 dl lemez kb 1200 ft inkább kiirom 2 db DVD5 lemezre az kb 200 ft -
pasquale #2143 ok kösz :D -
#2142 Samsungot semiépp ne vegyél, mert borzalmas, a Plextor 712 nagyon jó, de kifutó darab (nem ír DL lemezt), tehát hosszabb távra nem feltétlenül jó választás, inkább egy NEC ND-4550A, vagy Pioneer DVR-110D amit ezen az áron érdemes megvenni, vagy ha a megírt lemezek minőségi ellenőrzési is fontos, akkor egy BenQ DW1640-est válassz. -
pasquale #2141 ez(ek) sztetek jó?
Plextor Px- 712a 12k ért
vagy SAMSUNG TS- E552 (külső) 15k? -
#2140 Ezt igen sok helyen kiveséztük már, főleg CMC lemezekkel csinálja/csinálta még az elején, firmware frissítés és más írási sebesség segít. -
lord nihilus #2139 nekem is olyan van nekem :) -
#2138 ja és nekem pioneer 110d van nekem -
#2137 nem hinném van egy két lemez hogy el se kezdi irni de már el rontja a lemezt a pioneer -
lord nihilus #2136 R.E.S.P.E.C.T. PPéter :D -
#2135 A Toshiba SD-R5002 az egyik legjobban terhelhető, megbízható 2x-es DVD-író volt, az első megfizethető otthoni DVD-R meghajtóként. Még teljesen Toshiba design, tervezés és gyártás. Akkortájt egy Toshiba 5002-es író egy 1612-es, vagy 1712-es DVD-ROM olvasó együtt olcsóbb volt mint a Pioneer DVR-103 magában, és nagyon ütős kombinációt alkottak. A gondok akkor kezdődtek, amikor a Samsung és a Toshiba összeállt, és sikerült csak a rosszat megtartani mind a két cég részéről. Pedig lehet ezt jól is csinálni, lásd a Philips/BenQ házasságot, ami viszont ragyogóan sikerült. -
Inquisitor #2134 Én mint eladó senkinek sem ajánlom a Samsung írókat, amiket ugye a Toshiba-Samsung gyárt (egyáltalán létezett valaha használható Toshiba DVD író?), de sajnos testvéremék vettek egyett pár hete. Olvasásra nem is használták, és ennek ellenére már nem olvas CD-t ... -
#2133 Egyébként ha megnézed, az Asus (Pioneer) ír gyorsabban adott írási sebességen, ugyanis a NEC több lépcsős Z-CLV módban ír, tehát a Pioneer gyorsabban végez - persze ez tökmindegy, ugyanis ha nem két teljesen egyforma írót használsz párhuzamos írásra, akkor mindig más lesz az ütemezés, valamint ilyen célra kimondottan olyan írót kell venni, ami biztosan tud szépen együtt dolgozni szimultán módban - egyik íród sem ilyen, a Pioneerból utoljára a Pioneer DVR-108-as volt az, ami ténylegesen jó volt ilyen célra. Ugyanis az írás ma már nem olyan egyszerű, mint mondjuk 8 éve a CD-R írása volt, az írók menet közben rengeteget kommunikálnak viszafelé is írás közben, ezért ha nem optimalizált szoftvert és eszközöket használsz ilyen célra, akkor az egyidejűleg több meghajtóval történő írás mindig ilyen kínlódás lesz. -
rynn #2132 Egyrészt, igazad van, paraszt vótam, nem köszöntem meg a segítséget. Hát akkor ezúton köszönném meg mindenkinek amit értem tett, de legfőképpen PPéternek!:D
Másrészről pedig, számomra legalábbis, nem mindegy, hogy egy lemezt mennyi idő alatt másol le az író! A NEC legalábbis mindig törekedik a lehető legnagyobb sebességgel olvasni, és az igaz, hogy néha be-be lassul az olvasás, ritkán meg egyáltalán nem olvassa le a lemezt. De még így is gyorsabb, mint az ASUS, ami, bár lehet, hogy egyenletesebben olvassa a lemezt, de kétségtelenül lassabban, mint a NEC.
Az lehetséges, hogy a 16x-os végsebesség legtöbb meghatjó esetén csak bizonyos lemeztípusokra érvényes, de eddig amit a NEC-be tettem mindet maximális sebességen próbálta beolvasni, habár legtöbbnél le kellett, hogy lassítson. Ez persze nem az ő hibája, hiszen legtöbbjük nem volt sem márkás, sem épp makulátlan és karcolásmentes. Ezzel szemben, az ASUS meg sem próbálja gyorsabban olvasni, habár ott a bizonyíték, hogy lehetséges.
Amúgy másik dolog, ami szintén az ASUS rovására írható, az az, hogy lassabban írja meg ugyanazt az anyagot ugyanolyan lemezre ugyanolyan sebbességgel, mint a NEC! Neroval, Multiple Recorders opciót használva a NEC folyton kicsúszik a bufferből, hiszen a két író ugyanazt a buffert használja, és a NEC mindig be kell várja az ASUSt! -
#2131 Ne haragudj, de butaságot beszélsz. Egyrészt a 16x-os sebesség a legtöbb meghajtó esetén csak bizonyos lemeztípusokra és csak optimális esetben érvényes, másrészt ha szerinted ettől jó (vagy nem jó) egy író, akkor eléggé eltévedtél, de legalábbis a hozzáértésed mindenképpen megkérdőjelezi. A NEC író is csak akkor fog 16x-os végsebességgel olvasni, ha normális lemezt teszel bele, kicsit problémás korong olvasásába úgy beleáll, mint a huzat, hacsak nem lassítod vissza jóval alacsonyabb olvasási sebességre. A Pioneer nem olvas olyan vadul, de sok olyan lemezzel megbírkózik, ami a NEC-nek beteszi az ajtót. Majd ha tapasztalsz, akkor rájössz magadtól is. Nagyon szívesen. :) -
rynn #2130 Az, hogy Pio a belseje engem nem vigasztal... Ez a 12x-es sebesség roppant különös, hiszen a dobozon 16x DVD±R-t ír! Mindegy, az biztos, hogy nem veszek több ASUS dvd írót, de még Pioneert sem... -
#2129 -
#2128 :DDD
-
#2127 Attól függ mit szeretnél venni? Mikrohullámú sütőt, TV-t, vagy DVD-írót? Utóbbi esetben eszedbe ne jusson a Samsung. Mikróból viszont tök jót csinálnak. -
#2126 egy gyors kérdés
Pioneer vagy Samsung? -
#2125 Látom emelkedik a színvonal -
lord nihilus #2124 szerintem a PIONEER a nyerő, ollé -
#2123 Szerintem a NEC írók a legjobbak csak kicsit hangosak !! -
#2122 nincs gyárilag lelassítva? -
#2121 Az Asus íród valójában egy Pioneer DVR-110D meghajtó, az olvasásnál valószínűleg 12x-es a végesebessége egyes lemezekkel, szemben a NEC 16x-os tempójával - ez persze függhet lemeztől is, de ettől még nem szar a meghajtó, különösen akkor, ha hibátlanul és végig beolvassa a lemezeket. -
rynn #2120 Hello!
Mit tudtok az ASUS DRW-1608P2S dvd íróról? Mert vettem ma eggyet, de nem vagyok megelégedve a sebességével...:(( A NEC íróm mellett elbújhat, de most sajnos csak ilyen volt az üzletben. 7 MB-al kezdi másolni a dvd-t és 15 MB-al fejezi be, szemben a NEC 9 MB-os kezdeti és 20 MB-os végső sebességével...
Naszóval az ASUS-ok mind ilyen szarok mint az enyém, vagy csak én trafáltam pont bele a közepébe? Mert mindenhol csak jókat olvasni róla, de a látottak alapján én nem vagyok megelégedve vele... Vagy a NEC lenne kiemelkedően jó?:DDD Nemtom... -
Csaba #2119 Aha, értem. Köszi a választ. -
#2118 A Windows digitálisan az IDE sínen keresztül is képes átvinni a hangot...
Ezért az analóg audio kábel feleslegessé válik. -
Csaba #2117 Szerencsére semmi gondom a géppel, pusztán egy kérdésem lenne. Az alaplapom egy ASUS P4C800-E Deluxe. Elsődleges IDE portra van a winyó és egy LG DVD-író téve. A másodlagos IDE-re egy LG CD-író és egy noname cd-olvasó. Csak a régi noname cd-olvasóm van rákötve a hangkártyára, a másik kettőre csak az IDE kábel és a tápkábel van kötve. Viszont mindhárom optikai egységemnek van hangja, ha beteszek pl. egy audio cd-t, a hangkártyán szól. Ha levettem a noname cd-olvasóról a hangkártyára tett audio-kábelt, akkor az már nem szól, de a másik kettő igen. A kérdésem az, hogy ezeknek elég, ha simán az IDE-be dugom őket, nem kell külön a hangkártyára is rátenni? Viszont akkor meg a kézikönyv minek említi, hogy össze kell kötni külön a hangkártyával? -
#2116 Nincs benne semmi magneto rész, csak és kizárólag optika!
Egyébként audio cd-t írtál-e már vele? Ha igen, hogy viselkedik cd-lejátszókban? (tehát nem a számítógépben!) -
#2115 Kelleni nem kell, csak akkor aztán végképp nem olvasná szinte semmi a DVD+R DL lemezt, ha nem DVD-ROM BookType lene rajta. -
Inquisitor #2114 Hello Péter, nem is tudtam, hogy ide is jársz fórumra :)
Köszi az infókat.
Jól tudom, hogy kétrétegű lemeznél is alapból kell booktype-ot is állítani?
Abból gondolom, hogy valamelyik Pioneer leírásában láttam, hogy NEM kezel booktype állítást (kivéve persze nem gyári firmware-el), kivéve kétrétegű lemezeknél. -
#2113 Minden lemezen lehetne BookType-ot állítani (a DVD-R és DVD-RW lemezeken is, de ott az írók úgy írják fel a bevezető zóna megfelelő részét, hogy a lemez gyárilag előre rögzített BCA zónájából kimásolják az adatokat és azt írják fel változtatás nélkül - így a BookType sem változik), a DVD+R és DVD+RW esetén a BookType állítás nem valami plusz feature, hanem kényszerből kell(ett) élni vele, mert a régebbi készülékek nem ismerték fel az újabb +R formátum BookType azonosítóit. -
#2112 én nem vagyok annyira otthon a témában. annyit tudok, hogy nekem plusszos és mínuszos (kötőjeles:P) lemezt is tud írni a Pio-m, viszont Ram-ot nem (109-es). több nem is érdekel:))