Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hupsz, most kérdeztem meg a haveromat, se nem 40x-es, se nem 48x-os CD-ROM volt, hanem 52x-es...😄DDD De az biztos, hogy egy nagy szar vót az egész!

In the beginning, the Earth was without form, and void...

takysoft
48x-orosok jók voltak, nekem is volt egy. a mai napig meg, pedig egyszer felrobbant benne egy CD. vmi szar gamestar cd, nem bírta a megterhelést, gondolom meg volt roppanva középpen a lemez. kipucoltam, optikának nem volt baja, azóta is megy. szereztem hozzá egy AT tápot, és mivel playgombos, összeszereltem. jackbe dugtam egy fejhallgatót, azt volt a húgomnak karácsonyra cd-lejátszó. én úgyis vettem akkor DVDolvasót, táp meg 500ft volt. régien volt, azóta már egy 6x86-osban ketyeg.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Sziasztok!

Behalt a 3520-as NEC drive-om. (Fizikai hiba, eltort benne valami) Amig mukodott tokeletesen irt. Max 100-120 koruli PI Error es max 2-3 PI Failure hibakat csinalt Verbatim lemezekkel.
Kaptam cserekent egy 3540-es NEC-t. Ez, ugyanazzal az alapanyaggal, 5-600 koruli PIE es van hogy 30-as PIF hibakat csinal a lemezre (Quality 70!). Ha nem PIE/PIF ellenorzest csinalok a lemezekre, hanem csak sima olvasasi tesztet akkor 100% jol olvassa vissza. De neha a DVDInfoPro, Compare funkcioja talal 1-2 bajt elterest az image-fajl es a kiirt lemez tartalma kozott.
Szerintetek ezzel visszavihetem gariba??
Az elozo cserekor is 3 hetig huzodott a dolog a Blufish-nel, hiaba volt 2%-os cseregarim, nem tudtak NEC drive-ot adni, csak LG-t azt meg nem akartam.

akkor melyik írót javasoljátok hosszabb távra?
a héten vásárlás elõtt állok, kösz a helpeket.

DanyyX
Jah, és a 109-essel írt lemezek nagy részét a 110-es nem képes beolvasni.
Pedig egy másik 109-es illetve a NEC is beolvassa.
Gratulálok a Pio-nak ez aztán a kompatibilitás <#taps>

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

DanyyX
Pioneer kompatibilitásáról:
Régebbi 109-es Pio-val gond nélkül megírt Omega (tudom, nagyon fos noname lemez, de legalább ingyen volt...) lemezeket a mostani 110D baszik beolvasni!!! (1.22-es firmware).
Berakom a lemezt a 3 éves SAMSUNG asztali DVD lejátszóba (videoDVD-röl van szó) gond nélül azonnal lejátssza, nem ugrál nem akadozik.
Mellesleg a lemez felülete kristály tiszta, egy darab karc vagy kosz nincs rajta!
Amikor még megvolt a 109-es az is simán beolvasta.

Szóval nagyon-nagyot csalódtam a Pioneer-ban.
Ezek után veszek egy NEC-et.

Köszi a választ! Mivel a NEC ára kb. 3/4-ede a Pioneerének, ezek után asszem NEC-et fogok venni!

Viszont az érdekesség2-vel kapcsolatban:
Egy haverom kb. 4 éve vette az elsõ gépét, egy Pentium1-est 48x-os SONY cd-olvasóval. Abban a cdromban hetente egy-két cd volt, de mégis tönkrement egy év után, búgott, darált, és de azért olvasta a cdket. Olyan hangja volt, mint egy román traktornak😄. Még fél év, és már a cdket se nagyon olvasta, mert egyszerûen meghalt a mechanikája. A forgatómotor ment benne tönkre. A motorból egyenként távoztak a csapágygolyók, ezért csodálkozom, hogy eddig is bírta.😄

Viszont, volt nállam kb. 2 hétig egy egész jónak mondható SONY Combo-m, azzal messze meg voltam elégedve, a cd-ket tökéletesen írta és olvasta. DVD nem sok volt benne, de azokkal is megbírkózott. Ezért gondoltam, hogy a SONY kiheverte a régi szégyenét (fenti példa 😊, és a mostani cuccok már jók. De az írás azért már más tészta, és abban neked adok igazat.

Köszi a választ.
--rynn.

takysoft
bazz.... SONY? már ne haragudj de felejtsd el.
SONY irtó jó TV-ket gyárt, de ennyi. technológiailag nagyon aljaszinten vannak. Általában õgy adódik, hogy mivel hatalmas laboruk van állandóan fejlesztetek. nevükhöz fûzödik a CD, DVD, illetve a Blu-ray szabvány is(van a HDDVD?, nemtom)
De amit nem õk fejlesztettek, azzal gondban vannak. A Sony asztali dvd-k a mai napig nem szeretik a DivX-et, Xvidet meg talán egyik se játszik.(Divxbõl se a legtöbbet)

ha te SONY dvdírót veszel, akkor olyan írót kapsz, ami a legtöbb lemezt nem fogja megírni. Philips lemezekkel az a baj, hogy konkurens cég, TDK-kat asszem nem szereti, a Noname-et meg minek támogassa?
Ez persze picit túlzás, de ha visszaolvasol akkor meglátod, hogy kompatibilitás szempontjából a NEC, és a Pioneer 110d most a favorit. Nekem 110d van, meg vok vele elégedve, persze firmware-update után. Miért kell a fimrupdate? Olvass vissza, régi firm kevesebb lemezt támogat.(csak olvass bele telepítés elõtt az új firm changelog-jába)
A Pioneert jószívvel ajánlom, de a NEC-rõl is csupa jókat hallani.

Érdekesség: Tudtátok, hogy a SONY adta ki az elsõ +/- (pluszminuszos) írót? Elvileg pluszminuszos volt, de állítólag nagyon vacak lett. algi írt meg néhányféle lemezt

Érdekesség2: Annak idején tök nagy botrány volt egyszer. Szinte minden számtechboltban kapható Sony 40x-es CD-olvasók irdatlan számban mentek tönkre. Átlagélettartam alig volt fél év. Miuts a sony visszahallota sz esetet sürgõsségi sajtókonferenciát hívott össze magyarországon, ahol bejelentette, hogy a Sony, mint olyan SOHA nem készített 40-es CD olvasót. kizárólag 32x-ereset, és 48x-osat. Ez volt talán magyarország legnagyobb hardware-hamisítása, ami nagyker szinten folyt. Rendõrség persze nyomozott, kiderítették a SONY gyárak dolgozóitól, hogy 40x-es sony olvasó tényleg nem létezik.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

<#taps>
Az lenne a kérdésem, hogy ki mit tud a SONY dvd-írókról??? Elsõsorban videó-dvd-ket írnék vele, de nagyon fontos, hogy jól írja õket. Kinek milyen tapasztalatai vannak?

takysoft
vágóéis másolgassatok csak. baj nem lesz belõle. bár a DVD olvasóm már kb 6-7 éves(anno még 30 rugóért vettem), azóta arról nézek filmet.

dokar
"hm, szerintem másold át ezután is. így csak az író élettartamát rövidíted, ha mindíg dolgoznia kell" ->ja, így lesz, ugyanis veszek alapot meg procit is, csak hogy a NEC-em kellemes társaságban érezze magát! 😉

CPU Tuning Toplista http://cputuning.net

Met
nem, egy 2 órás filmet 2 perc alatt átmásol, az olvasó 2 percet megy, míg ha onnan nézi 2 órát pörgeti a lemezt
a számok csak kitaláltak😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

takysoft
teljesen egyetértek.

Lacika: nem mind1 hogy átmásolja, vagy megnézi vinyóról? ugyanúgy egysuer lesz elolvasva. amúgy az író élettartamát nem ez befolyásolja.

hm, szerintem másold át ezután is. így csak az író élettartamát rövidíted, ha mindíg dolgoznia kell
Samsung, LG mindkettõ egy kalap kaki! Szerintem olyan, hogy jó író nem létezik. De olyan, hogy rossz, az van, pl: Samsung, LG. Vettünk cégnek vagy 30 db Samsungot (igaz ezek csak Combo-k). A 30-ból kb kettõvel tudunk DVD-t olvasni rendesen. Az LG-k (mert van egy pár Lg is) meg garancia lejárta után 1-2 hónappal mennek tönkre mind. Persze had ne mondjam, hogy azért vettük, mert az okos és takarékos pénzügyi részleg a kezünkre csapott, hogy ne többet. Most jól megszívták, vehetünk új meghajtókat. Ez van amikor a szakmai döntést felülbírálja a pénzügyi!
Amúgy elõzõ cégemnél NEC-et használtunk. Tökéletesen mûködött. Van most néhány PIO is a kezem közelébe, azokkal is meg vagyok elégedve. Plextor is jó, meg TEAC is.

dokar
Ja, meg van pár CD, ami meg volt halva, csak úgy próbaképpen beraktam a NEC-be és símán olvasta!

dokar
Nekem ez a NEC nagyon bejött! Eddig mindig átmásoltam a CD-rõl a filmet vinyóra és onnan néztem meg, hogy kevésbé akadjon. Most meg a DVD-n van 4-5 film és fölösleges vinyóra másolnom, mert ha közvetlenül a NEC-rõl megy akkor sokkal gyorsabb! (hozzáteszem gyenge a gépem)

takysoft
nem értelek, bocs.
2 kábelen nem lehet 2 master.
a DVD írót érdemes secondary kábelre tenni, de winxp elvileg elkezeli bárhogy.
sztem nyugodtam berakhatod pri/slave-re is.

Visszatérve: az LG szar. minden LG termék szar. az ára miatt veszik, de legtöbbször szo*nak vele. tavaly nyáron dolgoztam számtechboltban(nem idén nyároin, hanem elõtte), ilyen nyári munka címmel. Ne tudd meg hány LG jött vissza.
NEC akkor még nem volt, de a PIO nagyon jó márka. Nekem most 110d van, és irtó jó, de hasonlóakat hallottam a NEC-rõl is. (persze 3 napon belül frissíts firmware-t!!! )grab.hu <-- itt vannak firmek, vagy gyártó oldalán talán. ne használj hackelt firmet, mert akkor nem veszik vissza, ha baja lesz. hivatalos firm esetén nem baszakodnak általában, mert már õk maguk se tudják milyen volt rajt.

DanyyX
Ha esetleg 109-es Pio szállt el, akkor ha még van rá gari vidd vissza a boltba, hogy elromlott <#nyes><#nyes><#nyes>

grat
dokar
A hír igaz... megvettem... NEC ND 3540! (szívem csücske!)

Neogan
asszem már kérdezték, csak nem értettem, hogyha ne adj Isten elszáll a firmware frissítéstõl az író hogy lehet visszaállítani?

One man\'s hero, is another man\'s demon...

dokar
Akkor még mindig a NEC a tuti
Ja, majd el felejtettem, van egy picit drágábbért pioneer 109. <-Ez jobb vagy még mindig inkább a NEC ND 3540?

Punker
samsung optika = hulladék

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

dokar
van még egy harmadik is: Samsung TS-H552 16x +/- DVD-RW dual layer
errõl mi a vélemény? még mindig inkább a NEC?

mert lámák, de ha visszaolvasol picit, talán hiszel majd nekem 😛
dokar
ja, meg kb 2-3 hete olyan pletyiket hallok, hogy az LG kidobott egy rossz DVD író sorozatot.
Most akkor úgy állok, hogy a NEC felé billen a mérleg!

dokar
felhívtam a boltot, mondták, hogy az LG-t jobban viszik

dokar
akkor bocs a sürgetésért

jah, amúgy sürgetés itt nem divat 😛
NEC mindenképpen. Többiek is ezt fogják tanácsolni
dokar
Help, gyorsan! Melyiket vegyem?
"LG 4165B" vagy "NEC ND 3540"?
Árban ugyanannyi.

Ezen a címen van egy kép, el tudjátok mondani, hogy a képen mi micsoda és hogy a DVD írót mihez kéne kötnöm? Elõre is köszönöm.
http://www.kepfeltoltes.hu/051103/dvd_iro.JPG

Köszönöm a válaszaitok. Talán menni fog.

Iori
nekem lenne, a winyot muszály átállitani (az elvileg masteren van, nem?) nem elég csak a DVD írót át rakni Masterbe?

I love this game!

takysoft
1. minden boltban segítenek, sõt, ott ahol vetted ingyen beszereleik/csatlakoztatják.

2. milyen író? millió féle van. ha USB-s, akkor rádugod USB-re(kábelt kaptál mellé), azt a linux/windows felismeri. Mac-rõl ne itt kérdezõsködj, hanem Mac topicokban. Én csak PC-hez értek.
Serial ATA-s íróról még nem tudok.
Paralel ATA esetén:

Ez bonyesz lesz, próbálok érthetõ lenni.

Átlag Pc-ben van két PATA, másnéven IDE kábel.(illetõleg csak 1 szokott lenni, de 2 lehetne, ha az alaplapos dobozokból nem spórolnák ki õket). Kivéve persze RAID esetén, amit ugyan nem 8 IDE eszköz kezelésére találtak ki, de arra is használható, bár lassú lesz...

Mindkét kábelnek 3 vége van. Az egyik mindig az alaplapra megy. Általában színes, és távolabb van a 2 másik csatlakozótól.
Az egyik kábel neve Primary(elsõdleges), a másiké Secondary(másodlagos).
A kábeleken a kábel másik végét Master-nek(mester), a kábel közepét pedig Slave-nek(rabszolga).
Elvileg tökmindegy, mit hová dugsz. Bár inkompetensebb alaplapok, mint anno a DOS idején voltak csak a Primary Master-rõl tudtak bootolni(elsõdleges kábel másik vége). Gyakorlatilag a PC architektúra igen régi, és náha a saját lábán esik át, szóval érdemes mindent rendes helyre dugni(pl a boot-vinyót Primary Masterre, jelen esetben pedig a CD/DVD írót Secondary Masterre, mert régen írni csak Masteren lehetett rendesen. Meg persze elvileg Master is kerülhet a kábel közepére is, meg Slave is a végére, de nem mindenhol müxik.)

Szóval: Ha a gépedben 1 kábel van, akkor vegyél még egyet. A DVD írót dugd rá a Secondary kábel Master részére, DE ELÕBB:

Nem elég, ha a kábelen jó helyre dugod, a vinyókon, és az optikai meghajtókon is be kell állítani, hogy az adott eszköz Master-e, vagy Slave-e.(sebességbeli különbség nincs, meg elérésben sincs, de azért a biztonság kedvéért legyen az író lehetõleg master)
Hogy állítod be?
A Vinyót, illetve meghajtók hátulján(ahova a kábel megy) találhatóak kis pöckök(olyanok, mint amibe az IDE kábel is belemgy csak nem olyan hosszú.)
Ezekre kell dugiszálni egy Jumped nevû kis vacakot(elvileg alapból is lesz rajta 1 masterre állítva). Hogy hogy kell beállítani, az általában a vinyó/meghajtó tetején levõ cimkébõl, vagy a pöckök mellett található gravírozásokból derül ki(SL- slave, M- master, CS- Cabel Select{ilyenkor ha a végén van akkor Master, ha a közepén akkor Slave, de ezt ne használd, mert szar, mint a DHCP}).
A jumpert masterre dugod, be a kábelt, áramot is neki, azt elvileg menni fog.

Képzeld el, pár ével, és 2-3 GHz-el ezelõtt még a processor gyorsaságát is Jumperekkel kellet beállítani.

Na ez után a doksi után senki sem fogja még egyszer megkérdezni, hogy "minek a SATA?".
Persze néha rittig nem lehet megtalálni a Jumper beállításokat a vinyókon, fõleg a spéciken, mint a WD, ahol a Jumper még kereszte is van néha....

Kezdem szeretni a Plug&Play technológiákat, mint az USB, vagy a SATA2.

Egyéb kérdés, vagy rosszul mondtam vmit?

de sztem akkor jársz a legjobban, ha valami hozzáértõ havernak-ismerõsnek szólsz, hogy ugyan segítsen már, mert nem akarod elbarmolni a cuccost.
DanyyX
A DVD-írók ATA sínen csatlakoznak a géphez. Alapesetben egy alaplapon két darab ATA csatlakozó van amelyre két-két egység köthetõ. Ez összesen 4 darab eszköz.
Lehet mondjuk DVD-olvasó, DVD-író és két vinyó.

Bizonyos alaplapokon van RAID vezérlõ. Ez újabb 2 vagy 4 egységet jelent, a vezérlõ csatornaszámától függõen.

Ha leirod, hogy pontosan milyen típusú az alaplapod, akkor könnyebben meg lehet állapítani, hogy van-e szabad IDE csatlakozó. Azt kell megnézni hogy hány vinyód van rádugva, illetve, hogy hány CD/DVD olvasó/író.

Hello! A DVD írókat a géphez hogyan lehet hozzákötni? Milyen csatlakozók kellenek? Mit kell néznem a gép belsejében, hogy megtudjam, hogy bõvíthetõ-e a gépem egy DVD íróval? (egy CD olvasó-író - DVD olvasó van most a gépben)

DanyyX
#1500-ban még irta vmilyen láma, hogy elszállt a firmware frissítéstöl egy 109-es Pio-ja. (vajh, ki lehetett? <#nyes> ).
Nah, most ért véget a garancia Project. Végre rábírtam a boltot, hogy cseréljék ki az írót. Ez 3 hónapomba került, de legalább most van egy 110D-m <#nevetes1>

takysoft
ha rám hallgatsz akkor a pio, de a nec-et is dícsérik.
persze firmware update nélkül mindkettõ használhatatlan.(a mai dvd lemezkavalkádban nem is csoda)

Met
ez reklám vagy csak idióta vagy? ez a 3. topic amibe beírod

AlieN911
aham..thx és melyiket? 😊
Pioneer 110D 16x DVD író +/- Dual Layer 8x
NEC 3520 16x DVD író +/- Dual Layer
😊

Honda - The Power of Dreams

Met
LG-t ne, Pio vagy NEC

AlieN911
hali all!!
mi a különbség a
DVD IRO LG GSA-4165RBB FEKETE OEM 16x DL és a DVD IRO LG GSA-4163RB FEKETE BOX 16x+-DL között?? THX a válaszokat
én az elsö 2 kötül választanák😊vagy melyik DVD irót ajánljátok?

Honda - The Power of Dreams

Sade marki
Ha mondjuk nem zársz be vmi alkalmazást, és a flash közben bezavar.
Amúgy vissza lehet állítani valóban az eredetit.

- Kövezésre? - Igen, kérek hármat a nagyból és két zacskó kavicsot.

Breki33
deha jól láttam lehet a régit menteni
akkor mi a kockázat?
Sade marki
Igen, Neked 3520-asod van. Nyugodtan frissítheted a 3.06-al,a linkrõl:
http://www.de.nec.de./softwareoverview2.php/id/1333

- Kövezésre? - Igen, kérek hármat a nagyból és két zacskó kavicsot.