Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PPeter
A BenQ DW1640 nem olvassa a RAM-ot.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Met
csak egy pár hozzászólást kellene visszaolvasnod

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

szerintetek ezek közül meik a jó?
DVD-RW NEC 3550 OEM 9 632
DVD-RW NEC 4550 OEM Black 10 488
DVD-RW NEC 4550 OEM 10 488
DVD-RW LG GSA-4165 OEM 8 970
DVD-RW LG GSA-4167B BK Black Fekete OEM 10 221
DVD-RW LG GSA-4167B BK Black Fekete BOX 11 491
DVD-RW LG GSA-2164D Ext USB2.0 17 949
DVD-RW LG GSA-2166D Lightscribe USB2.0 BOKSZ 19 412
DVD-RW Plextor OEM PX-716A +/-RW 25 806
DVD-RW Plextor BOX PX-740/T3 16 036
DVD-RW Plextor OEM SATA PX-716SA 27 554
DVD-RW Pioneer BOX Black Fekete DVR-A07 10 313
DVD-RW Pioneer OEM DVR-110D Nem Tud DVD-RAM 9 614
DVD-RW Pioneer OEM Black Fekete DVR-110D Nem Tud DVD-RAM 9 614

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

ja még annyi h olvasni tudja a benq a ramot?

jaja
akkor a most legmegbízhetóbb, legjobb a benq1640, de nem tud ramot (ennél nem megoldható valahogy mint a pio110D-nél?) írni utánna a nec és a pio õk már tudnak ramot. tehát ha nem akarok ramot írni akkor mindenféleképpen benq de ha valamikoris szándékozok akkor a nec vagy a pio.
A ramról: az tényleg úgy mûkszik mint egy winyó tehát nem kell annyit szórakozni vele mint az rw-vel?
Mégis a hangosságról (pl:ha nem teljes sebességen mennek )valami sorrendet nem tudsz beállítani?
elõre ios kösz a segítséget
by:White

PPeter
Nekem van mind a három. Egyik sem halk, amikor teljes sebességgel megy, de szerencsére nem kötelezõ mindig 16x-osan írni/olvasni, nem igaz? 😊

BURN.HU / CDGRAB.HU

na ez kircsi helynek tûnik.köszi
a fermel kicsit messze van😊)
Mégegyszer thx

még ezt is találtam
fer-mel computer

Bocs azt a részét nem próbálgattam csak találtam és továbbítottam. de hallottam ismerõstõl még a feneketlen tónál, az ipon.hu állítólag jó kis bolt. az õ listájukban is láttam.
Remélem ez már jobb csak drágább egy picit.

Hihetetlen egy köcsög oldal.
Regisztrálás után semmi info nincs se a szállításról se semmirõl.
Üresek a menüpontok.
Tele a tököm a Ramiris által kiadott webáruházakból..........

zico87
Nekem NEC 3500AG íróm van kicsit hangos de nem olyan vészesen,de tuti kis író !!!

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Szal még felvetõdik bennem egy kérdés, hogy a három(Benq, Nec, Pio) közül olyan összehasonlítás, hogy melyik a hangosabb? lehet h hülyeséget kérdeztem de valakinek nincs mind a 3 fajtából 1? <#vigyor3>

üdv

PPeter
Ha nem is üti, de az egyik legjobb író most. Ha nincsenek 1x-es és 2x-es DVD-RW lemezeid régebbrõl (ezeket nem komálja), és nem akarsz DVD-RAM lemezt írni, akkor a BenQ DW-1640 (alias Plextor PX-740A, Philips DVDR1648P) az egyik legjobb választás. Olcsó és gyors, a BSLB verziójú firmware-e döbbenetesen jó.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Tehát BENQ 1640 az üti perpill a NEC és pio társait?
Ja egy tipp: Flycomp.hu

1640-est vegyél
PPeter szerint ez most a nyerõ.
Én is ez után kajtatok,de boltban még nem láttam....

Punker
Samsung nagyon sz@r

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Én is DVD-író Vásárlás elõtt vagyok,
Esetleg valami infótok lenne a BenQ írókról is? (Esetleg említésképpen a Samsung philips is jöhetne)vagy mindenképp a nec vagy a pio?
Köszi

Ramore
Köszi!
NEC mindenképp

Balyy
Nekem LG GSA-4120B van 1 éve és nekem nagyon bejött! Elõtte LG cd íróm volt és azzal se volt semmi bajom! Pioneer-rõl csak jókat hallottam necrõl semmit!
Mondjuk én a necen nem gondolkoznék ha most írót vennék de ez csak az én véleményem!

Ajándék csónak ne nézd a lapát! Hala Madrid!

Ramore
Melyik írót ajánlanátok?

NEC 4550, vagy Pioneer DVR110D

Netán az új generációs LG GSA-4167B íróról van valakinek tapasztalata?
Met
Van valami progi amivel írás elõtt ki lehet próbálni, hogy melyik az optimális sebesség?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

PPeter
Nézd, nehéz megmondani, hogy mi a túl lassú és mi a túl gyors. Vegyünk alapul egy mai 16x-os írót és egy 16x-os lemezt. Az író firmware-ében ehhez a lemezhez van mondjuk négy írási stratégia, egy a 4x-es, egy a 8x-os, egy a 12x-es, egy meg a 16x-os íráshoz. Könnyen lehet, hogy bár a 4x-es írás tûnne ésszerûnek a legjobb minõséghez, de pont az az írási stratégia kevésbé optimalizált, mint mondjuk a 8x-os, tehát végül a 8x-os jobbnak bizonyul - és ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy az írási sebesség növekedésével vannak olyan mellékhatások, amelyek a legjobb írási stratégiával sem védhetõk ki. Ha új lemezhez jutok, mindig alaposan kipróbálom, melyik sebesség az, amivel a legjobb eredményeket kapom a visszaolvasási, minõségelenõrzési és persze az asztali lejátszóimban.

BURN.HU / CDGRAB.HU

dokar
Okés. Így már világos. De ha túl lassan írok, az is lehet gáz?

CPU Tuning Toplista http://cputuning.net

PPeter
Amit ílertál, az teljesen üzemszerû mûködés, a NEC 8x-os Z-CLV írása több lépcsõben történik, a led világítása meg gyártótól függ, ki így, ki úgy valósítja meg a különbözõ munkafázisok kijelzését, ezen nem tudsz változtatni.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Sziasztok! Van egy kis problémám. Vettem egy NEC 4550A DVD-írót. Azt már észrevettem,hogy lassabb mint a konkurencia(Pioneer 110/4.7GB/8min/), 10 perc egy full DVD. A probléma, hogy egy írás alatt legalább 6-8 alkalommal sebbességet vált(DVD-író Buffer lehúzása, aztán vissza), és írás közben folyamatosan ég a IDE-led, ellentétben régi Pioneer íróimmal, mert azoknál csak villogott. NEC tulajok véleményét, tapasztalatait várom. NEC 35xx szériához már láttam olyan firmware-t, amely valamilyen sebességkorlátozást szüntet meg(hivatalos). Köszönöm.
Ne is😊)
<#wow3><#wow3>

PPeter
Viszont akiknek írod ezeket a szutyok Aritákat max. sebeséggel, azoknak biztosan nem jót akarsz, mert záros határidõn belül kidobhatják majd a retekbe a lemezeiket....

BURN.HU / CDGRAB.HU

dokar
Én se akarok neki rosszat...
😊

Nem erõszak a disznótor.
PPeter csak jót akar neked.

dokar
Én már jó párat írtam max seb-en, de még nem észleltem olvasási hibát, sõt akiknek írtam, azok sem jelezték hogy gond van a lemezzel. (Pedig szar Aritára is írtam vele). Ha majd kapok valamilyen negatív értesítést, akkor majd visszaveszek a sebességbõl.

Az a 10% én<#ticking> vagyok,és õ <#hawaii>.
He he

PPeter
Azért, mert az optikai adattárolás optikai jeleket rögzít - az anyag visszaolvashatósága, kompatibilitása, a folyamatos (elkerülhetetlen) degradáció mellett azon múlik, mennyire jól olvashatók, dekdolhatók ezek az optikai jelek - a jelsorozat szintje, minõsége meg javarészt azon múlik, hogy sikerült-e az adott író/lemez komobinációval az optimális írási sebességet megtalálni, ami az esetek 90%-ban nem az a sebesség, amit maximálisan igénybe vehetünk.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Ha veszed a fáradtságot, és visszaolvasol csak ezen az 1 oldalon, rájössz a dologra. 😊
dokar
Most rosszul csinálom? Ne írjak max sebbel? Ha igen, akkor miért?

PPeter
Egészségedre. 😊

BURN.HU / CDGRAB.HU

de ha elolvasod a commentet, megkapod a választ.
dokar
Én mindenféle DVD-re, CD-re max sebességgel írok és semmi baj sem történt (még😊) ebbõl!

ReTeK
én csak kérdezem (errõl még nem olvastam sehol, régi íróm van)

végigolvastad a commentet amire válaszolsz? Vagyis kérdezel
ReTeK
gyorsabb lemezekre dvdnél sem (mint a cdknél) ajánlott lassan írni pl. 16x-osra 1xesen vagy ez nem számít (vagy nem is engedi az író) ?

PPeter
Ha normális lemezt használsz, akkor általában nyugodtan lehet feljebb menni az írási sebességgel - mondjuk az újabb írókkal nem is tudsz a 8x-os és 16x-os lemezekre lassan írni, egyszerûen nincs a firmware-ükben ilyen sebességû írási stratégia a gyorsabb korongokhoz. Én a 8x-os Verbatim lemezekre (MCC, Taiyo Yuden) 4x-esen szoktam DVD-Videot írni, a 16x-os Verbatimra meg 6x-osan.

BURN.HU / CDGRAB.HU

én 8x-os lemezre 4x-esen, 4x-esre 2x-esen szoktam írni. Jah, és csak +-os lemezt használok, DVD-ROM Booktype beállítással, NEC 3520a-val 😊
bigapó
PPeter: eddig mindig 1x-szeresen írtam a DVD-Video-kat, mert azt hallottam, hogy egyes asztali lejátszók gondba lehetnek egy gyorsabban megírt lemezzel. Nem nagyon zavart az esetlegesen hosszabb munkaidõ, mert közben úgyis mást csináltam (filmnézés pl). viszont most pár hsz-el korábban azt írtad, hogy az állandó CLV számít, ami 6x-szoros írásig automatikusan megvan. Jól értettem? tehát lehet írni akár 2-2.4-4x-szeresen is a DVD-videokat? Persze mindezt minõségi DVD lemezzel kombinálva (nekem pl verba nagyon bejön és a Pioneer 109-esem is szereti😊)

The Matrix has you...

PPeter
Nincs, bár rebesgették az IFA-n, hogy terveznek hasonlót. Mindenesetre úgy tûnik, eddig nem tartották szükségesnek.

BURN.HU / CDGRAB.HU

ReTeK
az nec írókban van valamilyen ön-tanulási mód, mint pl. a philisnél SolidBurn ?

örök hála😊)
na gyorsan nézek magamnak egy ilyen jó kis Benq dvd írót😊

PPeter
Ha nem társul olvasási problémához, akkor önmagában nem baj, de gyorsabb írási sebességnél lehet annak is a jele, hogy a különbözõ sebességgel megírt területek ennyire különböznek egymástól. Meg kell nézni, hogy CLV módban (mondjuk 4x-es) írásnél csinálja-e.

BURN.HU / CDGRAB.HU

még egy kérdés.
sorry ha feltartalak,de nem bírom ki hogy ne kérdezzek<#alien>
Ha az írott lemez megírt részét nézem,akkor belülrõl kifelé kell változnia a megírt felületnek??
Ez jó vagy nem jó??
Most próbálgatok traxdata lemezt ami gyakorlatilag a Ritek A osztályú lemeze és a belselyétõl kifelé egy kb fél centis erõteljesebb kõr van,majd kifelé úgy tûnik,hogy világosodnak a körök mikor írás után megnézem.
Ez teljesen normál,vagy ez baj?

PPeter
Örülj neki, hogy olvassa. Az optikai adattárolásnak vannak érdekes dolgai, ezért szeretem annyira. 😊

BURN.HU / CDGRAB.HU