Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mikor? 1 hónapja néztem céges jogtárban, akkor még ez volt az aktuális. Azóta nem telt el olyan sok idõ. Kötelezõ idõt azonban ez sem írt, ki is emeltem benne. A "törekedni kell" eléggé szabad értelmezésû.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Thx,
no akkor bevállalok 1et,, ,
Üdv,
B.
Punker
ezek azóta megváltoztak, nincs kötelezõ idõ.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Kifejezetten errõl nem, de a KISS mint márka mindig is a lehetõ legtöbb média formátum lejátszásáról volt híres (pl. legelsõ divxes), sok nagy márka termékeinél nagyobb tudású.

49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet, 4. § (2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

Ennél konkrétabb határidõt nem találtam leírva, a PTK 306. § is csak "megfelelõ határidõn belül, a jogosultnak okozott jelentõs kényelmetlenség nélkül"-t ír. Ugyanakkor a fogyasztónak a hibát a felfedezésétõl számított 2 hónapon belül közölnie kell, különben a forgalmazó mentesül a javítási kötelezettség alól. A 6 hónapon belül felbukkant hibánál pedig vélelmezni kell hogy az már a vásárláskor jelen volt.

További hasznos tudnivalók minden vásárlónak:

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstõl) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerû használatot akadályozza.

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 5. § (3) A jótállás keretébe tartozó javítás esetén a forgalmazó, illetve a javítószolgálat a jótállási jegyen köteles feltüntetni d) a jótállás - a kijavítás idõtartamával meghosszabbított - új határidejét.
/* Ezt jellemzõen lespórolják a szervizek, saját tapasztalat. 1 hónapos oda-vissza szaladgálásnál már nem mindegy. */

Hállló emberek,
hallott valki vlmt egy bizonyos KiSS DP-558 -as asztali DVD recorderrõl?
vélemények?, tapasztalatok?
Plz,
Thx,
Üdv,
B.
Punker
vidd vissza az egész cuccot és mutasd meg nekik hogy mit csinál.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Ramore
ma visszakaptam, állításuk szerint hibátlanul írt és olvasott náluk, visszaraktam a gépembe és rögtön kicsapta (kikapcsolt), amint beraktam egy dvd-t. ott vagyok, ahol voltam, a köcsön dvd íróval semmi gondom nem volt, amíg az enyém szervizben állt, egyszer sem kapcsolt ki. ez a vacak meg vagy amint berakok egy cd-t, vagy dvd-t, vagy amikor elkezdene írni rá akkor kikapcsol a pc-m. ez a két lehetõség van.

mi a bánatot csináljak???
Punker
az sincs emlékeim szerint.

Ramore
most már csak törekedniük kell a 15 napon belüli javításra, igaz? hülyét kapok már! 😊
sajnos én nem tudom, de egyik haveromnak is csinált ilyet. egy reboot után megy rendesen
Punker
nem

Ramore
Tudja valaki, hogy él-e még a 15 napon túli szervizelés után cserekészülék biztosítása? Ma tarok a 12. napnál és még mindíg nem jelentkeztek azok a p@tkányok és már nagyon kellene a dvd író! 😞(
DanyyX
LG-t inkább ne vegyél...
NEC, Pio, BenQ ezek mennek most.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Hi all. Következõ a problémám egy új NEC ND-4550A-val: Bemásolom a dvd-t, majd kiírom mondjuk 6*/8* sebességgel, majd amikor a következõ dvd-t másolnám be, a sebesség 2000-3000 körül marad. És nem tudok vele semmit sem csinálni, csak ha restartolom a gépet akkor olvas megint a megszokott 18000-20000kb/s között. Nem mindig csinálja ezt, néha bemásol és felír többet is. Volt már olyan is hogy az írás ment lassan és fel-le ugrált a buffer. Mi baja lehet???

hello mindenki,
DVD-RW LG GSA-4167B BK Black Fekete BOX
milyen ?
htx

C2Q Q9550, ASUS P5Q DLX 2x2GB OCZ REAPER 1066 CL5 MSI 8800GTS 512 OC, WD VelociRaptor 150G

Na akkor benevezek egy 110-esre. Remélem nem lesz gondom nekem sem audio írással... Dvd-t rontott már el?
Punker
110D-bõl lett 110 😊

Punker!
Neked melyik van 110 vagy 110D ?
Köszönöm!
Me0w
Detto

Together we'll fly someday...

Ramore
én is! 😊
Punker
7-es Nero nekem nagyon nem tetszett, gyorsan visszaraktam 6.6.18-at

Punker
sokkal hangosabb lett 😞

PPeter
Úgy értettem, hogy nekem sem kezel. Korán van még, na. :Ð

BURN.HU / CDGRAB.HU

PPeter
Néhány 1x-es és 2x-es DVD-RAM lemezt nem sem kezel, de a 3x-os és 5-ös Panasonic és Maxell korongokkal minden rendben volt. A Nerot azért frissítsd 7.0.1.2-re, lehetõleg ne a warez bétát használd. <#whatever>

BURN.HU / CDGRAB.HU

HI!Vettem egy NEC 4550-et meg egy TDK DVD-RAM-ot és nem tudja írni csak olvasni.
A NERO 7.0 azt írja ,hogy ez a meghajtó nem támogatja a DVD-RAM írást.Valakinek vélemény?
Punker
én simán írtam vele többet is.

Üdv!

PPéterhez lenne egy kérdésem! De ha más is tud valamit hozzáfûzni, neki is köszönöm!
Mostanában akarok venni egy Pioneer 110-est (110-esként forgalmazzák, de ahogy utánaolvastam az is lehet hogy ez egy 110d, nekem mindegy melyik mert dvd ram nem érdekel) és olyat olvastam valahol, hogy néróval nem tudtak vele audio cd-t írni. Pedig én azt sûrün írnék... Szóval az a kérdésem, hogy ebben van e valami igazság, elõfordulhat vagy valami más hiba folytán nem sikerült az illetõnek?
PPeter
Minõségi ellenõzésre semelyik programmal (nem igazán ad akkurátus értéket, amelyek a szabványos hibahatárok szerint lehetne értelmezni), a CDSpeed program sima adatátviteli, olvaási tesztjét használd hozzá.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Banyapapa
Haliho PPeter, jo az oldalad de lenne 1 kérdésem.

Van 1 NEC 3540A irom,alapon na frissitést lekaptam oldaladrol /1.03/, frissitettem is.
És semmise történt (mármint minden progi szerint marad alapon 1.01-en), azonkivül hogy restartolok valahol még állitgatnom kellene? (BIOS stb,stb)

Azt hogy megírtam 6x-osan, aztán egyik lemeznél menet közben lehalt az írás, a másiknál meg az 1. visszaolvasásnál crc error. Más lemezzel (Verbatium 8x, sötétkék TDK, lila Ridata) még sose rontott.

Pio 109-em van, ehhez melyik ellenõrzõ progi megfelelõ?

Punker
Plextor még mindig mocskosul drága 😞

Met
ha jól megfigyeled Pio és Nec irókat "zsírozunk"

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Punker
banyek tényleg elírtam 1 betût 😊

Nero szerint már 110-esem van thx 😊

Punker
ok

PPeter
Szerintem nem jól csinálod. Olvasd el jól, ami oda vagyon írva. Nem kell elindítani, azzal a paranccsal indítod el, ami ott van.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Punker
elindítom a progit, beírom a sort ami van az oldaladon és nem történik semmi....

PPeter
Nem a firmware verziószámától függ, hanem attól, hogy a 110-es sorozat (D nélkül), vagy a 110D sorozat firmware-e van benne. Ott van a weboldalamon a leírás, hogy mit kell tenned a 110-es (A10-es) firmware beleflasheléséhez.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Punker
110DBK-ból hogy csináljak 110BK-t? mert 1.22-es firmware van benne de Nero szerint így se írja a RAM-ot.

okszi no harag

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

PPeter
Ne húzd fel az orrod, nem bántott senki 😊. Csak unalmas mindig ugyanazt újra és újra beírni.

BURN.HU / CDGRAB.HU

inkább mindenki felejtse el mit kérdeztem jó?
köszike 😊

SAJNÁLOM!
bocs, oké igazad van de ha itt akármeddig visszaolvasod azt látod:
használóik szerint ez-meg-ez zsír, a többi szerint arról ezt-meg-ezt hallott...
ui: meik nem kevésbé rövidítés mint az amit oda jelöltél, és este fél 11-kor nincs iskola 😊

PPeter
Mit értesz az alatt, hogy 6x-os írásnél rontott?

BURN.HU / CDGRAB.HU

PPeter
Nem csak a program számít, hanem a meghajtó is, ugyanis nem minden drive alkalmas az akkurátus minõségi ellenõrzésre (nem ezen múlik, hogy adott drive jó író vagy sem, a minõségellenõrzési képesség egy speciális feature, ami legtöbbször a meghajtóhoz optimalizált, gyártó által fejlesztett segédprogrammal megy jól), én a Plextor PX-712, 716 meghajtókat használom erre a PlexTools programmal. A CDSpeed minõégi ellenõrzése szinte alig mondható akkurátusnak a meghajtók többségével, egyelõre a BenQ DW1640 a legjobb erre tapasztalataim szerint, minden más meghajtóval sokkal inkább érdemes a sima visszaolvasás teszteket futtatni.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Kérdésem lenne. Adott egy Pio 109 (fw asszem 1.19, nem emlékszem, de biztos hogy az 1.07-nél újabb), valamint 8x TDK DVD+R. Namost ez a lemez nem tudom mennyire eredeti vagy hamisítvány, régebben sötétkékes-szürkés árnyalatú színben láttam ilyet, ez meg sokkal halványabb, világoskékes-szürkés. 6x írásnál többet elrontott az író (ez a leggyorsabb CLV írásmód, Verbatim 16x +R-rel, sötétkék TDK +R-rel hibátlan volt), 4x és 8x módban talán ha egyet rontott (igaz nem is írtam vele összesen se sokat), de ezek után már abban se vagyok biztos hogy amit így megírt az meddig fog rajta maradni. A kérdésem:
1. Ez a lemez (ránézésre) lehet eredeti vagy tuti hamisított?
2. A 8x írás már ZCLV, a 4x meg mint szavaidból kivettem, lehet hogy egy 16x-es írónál nem a legoptimalizáltabb minõségû. Melyikkel írjam?

Melyik progival szoktad leellenõrizni az írás minõségét?

PPeter
"Meik"? Jézus, gondolom iskola helyett írkálsz ide :Ð
Amúgy meg kicsit visszaolvasol (az megy, ugye?) és okosodhatsz.

BURN.HU / CDGRAB.HU