3392
-
lord nihilus #2272 sok sikertés puszi az útra -
#2271 lassan elindulok. remélem egyből cserélnek, mert nem szívesen utazom még egyszer majd 2-3 órát egy rohadt DVD íróért. -
#2270 tök jó. Budaörsre kell kivinnem a főszervizbe(voltam egy szervizben ami a Népstadionnál van, onnan elküldtek… kiderült, hogy csak Budaörsön foglalkoznak vele).... annyira boldog vagyok. persze Pest másik végében élek(illetve már Pest megyében) szal utazhatok egy fél évet mire kiérek. beszarok. asszem többet nem rendelek az eBoltól. pedig eddig megbízhatóak voltak, akárhányszor rendeltem. :_( -
#2269 nekem akkorát kattan, hogy a másik szobában is hallani. néha egyet, néha kettőt, de, hogy ez nem normális az biztos.
érdekes módon a bios is felismeri azóta, rendesen, de semmit nem olvas be. egyszerűen nem pörgeti a lemezeket. holnap vissza viszem, remélem akkor tényleg egyből cserélnek. szervizbe, vagy boltba vigyem szerintetek(garanciális ügyekkel csak a szervizekben foglalkoznak elvileg)?
-
lord nihilus #2268 nékem is hasonlóan -
#2267 Indításkor nekem is kattanik egy kicsit, de a kattanás mértéke a normális keretek között van... -
izb #2266 3 napon belül rögtön cserélniük kell,ha nincs fizikai sérülés rajta. -
#2265 remélem egyből kicserélik, mert különben.... ;(
valakinek volt valaha efféle problémája? -
#2264 ááááááááááá múlt héten csütörtökön megrendeltem, egy pio 110D-et az eBolt-ból. futárral hozattam ki, mivel tudtam, hogy pénteken nem hozzák, én meg utaztam el hosszú hétvégére, szóval az első munkanapon azaz ma hozták meg(nem volt kedvem csütörtökön fél pestet bejárni). beteszem, kábeleket bedug, minden fain, gép elindít: 2 szép kis zúgásos kattanásos érdekes hangot ad az író. mondom ez nem oké.... művelet újra elvégez, megint kattanás. belépek a BIOS-ba megnéz, pio név helyett krikszkrakszok. ehhh...
gép elindít windows felismeri rendesen, de viszont semmit nem olvas.... kattogni ugyanúgy minden indításnál kattog, hol egyet, hol kettőt. pont ezt akartam elkerülni, hogy Pesten kelljen mászkálnom, de most szvsz járkálhatok a szervizekbe... eszem faszom megáll, hogy nekem semmi nem megy könnyen. ;(
-
izb #2263 ide nézz el elöszőr -
#2262 Van egy LG márkájú 4082b típusú DVD íróm. A208-as driver (vagy nem tudom, hogy hívják, ezt is szeretném megtudni) van rajta. Vannak olyan DVD-k, amiket nem hajlandó írni. (Pl.: Fuji DVD-R 4×) Egyszerűen rögtön az írás elején hibát ír ki, a Windowsban meg ha megnézem, kiírja a FRISSEN FELBONTOTT DVD-re, hogy a szabad terület 0 bájt.
Mi a baj? Lehet, hogy drivert (vagy ahogy hívják) kéne frissítenem? Van őjabb verzió? Nincs valami ilyen holnap, ahonnan ilyeneket le lehetne tölteni? -
Inquisitor #2261 Az lehet, de gyakorlatilag a Pioneer (aka Asus aka GigaByte) az eygetlen ami ATA66-ot támogat, összes többi ATA33-at (vagy USMA, keverm már szezont a fazonnal), na azoknál elég jókat lehet szívni a 80 eres kábelekkel. -
JimHUN #2260 Köszi az infókat!
Tegnap végül elhoztam az LG-t. Meglátjuk.
Legalább nekem is nagyobb tapasztalatom lesz, és nem csak a Pio-t fogom ismerni.
Egyébként mindegyik kínai szutyok, és egyre olcsóbbak, lehet hogy kár is foglalkozni vele. 1 év alatt megpróbálom kihajtani a belét. Ha beszarik, akkor gariba csere. Ha nem, akkor kiszolgált. Ennyi...
Köszi még1X! -
Mersh #2259 Sony-t nem szabad! -
TomBond #2258 Ez mit jelent? Miért allergiásak? nekem is 80 eres kábelen van a pio és nincs vele semmi gond. (vagy félreértelmeztem amit írtál?) -
#2257 sony/liteon DL van ismerősőmnek egyáltalán nem olvas TDK DVD-+RW-t
ebből már a 2. darab Euronicsbe lett véve az első db az eredeti dvd-n kívűl semmit se olvasott pedig duplarétegű író
asszem a típus valami dvu33-as volt
-
#2256 ezek tapasztalatok:
samsung/hitachi-m van (elviselhető)sh-w162c
7000kb/s-el kezdi olvasni a dvd-r-t 16000-al fejezi be
audioval nincs gond
TDK dvd+-r 16x-ost 12xszeresen írtam meg a ps2 slim és a gyagyi divx lejátszó jobban olvassa mint bármit
lg/hitachi-m volt+hawernak is ez van 4081b(jó) 4082b(fasza) 4167b(útobbi 1 nagy szar volt)
sony/liteon DL van ismerősőmnek egyáltalán nem olvas TDK DVD-+RW-t
pionner 110d (nem rossz)van hawernak -
#2255 jó érvek csak nagyrészük nem igaz -
#2254 ezeket forumokba olvastam több helyről összeszedet információ
azt mondják a nec és a pioneer tulajuk hogy a saját írójuk a legjobb ezért a 2 tábor gyakran vitatkoznak egymással -
#2253 ezek allergiásak a 80-eres kábelre bitonyos konfigokban:
pioneer
nec
plextor
benq
asus -
#2252 érvek:
pioneer - legnépszerűbb cucc jó minőségű írás
samsung/toshiba - gyorsan olvas szinte mindent megír
lg/hitachi - ezzel még a bakelitot is meglehet írni:-)
nec - jó minőségű írás
plextor - jó minőségű írás + szolgáltatások
benq - jó minőségű írás
asus - asus alaplaphoz ez illik:-)
phillips - jól nézki
sony - erről nem tudok jót
-
#2251 hibák:
pioneer - lassan olvas karcos dvd-t nem szereti nem olvas be mindent
samsung/toshiba - dvdramot nem kezel support szar
lg/hitachi - sok a selejt
nec - sok idő elött tönkrement
plextor - drága
benq - nem egy nagy név régen nagyon szar cuccokat gyártott
asus - ua pioneer régen sok optikai meghajtó tönkrenmet
phillips - nem mindent olvas be
sony - ilyet ne vegyen senki ezek a legszarabbak -
MacrosTheBlack #2250 Plextor -
Zséé #2249 Pio 110(D) -
izb #2248 Nem írod,hogy az LG kívül mit lehet még választani...
Mondani tudok tudok..pl NEC vagy BENQ :)) -
JimHUN #2247 Sajnos nemtom, hogy melyik típus. El is felejtettem megkérdezni, bár amúgy sem mondott volna sokat. Annyit tudok, h új típus. Tehát újabb mint a Pio 109. Gondolom ami most van a piacon ebben a kategóriában.
Silent: esetleg tudsz olyat mondani példának ami jó, és olyat ami nem?
Amúgy valszeg nem fogom tudni eldönteni. Talán kár is ezen ennyit filózni.
Bár annyit már több helyről megtudtam, hogy az LG-k eleinte hibátlanok, aztán vannak gondok vele. De ez persze nem biztos, hogy az újabbakra is igaz.
Meg aztán lehet peches az ember. :) -
TomBond #2246 Szerintem az LG-t hanyagold! Bár ez saját vélemény. -
izb #2245 Milyen LG? -
JimHUN #2244 Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, ill. tapasztalatot cserélni DVD írókkal kapcsolatban.
Volt nekem egy Pio 109-esem. 1 éve van meg. Cirka 60 lemezt írtam vele. Az nagyjából semmi.
Most elkezdte a CD-ket elrontani. 10-ből 7 kuka. Csak a CD-ék, abból is inkább az audio. A DVD írás hibátlan. Gyorsan visszavittem. Gariba hoztak helyette egy új LG-t. Azokról viszont azt olvastam valahol, lehet hogy pont itt, hogy LG-vel írt DVD-ket sok asztali nem tudja lejátszani.
Segítsetek légyszi a döntésben! Ja és ne ajánljatok NEC-t légyszi, mert ezek közül kell választanom, mivel megtehetem, hogy az LG-t visszaküldöm, igaz akkor csak jövő hétre lesz meg az áru. Nem mellesleg 3 hete vittem vissza a Pio-t. Ez sem tudom, hogy milyen rendszer. Nem valami vevőcentrikus. Na mind1. :)
Köszönöm előre is! -
zsolti1985 #2243 hali!
Letudja valaki nekem írni hogyan kell pontosan ezt a fejkalibrálást csinálni!
Nekem egy LG4081B íróm van és nem garis!
Megpróbálnám ezt a műveletet hátha sikerül!
Segítsen már valaki!
Előre is köszike! -
izb #2242 atomot neki.baromarc
---------------------------------
www.izbsystem.hu -
lord nihilus #2240 nem én, akkor szerintem haverjaim...:) -
izb #2239 Mihez képest az?:)) -
#2238 én se azt mondom, hogy probléma van vele:) cak egy picit lasszzúcka:PPP -
izb #2237 Nekem csak piom van.
No problémo.
Tökéletesen ír és olvas is.
Pio 108-as modell
-
izb #2236 na de miért kéne kímélni a DVD írót?
Nem értem.
Ha elromlik cseréled,de ha egyszer a dvd és cd lemez írás a dolga,akkor erre kell lehet használni.
---------------------------------
www.izbsystem.hu -
#2235 szerintem néhányan azért is nem veszik ki a CD-író/olvasót, mert esetleg Pioneer-ük van, ami ha jól tudom nem túl híres a gyors beolvasásokról:(( saját tapasztalat is. mondjuk én nem hagytam bent a régi meghajtót, de néha tényleg zavaró a lassúsága.
szóval lehet, hogy csak félreértettél valamit:)) -
lord nihilus #2234 mert ha nem is mindenki(de elég sokan), arról beszélnek h kíméli a dvd íróját,nem veszi ki a régi cd olvasót/írót, nem ír dvd-vel cd meg miegymás...
bocs ha túl nagy lámaság ilyet kérdezni de valahol el kell kezdeni ha nem baj -
TomBond #2233 Ezt kifejthetnéd bővebben!
Miért is tenne kárt a DVD íróban a CD olvasás?
Engem spec. érdekelne, de szerintem nem vagyok egyedül. -
#2232 Miért tenne kárt benne? attól még, hogy DVD író, ugyanúgy olvasni is tud