3392
  • datango
    nekem pioneer 110 van , irok vele dvd-t és cd-t de semmi probléma! (lekopogom:)
  • zolo15
    hello melyiket vegyem Pioneer 110 vagy NEC 4550 én az útóbbira gondoltam
  • Atkamon
    Köszi, remélem nem cseszem el az írómat.
  • evid
    Nem. Itt egy kis segítség.
    Természetesen a fw lehet más, mint ami a leírásban van.
  • Atkamon
    Akkor először ezt futtassam, utána a 110-es Firmware-t?
  • evid
    A DVRFlash 2.2 progit használd.
  • Atkamon
    Megpróbáltam feltenni a 110-es Firmware-t, de nem engedi. Mit csináljak? 110D-m van.
  • Cukros
    hátja
  • Ramore
    egy friss Nero
  • Atkamon
    Hiába próbálom akármelyiket, azt irja ki, hogy No device found.
  • Atkamon
    Köszi. Akkor egyszerűen felteszem a 110D-re a 110-es Firmware-t és kész? Melyik Nero kell hozzá?
  • Ramore
    ha visszaolvastál volna egy keveset, akkor már tudnád a választ, igen, firm frissítés után tud írni DVD-RAM-ot.
  • Atkamon
    Sziasztok! A Pioneer 110-nek megjelent egy DVD-RAM írásra alkalmas típusa is. Ha a 110D-n csionálok egy Firmware frissítést, lehet, hogy az is tudná írni a DVD-RAM lemezeket?
  • Met
    akkor csak ügyesen mert ha észreveszik, hogy szétszedted akkor ugrott a gar
  • Hegemonix
    Igen, van gari-paper, ha az itthoni buher nem vezet eredményre, igénybe is fogom venni :)
  • Hegemonix
    A lencsetisztítás eddig mindig bevált az összes opt.drive-omnál, azért bátorkodtam ennél is, de ez most már kevés. Lehet, h utolsó próbaként megpróbálom a fej kalibrálást. van vmi trükkje? vagy csak találomra?
  • Ramore
    nálam is vacakul olvas a Pio 110-es, általában a végén akad el a beolvasás. be kell látni, nem az olvasás az erőssége ennek a típusnak.
  • Mardon
    Ez azért gáz, mindenhol azt írják milyen jó, szerencsére neekm ugye ott a régi író meg az lg, de aki úgy cseréli le az eléggé ráb.szik.
    Mondjuk az tetszik benne,hogy amit olvas azt 14-15MB/s-el, vagy mindegyik új író ilyen sebességgel nyomja? dvd-írókban nem nagyon vagyok otthon:)
  • DanyyX
    Az én 110-esem se képes visszaolvasni a régi 109-essel irt lemezeket.
    Ezért veszek egy NEC-et vagy egy BenQ-t majd.
  • Mardon
    Most vettem egy Pio 110-est és az a problémám vele, hogy nagyon sok lemezt (az összes verbatim) amit a régi íroval (lite-on) írtam nem tudja végig olvasni, ált.ban a a végefele elakad. LG olvasó és a régi író tökéletesen olvassa, max sebességgel, meg ha kölcsönadtam cd-t, dvd-t soha nem volt olyan hogy ne tudták volna beolvasni.
    Ez a pioneer gyárilag ilyen, vagy vmi gáz lehet vele?
    Esetleg firmware frissíés segíthet, vagy az inkább csak az írásnál lényeges?
  • Inquisitor
    Ha kaptál hozzá szép LG-s fejléces garipapírt (márpedig kapnod kellett, ha 2 év garival van), akkor az LG szervizeibe tudod visszavinni.
    (Az más kérdés, hogy törvény szerint mit lehetne, meg nem lehetne.)
  • kiss73
    Decemberben megjelentek pld. olyan TDK-8x lemezek, amire sokan panaszkodtak.
    Mivel az alapanyag sok esetben azonos, ezért más lemezekből is lehetnek gyenge minőségűek a piacon és hozhatják ezt a track-követős hibát.
    A lencsét tisztítani bátor dolog, különben mi történt? egy légy rápiszkított?
    Az LG fejkalibrálása otthon is megoldható (a hátlap levételével és a bekötött nyáklap kb. 1cm-es elmozdításával a trimmer potik elérhetőek), de ha nincs tapasztalatod, akkor ne idegeld magad vele.
    Jó anyagnál (pld. RITEK G05-ös TDK) az A101 és az A104 között semmi külömbség nem tapasztalható. Különben is hol van az tételesen leírva, hogy melyik fw-ben mit módosítottak?

• Hegemonix
    Érdekes dolgok voltak firmware-ügyileg is :)
    Sokáig az A104-est használtam, aztán rátaláltam a Dangerous Brothers által "patch"-elt RPC1-es A106-os fw-re, azzal egy ideig ment, majd sorra szarta el a lemezeket. Visszaraktam az A104-est, azzal megint jó darabig jól ment.
    Lehet, h tényleg a fejét kéne kalibrálni. Cukros, te milyen fw-vel hajtod?
  • Cukros
    biosz frissités az majd neki hatni fog én nekem is 2és fél éves 2600db lemezt irtam ki és mindig jo
  • DanyyX
    szerintem fejkalibrálás segitene neki, de azt max. szervizben csinálják meg...
  • Hegemonix
    Hi!
    Nekem is egy GSA-4081B van és sajnos újabban sávkövetési/fókuszálási hibával teszi tönkre a lemezeimet :(
    Áprilisban lesz 2 éve, hogy vettem, én talán 400 dvd-t írhattam vele. Korábban ha megtisztítottam a lencséjét, akkor egy darabig írt, de most már az sem segít. Szerintetek lehet vele kezdeni vmit házilag? SEX keretében vettem, 2 év garit kaptam rá, azaz még elvileg visszavihetem. (tényleg, a számtech.bolt köteles visszavenni, vagy egyenest szervizbe kell vinnem?)
  • kiss73
    Hi!
    Az LG is katasztrofa? Nekem egy GSA-4081B van (egy rétegű 4x-es), 2 év alatt több mint ezer DVD-t írtam vele és ma is ezt használom, mert nem veszek észre minőségromlást. Gyönyörűen ír és olvas.
    Volt egy GSA-4163B-m: gyenge olvasás, bizonytalan írás --> eladva.
    Két észrevétel: 1. ki kell fogni a jó írót, 2. külső (usb-csatis) házban ~folyamatos írás esetén sem melegszik úgy, mint némely PC-ben alapból.
  • kiss73
    Ez a két SlySoft progi kezdésnek megteszi:

http://static.slysoft.com/SetupAnyDVD.exe
    http://static.slysoft.com/SetupCloneDVD.exe
  • REALista
    Tudja valaki hogy hogyan lehet eredeti dupla DVD-t lemásolni?Lehet egyáltalán?Milyen program kel hozzá?Az íróm:Pioneer DVD-RW DWR-108
  • izb
    Csakis olyan,visszahozott termékekre gondolok,melyek egy adott konfigurációs környezetben nem feleltek meg,vagy x feladatnál,vagy feladattal nem boldogultak el.
    Ezeket késöbbiekben eladták ismét.Az esetek nagy többségében az átlag észre sem veszi,hogy szar amit vett,mert el sem jut odáig hogy a hiba előjöjjön.
  • PPeter
    Jó, hát akkor leszel szíves ezt magmagyarázni, hogy mi jelent az "ellenörizhetetlen helyekről szerzik be a hozzávalókat" kitétel? Mert hacsak nem hibás (már egyszer visszavitt), vagy refurbished meghajtókat árulnak újként, akkor a beszerzési forrás függvényében áruld már el, hogy mi különbség lehet egy adott boltban vett író, és egy másik boltban vett ugyanolyan típusú író között?
  • izb
    Nem kérdés volt.
    Ha figyelmesen elolvastad volna,hogy hogyan és miként írtam,akkor az nem kérdés volt,hanem egy állítás.
    Egyébként volt olyan eset egy bizonyos cég történetében,hogy olyan termékeket is belekavart az árukészletébe amelyek nem feleltek meg bizonyos feltételeknek.
    Nyugodtan megtehette,ugyanis a garanciális feltételei érdekesen működtek,működnek.
    Egyébként igazából az érdekelt volna,hogy mely cégek ezek.
    Nem maga az író.
  • Inquisitor
    Nem tudom, de a mi sok boltunkban lévő selejtarányok alapján dekával nem jön vissza több NEC mint Pioneer ...
  • PPeter
    Már megbocsáss, de ez a kérdés se sokkal különb, mint amit előtte EDS beírt, elárulnád hogy mi az ismérve az "ellenőrizhetetlen" helyeről történő beszerzésnek a DVD-írók selejtarányával összefüggésben?
  • PPeter
    Érdekes.
  • izb
    NEC-ből melyik tipus?
    És ha nem haragszol,akkor melyik 4 bolt az?
    Nem reklám miatt,csak a Mistral és társai szokása,hogy ellenörizhetetlen helyekről szerzik be a hozzávalókat,és igy nem is csoda hogy sok a selejt..
  • EDS
    Háj mindenkinek :) a NEC-et nem ajánlom senkinek...kb csak ebbe a hónapbaet hoztak vissza mindeggyik 10ből 6 DVD-t elront.Az LG is katasztrofa.A Plextor 716A is xar lett hozzák vissza őket ugyan ezzel a problémával, sokat hibázik.A Pioneer DVR 110-es sorozat eddig a nyerő sztem mert azok télleg jok.(4számtech bolt szervizelése eccerre a mienk szal amit irok nem hasraütés :)
  • Met
    hát ha vissza olvastál akkor azt is láthattad, hogy NEC-t és Benq-et ajánlunk még
  • Lala
    DVD író választás előtt állok.
    Minden optikai meghajtóm ASUS, tehát az újat is az ASUS-éknál néztem ki.
    Típusa: DRW-1608P2S Ahogy olvasom ez már minden léttező lemezt megír és a Pioneer 110 (nem D) klónja.

Megvehetem nyugodtan, vagy inkább mást válasszak? 1 boltban láttam csak ott 12000-pénz az ára.
    Lényegében csak jókat olvastam róla(kivéve kicsit lejjebb az oldalon).
  • PPeter
    Már csak azt nem írtad le, mi a problémád és hogy pontosan melyik Nero verziót használod (tudod, verziószám).