Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Öcsémnek van egy öreg Pioneer asztali lejátszója ,ami elviekben nem szereti az írott lemezt,de az általam 12x megírt lemezeket meg tudja nézni rajta??
Ez hogy a túróba lehet??
Mondjuk én sem nagyon értem a helyzetet<#guluszem1>#guluszem1><#guluszem1>#guluszem1>
BURN.HU / CDGRAB.HU
BURN.HU / CDGRAB.HU
Ez a CLV-ban való írási sebességi küszöbb idõvel emelkedni fog,vagy ez az elméleti határ??6x
Az olvasóm elég igénytelen lemez terén,gyakorlatilag mindent beolvas,de a ciripelés írott,és gyári cd lemez olvasásánál is megvan.
Csinálok a 110D-böl egy 110-et hátha szükségem lesz valaha DVD-RAM írásra is.
\"Pitét evõ lányok... nyalom a pitétek.\"
BURN.HU / CDGRAB.HU
Taiyo Yuden Verbatim lemezt tudok hozatni szal szerintem nem lesz gond vele <#vigyor2>#vigyor2>
Én a 8x ridata lemezt 12x írom,lehet túl soknak tûnik,de utána megy minden lejátszóban gördülékenyen.eddig még nem volt panasz rá,pedig megírtam már egypárat,és úgy 20-30 íróban teszteltem.
Kérdés.
Honnét tudom megálapítani,hogy az írás mikor optimális és mikor nem??
Az írás mikor fut clv módban és egyáltalán mi az?<#idiota>#idiota>
régóta látogatom az oldaladat,de ezzel a 3 betüvel még nem taliztam ott.
Az én 12x írásom felesleges lemez pazarlás,vagy létezik,hogy igy is jók lehetnek a lemezek??
a nero lemezellenörzõ progija lévénhogy 2 pio íróm van otthon nem mûködik.
BURN.HU / CDGRAB.HU
BURN.HU / CDGRAB.HU
Nem olcsó,de álítólag a legjobb.
Utóbbi idõkben Arita 8x-os DVD+R lemezt szoktam irkálni, abból van még egy fél guriga, nekem az vált be a Piohoz nagyon. Azzal egyetlen hibás lemez nem volt még.
De mostmár tényleg normális lemezre akarok írni, nem kisérletezek ilyen gagyikkal, szal Verbatim kategória.
Úgy néz ki,hogy a ritek A osztályos lemezeit szereti.
Firmware támogatottsága olyan folyamatos mint a pioé,vagy ebben is jobb?
BURN.HU / CDGRAB.HU
Ezt a BenQ DW1640-es dvd írót hol lehetne beszerezni,és mennyiért.
SONY irtó jó TV-ket gyárt, de ennyi. technológiailag nagyon aljaszinten vannak. Általában õgy adódik, hogy mivel hatalmas laboruk van állandóan fejlesztetek. nevükhöz fûzödik a CD, DVD, illetve a Blu-ray szabvány is(van a HDDVD?, nemtom)"
A Blu-Ray Disc Association (BDA) nem csak a Sony-ból áll, bár kétségtelen, hogy a Sony nevével forrt össze a Blu-Ray lemez (a HD DVD az ellentábor által kínált következõ generációs, kéklézeres optikai adathordozó). A CD/DVD kifejlesztésében pedig messze nem egyedül dolgoztak, a Philips (és még egy rakás kisebb cég) legakább annyit - ha nem többet adtak hozzá a fejlesztéshez, mint a Sony. Egyébként is nagy butaság egy ekkora hatalmas cégóriás consumer termékei közül kiragadni egyet, mondjuk egy asztali lejátszót, aztán azon keresztül jellemezni mondjuk az IT termékeiket - így csak félrevezeted magad és másokat. Ezzel az erõvel a DigiBeta a vagy a kéklézeres Sony Professional lemezek mentén a profi stúdiócuccok miatt a világ legjobb cégének is kikiálthattad volna, ugyanúgy felemás lenne az érvelés, hiszen ettõl még vannak rosszul áés jól sikerült más termékei a consumer szegmesben vagy akár IT, ODD fronton.
"De amit nem õk fejlesztettek, azzal gondban vannak. A Sony asztali dvd-k a mai napig nem szeretik a DivX-et, Xvidet meg talán egyik se játszik.(Divxbõl se a legtöbbet)"
Lásd amit fentebb írtam.
"ha te SONY dvdírót veszel, akkor olyan írót kapsz, ami a legtöbb lemezt nem fogja megírni. Philips lemezekkel az a baj, hogy konkurens cég, TDK-kat asszem nem szereti, a Noname-et meg minek támogassa?"
Ha egy dekát is ismernéd a jelenlegi ODD piacot, akkot tudnád, hogy három éve a Sony minden saját ODD gyártást feladott és - ez elõfordult korábban is - a CD/DVD-olvasói és írói más cégek OEM termékei, Sony felirattal ellátva. Egy jó ideig Lite-On, most azonban BenQ olvasókat/írókat vesznek át, szóval egyáltalán nem egységes a kép, ráadásul a legújabb írójuk a BenQ DW1640-re épül, ami az egyik legjobb DVD-író, amit valaha készítettek a világon (és részben pont Philips fejlesztésû). Amit meg a lemezek támogatásáról írtál, az meg úgy valótlan, ahogy van, nincs olyan, hogy a Sony író azért nem írja a Philips lemezt, mert konkurens, ez baromság.
"Ez persze picit túlzás, de ha visszaolvasol akkor meglátod, hogy kompatibilitás szempontjából a NEC, és a Pioneer 110d most a favorit. Nekem 110d van, meg vok vele elégedve, persze firmware-update után. Miért kell a fimrupdate? Olvass vissza, régi firm kevesebb lemezt támogat.(csak olvass bele telepítés elõtt az új firm changelog-jába)
A Pioneert jószívvel ajánlom, de a NEC-rõl is csupa jókat hallani."
Nekem kicsit volt túlzás, hanem teljes mértékben. A Pioneer DVR-110D valóban jó író, de ha valakinak gyorsabb olvasás kell, akkor a NEC-kel jobban járhat, bár a NEC a bénább lemezekkel nem remekel egyáltalán.
"Érdekesség: Tudtátok, hogy a SONY adta ki az elsõ +/- (pluszminuszos) írót? Elvileg pluszminuszos volt, de állítólag nagyon vacak lett. algi írt meg néhányféle lemezt"
Nem a Sony fejlesztése volt az elsõ pluszminuszos író.
"Érdekesség2: Annak idején tök nagy botrány volt egyszer. Szinte minden számtechboltban kapható Sony 40x-es CD-olvasók irdatlan számban mentek tönkre. Átlagélettartam alig volt fél év. Miuts a sony visszahallota sz esetet sürgõsségi sajtókonferenciát hívott össze magyarországon, ahol bejelentette, hogy a Sony, mint olyan SOHA nem készített 40-es CD olvasót. kizárólag 32x-ereset, és 48x-osat. Ez volt talán magyarország legnagyobb hardware-hamisítása, ami nagyker szinten folyt. Rendõrség persze nyomozott, kiderítették a SONY gyárak dolgozóitól, hogy 40x-es sony olvasó tényleg nem létezik."
Az lehet, hogy itthon hamisítottak 40x-es Sony meghajtókat, de 40x-es Sony CD-ROM, CDU40xx modellszámozással hivatalosan is létezett, nekem is volt belõle, sõt még külsõ változat is megfordult nálam.
BURN.HU / CDGRAB.HU
BURN.HU / CDGRAB.HU
További sok sikert!
CPU Tuning Toplista http://cputuning.net
tehát akkor ez a tipus ugyanúgy frissíthetõ a pio legújjabb firmware-vel??
BURN.HU / CDGRAB.HU
BURN.HU / CDGRAB.HU
Viszont úgy tûnik,hogy a pio 110 model elég haloványra sikeredett,szídja mindenki mint a fene.
Egy sima pio és egy ilyen asus között minõségbeli külömbség van,vagy teljesen ugyanaz a két cucc.
BURN.HU / CDGRAB.HU
BURN.HU / CDGRAB.HU
BURN.HU / CDGRAB.HU
BURN.HU / CDGRAB.HU
BURN.HU / CDGRAB.HU
BURN.HU / CDGRAB.HU
De nekem az jött le belõle, hogy szar az egész úgy ahogy van. Már amikor beteszek egy régi lemezt, úgy állok neki, hogy áh, úgyse olvassa be.
Az egy dolog, hogy mostantól csak Verbatim-ra fogok írni, de nem Pio-val!
#1836, #1837
És az új NEC a 4550es? Van olyan jó minõségû mint a 35xx sorozat? Mert nekem annyira nem fontos a DVD-RAM.
Asus disztribúció
Egyenlõre annyira új a cucc,hogy az ára még nincs kint az oldalon.
De 10000-12000ft körül lehet.
Új DVD írót készülök venni. Volt már Pioneer 110D-m és most nálam van a bátyám NEC 3520-asa, de nem tudok dönteni melyik lenne a jobb. A pioneer csak 2 hétig volt meg eladtam a gépemmel együtt. A NEC kegyetlen gyorsan olvas, azt már észrevettem. (22000kB/s-ig is felmegy akár) A PIO max. 12-essel olvasott. Ebbõl a szempontbõl NEC. Viszont nekem inkább egy olyan kellene, ami karcolt, vagy gyengébb minõségû DVD-ket is beolvassa. (princo, etc.) Mit ajánlotok?
CPU Tuning Toplista http://cputuning.net
Windowsra meg Nero. Illetve van Nero Linuxra is, de még nem láttam.
Ha meg másolásra kell(spéci nem PC-s CD, DVD, vagy másolásvédelem), akkor Alcohol 120%.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Én a napokban találtam egy régi cd-t, EuroData 99 perces. 870 MB. Spéci darab, asszem íratlan. Majd kipróbálom a Pio-ban.
annak idején a plextor CD-íróm nem szerette. Csak a 90 perceset írta meg, 800 MB.
az se volt rossz.
haver TEAC írója megbírkózott vele. Érdekes mód a lemez még ma is müxik rendesen, nem mint a Platinum, aminél 10 lemezbõl 1 év után 10 visszaolvashatatlan lett.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity