19663
  • Csirke4
    Tudja valaki, ohl kell beállítani, hogy ha megnyomom a FLAPS gombot akkor ne fullra tolja ki, hanem egy beállított értékre?
  • Hupi
    + még Hahaha ...kiröhög
  • Punker
    én régen 4G AP-val szemből lőttem Hawk-ot megadta a killt. nem robbant szét mint pl a bofors repesztől, csak simán lezuhant a motort kaptam telibe.
  • Csirke4
    Tekintve, hogy szemből eltalálva egy DB-7es motorját 88-as löveg AP-jával nem történik semmi, a válasz:

semmi.
  • Hupi
    Találós kérdés: Mi történik ha egy SpitIIb-t eltalálunk a stug3g 75mm-es repeszgránátjával?
  • Csirke4
    Jasemmi.

LoL
  • Csirke4
    Hol vannak orosz zászlók?:D
  • Punker
    oroszoknál érdemes ásni
  • Shad01
    1.31.2.1 Read Me Testing
  • Hupi
    Is-is , a torony páncélzatán ugyanis kivágások vannak a lövegnek, géppuskának, irányzó távcsőnek stb. Van amikor a lövegpajzs csak ezeket a réseket fedi le (Pz4G, Stug) és van amikor ezen felül szinte az egész tornyot lefedi plusz védelmet nyújtva (Sherman76). Típusfüggő.
    Ha jól tudom a damage modell viszont nem tudja kezelni a lövedékek dupla páncélon történő áthatolását a repeszszámítások miatt, ezért a CRS átlagolja a kettőt egybe pl. PzIIIH esetén 30 + 37 helyett mondjuk beállítanak 52mm-es védelmet. (?)
  • Shad01
    A lövegpajzs vastagsága önmagában értendő, vagy összeadadndó a torony páncélzatával?
  • Hupi
    Régebben elkezdtem, de nem fejeztem be

Páncélos iskola
  • Hupi
    Igaz lehet 3H-val, bár ha már oldalt vagyok akkor inkább a tornyot veszem célba. Ja a Charnak ugye bal oldalt van a hűtője esetleg lehet vele próbálkozni, de sokat ne várjunk ha már füstöl akkor a motorja besülhet hosszabb-rövidebb idő múlva attól függően hogyan és mennyit használja.

Jó tudni az irányzók az estek többségében a torony bal felén csücsülnek (Stuart, Sherman, Panhard stb.)
  • Csirke4
    Hozzáfűzném azt, hogy Springel fölmentünk fél éve kb a tréning szerverre és Char ellen próbálgattuk a német páncélosokat (Konkrétan 232-vel is meglőttem meg minden pixelt rajta valami bugot keresve :D) és arra jutottunk, hogy 3f-el teljesen esélytelen a dolog, viszont 3H-val ha sikerül az oldalába kerülni akkor a hátuljánál a négyzetnél ahol össze van szegecselve (Sap pont) ott egy AP lövedékkel fel lehet gyújtani.
  • Hupi
    Nos trier1 -ben tulajdonképpen el lehet felejteni a páncélosokat ilyen célra.
    Miért is? A páncélosok zöme 37mm-es ágyúval van felszerelve (IIIF, 38t, és pak36) amiknek a max átütő erejük közvetlen közelről 35-38 mm, és ez a távolság növekedésével értelemszerűen egyre romlik (mivel a lövedék lassul) 1km-en már csak 25mm az átütési képességük.

Nos a problémák ott kezdődnek hogy a szövi tankok ennél jóval vastagabb páncélzattal rendelkeznek S35 (30-56mm), Char (56-60mm), Matilda (70-75mm !!!)
    Ebből jól látszik hogy miért is van az hogy csak puffogtatjuk őket de el nem pusztulnak, az hogy mi történik velünk ez után jobb nem is beszélni.

75mm-es ágyúval rendelkező páncélosokkal egy fokkal jobb a helyzet de csak egy fokkal! Ezek az ágyúk ugyanis rövid csövűek minek következtében a lövedék kezdősebessége és ez alapján átütési képessége nem túl nagy.
    AP 100m-en 41mm, 1km-en 30mm Láthatjuk ez még mindig nem elegendő tűzerő. Csak érdekességképpen a hosszú csövű hetvenötösök átütési képessége (pzIVG stug3G)
    AP 100m-en 100mm, 1km-en 80mm Ez már egész impozáns.
    Na de ne rugaszkodjunk ennyire előre maradt még a HEAT lőszer, ami egy kumulatív lövedék ami annyit takar hogy becsapódáskor a lövedékben lévő robbanóanyag felrobban olvadt fémsugarat lövelve ki magából ami átégeti a páncélzatot, esetünkben 45mm-nyit. Ez sem sok de több mint a semmi S35-re már elég.

Végezetül a szövi tankok páncélzata:
    S35 teknő elől 36mm oldalt 30mm
    torony elől 56mm hátul 45mm

Értelemszerűen a testet kell célba vennünk a torony páncélzata túl vastag csak a HEAT üti át de az is csak hátul.

Char teknő elől 60mm oldalt 60mm hátul 55mm
    torony elöl 56mmm hátul 45mm

A torony ua. mint az S35-ösnek. Max az ágyút iktathatjuk még ki rajta HE a legjobb erre a célra
    A testet nem tudjuk átlőni csak a vezetőt tudjuk megölni a figyelőrésén keresztül. A lánctalpakat könnyű leszedni HE-vel! Mindkét lánctalp leszedése kill credit! Bár még okádja magából a tüzet de legalább már nem mozog könnyebb megsappolni stb.

Matilda torony 75mm
    test 70mm

Ehhez nem kell semmit sem hozzá fűznöm legjobb ha békén hagyjuk, lánctalpát le lehet szedni ágyúját is de az nehezen megy tönkre mert kicsi célpont. (HE)

Használjunk sappert és 88-ast!
  • Csirke4
    Én kilövöm a Chart 6000 méterről!
    (He-111-essel)

Amúgy az AP nekem teljesen szarnak tűnik mikor stugoztam (persze ez semmit nem jelent :D) a HE inkább arra jó, hogy a lánctalpjait leszedd (arra viszont tényleg nagyon jó!). Bár lehet ezeket változtatták az új pecsben, fölkéne menni majd a training szerverre próbálni ezeket laboratóriumi körülmények között.^^
  • Shad01
    A Char rekordom 2600 méterről 88-assal.
    Az s35-re jó a HE vagy oda is HEAT kell. Gondolom az AP felejtős.
  • Csirke4
    A Char-ra 1 kilóméterről a toronyra HEAT-el. :>
  • Shad01
    Elárulhatnád, melyikre mivel, hova érdemes lőni és kb milyen távolságból.
  • Hupi
    StuG IIIB (DE) Matilda (UK) 1 1 1,00
    StuG IIIB (DE) Panhard (FR) 7 0 7,00
    StuG IIIB (DE) R35 (FR) 6 0 6,00
    StuG IIIB (DE) H39 (FR) 7 0 7,00
    StuG IIIB (DE) S35 (FR) 3 0 3,00
    StuG IIIB (DE) Char (FR) 3 2 1,50

27 3 9,00

Eddig egész jó :)
  • Csirke4
  • Csirke4
    Elvileg nem kéne a fegyvernek megállítania.
  • Hupi
    1 ember 8 perc
    2 ember 4 perc
    3 ember 3 perc
    8 ember 1 perc alatt foglalhat el zászlót.
    Fegyver használat közben megáll a foglalás, bár ez elenyésző idő nincs különösebb jelentősége főleg puskával a kézben :)

Tisztogatásra a puskagránátot ajánlom
  • pedrohsi
    Jól mondod, megkövetlek, javítom
  • Csirke4
    Az mellesleg mókás lesz, hogy egyedül 8 perc elfoglalni egy depót. :D
  • Csirke4
    "If you get a flag to 75% and then die or leave the building, no more reset to 0 progress. Even firing your weapon no-longer affects or even delays it."

Én aszondom cseréld le a magyar fordítást. :)
    Szerintem a 75% csak egy példa, bármikor lehet harcolni, azt akarták csak leírni, hogy ha meghalsz mondjuk 75%-nál akkor nem resetelődik 0-ra hanem szépen lassan visszakúszik vagy ha védő van akkor megy visszafele magától, legalábbis szerintem. :> (Mellesleg az nem tiszta, hogy ha vannak bent védők akkor azoknak a foglalásához a bomlás az hozzáadódik-e vagy akkor nincs.)
  • pedrohsi
    az új foglalásról is kinn egy cikk
  • pedrohsi
    1.31 teljes readme magyarul a HQ oldalán
  • pedrohsi
    XP alatt anno kellett telepiteni az AMD sajat installeret a procihoz, meg mindig van valami ilyesmi?
  • Shad01
    Közben meglett a megoldás: Az AMD procinak néha bugos az időzítője, amit egy dual-core optimizer programmal lehet orvosolni.
  • Csirke4
    Offline módban van ilyen az F11-es gomb vagy F12 ha jóltudom.
  • Shad01
    Valami gáz van a játék órájával. Valami oknál fogva felgyorsul, és másodpercek alatt órák telnek el, aminek a vége az, hogy egy másodperc alatt többször vált nappalról éjszakára, és így villog a kép.
    Van valami billentyűkombináció, ami felgyorsítja a játékon belül az idő futását? Lehet hogy ez akad nekem össze a joy vagy a tracir beállításaival.
  • Hupi
    .. és indul a campaign 62
  • Hupi
    Már tölti is az első javító patchet hehe
  • Hupi
    5200+ 30-50%-os javulást jelent és low-ról visszaállítottam mediumra a látható egységeket, 8500 Ft volt hűtővel. Ha tudsz vegyél 6000+ost (kb. 12E) vagy a fölöttit ha AM2+ os a CPU foglalat az alaplapodon, nekem sajna sima AM2 amibe max 6400+ ost tehetek de az Mo. szerintem nincs is :). Sebaj majd húzom ezt is egy kicsit. Itt érdemes szétnézni hardverapro.hu meg vatera.hu a régit el is tudod adni rögtön ha az aktuális piaci ár alatt hirdeted.
  • Shad01
    A Documents könyvtárban lévő fájlok törlésével megoldódott a probléma. Kösz a tippet.

Hupi, milyen az új processzorod?
  • Hupi
    Na megvan az új procim, így már olyan mint az 1.30 volt a régi konfiggal 18000-ből megúsztam össvisz ...
  • kikko
    Kipróbáltam az új verziót. 9500gt-vel 30-60 fps.Nem is olyan rossz így elsőre.
  • pedrohsi
    Documents könyvtár, Battleground Europe\wwiiol.xml

<value name="app.resolution" type="string" value="1680x1050x32"/>
  • Shad01
    Újratelepítettem a windowst, alaplapi, hangkártya és videókártya driverek telepítése után felraktam a játékot, és szintén ugyan az a hiba. A játék fut, csak 800x600-as felbontásban, mivel nem jegyzi meg, ha átállítom a felbontást.
    Hol tárolja a játék a beállításokat? Ha kell átírom szövegszerkesztővel a cfg fájlt, csak nem találtam ilyet.