Fallout 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert így alapból a városlakóim egymásnak esnek.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Nos alapból innen ha visszatérsz a Citadelába elõtte még van lehetõséged a mellékküldetésekre, de a víztisztitós küldetés után már nem fojtathatod a játékot. Erre a megoldás a 3.DLC felrakása mert ha végig viszed a küldetéseit utána ismét nyitva áll elõtted a szabad barangolás.
Tri Beam Laser Rifle egy egyedi fegyver, magyarán nem szabad belõle többnek lennie.
A "karom izé" azaz a Deathclaw a legerõsebb nem fegyverrel ellátott ellenség a játékban. Akikkel még a 3.DLC küldetéseiben találkozhatsz a véletlen találkozásokon kivûl (persze ott van még Old Olney)
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Azért a többi kérdésem kérdés mard 😊
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
Ilyent még nem láttam a játékban. Amikor a papit el kell kísérni, elõször védtem mindennel, amim csak volt, de hamarosan rájöttem, apu agyonverhetetlen, lelõhetetlen, felnégyelhetetlen. Puszta kézzel ment neki mindennek. Leverték, - sebaj. Kis pihi, felpattant és neki a szuper mutánsoknak. A Fellegvár elõtt, egy különösen erõs emberformájú monsztánál volt ez a Tri Beam Laser Rifle. Lehetetlen volt megközelítenem. Akkor voltam úgy talán 18-as szintû. Kitaláltam, hogy elcsalom a fellegvár felé, az acél testvériség õrszemei elé, azok segítségével majd lenyomom. Valamennyire sikerült is, de látom, apu puszta kézzel gyepálja a monsztát. Persze, kapott egyet, el is feküdt rendesen. No mondom, kezdhetem elõröl a mentésemtõl - hanem, egyszer csak papi felpattant és mint a cséphadaró - megint padlóra lett küldve, de nézem, a monsztánál kevesebb van vagy 3 csíkkal. Így aztán kivártam, és papi ledarálta azt az ellent egy kezeslábasban, aki 3 lövéssel simán leszedett elõtte. Eltartott egy darabig, az igaz, - de a végeredmény a fontos - nem igaz? 😊
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
Már jártam a vault106-ban. Nekem az nem volt annyira megrázó.
Ha jól értem, akkor lesz még ilyen Tri Beam Laser Rifle.
A tapasztalatom szerint eltérõ módon javítanak az NPC-k, és az a csaj nem a legjobb ezen a téren. Mindaddig amíg nem tudok másikat szerezni ebbõl a fegyver típusból, rá vagyok kényszerülve, hogy másnál javíttassak, ezért kérdeztem, melyik javít a legjobban, és hol találom. Mellesleg ezt a fegyver egy super mutánstól szedtem el, és még nem szaladtam bele másik hasonló fegyverbe, pedig 22-es szintû vagyok. Igaz a vault87-est abbahagytam, mielõtt a végére értem volna (Fawkes - vagy hogy hívják - kiszabadítása elõtt) nem akarván elrontani a játékot, hisz még a fele területen nem voltam.
Ez is egy kérdésem volt, - mennyire a vége ez a rész az alapjátéknak...?
Nah. DLCk Kiegészítõk. Több dolgot HOZZÁAD a játékból. Mirét venne el?...
Vault 108as horror semmi a 106-oshoz képest😉 És igen, lesz bõven meglepetés.
A Tri Beam Laser Rifle -t vagy ugyanezzel, vagy más Laser Rifle -vel tudod javítani (ha megvan hozzá a képességed). BOS (Brotherhood of Steel) laborjánál van egy kereskedõ csajszi, õ biztos tudja javítani neked.
Legjobb javító ember NINCS. Elvileg. Mivel ez egy képesség az NPCknél, kipipálós dolog.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
Más: a legerõsebb monszta az alapjáték részben, de úgy, hogy a DLC-ék fent vannak ez a "karom izé" - vagy lesz még meglepetés itt? Most vagyok a vault 108-nál, ami valami kisérleti labor, és nem nagyon szeretem a horrort.. - ezért kérdezem.
Más- szereztem egy ngyon jó kis fegyvert, de eddig nem találtam többet, így nem tudom javítani, és a mindenkori max állapota így 51%. Ez a Tri Beam Laser Rifle. Ez most egyedi cucc? vagy lesz még belõle?
Más- spoilerbe beírhatná vki - ki a legjobb javító ember? - pont a fentiek miatt kérdezem...
lehetsz akármennyire jókisfiú (pfejj), de a karizma bizony marad. viszont mivel egy értéktelen stat, tehetsz is rá jó magasról.
btw 30-on lesz egy perk ami mindent 9-re felvisz.
"The trees move. Do you not see it?"
Elfelejtetem <#fejvakaras>#fejvakaras>
tibor16
Ha a jellemzõk karizmájára gondolsz akkor az elején ráosztott pontokon kivül a bobbleheads figura emeli és a perks-ek közt van ami emelni tudja.
bodajoci
Akkor nincs más TCL kóddal át a kapun majd folytatod(mész) tovább kód nélkül.
Visca El Barça!
Visca El Barça!
Most ott vagyok hogy ally-m a zombiság és moddal követnek.
City - Város
Settlement - Település
Encampment - Tábor
Cave - Barlang
Factory - Gyárüzem
Office - Iroda
Military - Laktanya
Metro - Metróállomás
Vault - Menedék
Town ruins - Város romok
Urban ruins - Város romok
Sewer ruins - Csatorna romok
Natural landmark - Természeti terep
Monument - Különleges építmény
Lent van még 3 funkció:
Visible - Ha bepipálod akkor látható lesz a játékban a Térképjelölõ de nem tudsz még odautazni, fel kell fedezni.
Can Travel To - Ha bepipálod akkor nem kell felfedezni rögtön odatudsz utazni. Ha ezt pipálod be elõször akkor a Visible automatikusan be lesz jelölve.
"Show all" Hiden - A Felfedezõ perk nem lesz hatással a térképjelzõdre, továbbra is rejtve lesz ha a játékos megszerzi a perket.
Ebben a modban ( http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=7172 ) van sok sok cép ruha. Dirty Chinese Jumpsuit amit tudom h használ, de a többire, közte a sisakra is kíváncsi lennék. Megtudjátok mondani?.
Most már tényleg kezdem kapizsgálni, köszi!
De ha eszedbe jut a végigjátszás az még szívesen veszem. <#whatever>#whatever>
hogy tudok teleportáló hely jelzõt csinálni?

Alapból megvan az összes skilled, valamekkora értékben. Minden skillnek max 100as lehet az értéke. De a játék elején kiválaszthatsz 3at, amikre indulásként kapsz +15 pontot, ráadásul a rárakott pontok is duplának számítanak.
A perkek speciális tulajdonságok, amik bónuszokat adhatnak egyes képességekre, tulajdonságokra, vagy egyéb hasznos dolgokat adnak.
A skillek közül amikre érdemes tenni szerintem: Kis fegyverek(Small Guns), Javítás(Repair), Zárnyitás(Lockpick), Tudomány(Science). A többire játékstílus szerint. Perkek közül ugyancsak a saját játékstílusod alapján érdemes választani. Mondjuk a Rovarszakértõ(Entomologist), és a Robotszakértõ(Robotics Expert) hasznos a bónusz sebzés miatt. Az Állatbarát(Animal Friend) is hasznos, mert akkor legalább az állatok nem támadnak meg.
Valahol van végigjátszás magyarul is, de nem tudom pontosan hol.
Üdv! Coradiel
De most kicsit elbizonytalanodtam.(Bocs, ha értetlen vagyok kicsit.)
Van aki azt mondja, hogy akár az összes skill-t felvehetem.
Hotomi viszont azt írta csak négyet. Most, akkor hogy van?
Most akkor felvehetek annyit, amennyit szeretnék vagy sem?
És az újabb skill-eket mikor vehetem fel, van valami szint, mint más játékokban (mondjuk 2,5,8,12,15,20 szint) vagy bármikor?
Illetve a perk-eket még mindig nem tudom.
Van olyan, amit mindenképp érdemes felvenni?
Egyébként mindenki vesz fel perk-et vagy volt már olyan, aki csak skill-ekel játszotta végig?
Ezen kívül érdeklõdnék, hogy van-e magyar végigjátszás a játékhoz?
Külön a melllékküldikhez is létezik?
Csak azért kérdem, mert azt olvastam, hogy sokat nagyon nehéz megtalálni illetve befejezni.
http://www.fallout3nexus.com/downloads/images/4985-4-1249944778.jpg
Megtudnátok dobni vmi értelems questsorozat moddal, amivel levagyok?😊
Elég 25-ös szint hozzá.
"Van még olyan skill amit ezek kívül érdemes felvenni? "
A Beszéd (sokszor jól jön a jó dumáló képesség)
"Amihez nem vettem fel skill-t azt használni sem tudom?"
De tudod használni csak nem olyan hatékonysággal mint a kiválasztott skilljeidet.
"Mennyit és miket érdemes felvenni és azokat is 10-ig lehet fejleszteni?"
Mint lejjebb írtam néhány perk tulajdonság függõ (nagyobb erõ, ügyesség, intelligencia, kitartás, vagy szerencse kell hozzá), de van pár perk amit töbször is felvehetsz.
"És a szintlépésnél hogy van, mindig vehetek fel egy új skill-t és perk-et is egyszerre vagy csak az egyiket? "
Mit ahogy említettem lejjebb csak 3-at választhatsz az elején, és ahogy fejlõdsz egy perk segítségével felvehetsz majd még egyet. Perk minden szintlépésnél jár, a skilleket csak növelheted.
"Hány pontot kapok, és hogy oszthatom el õket skill-ek illetve perk-ek között?"
A skill pontokat az Intelligencia határozza meg, minél magasabb annál több skill pontot kapsz. PL: 10-es Intelligenciával 25 skill pontot kapsz szintenként.
"És a kutyit érdemes már az elején megkeresni vagy utána csak hátráltatna, hogy vigyázni kell rá?"
Én sose használtam társakat, túl ostoba az MI, csak hátráltatnak, föleg a kutya, mellette nem tudsz lopakodni mert folyamatosan ugat, morog, rohangál riasztva az összes ellent. Ráadásul gyorsan beadja a kulcsot. Flawkes is csak golyófogónak jó.
25-öt
"Külön pontok vannak erre a kettõre vagy egy fix összegbõl kell minden szint lépésnél gazdálkozni a skilleknél és a perkeknél is?"
15 pontot kapsz szintenként a skillekre (perrkel asszem 18-at is lehet), és minden szinten vehetsz fel 1 perket. néhány perket lehet tovább fejleszteni (pl 10%-al több XP, 20%-al több, és 30%-al több). és minden második szinten "unlockolódnak" új perkek
Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II
Már kezd körvonalazódni bennem a kari.
Kezdõ három skillnek a Kis fegyvereket, a Javítást és a Zártörést gondoltam.
Majd utána a Robbanóanyagokat (szeretném megmenteni Megatont), Tudományt, Orvostant és talán az Energia fegyvereket.
Tényleg Megaton megmentéséhez mennyit kell a Robbanóanyagokra tenni?
Van még olyan skill amit ezek kívül érdemes felvenni?
Túlságosan elaprózni sem szeretném magam.
Egyébként a fegyverekkel hogy van?
Amihez nem vettem fel skill-t azt használni sem tudom?
Viszont a perk-ekkel még nem vagyok tisztában.
Mennyit és miket érdemes felvenni és azokat is 10-ig lehet fejleszteni?
És a szintlépésnél hogy van, mindig vehetek fel egy új skill-t és perk-et is egyszerre vagy csak az egyiket?
Hány pontot kapok, és hogy oszthatom el õket skill-ek illetve perk-ek között?
Külön pontok vannak erre a kettõre vagy egy fix összegbõl kell minden szint lépésnél gazdálkozni a skilleknél és a perkeknél is?
És a kutyit érdemes már az elején megkeresni vagy utána csak hátráltatna, hogy vigyázni kell rá? Én ugyanis nem szeretném meghalasztani.
Egyébként hol van pontosan a roncstelep ahol meg lehet találni?
Csere alap pontok elég rá (jobb a javitás)
Big Guns beállitottság kérdése (piszok nehezek és nem sebeznek annyival nagyobbat)
Energia fegyverek beállitottság kérdése (nagy sebzés egy lövésböl)
Robbantás beállitottság kérdése (de vigyáz ha Megatont felrobbantod nem indul el a 3.DCL)
Zárfeltörés 25,50,75,100 pont a nehézség határ (sok helyre csak ezzel mehetsz be, jó cuccok zárt ajtók mögöt vannak)
Orvoslás a gyógyeszközök hatékonyságát befolyásolja (elég sok gyógyinjekciót találsz majd, ha kutatsz)
Ütõfegyver beállitottság kérdése
Javítás na ez fontos minél magasabb annál jobb cuccaid lesznek (a fegyver nagyobbat sebez, a páncél jobban véd és többért adhatod el öket)
Tudomány 25,50,75,100 pont a nehézség határ (hackeléshez kell)
Small Guns a játék elején csak ilyen fegyvereket használsz majd
Lopakodás beállitottság kérdése
Beszéd minél magasabb anál több lehetöség nyilik meg elöted
Ökölharc beállitottság kérdése (közel kell menni az ellenfélhez)
De egyiket se maxold ki mert a bobbleheads figurák +10-et adnak hozzá.
A skill-nél ne felejtsük el a Bobbleheads figurák össze gyûjtését se.
(ez és más dolgok ügyében nézd meg az oldalamat amit direkt ezért hoztam létre link)
Az összes skillre tehetsz pontot, de a legelején három általad választott skillre plusz 15 pontot kapsz, mikor szintet lépsz, skillpontokat kapsz, ezek száma az intelligencián alapszik.
A lokpick az ajtók, széfek és sok "kulccsal" zárt dolgok nyitásához kell.
Az pontokhoz tudni kell nehézségi fokai vannak a könnyûhöz 25 pont kell, a közepeshez 50 pont, a nehézhez 75 pont és a legnehezebb 100 pontot kér.
A small guns-ra az elején mindenképp rakj pontot, mert a játék elsõ felében a fegyvereid zömét ezek teszik majd ki.
A térképrõl pedig menny a wiki oldalra és a keresõbe írd be a map szót.
Nos akkor a mod-okról pár gondolat. Az oldala: Nexus
A mod-okkal személyre szabhatod a játékot és szerintem ez a lényege.
- Egyedi fegyverek és olyanok amik kimaradtak a játékból.
- Szebb grafika és látvány világ és egy szebb színes hátterû Pip-boy térkép.
- Egyedi ruhák és páncélok (nekem ebbõl van a legtöbb) és Npc arcok, mert lásuk be az eredetiek egy kicsit csúnyácskák.(és akkor nagyon finoman fejeztem ki magam, lásd Clover)
- Esetleg zöldebb fû, és lombos fák.
- Plusz haj forma, tetoválások.
Viszont bizony vannak olyan modok amik nem tökéletesen mûködnek a magyar verzióval, de nagyon kevés.
És íme a játékomon lévõ modok😞magyar verzióm van)

Bár a barter-t tényleg fel lehet váltani Repairral, sõt, talán jobb is amit mondassz.
Lokpick, Science, Repair, a barter tök felesleges, én sose adtam rá egy pontot se mégis tömve voltam mindig kupakkal. A Repair a fontos ezzel tartod karban a felszerelésed, és a maxra javított cuccokat drágábban tudod eladni.
Nem tudsz minden perket felvenni, vannak olyan perkek amelyekhez más és más szintû tulajdonságok kellenek.
A DLC-k hivatalosan pénzbe kerülnek, elvileg októberben jön ki a GOTY változat és abban mind benne lesz, de addig fizetni kell a letöltésükért. Ingyen csak a torrent oldalakról tudod leszedni, de az már warez.