Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xblades
Ja és az is jó lenne tudni milyen felbontásban játszod?
És amit Coradiel javasol az nem javítja-e a hibát?

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
A kép feltöltés pedig sokat segítene ilyen esetekben.
Fraps programmal lementheted a képet a játékból, majd feltöltöd egy képfeltöltõ oldalra mint pl. ez http://media.proxnet.hu, majd a kép beszúrása linkel beszúrod a szöveged közé.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Sõt azt írod hogy felfelé is és jobbra is elcsuszot?

xblades
Más programnál nem csinálja ezt?
(menyire friss a videokártyád driver-e?)

Launcherben felbontás állítása kisebbre sem segít? Sajna nekem sincs jó ötletem 😞

Coradiel
Bocsi de a képet nem töltöttem még fel soha.
A Fallout Laucher.exe tulajdonságaiban állítottam át a futtatást teljes méretre, mert máskor ez már segített.
Most sajnos nem.
Egyébként leírtam, hogy addig látszanak a sorok hogy Beállí, Adatfá és Ki a felette lévõkbõl semmi.
Nekem LG Flatron w2242s monitorom van, de ilyen gombot nem találtam rajta sehol.
Sem a menüben sem a készüléken.
Esetleg nem ötlet???
Ez már nehezebb, még nem igazán készítettem NPC-t. Van az NPC ablakban egy olyan fül hogy AI Package, ez hatátozza meg az evést, ivást, alvást, és a mászkálást. Ha jobb klikkelsz az ablakban akkor megjelenik egy kis menü:
New - csinálsz egy új package-t
Add - adsz egy már meglévõt (ezt ajánlom kezdésnek, pl: a DefaultWanderEditorLocation)
Edit - átszerkeszted a meglévõ packaget
Delet - törlöd

RoyalPredator
Monitorokon vna egy "Auto Adjustment" gombocska. Nyomd meg és levielg autoamtikusan hejrerakja a monitor a képet.

「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.

xblades
Létrehoztam saját Npc-et, saját fakcióval, de nem tudod véletlenül hogy lehet õket szabad mozgásra bírni a város területén mint Megatonban vagy Rivet City-ben? (ott nincsenek Marker-hez kötve közvetlen mint a YouTube-on mutatott videon, mégis sétálnak, leülnek, este lefekszenek stb)

krisztajo

Egy kép jó lenne róla ,nekem a konzollal volt ilyen.
Bár ezt a részt nem egészen értem:
"Már próbáltam teljes méretben futtatni az ablakot de nem segített semmi."

Új fájlokat hozz létre, és egyedül a texturákat kell kivenni a Source/Textures TGA/Landscape/LOD/-ból, mert alapból oda menti a kész lod texturákat, és helyezd a Textures/Landscape/LOD/ mappába.
Ha zavar a fû akkor használj default texturát, az töröl minden texturát a talajon.

HELP! Most telepítettem fel a játékot (eredeti) és nem tudom elindítani!!!
Nem látszik a fõmenü, csak kb. háromnegyedig látom.
Pont ahol a feliratok vannak azt már nem.
Addig látszik, hogy Beállí, Adatfá, Ki, a felette lévõkbõl Új játék, Betöltés semmi.
Mit lehet ilyenkor csinálni???
Már próbáltam teljes méretben futtatni az ablakot de nem segített semmi.
Kérlek segítsetek mert most mindjárt megüt a guta!!!<#help><#help><#help>
xblades
Azt nem tudod véletlenül hogy tudom a területemrõl eltüntetni a füvet, amit a Geck nem mutat de a játékban megjelenik és mindenbe belelógnak azok a száraz korok.

xblades
Meg ha valaki aki segítene a városom hogy tudom majd feltölteni a Nexusra. Mert nem tudom hol kell modokat felrakni. Meg kéne egy-két értelmes mondatot írni, mert ebben még kevés a tudásom.

xblades
Van az alapjátékban egyáltalán olyan hogy éjjellátás?
Mert én nem találtam olyan lehetõséget hogy be lehessen állítani ilyesmit.

xblades
Ha végez vele lementi a .esp-émbe, vagy létre hoz új fájlokat amiket be kell másolni valahova?

Vagy ha nem boldogulsz vele akkor küld át a mododat majd én legenerálom, és visszaküldöm a kész lod-al.

Fallout - meshes.bsa és Fallout - textures.bsa, ezekbõl kell kiszedni. Gondolom van Fallout Mod Managered, abban van bsa unpacker, kibontod mindkettõt, és az összes _lod.nif, _lod_pa.nif, -ra végzõdõ fájlt átteszed a meshes mappádba, úgy ahogyan kibontottad. A texturesbõl az összes lod-ra végzõdõ texturát (pl megatonlod01.dds és megatonlod01_n.dds)
kibontod, átkonvertálod tga fájlokká és berakod a Source mappába. Kellemes bogarászást <#vigyor2> jó sok lod fájl van amit ki kell csomagolni.

xblades
Hol vannak ezek a LOD fájlok?
És mivel lehet kicsomagolni õket?

Ha készen van, és ha nem változtatsz rajta a továbbiakban.
Igen, de elõtte minden lod fájlt (pl: megatonextwall01_lod.nif) ki kell csomagolni a meshes mappába, a texturáikat pedig tga fájlként kell átkonvertálni, és létre kell hozni egy Source mappát amibe bekerülnek a tga fájlok. Elvileg a telepítésnél így néz ki az elérési könyvtár: Bethesda Softwork/Fallout3/data, a Source mappát (ez fontos!) a Bethesda Softwork mappában kell elhelyezni, vagy legalább egy mappában legyen a Fallout3-al! Ha kész vagy a kicsomagolással, nyisd meg a GECK-et és a World menüben keresd meg a Word LOD... -t, kattints rá, elõjön egy menü itt kiválasztod a felsorolt világok közül a Wastelandet (mivel azt írtad, hogy oda raktad a városod), és nyomsz egy Generate Objects-et, ez készíti el az épületek lod-ját, ha tettél fákat is akkor nyomsz egy Generate Trees-t is. Ha mindent jól csomagoltál ki akkor nem lesz hiba a generálásban, ha kihagytál valamit akkor a GECK automatikusan kiírtja, hogy melyik lod fájl hiányzik.

xblades
Menyire kell kész lenni a városnak a LOD elkészítéséhez?
A leírásod alapján én is el tudom készíteni?

RoyalPredator
http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=4118

Az Amber Mandulis-t (http://www.fallout3nexus.com/downloads/images/4118-1-1235085960.jpg) kéne nightvisionossá tenni.

A cucc neve pedig legyen " Dante's Slim Glasses "

AK-nál nekem nem mûködik a kipipálás leszedése...
A kiötlõ természetesen nem válaszol...
De van még 1 ötletem.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

tibor16
a Feral Ghoul Reaver nem erõssebb mint a Karom? - mert abból 2-õt is lenyomok egyszerre - igaz nem szabad, hogy elérjen - de ez a mocsadék, ha nincs nálam valami komoly - pl kúpakna - akkor megesz reggelire. Alig sebzõdik és dobál valami vacakot, ami kifektet. A legutóbb, vagy 3 robbant egymás után a segge alatt és csak akkor feküdt ki. Ráadásul, általában van a társaságában izzó is - most 3 volt - és ha nincs velem kísérõ, egyedûl nem sokra mentem volna...
Vagy nem jól csinálok valamit - tényleg, mi a leginkább hatásos a Feral Ghoul Reaver ellen?

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

xblades
Az ak-ról, én megcsináltam sniper rifle-vel és ott mûködöt.
Ha más nincs próbáld meg a mod készítõjével felvenni a kapcsolatot.
Add meg a mod oldalát ahonnan letöltöted a szemüveget megnézem meg tudom-e variálni.

RoyalPredator
Jahéshogy a városodba rakj be egy klubbházat prostikkal😛
Tegyél bele minket is NPCként xD

RoyalPredator
Éjjellátó szemüvegem van, csak egy másik modellel akarnám...Ebben kéne a help.
Ruhák IDje megvan, thx, de kiírja hogy German Coat Added és semmi sincs az inventoryban.
Jah, nagyon hasonló😛
AK-t megcsináltma, elmentettem, semmi...Ebben is kéne a help.

Szóval csak 1 pici munka van vele amit én tényleg nem tudok megoldani.
Kérem.

xblades
Köszi
Hogy az a barátságos fejemet, meg a lustaság vagy az a német csávó aki mindig elpakolja elõlem a dolgokat valami Alzheimer.
Eddig mindig aktiváltam de az utóbbi idõkben elhagytam valami miatt.

RoyalPredator

Az éjjellátó napszemüvenek nézd ezt meg: link
A ruhák ID-jét meg ha az mod oldalán nem írja, mindenképpen a Geck-el tudod megnézni.Valami hasonló nevû szokot leni mint a mod.( én mindig kóddal hozom be a letöltött ruhákat)
Ja és jó az a roncskocsi "város" hasonlít az elsõ részben lévõhöz csak kisebb.
Az Ak-ról ha a Geck-ben az Object Window-nál megkeresed, majd dupla katt és a Art and sound fül alatt legalul a Has scope ki van pipálva akkor vedd ki.
De ez nem biztos hiba mentes lesz lévén mod.

Nem aktiváltad a pluginodat, amikor megnyitod a GECK-et, és betöltöd a pluginodat elõtte aktiválnod kell. A betöltés ahol fel vannak sorolva a master és plugin fájlok van lent egy Set as active file gomb, azzal aktiválod a pluginod, és utána már tudsz is menteni a pluginodban.<#vigyor3>

RoyalPredator
Akarom mondani másold, töltsd be az 1iket, és úgy.
Nehogy aztmondjad hogy nemolvaosm el amit írsz.

RoyalPredator
Butuuuus😛
Mondtma h angolul tudni kéne...
Mentsd el Más néven, mert amit betöltöttél nem tudod átírni, kívéve ha....hotomi megfogja mondani^^.

xblades
<#help>

Na most elakadtam. Külsõ területen építek (world space : wasteland) leraktam néhány épületet majd mentetem és bezártam a Geck-et.
Most hogy fojtatni akarom, ha új dolgot rakok le nem enged menteni az elõzõ mentésemre:

Ha meg más mentést csinálok akkor csak az új dolgokat menti el.
Így nem lesz jó mire végeznék a város épitéssel több tucat mentet fájlból fog állni.<#szomoru1>

Belsõ térnél ezt úgy oldotam meg hogy duplikáltam ezzel mindent újnak vet és az új mentésnél egybe mentete a régit és az új dolgokat, de kinti cellánál nem duplikál.

sevendoor
urak, a Pitt magyarosítása hol tart? köszi

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

RoyalPredator
Remélem jó. Ha nem, akkor sorry. http://www.xfire.com/video/13b40a/

sznus
A falon átmenés kódja. Írd be a konzolba. 😉

Mi az a TCL kód?

Visca El Barça!

tibor16
Köszönöm a válaszokat - este átnézem a linket meg mindent...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

xblades
Hogy ki a legjobb javító nézd meg: link

RoyalPredator
Outcasts City. Nagyon snassz.
Ha City of the Outcasts, az már sokkal hangzatosabb és komolyabb.
Maga az ötlet, alapjában természetesen jó, hisz 100%ig a lényeget ragadja meg.
Esetleg még gondolkozhatsz olyanban is, ami nem tükrözi teljes mrétékben az ottlakókat, merthogy a játékban majdhogynem semmise jelzi az ottlakók tulajdonságát. Tehát mondjuk maga a város tulajdonságából adódóan nevezed azt el, (Megaton(bomba ereje...), Little lamplight(kicsi fényecskék), Big Town (Nagyváros, irónia, mert pici...)), vagy csak körülíró elnevezést adsz városodnak a lakókból kiindulva. Pl: City of Ember, Szikraváros, vagy vmi (Most saját ötletem nincs, ezt a 2öt is 1 filmböl mondom😄 Melelsleg ez a film kissé Fallout3 kópia)
Ezt tényleg csak ötletnek mondom, nehogy belekavarodj.

Ésss kíváncsian várjuk hogy mien lesz😄
Legyen benne egy bitangjó bár és SOK Npc, akár essentialos follower ami értelmesen néz ki.
😛😛😛

Én ügyeimben tudnál segíteni?

"Legjobb javító ember NINCS. Elvileg. Mivel ez egy képesség az NPCknél, kipipálós dolog."

Sosem moddoltam, de tuti hogy az NPCk kulonbozo szintu javitas kepessegekkel rendelkeznek. A legszembetunobb az UFOban a fekete csajszinal, aki a kuldetes vege fele tud javitani 100%-ra !!! barmit. (sajnos a legvegen eltunik 😞 )
Neten is olvasgattam guideokat hogy melyik NPC a jobb javito...

xblades
Az Agility (mozgékonyság) nõvelésével, amit ruhák, páncélok nõvelhetnek és csökkenthetnek is.(plusz a bobbleheads figura emeli)

xblades
Bocs a Válasz 'sznus' üzenetére véletlen összekapcsolás.

Atreus
Nem tudja vki hogyan lehet gyorsabban futni a játékban? Csak mert megõszülök mire végig gyalogolom a térképet.

xblades
Egy kis felmérést végzek, akinek van kedve válaszoljon.

A városomat a wasteland kitaszítótai, menekültei lakják.
Az a név Outcasts City jó lenne hozzá, és így a szóösszetétel tükrözi azt?

Atreus
Na meglett! A tetõre esett pár e.cella társaságában. Sajna csak csalással tudtam felmenni érte.

sznus
Valamelyiket többször is fel lehet venni, a szám azt mutatja hányszor tetted meg.

RoyalPredator
...meg távcsöves Chinese Assault Rifle meg ijenek. Tudom.

De én azt akarom, hogy a meglévõ modomból, a távcsöves AK modellje legyen a kezemben, de NE távcsövesen zoomoljon, hanem normálisan.
Meg azt, hogy az egyik meglévõ Modolt szemüvegembe belekerüljön az éjjellátás szépsége.

Pl este hogy látod hogy neki pipikélnie kell?...😛

A Nexuson vannak sima AK-k is, nem mind távcsöves. Az alapjátékban van egy Éjjellátó szemüveg modellje csak nem került be a játékba. Rengeteg modellt találtam ami nincs az alapjátékban, pl a stimpaknak 3 féle modellje van, van 2 féle távirányitos porszívógép, egy nem használt épület blokk, és egy fagyasztó puska.

RoyalPredator
Nekem az kéne, hogy egy packot hozz (vagy vki más) létre Létezõ modokból.
Annyi a keverés, hogy pl egyedi statsokat kell hozzáadni, vagy mondjuk a szemüvegemhez egy másik szemüveg nightvisionját kell hozzáadni.
Ez nem bonyolult annyira, csak nekem nemmegy.
Ennem kéne help, nagyonpontosan tudom h mit szeretnék...

A német cuccokat már megtudom "szerezni" player.additemmel, de NEM jelenik meg as APPARELS -menüben, csak a weightet nyomja föl. Ötlet?

Nomeg. EA-s átvitt Nanosuit helyét tudja valaki? Nem találom csak a bugos helyét a technikai múzeumban. Onnan ahova küld semmi...

xblades
Én csak a Wikin olvastam hogy egyedi, azt hogy menyi van a játékban belõle nem találtam.

Hát az én programjaimmal sajna az áttexturázás és model variálás nem megy.

Super Mutant Overlord ezeket a 3. DLC hozta el. Szóval van belõle rengeteg. 😄

RoyalPredator
The Citadel - parkolójánál 1 Super Mutant Overlord Tri beam laser rifle-ve lövöldözik.
Mellesleg én állandóan találkozok Super Mutant Overlord-okkal a Wasteland egész területén, és ezeknek rendszeritn tribeamjuk van.
Lazán lehet szerezni belõle, de javítható szeritnem simával is.

Én AK-47el tolom meg Dragunov SVD.

Egyedi "DantesGear" modot kéne létrehozni, aholis az általam használt cuccok vannak felturbózva. Pl Nightvision modot átlopni a szemüvegemre, meg a távcsöves AK modelljét sima AK-ként, azaz nem távcsövesen célzóra modolni. Ehez viszont én kevés vagyok.

Most a Német zombikat tettme haverjaimmá, de a modom v2es résézben megitn ellenségesek, ugyh dolgozhatok rajta... jah meg a ruhájuk kéne erõsen 😄 Nemtdom hogy mi az IDje h leszedjem.