Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Randal
Remélem azért ezt nem fogják elcseszni. Nem örülnék, hogyha egy sima FPS-t kapnánk. Hmm. Nem emlékszem már pontosan rá, de a lõdözést FPS és TPS nézetben is lehet majd csinálni ugye?

Ron Ragm
Csakhogy az egyik az olyan dolog amit már (többször is) megvalósítottak, a másik olyan amivel játékegyensúly vagy tudatlanság miatt nem foglalkoznak.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Shiwo
sztem meg attól, hogy elb@szták az obliviont, közel sem biztos, hogy a fallout 3mat is elb@sszák..lehet, hogy tanulnak a hibájukból..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Ron Ragm
Az elõbb már meg lett mondva hogy lehet FPP-nél is skillen alapuló tûzharcot csinálni. Akkor most mirõl is beszélünk?

rotator
...Gothicot...

rotator
Én is bevállalnék egy Fallout környezetben játszódó Gothicok, de azt nem a Bethesda fogja megcsinálni...

Randal
1147 fejtegetése, meg amit mondasz, szeretnél ezt meg azt, de kétled hogy benne lesz. Ez rávilágít arra amit mondtam. Szeretnék sokmindent, de kétlem hogy benne lesz.

Randal
Najó, de tudod te is, hogyha egy cég elkefél egy játékot és egy hasonlóba belevág akkor sejthetõ hogy mi lesz. lásd ugye az Oblit.
De az is igaz, hogy a Shivering islesre azt mondják, hogy jó lett. és Onnan jött át pár srác a FO3-hoz, tehát hangulat terén lehet remény.

Nézd, ha egy Gothic szerû (kövezzetek emg ha akartok ezért a játékért, de istenem, imádom😊) játékot összehoznak mind látványban, mind területbejárhatóság szintjén, mind harcban, hangulatban, párbeszédben akkor örülni fogok nagyon is és meg is veszem a játékot.

De mint mondom vannak apróbb dolgok, gondolatok amik balsejtelemmel töltenek el. pl ott vannak a mini-játékok. Oké hogy szórakoztatóak, és semmi baj se lenne velük, de akkor (ezredjére is) mi a büdös francnak a SPECIAL meg a SKILLrendszer.
most mondhatjátok azt, hogy ettõl függene a minijáték neézsége, de könyörgöm, megoldhatták volna máshogy is, más rendszerrel.

Itt szvsz arról van szó, hogy megvettek nagycsomó használható cuccot és belepakolják, mert akkor nem nekik kell kifejleszteni. Így megoldhatják a minijáték nehézségi szintet. Ha ez lesz.
De a legrosszab az egészben hogy csináltak egy marha nagy hype-ot. Nyomják ezerrel. illetve csak adtak neki egy kis löketet a többit a rajongók elintézik, és szépen lassan csöpögtetik az oylan infókat mint az obli féle minigame. Amibõl az ember sejtheti hogy hiába a mágikus szavak mint SPECIAl meg SMALL GUNS, szinte közük nincs a dologhoz, csak odadobják a rajongóknak hogy akinek kell ez jelenthesse a Falloutot.

Ron Ragm
Hiába töltöttél újra csõre töltött fegyverrel, nem számolta a +1 töltényt ami a csõben van (bár a legtöbb játékban mindig csõre tölt tárcserénél ha nem fogyott ki teljesen a lõszer, nem fontos de néha zavaró meg azért szúrja a szemem)
A tár/lõszer számlálást meg úgy értetem hogy mondjuk van 3 tárad és 40 lõszered, és külön kell tárazni ha az egyik kiürül.

Ron Ragm
Huh? Ez hogy következik az elõzõbõl?

Shiwo
sztem meg akkor se siránkozz elõre, várd ki a végét, és akkor sírj, ha kijött a gém, és tényleg sz@r...

light00
eddig is volt rendes töltés, kis fegyvereknél aszem, és löszert is számlált, habár nem számokban.

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Randal
Nah úgy látom kezditek észrevenni a helyzet sajátos fonákságát😊
Ígérik a SPECIALT meg a skillrendszert, de mindenki tudja hogy egy, a JÁTÉKOS tudásán alapuló FPS-nél vajmi keveset számít.

Ron Ragm
Én igazából annak örülnék ha megcsinálnák rendesen a csõre töltést, és a tárt/lõszert is külön számolná... Bár kétlem hogy lesz, de akkor is =)

light00
Az tény, hogy fps-ben nehéz megoldani, hogy löfegyver skillek szintje is megjelenjen, de van pár leehtöség, amivel élhetnek. Ha csak a hagyományosan nézzük, egy kezdö fegyverhasználo pl sokkalta de lasabban lö, és nem tud olyan pontosan célozni(modjuk játékban inogna a fegyver, vagy nemtom). Nehé megoldani ezeket, dehát ök választották...

Randal
Iiigen. Csak sajna a VATS egy olyan célzórendszer elsz mint egy célkereszt. Csak ki lesz merevítve egy ideig, lõsz egyet a testrészre aztán hurrá, folytathatod tovább a lövöldözést a TE tudásod és reakcióid szerint és nem a KARAKTER reakciói szerint.
Vagy olyan lesz az egész mint az Anachronoxban vagy a Final Fantasyban.

Ron Ragm
VATS-ban lesz az is, azt mondják.

Randal
Nem játszottam még vele. Eléggé bugos volt még akkor szegényke.
Erre a dologra gondoltam így is, hogy így oldhatják meg, de szerintem idegesítõbb les azt nézni, hogy inog össze-vissza a célkereszt és úgy próbálok meg célozni, minthogy látom hogy van mondjuk 63% esélyem a találatra ebbõl a távból.

Shiwo
te nem játszottál a vampire: bloodlines-szal ?

az fp alapú rpg.. ha ott lõdözõ skill nélkül, marhára nem biztos, hogy találsz, hiába fogtad be a célkeresztbe..nagyobb a fegyver "visszarugása" képzetlenül, és a célkereszt alapvetõ "kilengése" is..és ha találsz is, sokkal kisebbet sebzel, mintha rágyúrtál volna a lõfegyver jártasságra..

Randal
Ez igaz, de akkor minek a SPECIAL rendszer, minek a képzettség? Nem kézifegyveres harcok lesznek hanem lõfegyveresek. Ilyen szempontból urambocsá feleslegesek.
Maximum a tudományos, szociális és csapdás/zárnyitós képzettségeknek lesz értelme.

Randal
A Van Buren féle dologról így nem sokat tudok. tetszeni tetszett a megvalósítása. Ha jól tudom a körökreosztottsággal volt ott is probléma. Mindenestere, megoldható lett volna hogy választahasson az emberke, hogy most megállásos körökre osztás van, vagy NWN féle.

A GTA-nak nagyon is jót tett a nézetváltás, de ne feledjük, hogy az csöppet más stílusú játék volt. A nézetváltás problémával mint látod hezitálok rendesen mivel tetszett a régi és jó is lenne azzal, de az újnak se vagyok ellenére, mivel azért egy Gothic féle Falloutot el tudnék viselni, mivel érdekes újdonság lenne és ha hzná azt a hangulatot mint pl. a Gothic akkor jó lenne. De sajna az egyik akadály éppen az, hogy meghatározott területen mászkálsz, mondhatni cellákban és nem oylan területen mint pl. a Gothicban.

Azért ha a Beth megoldaná rendesen a karakterek interakcióját egymással mint ahogy ígérik, vagy legalábbis közel olyan szinten és a dialógus is hozná a formáját, akkor az nagyon nagyot javítana a renoméján.

Hisz ezzel helyreállítaná a megtépázott Morrowind dicsõséget amit az Obli lerontott, ráadásul most nem lesz PB féle Gothc 4 amivel szembeállítanák.

Szóval akárhogy nézzük simán folytatják a TES-sel felépített játékstílusukat, csak kicsit más környezetben és ha szerencsénk van, jobb rendszerrel és élvezhetõbben.

Shiwo
az 1 eset, hogy használunk-e figurákat, az 1 másik, hogy életszerübb, ha nem látjuk át a csata teljes forgatagát..és sztem a beleélést is segíti az FP-rendszer..

Ron Ragm
A várakozásig még van idõ, ha tudod nézd meg a Bloodlinest - nem tökéletes, de nagyjából el lehet képzelni vele egy jó FPP lõfegyveres harcrendszert.

Ron Ragm
"Alkalmazhatták volna nyugodtan az NWN féle kamerakezelést is, mint ahogy a Van Buren is forgatható volt."
A Fallout 3 elõtt a Van Buren volt a nagy ellenség, most bezzeg mindenki sajnálkozik hogy miért nem az készült el...

"Mindez nem jelenti azt, hogy a Bethesda féle nem lesz élvezhetõ, de nem lesz az az igazi Fallout."
Nem lesz UGYANAZ a Fallout. Ne mondd hogy (akár hosszú távon) a GTA-nak sem tett jót a nézetváltás...

"Nameg ugye ismerve a Bethesda dialóguskezelõ megoldásait ill. küldetéstípusait, joggal félnek az emberek."
Még a Morrowindben is lehetett (sõt, én csináltam is) csinálni olyan szintû dialógust, ami a Falloutokban volt. Az Oblivion már kezdett elmenni affelé (megmaradtak a témák, de volt hogy továbbment láncszerûen), és az új játék dialógusrendszerébõl is csak egy mondatot láttunk, azt is az NPC mondja.

"nekem meg a gépigény miatt az😊"
Hát igen, nem ártana itt is fejleszteni a vasat =(

Randal
Na igen, viszont a legtöbb szituációnál ahol nagyobb csata van, scak használsz valamiféle kis térképet figurákkal. 😉

Egyébként még nem írtam le a beth féle FO3-at, mivel kíváncsi leszek mit alkotnak. Jó dolog közelrõl vizslatni az épületeket, romokat meg egyéb cuccokat, de remélem rendesen megcsinálják.
Mivel így FP/TP nézetnél nem nagyon látom értelmét a SPECIAL rendszernek meg a lõfegyver kezelésnek.

Shiwo
nem azért de p&p-ben nem sûrûn látom magam izometrikusan..ezzel szemben, ha elképzelem a szitut, az first personban megy...

Randal
Az ISO nézetnek megvolt a maga elõnye. Frankón kívülrõl, nagy távolságból láthattad a terepet és az ellenfeleket. ne feldjük, hogy a Falloutot elsõnek GURPS rendszerre írták és azért alkalmazták az ISO nézetet, hogy minél jobban átadják a P&P RPG érzetét.

Az is igaz, hogy FP nézetben is rengeteg jó RPG készült és TP nézetben is (pl gothic vagy Anachronoy vagy még sok-sok másik), de azért mert mostanában az FP nézet dívik a sok-sok kis FPS szörnyecske miatt, azért nem kellene eldobni azt ami jó és megfelel a célra.

Alkalmazhatták volna nyugodtan az NWN féle kamerakezelést is, mint ahogy a Van Buren is forgatható volt.

Egyvalamit azért ne tessék elfelejteni.
A BIS azért csinálta ISO-ban ÉS körökre osztott rendszerben a Falloutot, hogy minél jobban átadják a P&P RPG érzést.

Azt mindenki beláthatja, hogy mind a technika mind a lehetõség és akkor még a pénzforrásuk is megvolt, hogy csináljanak egy FP vagy egy TP-s rendszerû játékot.

Mindez nem jelenti azt, hogy a Bethesda féle nem lesz élvezhetõ, de nem lesz az az igazi Fallout.
És mostmár nemcsak a nézeteken megy a vita, hanem a harcrendszeren, ellenfelek kinézetén és magán a párbeszédeken!

A Falloutban is rengeteg lõdözés volt ez tény és való, de ott jobban függött a karaktertõl a siker mint egy FP nézetesben. Azért ha belegondolsz elég idegesítõ, hogy te becélzod az ellent és mellélõsz.
Hacsak nem úgy oldják meg mint a Call of Cthulhuban.
Ráadásul azért az FPS vonulatot erõsíti a mini atomvetõ is. Ez azért szerintem egy picinykét túlzás. Bár ha az ereje nem lesz jóval erõsebb mint egy rakétavetõé akkor végülis használható, de így meg értelme nagyon nincs.

Nameg ugye ismerve a Bethesda dialóguskezelõ megoldásait ill. küldetéstípusait, joggal félnek az emberek.
És nem vagyok egy NMA buzi, de jogos a félelmük.
nekem meg a gépigény miatt az😊

Alwares
A nézetekrõl való véleményedeel teljes mértékben egyetértek!

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

DonnieBrasco
Az Arena-t és a Daggerfall nem igazán ismertem, de a legtöbbek szerint a Morrowind hozzájuk képest óriási elõrelépés volt, nagyon sok területen. Az Oblivion már nem annyira, sõt... sok tekintetben "elbutult", de még mindig óriási játék, ez tény.
Ott a harmadik rész volt a legjobb, hátha itt is az lesz 😊)

DB

A ti kung-futok nem erős!

DonnieBrasco
Micsoda marhaság ez az izometrikus nézet utáni siránkozás? 😊
Már a Bard's tale 3 óta volt egy rakat világsiker szerepjáték (Wizardy sorozat, EOB sorozat, Betrayal at Krondor, Elder Scrolls sorozat stb stb.) ami mind "FP", azaz belsõ nézetes, mégse panaszkodott senki.
Én is nagy retro fan vagyok, de azért lássuk már be hogy az izometrikus nézet egy elavult, torz valami (mégcsak nem is 3D, csak "fake"), amit csak muszájból használtak...
A félelem érthetõ, a Deus Ex IW is csak megcsúfolása lett a Deus Exnek, de azért elõre ne temessük a medvét, hogy ilyen szép képzavarral éljek 😊

DB.

Ron Ragm
Sokan szidják a Bloodlines harcrendszerét pedig szerintem jó lett, pár javítást el tudtam volna bele képzelni, de akkor is tökéletes példája annak hogy nem csak izometrikus lehet a jó RPG. Ha már aggódtok valami miatt akkor nem ilyen szarokkal kellene foglalkozni hogy iso/fpp vagy vats/turn based, hanem hogy mi történt az arena után a daggerfallal, az után a morrowinddel, az után az oblivionnal...

Shiwo
sztem a vampire bloodline inkább rpg, mint fps, pedig a kameranézet alapvetõen abban is first person, míg mondjuk a diablot nem nevezném rpg-nek, hiába hasonló a kameranézet mint a fallout 1-2-ben..

Ron Ragm
Az #1111 nagy része csak légbõl kapott feltételezés.

Randal
Ööö. A hisztéria inkább annak szól, hogy teljesen máshogy fog kinézni a játék, olyanok készíik akikrõl tudják, hogy miket szoktak, kettõ nem igazán rpg lesz hanem fps. stb. stb.

light00
vérességre gondoltam, nem összehasonlitásra. Nem annyira régi játék és brutalitásban nagyon ott van.

"10 év alatt sokat nõtt (sajnos) a paranoia az erõszakos játékokkal szemben"

erre a részre reagálva irtam.

Nem értem ezt a hisztizést a játék körül... összesen megjelent belõle egy rakás - erõsen megfotosoppolt - kép, egy semmit meg nem mutató kis filmecske és doszt. Ezek után temetni vagy isteniteni a játékot kb olyan, mint fényképrõl azt mondani egy kajára hogy jaj de finom. Felesleges ez a hisztéria.

Sadun Tryst
1, és a postal 2 jó játék? mer szvsz nem
2, a postalt és a falloutot hiba lenne összehasonlítani mivel nagyon különbözik a stílusuk... mert h valakit felülnézetben égetsz halálra vagy fps módban...

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

light00
Amit én nézegettem a képeken, hogy a mutáns eléggé...hmm...nem falloutos, talán inkább kicsit quake-es vagy mifenés.

light00
A postal2 mégiscsak megjelent....

Sadun Tryst
ha fejlesztettek volna azokon a dolgokon amikre ráfért volna. megjelenés, 3d-s, forgatható kamera, zoom, szép effektek, dx10, fizikai motor, stb ami kell, akkor meg is lenne a külsõségek fejlesztése.
belsõleg meg már csak apróságok kellettek volna.
de azzal h leváltották az izometrikus nézetet, nem fejelesztettek, hanem megváltoztattak valamit...
nem mondom h rossz lesz a játék, mert tényleg lehet jó lesz. csak mint abból h fallout, abból már sokat vesztett ez a játék... 😞

Játszottam a régiekkel ( a kettõvel nem is olyan rég megint). Azzal nem értek egyet hogy elõre temetik a játékot és nem fogadják el hogy ilyen vagy olyan okok miatt az eredeti kiadó nem volt képes folytatást írni hanem eladta a jogokat és a Bethesda innentõl olyan játékot csinál amilyet akar.
Valójában inkább annak a fórumnak a hangulata zavar. 10 topicból 9 valami hõbörgés 😊. Én majd elolvasom a review-kat meg az elsõ játékosok élménybeszámoóit azután majd eldöntöm szeretnék e vele játszani. Eddig szerintem nem tûnik rossznak.
Ami a játékban elõforduló erõszakot illeti úgy gondolom 10 év alatt sokat nõtt (sajnos) a paranoia az erõszakos játékokkal szemben. Nem vagyok benne biztos hogy a fallout ma meg tudna úgy jelleni mint anno 😞
no mindegy majd meglássuk..
SötétBarom
Pontosan. Megteszik azt, mint az EA a NFS sorozattal, hogy igénytelen tömegszart csinálnak, amivel tud jáccani a sok 15 éves.. Grét.

#1111-ben van az igasssság. =(

Amúgy nem tudom miért nem értesz egyet, te játszottál egyeltalán a régiekkel?

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Én is olvasgatom a hivatalos fórumot: a fallout fanok el vannak tévedve... valamiét úgy érzik hogy Bethesda ellopott tõlük valamit és ha már így történt legalább kutya kötelessége a kedvükben járni és olyan játékot csinálni amilyet õk akarnak (és ami 10 éve volt nagy szám).
Nem mondom én is örülnék neki (mai napig a fallout a kedvenc szerepjátékom), de abszolút nem értek egyet az elõre sírással/temetéssel/ és pláne a dühvel ami ott olvasható. Bethesda is egy üzleti vállalkozás, megvette a jogokat (ha nem teszik akkor valószínûleg nem is készülne a játék), sikeres játékot akarnak készíteni (és az is lesz ebben kb biztos vagyok) nem tehetik meg hogy csak néhány hardcore fannak járjanak a kedvében.
Sadun Tryst
a super mutant kezében az a kalapács nagyon nem falloutos... 😞
amúgy a képek elég hangulatosak. kiváncsian várok még több képet 😊

Shiwo
ezek a képek voltak abban az újságban..

DonnieBrasco
Én a lokális sebzésért hálálkodom térden állva... a Deus Ex óta várok rá 😊

DB

Fenrir
A Pip-Boy tetszik nagyon, azt mindig is imádtam az elõzõ részekben is.

A halál csupán a kezdet...

DonnieBrasco
Sziasztok,

Ma kaptam Bethesda hírlevelet, 4 új screenshottal.
Nyáladzás indul 😊)

Ittene

DB

Sadun Tryst
amíg nem jön ki ingame video, nem szeretném lehúzni a játékot.
de kb a kép és az utolsó sor így összegezte a félelmeimet.
jah meg amitõl tartok az a VAST vagy milyen harcrendszer...

Ron Ragm
Nem egy ilyen vélemény van
(Oblivion with guns)