Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadun Tryst
külföldi fórumon 1 vélemény a fallout 3-ról 😊

kép

"Fallout 3 with have Oblivion style 'conversations"
You will not be able to kill Children.
There are no collectible rocks, just bobble heads.
It is no longer a Isometric, its a FPS.

Ect, Ect, Ect.

We're screwed."

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Sadun Tryst
vault 15ben is van 1 a 2. szinten ha jól emlékszem (f2)

Ron Ragm
Ja, én a legutóbbi végigjátszásnál még Broken Hills fölött megtaláltam.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Asszem random encounterekben is lehetett találni.

úgy emlékszem, fo2ben .223 csak a végefele volt, san franciscoban, a küzdõsportos figura kapta elõ amikor vesztésre állt a meccs.
az elsõben viszont tényleg már a hubban megvolt...

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

light00
Áh, kezdök....<#idiota>
Klamathban megszereztem magamnak az elektromos ösztökét és végigzuztam vele a játékot 😄

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Sadun Tryst
jam ez igaz. a 223-as pisztoly nagyon kemény. én is azt használtam egészen a turbo plazma-ig, aztán pulse rifle... aki csak a legjobb fegyvereket haszbálja a játékban, nem sok fegyvert próbál ki... :S

SuperCharger
Akkor is a Red Ryder BB Gun az isten. Bozar nagyon zabálta a lõszert, az inventoryból nagyon sokat megevett.

Nekem meg a pipe-rifle! <#idiota>

Shiwo
nekem meg a sniper..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

nekem valmaiért a Hunting Rifle nõtt a szívemhez 😊

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Ron Ragm
Fallout (2)-ben is eléggé elbaszták egy kicsit a fegyvereket, ha small gunsra gyúrtál a játék közepe felé megszerzed a .223 pisztolyt, onnantól nem is érdemes mást használni gaussig (és akkor még nem is találkoztál a bennlévõ fegyverek több mint felével)

Fenrir
Bozar örök kedvencem volt <#eljen>

A halál csupán a kezdet...

Randal
Na ja, de legalább változtattak a megjelenésén egy kicsit. És ez már jó, mert kicsit másabb fegyvernek tûnik így.
Igaz a rengeteg felismerhetõség dacára még mindig jobban elfogadtam az ismert fegyvereket is mint az FT-ben.

Zsolo007
omg, mindent visszavonok és elásom magam <#pardon1>.

Ron Ragm
Gauss, needler és energiafegyvereken kívül egyet sem találtak ki, csak egyszerûsítettek és/vagy csak a típúsát írták át és a kinézetén módosítottak egy kicsit (assault rifle - ak 102)
Továbbmegyek - small és big gunból összesen 3 nem létezõ fegyver van a játékban: a két gauss és a needler (meg talán a 14mm).

Randal
A létezõ fegyverek egy része elment a játékban, mert az emberek többsége jópárat nem is ismert belõlük, de én jobban szerettem a saját maguk által kitaláltakat.
A Fallout Tacticsban felsorakoztatott fegyverarzenáltól meg egyenesen rosszul lettem. Volt benne rengeteg, de nem volt sok használható belõle.

Ron Ragm
Igaz, valóban ottvolt a hidegháborús hangulat (is) a játék alatt, de mint látható nem feltétlen a fegyvereken múlott.

Ron Ragm
AK 102, Bozar, Jackhammer, Desert Eagle, HK CAWS, HK P90, ezek mind jóval késõbb lettek megalkotva még ötven, ezekhez képest a HK MP5nek még így is több joba van bennlenni (1960) (nem beszélve a HK G11-rõl, mely le lett állítva a lövedék elõállításának magas ára miatt, reális hogy a pusztaságban tonnányit találni belõle)
FN FAL (mely a kedvenc puskám, nagyon fájt is a szivem hogy használhatatlan volt gyengesége és lõszer hiánya miatt), Thompson, M60, .44 Magnum revolver, Mauser, M3A1 ezek valódi fegyverek amelyek az idõbe is beleférnek.
Igaz, csak ezek voltak név szerint megemlítve, a többi csak úgy ki lettek "találva" (10mm Pistol, 10mm SMG, Assault Rifle, Hunting Rifle, Combat Shotgun, Sniper Rifle).

Szóval NMA szindróma, ROSSZ ÉRV

desert eagle, sig sauer, shotgun ezek nem létezõ fegyverek? 😉

light00
Akor játszd végig megint. Jo, -lézerfegyver, meg sata, de pl még létezö gépágyu(!) is szerepelt a kettöben.

Zsolo007
Ak, Aug, M16, mp5...ne soroljam, nem tudom fejbõl az összes fegyvert, a lényeg az, hogy ezek modern kori (vagy leglábbis késõbbiek mint az '50-es évek) fegyverek mind. A fallout1-ben és 2-ben 1 való világban létezõ fegyver sem volt.

hogy értsük azt hogy több modernebb fegyver?

Zsolo007
A legkomolyabb dolog amit felemlegetnek, az az hogy túl modern. A Power armor máshogy néz ki, több modernebb fegyver van benne, a jármûvek...

Ugyanez igaz a robotokra is.

A mutánsokkal mi a gond? Az 1ben kinyírtuk a mestert, elpusztítottuk a vatsot, simán belefér, hogy a túlélõk elmenekültek (ez is van a tactics introban...)

Randal
Nemtom ti hogy vagytok vele, de a GI scan alapján nekem kezd egyre jobb benyomásom lenni a játékról. Mégha nem is kapunk ISO szerûséges gammát, azért ha a hangulatot és a küldetéseket eltalálják, akkor nagyon jó kis játék keveredhet ki belõle.

Fõleg ha lesz olyan erõs hangulata mint a Gothic 1-nek😊

én is szõrõsnek 'láttam' õket... 😊

Shiwo
nahja..ez is igaz..

meg ki tudja...ha õk lettek az elszökött mosómacikból, akkor nem csoda, hogy szõrös..

light00
barna... 😮
mind1 a gém nagyon pixeles, és introkban nem szerepelnek, igy nekem8, hogy szörös-nem szörös...
És a 2ben a felbérelhetö halálkarom fehér(tessék szürke) volt.

Én úgy emlékszem az 1-ben és a 2-ben is csupasz vörös deathclawk voltak <#fejvakaras>

Shiwo
de a Falloutban Reaverek se voltak..

light00
öö ja, ugy 2180as évek, asszem, az 1 meg 2150-2160<#conf>
nem pont nyugati partnál, Chicago és a Cheyenne hegység közt, ami pont Középtájt van 😄
De mieza halálkarmok nem szörösek? Hát a 2ben mi volt? ott is szörösek voltak. sok barna meg fehér halálkarom. Az én szememben világéletükben szörösek voltak...
Robotbol meg csak 3 féle robot volt az alap Falloutokban, mig a Tacticsban vagy 9 fajta, nagyon sok.

Shiwo
ömm..nekem úgy rémlik, hogy az elsõ és a 2. rész között játszódik valamikor..ráadásul a keleti part fele, míg az eredeti Fallout a nyugati parton játszódik... szal akár betudható annak, hogy ott máshogy mutálódtak a halálkarmok, és ezért lettek szõrösek és intelligensek..robotok voltak a sima F-ekben is, csak nem olyan létszámban..

light00
ha jol emlékszem nagyjábol az eggyel egyidöben játszodik. Nagyon sok helyen, pl beszélö halálkarmok, amit eredetileg az Enclave fejlesztett ki, Mutánsok hatalmas száma, robotok jelenléte, ami teljesen kimaradt az egyböl. most ennyi jut eszembe, de a többiek tuti kiegészitik még böven.

bigfoot
tactics története miben ütközik az elsõ két Fallout éval?

Pretorian
Kíváncsi vagyok, bár jobban örültem volna, ha az Interplay féle verziót kapjuk, már nagyon vártam.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Shiwo
szerintem a Tacticsban van annyi rpg-elem, mint az Icewind Dale-ben...

light00
Én is azt irtam, hogy hiába akadt ki, a Tactics nem rpg. Sajnos igen, megfigyelhetöek nyilvánvalo ütközések, de ennek ellenére ha saját kis külön világnak tekintjük, nagyon jo (mint pl HoM&M4), csak nekem egy bajom van vele, hogy csak azt a minimum infot közli a játék, ami a játszáshoz kell, semmi többet, amin lehetne agyalni.
Tessék rpg elem: ha nem tetszik, szakithatsz a BoS-sal, csak nem feltétlenül éled tul 😄DD

Zsolo007
ebben az esetben visszavonom, én jóval megjelenése után találtam rá a tacticsra, úgyhogy a hype-ról lemaradtam, ellenben a posterekkel találkoztam és azok nagyon hangulatosak.

Nekem nincs gondom a beleéléssrl, a történet önmagában konzisztens, az engem nem zavar, hogy néhol ütközik az 1-el és 2-vel...

lwb
"Az InXile már elsõ játékával - The Bards Tale - bebizonyította, hogy képes hozni a mesterprofi harci hangulatot, érdekes történetet és röhögõgörcsökre ingerlõen szenzációs hangszínészi teljesítményt. Brian Fargo bácsi és csapata több, mint készen áll egy hiperdurva, csúcsminõségû alkotás elkészítésére."

ezt gondolom viccnek szánták. ez itt ugye irónia? ugye?

Fenrir
WTF?

#1 Igazi Fallout Szellemi Örökös Játék

Wasteland. A Fallout univerzum nagyrészt a Wasteland nukleáris háború pusztította világából született. Jelenleg a Wasteland jogokat a dizájner és fejlesztõ SzuperPápa, Brian Fargo birtokolja. Talán még emlékeztek a rövid bejelentkezõ szövegre némely játék elején: Brian Fargo presents. Fargo bácsi jelenleg az InXile cég fejese. A cégnév számûzetést jelent, miután az Interplaynél lezajlott a nagy kiáramlás, amely fura módon hasonlítható a Vaultot elhagyó korai népcsoportok történetéhez . Garnett Lee, a 1Up online magazin ügyvezetõ szerkesztõje pár hete lazán és titokzatosan megjegyezte egy Fallout 3 beszélgetés kapcsán:
- Azt hiszem, nemsokára látni fogjuk a Fallout 1 és 2 szellemi örökösét, attól a fickótól, aki a Wastelandet eredetileg készítette. Többet nem mondhatok, így csak maradjunk ennyiben..

Tehát nem a Bethesda által már alapból konzolra is kovácsolt, FPS élvezetté alakított projektre gondolt, amelyben a megszokott Fallout-kezelõfelületet profi bûvész módjára eltüntették, mélyen hallgatnak az eltérõ fícsõrökrõl vagy a régiek égbekiáltó hiányáról és még ki tudja, a teljes BethSoft játék kiadásáig, miféle atrocitásokat szándékoznak elkövetni hõn szeretett kultuszjátékunkon. Neem-nem! Garnett egy teljesen új játékra gondolt, amely gyökeresen átalakítja majd a mostani Fallout-fióka projektek által kikényszerített modern tévképzeteket.

Az InXile már elsõ játékával - The Bards Tale - bebizonyította, hogy képes hozni a mesterprofi harci hangulatot, érdekes történetet és röhögõgörcsökre ingerlõen szenzációs hangszínészi teljesítményt. Brian Fargo bácsi és csapata több, mint készen áll egy hiperdurva, csúcsminõségû alkotás elkészítésére.

Aki véletlenül az InXile oldalra téved mostanság, az egyelõre csak a Line Rider NextGen akció-kaland projekt honlapjára látogathat el, illetve csekkolhatja a már elérhetõ The Bards Tale soundtracket. A Brian Fargo Ranger Központ klánja valószínûleg kitûnõ pénzgyûjtési módnak látja a minden korosztály számára szórakoztató Line Ridert, evvel a húzással - úgy látszik - finanszírozni tudják a hétpecsétes titkok, plusz dupla zsilipek mögött zajló Wasteland munkálatokat.

#2 Wasteland 2: Brian Fargo válaszol

A napokban felröppent hír - belsõs sajtó berkekbõl véletlenül elejtett komment - hatására Brian Fargo dizájner pápa lenyomta az adás billentyût Ranger rádiókészülékén és röviden ennyit válaszolt:
- Valóban azon dolgozom, hogy visszahozzam azt a játékot, amely elindította annak idején a Fallout sorozatot. Várjatok figyelmesen....

A második rész dárkosabb lesz, mint az elsõ. Ízig-vérig a régi stílusú szerepjáték, mely a skill-rendszert használja. Dizájnja szabad kalandozást támogat egy sajátos világban, hol a jó és gonosz átfedi egymást: a tiszta fekete-fehér szürke árnyalatokba olvad.
Brian Fargo (c) 2003. június 13.

Közben egyre testesebb forgószelek és fura kérdõjel-örvények kavarognak a napról napra tisztuló Bethesda-Fallout 3 kép körül. Kinek is készítik vajon azt a játékot a fejlesztõk? Rajongóknak vagy csak úgy maguknak?

forrás: hardwired.hu

A halál csupán a kezdet...

lwb
utálom elrontani a nagy egyetértést, de azért van alapja annak, amit az NMA-sek mondanak. a tacticsot annak idején nem annak hype-olták, ami végülis lett belõle. rpg elemeket ígértek a fejlesztõk, amibõl aztán semmi nem lett.

a tactics amúgy szerintem is jó játék. sajnos sok szempontból szembe megy a fallout canon-nal, ami nem jó, mert nehéz úgy beleélned magad egy játékba, ha az nem konzisztens. ettõl még nem rossz játék, csak épp nem egész az, aminek be lett harangozva.

Zsolo007
A tactics nem RPG. Nem is annak készült, persze egyesek képtelenek túllépni azon, hogy egy ilyen spin-off-ot kaptak, és nem Fallout 3-at.

Én szeretem nagyon a tacticsot, ha olyan szintû harcrendszer lett volna az 1-ben és 2-ben akkor azok sokkal jobbak lettek volna.

Tény, hogy vannak benne történeti hibák, dolgok ütköznek az eredetivel, de kit izgat ha egy tök jó taktika játékot kap az ember? (Nevetséges, hogy egyesek azon akadtak ki, hogy a deathclaw-k szõrösek..)

light00
(mivel talán nem is az?)

Ron Ragm
Hát ja, ezek érvek, ezt mondom én is, ami viszont a Beth fórumon van az egyszerûen nevetséges. A kedvencem az volt amikor az egyik NMA szökevény azért szarozta le a Tacticsot mert nincsenek benne RPG elemek. Duh.

Zsolo007
Csak azért írtam, hogy lásd a véleményem hátterét, a sorozatról alkotott kép fontos része ennek...

Nem mondtam, hogy nem veszem meg, cak azt hogy elõször kipróbálom 😊

hagyjuk <#hehe>0

light00
Ki? Hol?
Mért nem veszi meg? O:

nem tudom ki kéregeti folyton kölcsön a Fallout 1-emet <#idiota>

light00
Nem állitottam semmit rolad, itt csak beszélgetünk.
Én is ismerem az ES sorozatot, csak az utolso tagjához nem votl még szerencsém (gépigény rulz).
De inkább tolják el, és csinálják meg ez egy év alatt rendesen, olyanra a játékot, amilyennek igérték, ne ilyen gányolásra, mint az imént leirtak.
Miazhogy töltögetünk??? Ez már csak azért is megérdemli az eredetit a polcon, mert folláut!!4 (najo, inkább majd csak ha beválik 😄)

Zsolo007
Az az igazság, hogy eleinte nekem is ez volt a véleményem. Elleneztem a hivatalos fórumon fellelhetõ ellenállást. Tény, hogy nem vagyok az az ember aki mindenképpen köti az ebet a karóhoz (értsd izometrikus nézet, TB, beszélõ fejek...), de csak azért nem lesz egy fallout fallout, mert az a neve. Azt is hozzá kell tennem, hogy én a Tacticsot is nagyon szeretem (1 befejezése után abba kezdtem bele, igaz nem akkora az intenzitás, még mindíg tolom), szóval semmiképpen sem mondhatod azt, hogy a keménymag tagja lennék (sokan közülük azt állítják, hogy a 2 sem igazi folytatás...nc...).

Mindezek tisztázása után a lényegre térek: Én még emlékszem az Oblivion elõtti idõkre (játszottam, és kedveltem a Morrowindet), emlékszem rá hogy vártam (mint a messiást). Beszoptam rendesen a PR szemetet. És most olvasva a GI cikket, látva a képeket, megnézve az exc. interjút azt kell mondjam deja vu érzésem van. Nem akarom én eltemetni a játékot, de visszatekintve arra, hogy Bethesdáék miket csináltak, nem látok túl sok reményt. Ettõl függetlenül figyelem a híreket, és próbálok pozitív maradni, és természetesen mikor kijön le fogom tölteni és aszerint születik meg a végeleges döntés a megvételrõl...

De még nincs kész a játék, nemde?

Az igazság az, ha most lenne kész annak sokkal jobban örülnék, mint annak, hogy 2008 õszére lesz kész. Nem azért, mert nem bírom kívárni, hanem azért, mert attól félek, hogy ennél csak kevesebb (Oblivion fíing again) lesz... <#szomoru1>