Fallout 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Ettõl az állandó FP mód emlegetéstõl feláll a szõr a hátamon!
Az állandó cinematic a VATS-nál elég idegesítõ lesz majd, mégha folyamatosan át is léped.
Mit jelent az, hogy az NPC-k Oblivion NPC-k és nem Black ISle NPC-k? És mit jelent a dialógus rész? Annyira gagyi néhol a megoldása, avgy maga a válasz vicces?
Ez a szint összehangolásos dolog megint csak egy érdekes szerzemény. Végülis lesz szintkövetés, de nem a megszokott módon, hanem cellákra osztottan.
Tételezzük fel, hogy alapból monnyuk a legtöbb hely 2-es szintû. Okés, Császkálsz a Vaultod cellájában ami kettes szintû és a benne lévõ lények szintje álíltólag mindig állandó. De! Átlépsz egy másikra ami 5-ös szintû, hopp ez má nehezebb. Császkálsz jó sokat össze-vissza, néha láthatatlan falba ütközöl, eléred a 15-ös szinten. Go back to the Vault hû, még mindig 2-es szintû ez a környék. Vagy emelkedett?
Idefele mintha a szörnyek is erõsebbek lettek volna, pedig emlékszem, hogy a hangya kis fika volt mindig. Most meg legyûrt egy szintén urtrabrutál szupermutánst.
Na ja, nincs szintkövetés mi? Akkor a fentebbi kis hülyeségem hogy fog kinézni a valóságban? Menjenek má... méghogy cellánként szintkövetés. Lóf...
ez a hordozható bunker nekem kimaradt, pedig cirka 20-25 oldal anyagot elolvastam mostanában (bár lehet, éppen azért 😊 )
There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu
A Megatonos küldetés még érdekes is lehet.
Az robabnó autó valóban furcsa kcisit, elvégre energiacellával mennek, az talán robbanhat, bár az energiacella is emghajt valamit.
Remélem azért nézdahátam változatban is lehet rohangálni és lõdözni.
A hordozható atombunker az mi?
A kézi atomcsúzli az valami érdekes gárnát/rakétavetõ fajta, szerintem tök felesleges idiótaság, dehát a nyáladzó tizenéves FPS-buziknak ez kell.
Ezzel a játékkal inkább ezek a bajok:
- kézi atomcsúzli (nem vicc)
- hordozható atombunker (mi a vérnek akkor a vault?)
- atomrobbanó autók (minden atomot fingik ebben)
- a Megatonos küldetés annyira idióta, hogy az már fáj
Ahhoz képest, hogy milyen kevés info jött ki, eddig nagyjából minden fejfogós-jajgatós kategória. Persze csak annak, aki ismeri és szereti a régi részeket.
Ezek az igazán aggasztóak, nem a nézet, meg a rendszer. Azokon túltenném magam (nem vagyok hardcore Fallout fan, bár az rpgcodex-et gyakran látogatom), de ezeken már nem. FOblivion. 😞 Patrick Stewart helyett Laim Neeson. Meg Ron Perlman. Pff.
Angolnemtudóknak tömören - a lõfegyverhasználat erõsen skillfüggõ.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
(pedig most nincs is késö<#idiota>#idiota>)
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
majd este korrigálom
There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu
akkor nem lehet felvenni a slayert és a snipert ? 😞
azért jó lenne, ha a választható témákat nem is befolyásolja, de a beszéd stílusát igen..
Jesszoké. Akkor most RPG vagy sem?
Persze, szubjektív, de a játékostársadalom számára az igazán jó közelharcukról ismert játékok TP nézetet használnak - Jedi Knight 2: Jedi Outcast (FPS, de direkt a lightsabre használatakor "TPS" lesz) vagy Severance: Blade of Darkness. A Deus Exben van közelharc, de az FPS-szintû suhintgatás jelent, pedig a "fénykarddal" szívesen vívtam volna 😊 A Thiefbõl csak a demót láttam valamikor ezer éve (be is kellene már szereznie gyszer a teljeset), de nem emlékszem igazán szofisztikált vívásra. A DoMM-et pedig nem ismerem (még hirtelen ez jutott eszembe), nem tudom, hogyan sikerült benne eltalálniuk.
Egyébként általánosságban a nézet szemszögéhet szóltam hozzá, a Fallout 3 valóban más kérdés, nálam nem a nézet kérdésén fog bukni vagy mennybe menni, de egyelõre nehezen tudom elképzelni ezt a VATS rendszert, és addig aggódom.
"Sajnos az igazi eltökélt fanok igenis nagyon icipici kisebbségben vannak."
Attól még mint potenciális vásárló és rajongó leírhatja a véleményét, hõböröghet, a Bethesda pedig, mint a jogok tulajdonosa, eldönti mennyire veszi figyelembe azt. Egyes elvakult fanok persze ezt hajlandóak nagyon megalapozatlanul túlzásba vinni, amikor már nem is a játék miatt aggódnak, hanem mindenbe belekötnek. Egyesek már a Fallout 2-t sem tartják igazinak, mások meg nem tudták megemészteni, hogy a Tactics nem egy harmadik rész lett. Nem a létezõ hibákba, hanem a nem F1 játékok létjogusultságba kötnek bele.
Pallosoknál, páncéloknál, nehezebb dolgoknál számít az erõ/erõnlét, de ugyanilyen fontos a technikai tudás is. különben cseszheted az egészet.
Egy filigrán, gyenge, de tanult kardforgató még akkor is sokkal nagyobb, durvább sebzést tud ejteni egy emberen, ha a kardja kevésbé éles, mint egy nagydarab kigyúrt, de fakezû emberke, aki totál nem ért hozzá...
DB
A ti kung-futok nem erős!
nem lesz élesebb, viszont könnyebben irányítod úgy, hogy komolyabb sebet okozzon.. és sztem ez igaz a lõfegyverre is..míg alacsony skillel eltalálod melkason, és tán valami létfontosságut sért, addig képzett lövészként tudod, hogy hova löjj ahhoz, hogy esélyesen létfontosságú szerveket érjen a lövés..
Ez totálisan szubjektív. Az Oblivionban FP-ben harcoltam, és sokkal jobban bele tudtam élni magam, mintha a kis játtékkatonám hátát nézem, ahogy harcol. De mondhatom a Thief 1-2t vagy a Deus Exet is akár - ott is volt kard 😊 A falloutokban pedig eléggé hangsúlyos a lõfegyverek szerepe, ott meg ugye az FP nem is kérdéses, hogy sokkal jobb...
"Tán õk a jövendõbeli vásárlók? 😉
Természetesen a Bethesda jóval szélesebb rétegeknek készíti a játékot, de úgy vélem rajongásuk és vásárlóerejük feljogosítja õket a "véleményük" elmondására. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenben igazuk lenne."
Sajnos az igazi eltökélt fanok igenis nagyon icipici kisebbségben vannak. Egész más méretû tömegek számára készülnek a régi nagy klasszikusok folytatásai ma, mint anno akik 3-5-10 éve játszottak. Az ipar kinõtte magát, ezzel együtt a minõség is sok helyen csúnyán leromlott 😞 tisztelet és remény a kivételnek!
Az NFS már olyan szinten utolsó kaka lett, hogy csak szitokszóként szerepel minden 12 évesnél idõsebb gamer szájából 😞 nem véletlen, hogy az új részben végre visszahozzák a törésmodellt és eltörlik a neonkütyüket - ez az utolsó esélyük. Bármilyen jó franchise-t le lehet rombolni a földig úgy, hogy bár anno a neve adta el a folytatásokat, most már épp ellenkezõleg. Erre a legjobb példa az NFS (de a Tomb Raider is a sírbõl jött vissza).
Én is nagyon bízom a Fallout 3-ban, és elég egyértelmûnek tûnik, hogy a nézet FP és TP közt váltogatható lesz, mint a Morroban és az Oblivionban is. A Gothicokban is megvolt ez mellesleg, csak hát ott az FP tényleg használhatatlan volt.
DB
Mindkét játékot imádom, de ez totálisan nem igaz. A Gothicokban eleve fejezetek vannak, amik között nincs szabad átjárás. A Morrowindben egy világ van, minden questet akkor csinálhatsz meg, amikor akarsz - kivéve persze a fõszál egymásból következõ questjei.
Alma és narancs esete, de a Morrowinben egyértelmûen több a szabadság. Ez nem feltétlenül jó, az Oblivion pont ezt rontotta el, mert túlzásba vitte a szabadságot a skálázott szintû ellenfelekkel.
DB
Részben egyetértek, bár egy közelharc szerintem jóval kevésbé tud látványos és jól mûködõ lenni FP nézetben.
"Tán övék a licensz? Tán õk a projekt menedszerek? Tán õk fizetik a fejlesztést?"
Tán õk a jövendõbeli vásárlók? 😉
Természetesen a Bethesda jóval szélesebb rétegeknek készíti a játékot, de úgy vélem rajongásuk és vásárlóerejük feljogosítja õket a "véleményük" elmondására. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenben igazuk lenne.
"és a cég elõzõ játékai alapján miért kell lehúzni egy jövõben kijövõ játékot."
Lehúzni nem kell, de nem figyelembe venni badarság lenne. Talán egy iD vagy Blizzard esetében nem bírnak befolyásoló erõvel a korábbi alkotásaik? Vagy a Fallout 3-at nem pont az elõdök miatt várják sokan? Az NFS-t nem a neve adja el? Ami engem illett, engem az Obliviontól a párbeszédek riasztottak el, bár a hangulatra is nehéz volt rátalálnam, az talán idõvel változott volna. Jó párbeszédekhez szövegírók is kellenek, talán a kevesebb NPC több lesz.
A szinthez igazítós dolgokat elhagyják, de a többi problémát egyébként is lehet javítani modokkal, más kérdés, mennyire normális, hogy modokkal kell normális szintre hozni egy játékot.
Én bízom a Fallout 3-ban, mert az eddigi információk alapján jó is lehet, a képek hangulatosak, tetszenek. Néhány elem talán nem elég Falloutos, a kézi atomkatapult pedig elég "érdekes", de talán nem si ezeken áll vagy bukik a játék. Szerintem egy remek játék lesz, a kérdés inkább az, hogy milyen lesz RPG-nek, és a Fallout széria folytatásának.
Randal:
A Gothic harcrendszerét tekintve egyetértek. Bár a játék szerintem is kissé lineáris, igaz, nem a mai játékokhoz viszonyítva. Egyébként ez a "linearitás" a hangulat javára válik.
való igaz, hogy szokatlan a harcrendszere, de nem szar. Sõt! Éppenhogy jó és kedvelhetõ.
Miután gyakoroltál vele egy kicsit rájössz a lényegére.
A harc nem egérkattintós módszerrel mûködik, aztán csak csapkodsz jobbra balra, hanem az iránybillentyûkkel vezérled, hogy éppen merre és hogyan suhintson a karaktered. Ráadásul még kombókat is tudsz benne használni.
Az eddig általam egyik legjobb harcrendszer, hidd el.
Talán ha játszottál volan eleget vele rájönnél.
Ron Ragm: Kb annyiban lineáris a Gothic mint pl. a Morrowind.
Kezdetnek megismerkedsz valamennyire a helyzeteddel, akpsz egy kis infót a táborokkal kapcsolatban, aztán eldöntheted melyikhez csatlakozol. Bizonyos küldetéseket csak a csatlakozás után kapsz meg, valamelyik küldetés pedig az egyik tábornak árt, a másiknak használ.
Ajánlom kipróbálását. Igaz, hogy nem mai grafja van, de rajongók készítettek hozzá jobb textúrákat és FPS növelõ pachet. De ami nagyon jó a játékban az a humor és a hangulat, na és a küldetések meg a táborok.
Sadun: tényleg nem akarlak megbántani, de a G irányításáról rosszat azoktól hallottam akik enm voltak hajlandóak kipróbálni valamit ami nem megszokott.
Bár ebben a fórumban ilyet feltételezni fura, hisz maga a Fallout se megszokott.
Oblivion tényleg jó játék lett, csak sajnos a következõk történtek:
-Negyedakkora terület
-Lándzsák eltûnése
-Nem megölhetõ NPC-k (duh)
-Enchant rendszer lebutítása
-Axe és Blunt, Short és Longsword összevonás
-Szinthez igazódó ellenfelek (Morrowindben is megvolt, de ott a patkány megmaradt puhánynak és inkább újabb, erõsebb ellenfelek jelentek meg)
-A CS lebutítása, modolhatóság csökkentése
Shivering Islest tényleg eltalálták hangulatban, de az is csak addig tartott amíg végigvittem a fõszálat. Tény hogy a harcrendszer kicsit gyengébb, de emlékszem Morrowinddel szinte megjelenéstõl játszottam az Oblivion megjelenéséig, és egyszer nem tudtam megcsinálni a fõküldetést, mert mindig elvesztem a hatalmas világban, míg az Oblivion csak a fõszálig és a DB-ig tartott...
az oblivion meg szerintem elég jó játék. nekem jobban tetszett pl mint a morrowind. a shivering isles meg tényleg zseniális lett. hangulatban, játékmenetben, történetben, mindenben felülmúlja az alapjátékot. mondhatni az obli is akkor lett volna igazán fasza ha az már alapban olyan lett volna, mint a shivering.
fps-ben meg lõfegyverekkel tényleg érdekesen lehet bánni ha skill alapú a kezelésük. az egyetlen normális megoldás erre az amit a deus exben láttunk. alacsony skill szinten lassan tudsz csak pontosan célozni, lassabban töltesz újra, és nagyobbat rúg vissza a fegyver. közelharci fegyvernél meg passz. a sebzés növelés szvsz baromság (nem lesz élesebb 1 kard csak mert tudsz kardozni...), viszont a gyorsabb vagdosás és gyorsabb "recovery" már valóságszerûnek tûnne.
a külön táras megoldás meg érdekes lenne. szvsz nem lenne rossz ha ez 1 ki és bekapcsolható nehezítés lenne.
nagyobb életszagot adna az egésznek ha nem csak golyókat tartanál magadnál... pl érdekes lenne ha külön tartanád a golyókat és a tárakat (persze külön a teli és üres tárak, bár ez már lehet sok lenne 😄)
\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"
Õk is belefektettek oylan játékokba amik nem lettek nagysikerûek.
Ráadásul ne feledjük, hogy nem olyan sok játékot hoztak össze.
Ráadásul csak egyféle kategóriára dolgoznak.
Egyébként én nem húzom le õket a Fallout 3 miatt, csak félek hogy nem váltja be a hozzá fûzött reményeket. Anno az Oblival is így kezdték. Ráadásul most titkolóznak szokás szerint és nemigen mutogatják hogy mit hoztak össze.
Ez igaz, hogy jelenthet jót is, de rosszat is. Mibe kerülne nekik hogyha azt mondanák, hogy ezek mweg ezek lesznek benne és így meg így fog kinézni, és íme egy példa hogy lássátok.
Még azt se mondták, hogy az E3-on többminden kiderül. Csak meghívtak nagycsomó embert...
Különösen az visszás, hogy a community egyes tagjai úgy érzik, nekik JOGUK van megmondani hogy mit csináljon a Beths a projektben, sõt, a Bethsnek ki kell kérnie az Õ véleményüket. Tán övék a licensz? Tán õk a projekt menedszerek? Tán õk fizetik a fejlesztést?
Én azon az állásponton vagyok, hogy egy viszonylag jó cég kezébe került a cucc. Az õ érdekük az, hogy a projekt sikeres legyen, és nyilvánvaló hogy figyelembe veszik hogy milyenek voltak az elõzõ részek ha nem akarnak bukni. De azért kár körömszakadtunkig kötni az ebet a karóhoz, hogy "de én pontugyanolyatakarokmintarégi"... a frissités sosem árt 😊
Rá volt írva hogy cumputer, alatta volt egy dioráma pár katonáva, rá volt írva Tabletop, mellette volta Falloutnak egy zanzásított kezelõfeleülete, az volt az RPG és felette meg egy kép a Falloutból amire rá volt írva CRPG...
Valahogy meg is értem õket. annak ellenére hogy egy nagyon jó oldalnak tartom, elég sok ott a habzó szájú emberke. Vagy õk tudnak valamit a háttérben folyó dolgokról amit mi nem.
Amiket a FP-rõl mondtál azok tényleg jó dolgok és elfogadom ha így lesz, de szinte már egy autós játékká válik így a cucc. Ott is úgy jutsz elõbbre hogy fejelszted az autód.
A VATS rendszer pedig tényleg csak a rajongók kiszolgálása ill. ha már megvettek dolgokat miért ne használják alapon mûködik a dolog.
Amúgy mikor is lesz az E3? akkor remélem több képet látunk.
A röhej, hogy rengeteg újságot meghívtak, kivéve az NMA-t😄
First personban simán megoldható a skillekhez kötött harc, hogy milyen gyorsan mozogsz, közben mennyire pontosan lõsz, milyen gyorsan megy össze a célkereszted, mennyire ugrik szét max, mennyire megy össze, stb.
Sõt, milyen gyorsan cserélsz tárat, esetleg mennyire zoomolhatsz be egy sima nyílt irányzékkal. És persze ez mind egymás rovására megy, ahogy elosztottad a skilleket.
A VATS-et viszont egy nagy hülyeségnek tartom. Ha már first personba hozták, nem kéne lepause-olni, meg a százalékolni.