Fallout 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(ActionTrip) Az alábbi információk a Neogaf fórumjában felbukkant interjút, a TeamXbox, a GamersInfo és a GamingNexus preview-ját összegzi.
A Bethesda többé-kevésbé tanult az Oblivionban fiaskónak bizonyuló fícsörökbõl, ezért aztán a PC változat eltérõ interface-t és menüket kap. Az ugyancsak zsákutcának bizonyuló levelinget is elfelejthetjük, bár néhány területen jelen lesz, de szigoruán behatárolt keretek között. Tehát nem kell attól félnünk, hogy egy Radscorpion lenyom minket, mikor már félistenként, Mark II-es Power Armorban irtunk ki komplett katonai bázisokat. Sajnos a moddolás kapcsán még nincsen döntés, vagyis nem biztos, hogy ez támogatva lesz akár a PC-s változat esetében is. Technikai szempontból érdekesség még a kamera, melyet egészen extrém keretek között lehet variálni, akár kvázi-izometrikus nézetet is összehozhatunk, az E3-as prezentáció is ilyen perspektívából történt! Ennek ellenére a játékot fõként FPS módra tervezték, de fanatikusok azért próbálkozhatnak majd. Ron Perlman narrálása mellett fix nagyobb név még Liam Neeson is, mint az apánk hangja, több híresség valószínûleg már nem teszi tiszteletét a voice talent stábban, bár meglepetések még akadhatnak. Állítólag remekül néz ki a játék mozgásban, és rengeteget fejlõdtek az NPC-k kinézetben az Oblivion óta, különösképpen a nõi karakterek festenek jobban. Hab a tortán a változó idõjárás, remélhetõleg savasesõvel is találkozunk. 😊
Játékmenet terén is akad pár érdekesség. Mint ismeretes, a Vault 101-ben születünk és itt is töltjük fiatal korunkat, ez gyakorlatilag a karaktergenerálásnak felel meg. Ez az egyetlen óvóhely, ami nem nyílt meg ilyen-olyan okoknál fogva a Fallout univerzumában, vagyis többé-kevésbé elszigetelt helyrõl van szó. Megmarad a perk-rendszer, és a klasszikus bloody mess képesség is tiszteletét teszi. A beszámolók szerint 21 fõ skill lesz (olyan klasszikusokkal, mint a big guns, repair, stb), melyek hathatósan befolyásolják a játékmenetet. A javítással a folyamatosan romló fegyvereinket tarthatjuk karban, ezt érdemes gyakran mûvelni, ugyanis egy rozsdás flinta kevesebbet sebez és a sorozatlövés se mûködik olyan tökéletesen, mint kéne.
Lõszerbõl egyébként nem lesz túl sok, tehát érdemes jól célzott lövéseket puffogtatni. Szemre nem célozhatunk, a közkedvelt ágyékra irányzott lövés talán lesz, talán nem... Hab a tortán, hogy a célzott lövések aktívan kihatnak a célpontra, tehát egy csápon lõtt óriásrovar bekattanhat és a társait támadhatja meg. Harc közben egyébként az agility képességünknek megfelelõen regenerálódik az akciópontunk, melyet aztán különbözõ támadásokra használhatunk el. Egy adott támadás akciópont igényét fõként a fegyver típusa, illetve a hozzá tartozó képességünk befolyásolja. Amennyiben jól takarékoskodunk az AP-vel, akkor több ellenfelet is támadhatunk egyszerre.
Érdemes szem elõtt tartani, hogy míg a korábbi részekben könnyedén lehetett henteléssel XP-hez jutni, addig itt fõként a küldetések teljesítésével fejlõdhetünk. Ezzel kapcsolatban rossz hír, hogy biztosan szintlimitre számíthatunk és ha végetér a játék, akkor ott tényleg vége a mókának, nem kalandozhatunk tovább, mint az elõzõ részekben. Többedmagukkal való kalandozást preferálók vihetnek magukkal NPC-kel (maximális számuk képességfüggõ lesz), dogmeatet preferálók egyelõre izgulhatnak, ugyanis nem biztos, hogy állatokat is cûgölhetünk magunkkal. Egy-egy vérzivataros harc után központi kérdés a karakterünk gyógyítása... nos gyógyulni fõként víz ivásával lehet, ezért is kulcsfontosságú, hogy mindig tartsunk magunknál megfelelõ készletet és gondoskodjunk az utánpótlásról.
Felfedezõ kedvûek örülni fognak, ugyanis gyakorlatilag minden apróságot lehet használni és azonosítani a játék során, legyen szó autóroncsokról, vagy mondjuk egy pisztolyról. Fegyvereket szét lehet szedni apró darabokra, nem csak hogy szállítani könnyebb így, hanem javításhoz is felhasználhatjuk õket, vagy meglévõ csúzlijaink módosításához.
A fejlesztõk még gondolkodnak azon, hogy a vadonban bóklászva legyenek-e olyan véletlenszerû találkozások, mint az elsõ rész repülõ csészealja. Megjelenés 2008 végén.
forrás: hardwired.hu
A halál csupán a kezdet...
nem nagy szám sztem. anno morrohoz a tribunal és a blood moon is jobb kiegek voltak.
A fanok írták, hogy sokkal darkosabb lett és a történet is frankóbb lett mint az O-ban. Meg a szörnyikék is.
lehet hogy ez is egy hasonló szekta ahol a Pusztítás istenét az új világot éltetik. A megbízód emg lehet, hogy BoS-os.
Ekkor meg már pont az ellenkezõje állna fennt ha a megbízót nyírod ki.
Nézõpont kérdése ugyebár😄
Õszintén szólva én valamennyire már megbarátkoztam a nézettel, hisz jópár játékot felsoroltam itt amelyek nagyon bejöttek.
Én mint mondtam csak az ilyen Oblivion bakitól félek.
Amit ha jól hallottam a Shivering Isles kiköszörült. Márpedig ezt a gammát is azok készítik akik az SI-t. Legalábbis õ is teamtagok.
Másrészt ugye a dialógus a kulcsfontosságú pontja a játéknak és a linearitás. Az FPS lövöldözést most inkább kihagyom.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
emellett a megatonos küldetésnek az értelmével is baj van. az ember gondolná, hogy a promoba a legjobb részeket emelik ki. mint morroban a fargoth küldetés. oblinionba meg ugye olyanokat emeltek ki, amik nem is szerepeltek a kész játékban (trükkösek). hát ha ez a legjobb én félek a többitõl.
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
Mondjuk szerintem megvalósításban olyan lesz mint az Anachronoxban.
Ami talán nem is nagy baj, bár a játék szabadságát az eléggé lekötötte, mivelhogy nagyobbrészt lineáris volt.
Itt azért ha VALÓBAn többfelé tudsz elindulni, tehát mondjuk két irányba, mert az ottani esetleges szörnyeket le tudod gyakni, akkor már megvan a valamilyenszintû szabadság érzése.
Fõleg ha abból a kettõbõl még mondjuk 2 lehetõség nyílik, mégha azokból 1-1 egy ponton fog újfent összefutni.
azért csak nem ilyen lesz az F3..
Mert az elképzelés jó, de aztán nehogy túl könnyû vagy túl nehéz legyen a dolog...
lwb: A tudósok emg akinek kellett igen, de az átlagember nemigen, emg azért azok a védelmi gyakorlatok se voltak semmik, szal ott votl egy kis gikszer.
de nem az a kérdés, hogy odamehetsz-e, hanem hogy mennyi a valószínüsége annak, hogy egy olyanvalaki, aki még 1szer nem játszotta ki a játékot, és nem tud a mester létezésérõl (mert ügyebár a karakterünk ilyen..eleinte nem is tudja, hogy lézetik a mester), odakeveredjen a mesterhez..
szabadság inkább abban legyen sztem , hogy nem csak a fõküldit tolva tudsz fejlõdni, és legfõkébb az, hogy a küldiknek többféle megoldhatósága és végkifejlete legyen.. ha most van alapból egy baromi nagy terület, amit bejárhatok, akkor nem fogok azon morogni, hogy 1-2 helyszinre nem tok bemenni adott dolgok teljesítése elött.. a valóságban se sétálhatsz csak úgy be bárhová.. menj csak be egy privát céghez, és úgy kivágnak onnan, mint a taknyot..már ha egyáltalán betudsz jutni..
de ha csak kijelölt pontok között utazhatsz (mint pl. a bg2 vagy a nwn2), akkor baj.
sajnos nekem az jött le a megatonos küldetésbõl, hogy az a pálya (õk írták így, mint valami platform játékban) csak akkor nyílik meg (brr), ha megaton felrobbant. addig gondolom a föld alatt van elásva vagy valami, hogy még véletlenül sem botolhatsz beléjük.
nem volt kijelölt útvonal, eltérhettél tõle. morrowindet nem lehet úgy végigvinni, hogy ne legyél hortathor pl. azaz végiglehet, de bugolni meg exploitolni kell hozzá (lásd a vonatkozó videot a srácról aki 8 perc alatt végigvitte).
sztem meg az ilyenfajta szabadság hiánya az, amitõl nem kell félned..lásd mondjuk morrowindet, amibe baromi sokat elszüttyöghettél annélkül, hogy érintetted volna a fõ küldit..
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
sõt mosdani sem. még fogat sem kellett mosni.
ez azért tudod nem egy kategória azzal, hogy nem mehetek csak arra, amerre a játékfejlesztõ kitalálta. pl. kvatchba. vagy mehetek máshová pl. gombászni, de értelme az nem lesz, mert a fõszál addig szépen letámasztva megvár.
de sztem lehet a "szabadság" rovására megy, de ne lehessen már a játékot másodszor nekiülve fél óra alatt végigtolni csak azért, mert már tudjuk, hogy hol a fõgenya, és egybõl oda mehetünk..sztem igenis legyenek eleinte elzárt területek, amik késöbb nyílnak meg..csak hihetõ oka legyen, hogy miért is nem lehet átmenni, ne egyszerüen egy láthatatlan falba ütközzünk..vagy olyan erõs dögök legyenek utközben, amik közt még véletlenül se tudjon átmenni egy sz@ros párszintes kari..
"a fallout nem nézte az étel/ital fogyasztást. vélelmezte, hogy van nálad elég mindbõl."
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
a régi falloutok másik lényeges eleme volt, hogy a tetteidnek voltak következményei. ebben az f3 úgy látszik követi (megaton) a régit, de sajnos annyira értelmetlen és gyerekes módon, hogy az már fáj.
ilyen reklámszövegek, hogy : "Who wouldn't want Liam Neeson as his father?" meg hasonlók után kikaparom a szemem és kitépem a hajam.
meg a másik, hogy elvileg ha valamirõl nem tudsz, miért mész arra ? elvileg a világ nagy része pusztaság, tele mindenféle szörnyikével..ha reálisan nézzük a dolgot, és valaki elindulna a bdös pusztába cél nélkül, akkor nem húzná tovább pár hétnél..
mér' nem megy arrébb pár mérföldet, elvileg posztapokaliptikus pusztaság az egész kib*szott világ?
a sugárzásról jó sokat tudtak az 50-es években is. Hiroshima + Nagaszaki. meg a régi falloutban is volt radaway meg radx. mondjuk ott atombomba meg atomrobbanás max 1-1 volt a két játékban összesen (megy 1 a tacticsban). itt minden polski fiat két lövés után gombafelhõvel atomrobban. 😞 lelombozó.
a fallout 1-ben nem volt muszáj a vault 15 felé menni. ha akartál mehettél ellenkezõ irányba is. rajtad állt. akár egyenesen a masterhez. akár a hubba, mindegy.
pl. úgy, ha a város alatt egy elrejtett katonai bázis is van, s a robbanás után lesz 1 likacska, amin belehet oda jutni...
(4 hit combo)
http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn4049
Nem igazán futottam át, de nagyjából arról van szó hogy olyan nukleáris energia ami nem maghasadáson/fúzión múlik.
Lvling:
Nem. Annyi, hogyha késõn mész oda, akkor nem hangyák lesznek ott hanem skorpiók. 15 még mindig jóval nagyobb nálam mint 8.
Vault 15:
Gondolom mert az volt a legközelebb. (Mint az LA vaulthoz Necropolis, bár azt megtalálhatták máshogy - de elvileg annak ahelyét is az LA számítógépébõl vették ki.)
"Ha valaki belép egy olyan városi területre, amely 5 szintû területnek minõsül, akkor az 5 szintû is marad, és soha nem nõ a nehézségi szint. Viszont változhat azoknak a területeknek a nehézségi szintje, ahová még nem lépett be a karakter. Ez a változás azonban nem lineárisan kapcsolódik a karakter szintjéhez, így mindig lesz lehetõség az XP szerzésre. Egy eredetileg 5 szintû terület például 8 szintet kaphat, ha a karakter csak akkor vetõdik oda, mikor már elérte a 15 szintet. Ugyanakkor mivel a terület szintje rögzített lesz az elsõ belépést követõen, késõbb - erõsebb karakterrel - vissza lehet térni a korábbi területekre, és jól le lehet mészárolni mindenkit."
Ebben nekem nem úgy tûnik mintha be lenne állítva, hogy merre milyen lények legyenek.
Jó, valamilyen szinte biztos be van lõve, de ha elmennék egy városba kezdésként akkor ott elsõnek óriáshangyák lennének, de ha 15-ös szintûként mennék akkor meg már szupermutánsok rohangálnak ott vagy halálkarmok.
Akkor mi ez ha nem szintnövelés?
Ugyan kérem, egyszerûen nem leheett volan megcsinálni azt, hogy ide bazdmeg ilyen lények, ide meg emilyenek. Mint pl. a Gotihcban.
Lássuk be õszintén, rohadtul nem akarnak nagyon elpepepcselni a nehézség beállításával. Majd úgyis megoldják a teszterek. Ha õk azt mondják, hogy elég oda az 5-ös szint akkor elég, de mondhatják azt is, hogy 8-as.
Ez egy egyszerû módja az ellenfél nehézség beállításának részükrõl. A játékos meg majd késõbb megy oda, vagy franc tudja.
Utoljára atomtöltet vetõt csak a Shadow Warriorban láttam, az meg hogy van lézer gatling még oksé, de atomtöltet vetõ?? Azért ez már tényleg több mint vicces.
A Vaultokhoz emg annyit, hogy miért csak a 15-ös volt benne? A többi miért nem?
Mondjuk ezen kár vitatkozni, mert lehet hogy benne volt, csak az overseer nem pofázta el.
A szintrendszer meg elég egyértelmûen ell lett magyarázva, nem tudom mit kell faszoskodni: Olyan lesz mint a régiekben (északon csak szaros radskorpiók meg patkányok támadnak, Középen gekkók harapdálnak szét, délebbre már banditák, szupermutánsok meg az Enklávé hepajkodik - a durvább mutánsokról nem is beszélve)
"A kézi atomcsúzli az valami érdekes gárnát/rakétavetõ fajta, szerintem tök felesleges idiótaság, dehát a nyáladzó tizenéves FPS-buziknak ez kell."
Szerintem még pont belefér (valóságban is voltak kísérletek és elvileg leheteséges is) az ilyenek mellé mint vindicator minigun (hüvely nélküli lõszerrel, vicces) meg a gatling laser.
Benne volt Vault adatbázisában (ezért is költözött a Mester egy vaultba.)
Sok korcs mostanában elk*r mindent.. Vi ár DÚÚÚÚÚÚÚMED!!!
A Megatonos küldetés annyira nem tûnik gáznak.
Nyugodtan települhetnek egy bomba mellé, ebben a világban szerintem nem különös egyáltalán. Lehet bármilyen oka, nem cak a tervezõk idótasága.
A sugárzásról anynit, hogy anyni ideje volt, hogy elmúljon. Másrészt az 50-es évekbena sugárzásról igencsak kevesett tudhattak, ha arra hívták fel a nép figyelmét, hogy atomrobbanáskor bújjon az asztal alá meg a hasonló okosságok.
Nameg hozzászokhatott a környezet ahhoz a bizonyos mennyiségû sugárzáshoz aztán csókolom.
A Megaton felrobbantása meg gondolom úgy nyit meg új ályát, hogy olyan keményen rád száll a BoS mint a franc. Aztán te meg menekülsz a bérlõddel ill. tõle kaphatsz különbözõ küldetéseket.
Azért a Falloutban sem mehettél el sok helyre az elején mivel nem tudtál róla, függetlenül attól, hogy elérhetõ volt.
Épp ez a lényege a jól felépített játékoknak, ettõl érzed a szabadságot.
Nézd meg, elindulsz a Vault 13-ból a Vault 15 felé (mai napig enm tudom, hogy honnan tudták merre van), belebotlasz Shady Sands-be. Ott megtudod a raiderek helyét meg másik 2 városét.
Onanntól kezdve rajtad áll, hogy merre mész, de valszeg Roncsvárosba, aztán meg a Hubba, és így tovább. De nem feltétlenül csinálsz így.
Az FO2-ben ráadásul még több lehetõséged is volt.
De ezektõl függetlenül szép egyenesen vezettek a végkifejlet felé.
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
Ma már alig van ilyen, az is max valami point-n-click kaland.
Jobb felül: Difficulty: Easy 😄DDDD
"At one point we set one of the exploding nuclear cars on fire and then hopped into a portable nuclear shelter (which costs a quarter to use and looks like a phone booth) to avoid the blast."
Magáért beszél.
A Megatonos küldetés meg egyszerûen értelmetlen.
1. normális civilizált emberek a francnak költöznének egy atombomba mellé? de ez a kisebb baj
2. miért akarná valaki felrobbantani csak azért mert útban vannak? egyáltal a nukleáris pusztaságban hogy lehet valaki útban? ott a szabad helybõl van a legtöbb.
3. sugárzásról bethesdáék nem hallottak. az atomrobbanás nem csak egy nagy bumm, ami mosolyt varázsol 12 évis herpeszes Ödönke arcára a képernyõ túloldalán, hanem, utána van olyan vicces mellékhatás, hogy a robbanás helyén bezony a fû sem meg semmi sem nõ. mégis a kedves megbízónk mi a vért fog vele kezdeni?
4. hogyan "nyílhat meg" egy új "pálya" (brr) ha felrobbantjuk megatont? eddig a föld alatt volt elásva? vagy most mi a fene? a falloutnak épp az volt a lényege, hogy bárhová elmehettl bármikor. pl. a mesterhez is rögtön az elején.