Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A csak csomagtartós dolog egy bug volt, a patch javította 😉

kocsit sose sikerült összehoznom, nem is nagyon hiányzott 😛

arra emlékszem ha egyik városba mentél, elütöttél egy ghoult 😛

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Shiwo
én a kocsi csomagtartójába pakoltam.. érdekes volt, mert ha valahova gyalog mentem, akkor ott nem volt kocsi, csak a csomagtartó 😊

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

én azért a nehéz tárgyakat vagy ami kellett de nem akartam magamnál tartani azt szivesen betettem volna a házamba... ahelyett volt a New Reno-i boxolós-szekrényem... oda tettem mindent amig elfért 😛

Randal
Morrowindben nekem is volt saját házam, a Gothicban is, ugye aludni, de a Falloutnál nem érzem azt hogy szükségem lenne rá.
Mivel mindkettõ olyan hangulatot áraszt, olyan érzést kelt, hogy sehol sincs megállásod, menni kell és nem a küldetések miatt, egyszerûen nincs meg az a hely ahol nyugodtan tudnál élni, folyamatosan vándorolnod kell tovább és tovább.

Ez volt a jó bennük, mindig új dolgok és helyek felfedezése stb.

Egyébként meg kell mondjam, hiába szeretem õket, ritka unalmasak tudnak lenni amikor egyik helyrõl a másikra kell szaladgálnod egy városon belül és rengeteg szöveget olvasnod, apróságokat megoldani, miközben ki vagy éhezve az akcióra és az újabb helyszínekre.

Mint a morrowindben (nem modolva, meg építve...ja persze <#idiota>) megöltem egy olyat aki egyedül lakott a házában, és az lett az enyém... mekkora már 😄

Ron Ragm
Miért szereznél saját házat? Hogy legyen. Mindig is ez volt a lényege. Nem az ingyen alvás, vagy hogy oda pakolhatsz, hanem a tudat hogy itt és itt van házam, mekkora már.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Randal
Na ja. Csak akkor van ha egy adott helyre biztosan visszatérsz többször.
De a Falloutban ilyet miért tennél? Max küldetések miatt.
Ezek szerint itt a küldetések amiket kaphatok, meg a rádiós küldik miatt fogok egyik-helyrõl a másikra rohangálni vagy mi? Ehh.
Remélem hamarosan többet tudunk majd.

Zsolo007
Oblivionban is volt...itt miért ne lenne... (ott sem volt semmi értelme..)

Randal
Minek menjek haza? Hisz folyamatosan járni fogom a terepet az újabb és újabb kalandok után. Vagy oylan sok lesz a dungeon?😄

Bucser
Majd ezegésznapos mutánsírtás vagy geckonyúzás után lesz hova hazamenned ahol fluffy a kétfejû kutyád várni fog rád😊 És megfogja az esetleges betörõket😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Randal
Hehh. Ez a seriff tisztség átvételes dolog érdekes lesz.
Nemtom ki tudja-e védenia dolgot, hogyha közvetlen közelrõl fejbe lövöm egy sörétessel😄

Egyébként az miért jó, hogy lehet saját házam? Csak ott lehet majd menteni mint a GTA-ban, meg a többi okosság vagy mi?

használni tudtam, minden lövésnél kiirta hogy nincs annyi erõm... találati esélyt nem látta mmegtépázottnak, bár lehet hogy arról a 8-8 agility és perception tehetett... 😛

Büntetést kapsz a találati esélyre, már nem emlékszem hogy mennyit.

SötétBarom
Hogy nem tudod abszolút használni. Asszem 😊

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Lenne egy gyors Fallout2-höz mapcsolódó kérdésem:
mi van akkor ha nincs elég erõm egy fegyver használatához. Kiírja hogy nem tudom rendesen használni mert nem vagyok elég erõs... de ez játéktechnikailag mit jelent?

Ron Ragm
Mert az a neve, ergó valami nagyon kicsi a cuccban.

Ron Ragm
A maghasadásnál, de fúzióról van szó. (amúgymeg normál kémiai robbanószerek is produkálhatnak "gombafelhõt")

Egy atomrobbanásnak van egy minimum mérete ami a benne szereplõ anyag kritikus tömegétõl függ (most meg nem mondom hogy pl az uránnál ez mennyi) a lényeg hogy nincs kézigránát méretû atomrobbanás, a legkisebb is szétvisz egy háztömböt, nem lehet kicsire csinálni.

light00
Akkor miért emelted azt ki? az #1287ben teljesen ugy tünik, mintha arra utalnál.

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

Ron Ragm
Na meg az sem biztos hogy a Mikro-val magára a cella méretére gondoltak.

Ron Ragm
Igazából nem lett mutatva hogy konkrétan mekkora (legalábbis nem emlékszem sehol rá), na meg gondolom azért nem csak a fúzióban résztvevõ anyagok vannak benne.

light00
Mikro vagy nem mikro, a falloutban testes kis mérete volt, másrészt tudod, mekkorát robban egy atombomba. Az maghasadással robban. A fuzios energia többszöröse a hasadási energiának.

Ron Ragm
MIKRO fúziós cellák. Get it?

SuperCharger
Garancián belül biztos nem.... de ezekre a gépekre az már 50 éve lejárt 😊

light00
Meg ki a frásznak lenne érdekében szétlöni egy auto mikrofuzios celláját, ha annak a gombafelhöjében önmaga is eltünik? Gondoljatok bele. Tehát vagy csak tulzásként fogta fel mindenki, és nem robban nagyobbat, mint egy hagyományos auto, csak mondjuk szép világito gombafelhöként, vagy rohadt nagyot szol tényleg, de akkor ki a fene akarná szétlöni???

Shiwo
meg asszem mintha a power armorok is ilyen micro fusion cell meghajtással mûködnének...elég cumó lenne, ha 1 találat hatására felrobbana az egész..

Shiwo
1részt már az is hülyeség, ami a filmekben van, hogy eltalálod a benzintartályt és felrobban...másrészt sztem 1 kocsigyártó cég nem kapott volna engedélyt olyan meghajtásra, ami egy kisebb sérülés hatására kisebb atombombává alakul..

Ha már itt tartunk pl görögöknél vagy a galloknál(!) értelmesebb népség élt mint Rómában, a rómaiak profi szinten gyûjtötték össze a már meglévõ tudást a világ minden részébõl.

A robbanós kocsira meg remélhetõleg lesz majd egy 0-day mod ami letiltja, elég hülyeségnek hangzik szerintem is.

SuperCharger
Miért lenne marhaság? A kocsikat Micro Fusion Cell-ek hajtják, nem? Ha ez megsérül, nem robbanhat fel miniatûr hidrogénbombaként?

Totalis sotetseg... hat, olyan nagyon vilagos azert akkor sem volt, mikor meg allt a birodalom. Kulonosen Italian kivul.

Shiwo
attol hogy a kocsik berobbannak gombafelhõ kiséretében (ami még szerintem is marhaság) nem biztos, hogy rájönnek 1 kütyüre, hogy az biza atombomba, és olyan hatást vált ki, mint a kocsik, csak nagyban..

Dehogynem, nezd meg a romai birodalom bukasa utan mi volt.. Totalis sotetseg jo darabig...

lwb
jaja, de megatonban nem tribalek laknak. van chuck norris texas walker ranger féle sheriffjük (nézzétek meg a screenshotokat) csak feketében, meg minden.
ráadásul minden rohadt jármû, ami az út szélén áll pár lövéstõl minigombafelhõvel atomfelrobban. meg itt van mindenki kedvence a kézi atomcsúzli.

egy ilyen világban, ahol az atomrobbanás teljesen hétköznapi dolog, valószínûleg a normális emberek (tehát nem tribalek) felismernének egy atombombát és arrébb húznák a belüket városostól meg mindentõl.

Ron Ragm
Tudták, sõt bálványként imádják.

gazgoblin
ejj én azért félek nagyon ettõl

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

light00
Ha már itt tartunk, akkor (khm) Sulik (khm)

SuperCharger
Szerintem Arroyo is csak azért, mert a vault dweller így akarta.

Bár most jut eszembe, F2-ben volt olyan fajta ember, hogy "tribal"... elõszeretettel vitték õket rabszolgának. Akkor azért itt-ott csak felütötte a fejét a törzsi berendezkedés.

light00
Monnyuk f1 és F2ben nem volt rá példa(najo, Arroyo 😄), de Tacticsban igen. Mind törzsi szintre, mind fogalmam-sincs-mi-de-jol-néz-ki atombombára.
Az életszinvonal mindenesetre nagyon visszaesett(klamath, Den, Shady Shands).

SuperCharger
Szerintem meg a tudás nem tud olyan szinten elveszni, hogy törzsi szintre süllyedjenek vissza az emberek.

Nem olvastam a sztorit, de azok az emberek, akik oda települtek ahhoz az atombombához, tudták, hogy az ott van?

Ron Ragm
Persze az öregest humornak szántam, de szerintem eltelt anyi idõ hogy az atombomba mint valami misztikus legenda maradjon a köztudatba.

Amikor visszaesnek egyfajta törzsi szintre akkor pont hogy az öregekre kezd mindenki figyelni, közoktatás nélkül a fiúk bunkók lesznek az unokák meg már barbárok szal nagyot nyomnak a latba az öregek véleménye mert õk még "közelebb" voltak a tudás korához szal több tapadt rájuk 😊

btw a második világháború alatt történt olyasmi is hogy a csendes-óceáni hadszintéren a fel nem robbant bombát a törzs a Mennyei Gépmadarak tojásának hitte, bevitték a faluba, tûzbe rakták hogy kikeljen és nekik is legyen Gépmadaruk, a kikelést az egész falu érdeklõdve nézte a tûz körül, komplett falvak tûntek el így...
<#idiota>

Shiwo
még ha tudják is, hogy mi az, gõzük nincs, hogy hogyan néz ki... sõt..sztem sokunk nem ismerne meg 1 atombombát, ha nincs ráírva, és nem rakéta-alakja van..

Ron Ragm
Na meg a Reddingi bánya kitakarításáért is lég szép xp-t lehetett szerezni.

Ron Ragm
Amúgy még a Megatonnal kapcsolatban: gondoljatok bele, majd 2 generációváltás történt a háború óta (ha nem 3) - mégis honnan tudnák hogy konkrétan mi az az 'atombomba'? (Régi történetekbõl talán, de az öregekre amúgy sem figyel senki =) )

Még Fallout1-ben volt egy deathclaw tanya ahol amíg az "anyjukat" nem nyírtad ki addig kettessével újratermelõdtek, én is ellövöldöztem ott egy kicsit, mondjuk az azért pozitív hogy ezt alacsony szinte lehetetlen lett volna megcsinálni mint ahogy Fallout2-ben is az Enclave patrolok szarrálõttek amikor alacsony szinten arra felé nézelõdtem.

btw én is a küldetésért/szörnyért járó xp híva vagyok, az Obli használd-és-fejlõdsz rendszere annyira azért nem jött be, 5000 patkány lekéselése nem hiszem hogy profi kardforgatót csinálna bárkibõl.

lwb
az 1-et nem lehetett tovább játszani. azaz csak úgy, hogy beléptél combat modba és kimentél a vaultból. de ez így ugye buggolás és ha visszamentél, akkor vége lett a játéknak.

lwb
az 1-nek a végén kiraktak a vaultból és szépen elsétáltál, miközben ment a zene meg a feliratok.

azt azért lásd be, hogy ezek a kommentek (fejlõdés a harctól, befejezés után továbbjátszás) inkább az oblira állnak.
falloutban jóval több xp járt a küldetésért, mint a szörnyekért. persze, azokért is járt, de egy küldetéssel ezreket tudtál összeszedni. sokszor anélkül, hogy akár egyet is lõttél volna.

Shiwo
sõt, olyan is volt, hogy hagytam Melchiornak, hogy "megidézze" az összes dögöt, amit tud, és szépen daráltam be õket, az xp-ért.. (pedig 1 lövéssel letudtam kapni, még mielött megmoccant volna..)

Shiwo
a falloutra gondoltak, nem az oblivionra... bizony én is léptem úgy pár szintet, hogy olyan helyen köröztem a karimmal, ahol sok muti / deathclaw / enclave -es volt, hogy jöjjön az xp (mikor már elbírtam velük..)

és a fallout kettõt ha végigvitted, akkor utána tudtál még kalandozni..az már nem rémlik, hogy az 1be is volt-e ilyen lehetõség..

lwb
ezt nem tudom kihagyni:

"A Bethesda többé-kevésbé tanult az Oblivionban fiaskónak bizonyuló fícsörökbõl"

Micsoda??? a "GOTY", "best RPG evar", "better than sex", "11/10" Oblivionban volt fiaskó?! Gaz támadás és hazugsághalmaz ez kérem szépen. 😊

"Érdemes szem elõtt tartani, hogy míg a korábbi részekben könnyedén lehetett henteléssel XP-hez jutni, addig itt fõként a küldetések teljesítésével fejlõdhetünk."
???

"ha végetér a játék, akkor ott tényleg vége a mókának, nem kalandozhatunk tovább, mint az elõzõ részekben. "

Ezek játszottak az elõzõ részekkel vajon? Vagy oblivionra gondoltak, mint elõzõ részre? Freudi elszólás? 😊