Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SötétBarom
"Csak azok a karakterek ne állnának ott bambán és mereven, mindig egy helyben – néha nem ártana megmozgatni azokat a végtagokat és sétálni egyet. Kicsit dühítõ Oblivioni örökség."

Csak nálam járkálnak aludni, ülnek le enni, esetleg inni a bárban??

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

I.C.ram
Ja mivel szetesett az USA 3-4 allamot tomorito szovetsegesekre. Ezt jelzi a zaszlo. 1 csillag az egy ilyen szovetseget alkot. Van talan 15 vagy valami hasonlo.
Prince23

Az emberi gyarlóság mintapéldája volt, hogy megalkottuk az atomfegyvereket és most tessék, 2277-ben a Föld pont ezeknek hála lett sivárabb és elnéptelenedet. De legalább apáink biztosak voltak benne, hogy a gyermekeiknek sikerülni fog a túlélés, ebben az elferdült amerikai, poszt-nukleáris rémálomban. Beért a több éves fejlesztés, a Fallout 3 eggyel több dimenzióban itt van a monitorainkon, újra elõmerészkedhetünk a bunkerünkbõl, hogy feltérképezzük az atomtámadás sújtotta külsõ világot.
hirdetés
A romos, terméketlen, ám valahonnan ismerõs vidékeken való bóklászást elõször a legendás Black Isle Studios szállította nekünk, két részt ért meg, aztán a csõd szélén álló Interplay kényszeredetten megvált a jogoktól, a vásárló pedig nem más, mint a The Elder Scolls sorozattal már bizonyított Bethesda Softworks. A legutóbbi, non-lineáris RPG-jük, az Oblivion után megkezdõdtek az utalások a Fallout 3 készültére, a rajongói bázis egy emberként könnyebbült meg, hiszen látták, mire képesek a fejlesztõk. A kép pedig hívogató volt, az Oblivioni hagyományokat megõrizve, ebben a szellemben megalkotott szerepjáték képe sejlett fel elõttük, csak éppen világa a nem is oly távoli jövõben veszteglõ, atom sújtotta Föld lenne. Ez a kijelentés erõsen túlzó, kétségtelen, hogy a Fallout 3 igen sok elemet megõrzött a fejlesztõk legutóbbi játékából, kiváltképp az irányítást és a térkép navigációt, ám a témaválasztás miatt a játékmenet is erõs változásokon ment át. Csak azok a karakterek ne állnának ott bambán és mereven, mindig egy helyben – néha nem ártana megmozgatni azokat a végtagokat és sétálni egyet. Kicsit dühítõ Oblivioni örökség.

A készítõk az elsõ részt vették alapul, így kétszáz évvel késõbb, 2277-ben vesszük fel a történet folyamát. Apás szülés volt, igazából õ doktor abban a 101-es menedékben, így érthetõ, hogy õ is fog kiemelni minket az anyaméh biztonságából. Felsírunk, szüleink nem tudnak betelni a gyönyörûséggel, már ilyenkor sejteni lehet, hogy lesz belõlünk valaki. Ám sajnos édesanyánk belehal a szülésbe, apu pedig igyekszik számunkra mindent megadni, mint egyszem utódjának. Miután lebontotta a méhlepényt, választhatunk magunknak nemet és nevet, míg egy DNS-analizáló gép segítéségével beállíthatjuk karakterünk paramétereit a legapróbb részletekig. Etnikum, testalkat, arcvonások, pattanások elhelyezése, séró és szakáll, ha majd felnövünk. Persze, csak homo sapiens lehetünk, szépen is néznénk ki gyíkemberként rohangálva a bunkerban. Amint ez megvan, ugrunk egyet az idõben és már pelenkásként törhetünk borsot szülõnk orra alá. A járókából megszökve sajátítjuk el a mozgást, míg rá nem lelünk egy „You’re Special’s címû könyvre, amelybõl kiválaszthatjuk azokat a tulajdonságokat és képességeket, amivel saját szánk ízére fordíthatjuk karakterünket. Erre szám szerint 14 darab áll rendelkezésünkre, ebbõl háromra tehetjük a voksunkat, ez meghatározza, hogy a késõbbiekben milyen beállítottságúak leszünk, milyen eszközöket alkalmazunk a siker érdekében. A kiválasztott 3 képességben jobbak leszünk, mint mások és ezekben gyorsabban is fogunk fejlõdni. A Traitek és Perkek a csillagjegyekhez hasonló bonuszokat adhatnak, persze ennek ára van, ha elsütjük a Trait képességünket, akkor annak néhány hátrányos tulajdonsága is lehet a késõbbiekben.

Mígnem elérjük a 16. életévünket a rögtönzött szülinapi parti után kézhez kapjuk elsõ légpuskánkat, amit ki is próbálhatunk néhány nagyobb rovar lemészárolásával, majd megkapjuk a világ legcoolabb csuklószorítóját, a PIP-BOY 3000-et. Ez a ketyere szolgál az eszköztárunk nyilvántartására, a térkép kezelésére, karakterlapunk nyilvántartására is. Újfent ugrunk három évet az idõben, 19 évesen egy frankó tesztet írunk meg, melybõl végre az utolsó simításokat is elvégezhetjük hõsünkön, az odafigyelés nem árt, hiszen akár száz órán át leszünk vele. Leszámítva, hogy barátnõnkért álltunk ki a menedék menõcsávóival némi ökölharc során, jön a fordulat. Gyerekkori szerelmünk riaszt fel minket álmunkból, hogy a rend felborult a bunkerban, a folyosókat elözönlötték az óriásbogarak és a vérünket akaró biztonságiak, tetejébe még apánk is se szó se beszéd, kitört a külvilágba, mi pedig azon nyomban utána eredünk. Ez a sztoriba ágyazott karakteralkotás soha nem volt még ennyire innovatív egyetlen játékban sem, hiszen az igazi fanatikusok akár órákat is eltölthetnek, míg minden csúszkát aprólékosan beállítottak, így ezeket színesen és alig észrevehetõen sulykolják belénk.

Amint kitárult elõttünk a 101-es menedék ajtaja, szabadok vagyunk, megcsodálhatjuk a végeláthatatlan, nyomasztó környéket, ám néhány romból kivehetjük, hogy a hajdani Washington D.C. terméketlen vidékén járunk, némi jövõbeli vadnyugati látványvilággal. A bejárható terep némileg kisebb, mint az Oblivionban, ám a Fallout 3-ban sikerült azt elérniük a fejlesztõknek, hogy az ismétlõdõ pályaelemek ne zavarjanak bele az összképbe, minden egyedi és rendkívül változatos. A közlekedés a metróval lehetséges és a már felfedezett területek között elérhetõ. A felfedezõ szellemû játékosok tobzódhatnak. Miután elindultunk egy befogott rádiójel irányába, csak pislogunk körbe-körbe, bármerre mehetünk és nem csupán az apánk nyomai után, hanem csak úgy, szerencsét próbálva, túlélõ játékmódra, mellékmissziókat abszolválva, fokozatosan fejlõdve. A Fallout világában az emberek ugyan kisebb bádogviskókból eszkábált városokba települtek, ám a külsõ területeken éppúgy megtalálhatóak az anarchista banditák, vagy a mutáns szörnyek is. Az NPC-kel való párbeszéd a megszokott oblivioni hagyomány, tehát belezoomol a kép a delikvens arcába, bármilyen messze is áll, mi pedig kattintgatunk, megvesztegetünk, válaszolunk, sértegetünk, ahogyan jólesik.

A harc javarészt klasszikus FPS elemein belül zajlik, ám a közelharci fegyverek mellett távolsági karabélyokkal, pisztolyokkal, sörétes és mesterlövész puskák mellett azért az energiafegyverek is helyet kaptak, tekintve az évszámot. Ám lehetõségünk lesz a Vault-Tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) keretein belül kimerevíteni az idõt és különbözõ testrészeket becélozva nagyobb sebzéssel és látványos haláltusával a pokol bugyraiba taszítani az ellenfeleket, miközben körülöttünk végigpásztáz a kamera. Végtagok szakadnak le, látványosan esnek össze a rosszfiúk, ám a történet szempontjából erõs ellenfelek fejébe sajnos hiába eresztünk bele két-három sorozatot, továbbra is vígan támadnak, ami azért erõs túlzás.

Mivel elég sokat kell harcolni a játékban, és kétségkívül, aki szájhõsségre és tudományos képességekre áll rá karakterével, az hátrányból indul a tûzharcok során. Ám aki hevesebb vérmérsékletû és a szintlépések során a fegyverpontosságra és hatékonyságra költi a pontokat, észrevehetõ javulásnak lehet tanúja. Csak egy jótanács: erre nagyobb szükség van, mint pl. a zártörésre. A harcrendszer nagy erõssége a játéknak, még ha a V.A.T.S.-ot elõhívni ritkábban lesz lehetõségünk, mint valós idõben adni az áldást – ez utóbbi viszont csak egy közepes FPS-nek válna ízére, fõként az esetlen karakteranimációk miatt, néha meglehetõsen furcsán korcsolyáznak elõttünk az ellenségek.

Nem láttam értelmét az egérgörgõvel belsõ nézetbõl kizoomolható TPS nézetnek sem, bár alteregónkat csak e módon csodálhatjuk meg, ám az idegesítõ kamerakezelésnek hála, gyorsan vissza is szokunk majd szem-nézõpontba. A Radian mesterséges intelligencia néha dühítõ dolgokat produkál elõttünk, fõleg a harcban. Több ellenfélnél, mindenki gondolkodás nélkül ront egyenesen felénk, vagy ha éppen mi kergetjük õket, akkor logikátlan módon, jobbra-balra futkosnak, totál kiszámíthatatlanul. Az NPC-kre ráfért volna némi passzív cselekmény, nem értem meg, hogy az egy helyben való álldogálás mire jó és miért nem tudott volna a Bethesda végre valami életszerû megoldást hegeszteni. Pedig az ellenfelek száma kielégítõ és változatos, ám hosszabb idõ elteltével már unalomig ismerjük majd õket, akárcsak a bevethetõ taktikákat.

Az Oblivion-engine külsõ tereken mutatja meg igazi arcát, e szempontból a látványból átjön az a hangulat, ami egy poszt-nukleáris világból át kell jöjjön virtuálisan. Bár a megjelenítés nem tûnik olyan aprólékosnak, mint két éve: elég gyakran futunk bele mosottas textúrákba, a karakterek arcai pedig kifejezetten rondák. Összességében egy ekkora terep mozgatását valamint a messzi látóhatárt figyelembe véve (ahol komolyan bármerre mehetünk, még ha töltöget is közben) teljes mértékben megállja a helyét a Fallout 3. Pont nem ronda, na. Ami miatt mégis különleges a játék, a 40-es, 50-es évek zenéin kívül az a szatirikus, paranoia-humor mely átitatja az egészet. Személy szerint az Atomic Age oktatófilm-ikonográfia alatt borultam a székrõl. Jó, hogy nem egy ilyen befordulós jövõképet ad vissza a játék, hanem egy teljesen egyedi, kissé kaján univerzumot.

Mindenki megtalálja a számítását a Fallout 3-ban, aki egyszerû hentelést akar, vagy aki végletekig belemenõs, mérnöki mutatókkal vitézkedõ tudóst alakítana – netán akinek már nem idegen a téma, kétségtelenül a harmadik rész méltó folytatás lett. Rengeteg hiba felróható a játéknak, a túl sok elmaradottság és MI-s hiányosságok, de ezek eltörpülnek a hívogató, ambiciózus világ mellett. Mert egy Fallout 3 nem mindennap szabadul rá a játékosokra és ezt meg kell becsülni. A Bethesda a tõle elvárható módon oda is figyelt a gyermekére és mindazon technikai hiányosságok talán a mindjárt három éves engine határai miatt vannak. Játsszuk és élvezzük hosszú órákon át, menedék-szökevények!

forrás: gk

SötétBarom
Az amcsi zászló is kicsit más 😊

Rapid81
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egy bizonyos Pinkertont keresek Rivet Cityben, aki talán tud nekem mondani valamit az eltûnt androidról. Valaki tudja, hogy hol keressem, mert az õrök csak annyit hajlandóak elárulni, hogy a szelleme biztosan nem kísérti a hajót, de akkor hol van?

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Akkor lett volna király ha olyan mint a Thief 3-ban 😛

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

ezt én is olvastam wikin, lehet,hogy beszerzek pár lovercraft olvasmányt jövõhéten 😊

mi a parás vault 106-ban? én már nem emlékszem mi volt ott

egyébként úgy tudom,hogy lehet pick pockettel becsempészni bombát és úgy felrobbantani embereket, szóval gyerekeket is biztos lehet, ha találsz

How much can you take,before you snap?

dronkZero
"Kár, hogy ilyen békebeli zenék mennek 😊"

Tökön is szúrtam volna magam, ha beújítanak valami modern zenét. Az egész Fallout fílingje a '40-as '50-es évek scifi irodalmán, képregényeken, filmeken alapul, tehát úgy a második világháború után átvált alternatív jelenbe és jövõbe a dolog. A technikai múzeumban mások a holdra szálló asztronauták nevei például, de az is nagyon jellemzõ, hogy a minimál számítógépek vannak, de mellette robotok és AI. Na meg az atommeghajtású autók, atombuszok...

Olyan az egész világa, amilyennek az írók ~50ben elképzelték a jövõt.

Szerintem egyébként ez a legnagyobb húzása a Fallout sorozatnak, ha egy mostani modern világ lenne leatomozva, lehet, hogy nem is érdekelt volna az egész.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Hmuda
Ha már zene, leszedtem a Fallout 1-2 OST-jét a wikirõl, kicsit bütykölök rajtuk és berakom õket az alap zenék helyére. 😛

Redding zenéje például tökéletesen illik majd Megatonhoz...bár a gitár miatt akár a puszta aláfestésének is megfelelne. 😄

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
Nekem a görgõ elég busted, szóval nekem csak rontott volna a helyzeten. 😄

Mondjuk jó lenne ha valahol állítani lehetne a zárnyitás érzékenységén.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Lobsterman
Pont az a jó hogy ilyen zenék vannak. Nagyot dobnak a hangulaton.

Lobsterman
A tisztességes tolvaj kifejezés enyhén oximoron 😄
Zárat úgy kell törni hogy elforgatod valamerre a hajtût, és A vagy D-vel enyhén ráforgatod(de csak óvatosan) ha elkezd rezegni a hajtû, felengeded a zárfordítást és odébb húzod a hajtût. Minél kevésbé rezeg a hajtû annál közelebb van a jó pozíció. A lényeg hogy nem szabad erõltetni és csak finoman forgatni a zárat

Kandurex
Akkor lett volna király, ha az egér görgõjét is belehetett volna vonni!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Shep
Kösz szépen, remélem majd akkor én is ráérzek. A rádióhallgatás mekkora poén. Kár, hogy ilyen békebeli zenék mennek 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

nah, ez a dunwich nevû hely is figyelemreméltó lehet. errõl vmi térképinfo hogy hol van?
szépen lassan gyûlnek a lokációk amiket jövõ héten felfedezek 😄

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

SötétBarom
Ez nekem egy pillanatig sem ugrott be.. Jó ahogy van..

Hmuda
Nekem se okoz már gondot, de érezhetõ, hogy itt bizony a finom analóg-kar mozgatás lenne a zárnyitás nyitja.

Carlos
Én telejsen megszoktam. Mondjuk 100-on van a lockpick, lehet, hogy igy könnyebb talán, de az elsõ 5-nél énis szenvedtem, aztán ráéreztem és azóta a very hardot is simán kinyitom.

Ahogy én szoktam: Felezéses technika: elforgatom a zárat, ha nem nyilik, akkor a hajtût az egyik irányba, majd a másikba. Ha megvan az irány, akkor felezem a távolságot a megfelelõ irányba és kész is.

Þór vígi þessi rúnar

Hmuda
Lopás-> minusz karma nyilván. Max úgy tudod ellensúlyozni, ha a lopott cuccokat eladod és a pénzt templomoknak adományozod (vagy lopsz tiszta vizet és a városok elõtti koldusoknak adod). 😛

Zárfeltörés: Beállítasz egy szöget, elfordítod a csavarhúzót. Ha beakad akkor visszaveszel, és finomítasz a hajtûn. Sajnos túlságosan kontrollerekre lett kitalálva a zárnyitás és egér/billentyûzeten egy rémálom.

Shep
Ha lopkodok fogy a karmám? Hogy legyek így tisztességes tolvaj? 😊 Próbáltam zárat feltörni, nem igazán sikerült csak beletörtem a hajtûket, hogy mûködik ez a zárfeltörés?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Lobsterman
Mint mondtam a textúrák csúnyák, de rohadt jól tud kinézni a játék.

Lobsterman
Na akkor itt ez a kép, ezzel hasonlítsd össze a Far Cry2-es képed

Ezzel csak azt akarom mutatni hogy beraksz egy random dzsungeles képet meg egy random lerombolt utcás képet, ott nincs összehasonlítási alap :S

Lobsterman
Ó Dunwich. A játék kis Lovecraft utalása. Elég parás kis hely valóban. Fõleg a megtalálható üzenetekkel. Mire leértem az alagsorba azt hittem Yog-Shototh fog szembevigyorogni velem 😄

SötétBarom
Attól, hogy a FC2 tele van 2D-s fûvel, még nem lesz szebb.. Ez is tele lehetne, csak sajnos atomkatasztrófa után játszódik.

Azt még elfogadom, hogy szemre jobban néz ki, de sztem tech szinten egy lépéssel sincs elõrébb. Leszámítva napsugár effektet, az baszott jól néz ki 😊

MaskimXul
ha felrobbantod megatont, akkor tenpennynél kapsz kecót.
Lobsterman
A FC2 gyönyörû. Talán a legszebb játék a maga nemében. A Fallout3 inkább az atmoszfériájával osztja le a látóidegeket. A két motor más, másban is jók, de mivel két teljesen külön világ, nem várhatod el hogy olyan szép legyen egy lepusztult posztapok táj mint egy afrikai szavanna, és erdejei. Mindkét motor nagyon jól optimalizált(ha nálam medium-high-on bír futni rendes sebességgel mindkettõ akkor biztos, mert elég régi vidkarim van), mindekettõ nagyon szép dolgokat tud megjeleníteni, de teljesen más egy RPG és egy FPS motor tudása, és funkciója. De ha csak grafikáról beszélünk egy dologban jobb(egyelõre) a FC2 motorja, a textúrákban. Mert az tény hogy néhány textúra nagyon el van kenve itt a multiplatform motor miatt, de az Oblivionban is megoldották, itt is meg fogják.

Köszi de inkább csak beírom a címét. Nincs kedvem kínlódni. Felraktam a kepfeltoltes.hu-ra, utána ette a kakit az oldal, majd az imageshack-re erre mikor a "kép beszúrására" mek itt az SG-n és küldöm a hozzászólást, akkor nem mutat semmit. Még annyit, h nem állítom, h rossz a grafikája, de a FC2 szebb. Ami a játékmenetet illeti a FC2-t kínlódva vittem végig, mert már nagyon untam, ez meg nagyon tetszik. Szal maga a játék mérföldekkel jobb a FC2-nél, de hogy szebb nála az nem igaz. Elsõ kép FC2, második fallout 3 1680x1050 az eredeti méret:
http://img205.imageshack.us/my.php?image=screenshot0000ab3.png
http://img131.imageshack.us/my.php?image=fo320081107154835yg4.png
Mondasz valamit 😊
SötétBarom
Baszki, 2008. van, és olyan szinten bigott erkölcsösség, hogy ilyen fícsörrel esélye sem lett volna megjelenni.. De majd modderek megoldják, ne aggódj 😊 Nekem is hiányzik..

SötétBarom
Azzal ugye tisztában vagy, hogy a megjelenésen kívül még elég sok faktor befolyásolja egy játék erõforrásigényét??? Far Cry 2 ben is van körülötted 4-5száz darab felvehetõ kacat, az is megjegyzi, hogy hol kit mikor öltél meg és vttél fel? Ja várj, ott csak respawnoló outpostok vannak, meg ismétlõdõ növényzet..

Scouser

You\'ll Never Walk Alone

Scouser
A Fallout 1-2-t sem azért játszottuk itt sokan a mai napig mer olyan faszántos a grafikája, hanem, mert jó játék. Szvsz leszarom hogyan néz ki😊

You\'ll Never Walk Alone

feladom. belinkelem a képet erre nem látszik + az utána levõ szöveget se mutatja ki. <#boxer>
fallout 3

fc 2
wtf? nem rakta be a képet?
Sztem aki azt állítja, h szebb, mint a Far Cry 2, az elfogult egy "kicsit". Nem azt állítom, h rossz játék (nagyon is jó, sokkal jobb mint a monoton FC2), de a grafika sztem kicsit õskövület. Csináltam mindkét játékról 1-1 screenshotot (eredeti méret 1680x1050). Elég kicsik a képek (ekkorára engedte az ImageShack), de sztem egyértelmû, h melyik a szebb.

Fallout 3:

Far Cry 2:

valaki írja már le spoilerben h miarák az ami ennyire durva a vault 106ban. csak hétfõn tudok újra falloutozni és igen fúrja az oldalam 😊

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

Carlos
<#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Tempenny lakosztály?
Hogy lehet megszerezni? (Nem a ghouluknak segitettem, szóval elméletileg megvan a lakosztály, de hogy szerezhetem meg?)
(Öreg tempenny-t agyonlõttem a teraszon, mert görény volt, az baj?)

Þór vígi þessi rúnar

Lehet, én vagyok aberrált, de eszméletlenül hiányzik, hogy a gyerek zsebét pickpocketet használva teletömjem élesített dinamitrudakkal 😊
Voltan
Na és persze a Vault 106. Csakhamar ki is fordultam onnét 😄
Majd még visszamegyek...

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

BEAST
Az amelyik tele van feral ghoulokkal? :o Mert ha igen, akkor nem rossz, de szerintem az a kihalt varos ami tele van deathclawokkal sokkal parasabb 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

SötétBarom
Mármint azért rohantam és tüzeltem, hogy ne ijedjek meg 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom
Szörnyû. Ráadásul ott flashel is a karakter valami szellemet.. Ott nyomtam azt, hogy kizárólag rohantam, és tüzeltem.. Lent meg volt valami pizsamás ghoul, géppuskával 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

dunwich buildingben voltatok már?
szerintem a legparásabb hely a játékban 😄

How much can you take,before you snap?

SötétBarom
Akárki akármit mond, így nagyon sok óra után már sztem ki lehet jelenteni, hogy ez igenis a fallout3. Sikerült a fiúknak, és ez egészen elképesztõ 😄

Már alig várom, hogy újrakezdjem velejéig gonoszan 😄D Eladok mindenkit rabszolgának.. Télleg, a fatert el lehet? 😄

Emm, én nem öltem meg az öreget, és minden ment rendben, csak rá kellett beszélni az embereket, hogy szeressék szépen a ghoulokat, vagy tûnjenek a büdös francba. Mondjuk ettõl még sanszos, hogy ha visszanézek, akkor már mindenki ghoul lesz, de van annyi karmám, hogy bosszúból ledaráljam az egész bandát, és megmaradjak pozitívon. Megjegyzem, kipróbáltam egy negatív karmás karaktert is, sokkal nagyobb poén, és akármit mondanak Megatonról, nem nagy veszteség, elõbb megcsinálod a helyi sidequesteket, aztán nyugodtan le lehet gyalulni. Persze lehet, ez triviális, de sokan sopánkodtak, hogy mennyi xp-tõl estek el.
Leteszteltem -cheatel, kíváncsiságból, aztán reload-, hogy számít e Perception a célzásban, de hiába írják itt-ott, hogy igen, kurvára nem nyom semmit a latba. A Mysterious Stranger viszont poén, bírom az öreget, ahogy feltûnik a kis magnumjával, és fejbecsûri a Super Mutantot egy kis ólommal 😊. Hátránya viszont, hogy a Grim Reaper's Sprint perkkel, ami ugye reseteli az action pointokat, ha megölsz egy ellenséget, nem kompatibilis. Azaz ha õ fejezi be a megkezdett munkát, akkor nem kapod vissza a sok AP-t, pedig ha az ember AP-alapú buildet csinál (én pl minden szart megcsináltam, hogy kimaxoljam), akkor jó nagy pofon tud lenni.
Hm, ebben a kommentben is szép magyar szavakat írtam, de lényeg remélem, érthetõ 😄
Ghoul Mask, az arra jó, hogy ha viseled, akkor nem támadnak Ghoulok. De kíváncsi lennék, a speech skillt befolyásolja-e, ha egy emberrel beszélek 😊
A játék maga egyébként jópofa, nem mondanám, hogy fallout 3, inkább azt, hogy egy különálló rpg, ami a fallout univerzumban játszódik. Annak viszont remek.
Bocsi a Wall of Textért 😊
MaskimXul
na és ha a ghouloknak segítesz, megmarad a tenpenny lakosztályod? meg lesz ott trader?
Ron Ragm
Igazából az szarabb hogyha még sikerülne is felmászni rá jön a láthatatlan fal.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

SötétBarom
Ha jelölsz egy markert pipboyban, akkor kis nyíl elvezet az alagutakon keresztül is pont oda, ahová menni akarsz.. Így nem kell bojongani a ghoulokkal teli sötétségben.. (ami amúgy az agyamra megy lassan 😄)