Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is amagyar kiadásra vártam,hogy elkezdjem végre..mennyire finom apuci hangjának Liam Neeson,egybõl felismertem😊
Carlos
Éshogy van-e benne live?

Þór vígi þessi rúnar

Végre nekem is megjött a magyar verzió 😊
Ép most telepítem fel, valaki nem tudja, hogy melyik verzió ez? Az alap vagy már az 1.1-es?

Mike at home
ja és pl. Megaton mögött, ha körbejárod, a bejárat túloldalán van egy szikla, amibe el van rejtve némi cucc, nem túl messze a faltól
Másik amit még megtehetsz, hogy lopakodva körbenézel kicsit megatonban, és amikor senki nem lát, elteszel mindent amit elérsz (lopsz 😊
a negativ karma miatt ne aggódj, nem tudsz annyit lopni, hogy gonosz legyél

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

HeadHunter86
Köszi, megyek nézelõdök 😊

Mike at home
kicsit kóvályogj a környéken, nézz szét vault101 környékén, fejd meg a szõke csajt aki az egyik házban bujkál, Moiranak segíts a könyve megírásában, tûzhangyákkal se foglalkozz még, öldöss caak utonllókat elég lesz neked az is

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Prince23
Nekem még nincs meg a játék sajnos.

HeadHunter86
De messze kell menni a melléküldikhez is, kint meg várnak a fenevadak meg miegymás. Épp ez a bajom. Ti hogy csináltátok?

Prince23
Sztem csináld a mellékküldiket, ne rohanj. És hátha kapsz fegyókat így

ha kitörlöm a datából a fájl-t akkor minden jó😞 mit rontok el
nem értem most fel is peccseltem de még mindig nem jó nem jelenik meg semmi szöveg a menübe és a data files nél nem marad ott a pipa
HeadHunter86
Hy! Az elején járok. Megaton-ba vagyok, apám után kutatok. Már mennem kéne a D.C. Rádióállomáshoz vagy hova, mert az a következõ nyom, de sok az enemy kinn, fegyóm meg alig, csak egy légpuska meg egy pisztoly, amibe töltény sincs. Kicsit el vagyok veszve.
Mit érdemes lépnem ilyenkor, valami konkrét tanácsot adjatok légszi, Kösz.

Csacsi
Nekem is. behozom a V.A.T.S-ot, aztán mehet fejre a sorozat 😄

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Seth
Én sem találkoztam még ilyennel.Nincs is benne autoaim. Nem a VATS-ra gondolsz? Amikor rácélzol teszemazt a fejre és kapcsolod a VATS-ot,akkor általában alapba a torzóra ugrik a kijelõlés, de real time harcnál nincs semmiféle autoaim

PSN ID.: Beegabor

robotnyk
auto aim? ez új nekem...
Fenrir
Köszi <#eljen>

A halál csupán a kezdet...

Lenne egy kis kérdésem: Titeket nem zavar az Auto Aim? Mer engem qrvára de nagyon! Letölöttem modot is, de nem sokat segitett... Rohadt idegesitõ, amikor 5 töltényem maradt a tárban, a fejére akarok célozni a barikád mögtt álló mutánsnak, erre bekapcsol az autoaim és a lövedéket a mellkasára irányitja, csakhogy ott a torlasz! igy nem találom el... egyszerûen nem lehet végtagokra célozni, mert az autoaim jobban tudja, hogy én mit akarok... baszki!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Mike at home
mûködik az is
akkor meg nemtom <#nemtudom>

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
az nem general semmit, max használja a meglévõt

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
no, összejött

a következõlet csináltam
volt alapból ugye

hat1950sboycap.nif
hat1950sboycap.egm

emellé gyártottam

hat1950sboycap_black.nif
hat1950sboycap_olive.nif

de egm nem volt hozzájuk, ezért lemásoltam az eredetit, ugyeezekkel a nevekkel, mert ugye olvastam, hogy egm file is kell, logikus hogy név szerint keresi

ezután még mindig nem volt jó, de GECK-ben az character-update-tel -amit Hotomi mondott - már jó lett

a szimplán GECK-ben létrehozott majd updatelt sapi4 fix nem mûködik, de megnézem

Talán blenderrel. Sose használtam, csak láttam, hogy van ilyen, meg nagyjából tudom, mire való.
Az sem kizárt, hogy a geck generálja a facegen update-nél...

Mike at home
egm file-okat lehet vmivel szerkeszteni?

Fallout 3 PC - magyar verzió megjelent!!
Angol verzió cseréjére Március 31-ig van lehetõség függetlenûl a vásárlási helytõl irodánkban, illetve a Media Markt, Saturn vevõszolgálatain és az 576 KByte üzleteiben.
gondolom a honi forgalmazónál...

Multimédia
Holding Zrt.
1172 Budapest,
Ároktõ u. 2.
Tel./Fax:
(06-1) 258-699
Fenrir
Hali, azt tudja valaki, hogy az eredeti angol nyelvû változatot hol lehet becserélni magyarra?

Cdgalaxis csak ennyit írt:

"A korábbi, angol változat átcserélését közvetlenül a képviselet végzi, ennek lebonyolításával kapcsolatban õket lehet megkeresni."

A halál csupán a kezdet...

Szevasztok!

Sajna tényleg nem megy az OFF pedig nekem is kellenének a magyar fájlok.
remélem ez az õ és û betûk is orvosolva lesznek

Ha valakinek megy az OFF az megtehetné hogy elküldi mailben hogy hol találom a magyar fájlokat
[email protected]
THX
mostmár

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az .egm arra való, hogy a sapidon ne látszon át a fejed. Pl készítesz egy zárt sisakot. Annak van egy adott mérete, milyen formájú fejen mûködik jól, hogy ne lógjon ki pl az orra a karakternek. Vagy a füle, vagy a magas homloka egy csapott formájú sisakból...

A karaktergeneráláskor ellenben létrehozhatsz olyan formát is, ami ebbe nem illik. Ha kisebb, mint a sisak által kívánt, nem baj, de ha nagyobb, akkor baj van, mert a domborúbb vagy elállóbb alkatrészek áttüremkednek a fémsisakon is. Az egm-ben lesznek azok az adatok, amik ezeket az áttüremkedéseket oltják ki...

Leggyakoribb az egm használat pl a különbözõ hajzatoknál, amiknek sokféle fejformára kell illeniük, eléggé szorosan...

klart
de megy:|

Hello. Az offtopic miért nem megy???

Egyébként vki már feltette a magyar nyelvi fájlokat, a bökkenõ csak az, hogy nincsenek õ és û betûk, mert azok a textúrák között vannak. Szal azt is fel kéne tenni. Bocs hogy ide irok ilyet, csak az offtopic vmiért nem megy...

A sapkáknak vagy a hair (ezesetben a haja eltûnik így fejpántnak pl nem jó, hacsak nincs a pántba beleépítve a haj is), vagy a tail szokott jó lenni (ez utóbbi a deathclawnál nem jó, nem lesz farka). A head biztos nem jó, mert oda a fej való. Egy teljesen zárt sisak még elmegy, de általában azt is a hair helyére sokás rakni. A "slotok" neve és az elhelyezkedés között nem mindig van összefüggés, pl a szemüvegek (hacsak nem csináltak külön slotot neki) vagy az "amulet", vagy "tail" esetleg a gyûrû (ha van ilyen) slotba férnek bele úgy, hogy ne "nyeljen le" valamit az emberbõl a szemüveg helyett...
Az a lényeg, hogy a fej, a felsõ és alsó test, lábak, kezek és általában azon elemek helyére, ahol láthatónak kell maradni a testrészbõl valamennyinek, csak olyan modellt tegyél, amiben valóban benne is vannak ezek az elemek, másképp érdekes lesz a karakter kinézete.

Mike at home
ennyit találtam:

Head items use a secondary "mesh" .egm file (located in same place as the base mesh for the item) that is used to translate how they fit on a character.

Mike at home
köszönöm szépen, de már megtaláltam 😊

ja igen, és áttextúráztam a te módszereddel a meglévõ sapkát, úgy mûködik, semmi baja

Mike at home
hiába updatelgetem
megpróbáltam felnõtt sapival, felnõttel, hátha az a baj, de ugyenez a helyzet
ha újat hozok létre, akkor a vállán van
ha a sapinál kijelölöm a head-et is akkor a helyére kerül, csak feje nincs a kakrakternek

A Texture Set-ben jobb klikk, nyomsz egy New-t Beírsz valamilyen id-t amit megismersz majd, utána rákattintasz a Diffuse -ra (ide kerül a texturád pl: gyereksapka.dds), ezzel még csak kijelölted a helyett ahova a texturád kerül, lejebb van egy edit gomb rákattintva megkeresheted a saját texturádat, és beillesztheted. Ha van a texturádhoz Normal map is akkor ugyan ezt kell tenned csak az elején nem a Diffuse-t kell kijelölni hanem a Normal/Gloss -t.

Mike at home
hm, azt hiszem megtaláltam

Ok csak arra figyelj, hogy itt is Updatelni kell majd a sapkát mert különben megint a válladnál lesz a fejed helyet <#wink>
Ha így sem fog mûködni akkor nem tudom mi lehet a baj.

Mike at home
hogy helyezed be a saját texturádat a texture set-be?

Mike at home
ok, megpróbálom így is 😊

valahogy csak jó lesz

Amúgy nem muszáj a nif fájlokat átírogatni, másolgatni. Erre is új funkció van a Geckben. Elég a saját texturádat behelyezni a Texture Set-ben, majd kiválasztod azt amit át szeretnél texturázni pl páncél, fegyver, egyéb tárgyak... megnyitod és a Biped Modelnél megnyomod az editet, ekkor elõjön egy új ablak a Model Data itt kiválasztod a megfelelõt a texturázáshoz ( pl páncélnál az upperbody, pipboyoff, pipboyon, arms stb) nyomsz egy jobb klikket ekkor felugrik egy almenü: New, Delete, ott nyomsz egy New-t elõjön a Select Form ablak ott megkeresed a saját texturádat dupla katt, adsz neki egy új id-t és már kész is az áttexturázott páncélod, fegyvered, tárgyad. Ezzel a módszerel legalább nem kell szenvedni a nif átírogatásával, másolgatásával. Nálam mûködik és eddig nem tapasztaltam hibát.

kirol
Köszi

Mike at home
no újra csináltam a nif-eket, eredmény: nulla
probáltam az update-t is (lehet rosszul), nincs változás

😞

grebber
Tegnap!

Next PC upgrade: 2022

kirol
Már van magyar verzió, mikor jelent meg?

Köszi, lehet, hogy a tescs-ben is ezt kell ilyen esetre használni...

koschwarz
na az ilyenek miatt hanyagolom a magyar verziót, ez tök lehangoló.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Mike at home
megpróbálom, köszönöm szépen

Az Archiveinvalidation (a fomm-ban lévõ nem tudom melyik metódust használja a sok közül) azért kell, hogy a program a módosított fájlokat használja a "gyárilag" becsomagoltak helyett.

A bsa kiterjesztésû fájlokban vannak a texturák, modellek, hangok, egyéb erõforrás fájlok, könyvtárakba rendezve, becsomagolva. Vagy tömörítve, vagy csak úgy "tar" módjára bepakolva egymás után. Elvileg, ha a Data könyvtárban létrehozott alkönyvtárakba beteszel egy fájlt, ami benne van valamelyik bsa-ban is, a program ellenõrzi, hogy melyik az újabb és azt fogja használni (ebbõl a szempontból a stalker jobb, mert az mindenképp a "kibontottat" veszi elõ). A motorban itt van egy hiba (csak a hónapot és napot nézi, az évet nem) ami miatt nem mindig tudja jól, hogy melyik az újabb. Az archive invalidation eljárás ezt javítja. Vagy úgy, hogy létrehoz egy archiveinvalidaion.txt-t a játék fõ könyvtárába és abba beírja, mely fájlokat kell a bsa-k helyett a kibontottakból venni, vagy a bsa-kba túr bele és módosítja a dátumokat, vagy készít egy "átirányítást", egy új bsa-ra...

A lényeg, hogy ha változtatsz valamin és nem csak abszolút új dolgokat teszel bele a játékba, kell ez az eljárás, hogy tudasd a programmal a módosulást...

Ahhoz hogy mûködjön, a fallout.ini-ben egy sort módosítani kell. A kulcsszó az "invalidate", ha jól emlékszem...

Piedon
Nem tudom mennyire tudsz angolul, de ezen a fórumon pont errõl írnak:Fallout 3 Win7 alatt

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

Üdv mindenkinek!

Nálam is ilyen probléma lépett fel amikor új sisakot tettem be a játékba, a karakterem vállán jelent meg a feje helyett. Ez nem nif hiba hanem a GECK-ben kell beállítani. Elõször is megkell nyitni az új sisak, sapkát, fejkendõt az Items/armor menüben, utána belépsz a character menüben (fent a vezérlõ menüben ahol van a File, Edit, View, world stb..), ott rákattintasz a Update FaceGen Model Availability -re, és onnantól kezdve már a karaktered fején lesz a sisak és nem a vállán. A lényeg hogy az összes új fejfedõ meglegyen nyitva amikor nyomsz egy Update-t, különben csak a vállad körül jelenik meg a játékban.