Fallout 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike at home
rém egyszerü ilyen képet elõállítani, VATS bejelölöm a testét, mutáns lebújik, akkor is azt lövi, ilyen már elõfordult, de hogy szabadkézzel nem lövi a testét az fix

de mondjuk nem kamu a kép
akkor meg simán mellé lõtt

egyébként meg ha téged zavar, hát zákson
nekem ilyeneket nem csinál a program
ez van
aztán vagy elhiszed vagy nem, nekem édesmindegy
nem vagyok a kiadó alkalmazottja, hogy különösebben izgasson

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
sõt nekem még életeben nem csinált olyat a lézer, ami az elsõ képen van, ha szabad kézzel lõttem

arra nem gondolsz, hogy egyszerüen mellé lõtt?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
nekem fejbe lövi
kipróbáltam
szerinted most én hazudok neked?
most vegyem fel neked Fraps-szel?

sambauer
Én Xboxon játszok, és az életben nem lesz pontosabb nálam az analog mint az egér. Egyszerûen lehetetlen.. Persze Codokat, meg egyéb Tps-ket megcsinálják élvezhetõen, de az a lopakodok ránézek és kapásból headshot feeling soha nem lesz jelen. (legalábbis NÁLAM) Na de ez már nagyon off, sorry.

Turn Me On Dead Man

Seth
Na akkor most, hogy megoldódott, játszhatsz végre vele úgy,mint egy hagyományos fps <#idiota>

PSN ID.: Beegabor

Értsétek már meg, hogy nem hagyományos fps-t akarok belõle, könyörgöm!!!
9065. hsz.-ben Ron Ragm leirja a lényeget.

Ez _!VOLT!_ a bajom, de a megnövelt autoaim távolság megoldotta. Ne mkell fps-ezni. okés?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Seth
Ez szerintem csak azokat zavarja,akik úgy akarnak vele játszani,mint egy hagyományos fps-sel, akkor tényleg irritáló lehet.Személy szerint észre sem vettem, ha nem találtam el rendesen vmit,akkor használtam a VATS-ot,lehet pont ezért van így megcsinálva, hogy rákényszerítsék az emberfiát a használatára , ha már eredményes akar lenni. Ezt az autoaim a konzolosok miatt van benne meg már rég lejárt lemez, ugyanúgy lehet pontosan célozni gamepad-dal a kézben, el lehetne felejteni végre.

PSN ID.: Beegabor

Ron Ragm
Bah, ha tudom hogy tudod nem írok ekkora wall of textet.
De amúgy autoaim ide vagy oda, ha felhúzva az említett távot nem vettem észre semmi gondot.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ron Ragm
Én is ezt mondtam, de csak azért mert nem értettem miért is került bele/hogyan is mûködik a játékban az autoaim.
A legtöbb FPS-el ellentétben a fegyverek nem hitscanesek (tehát azt nézi min van a célkereszt és oda lõ), hanem konkrétan a fegyver modelljébõl lõ a lövedék (valószínûleg a VATS miatt alkalmazták ezt a megoldást, hogy ne nézzen ki hülyén). Ha kikapcsolod az autoaimot teljesen ezt könnyen láthatod, Hunting Rifle kicsit jobbra, Scoped Magnum kicsit balra le húz (azt hiszem, de hogy merre az most lényegtelen).
Namármost ha megtámadsz valakit, alul megjelenik az életcsíkja - ez jelenti azt hogy becéloztad. Ilyenkor ha felé lõsz és a célkereszted rajta van a játék korrigálja a lövedék útját hogy az oda menjen ahova célzol, alapból a test középpontjába - KIVÉVE ha maga a kurzor vörösre vált, ilyenkor a célzott testrészre indul. Viszont erre is van egy megadott távolság, amin felül nem mûködik - hiába célzol testtájakra mindig a testközéppontba csapódnak a lövedékek - az alapjátékban ez baromi alacsony (van rá mod ami megemeli, tökéletesen mûködik és észre se lehet venni az autoaimot), ezért fordulhatnak elõ ilyen feltûnõ esetek amikor belerepül a lövedék az ellen torzójába amikor fejre célzol.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

nekem ezekszerint meg kell várni még fullba felkerül nem akar ugyanis mûködni a dolog
Végre aki megértette! Errõl beszélek én is! Legalább alapból benne kellett volna lenni az opciókban, hogy kikapcsolás vagy valami... De neem. Tudjátok hány golyót elpocsékoltam csak azért, mert a gép jobban tudta, mire célzok? Az egész játék ROHADT JÓ, ami nem azt modokkal ki lehet javitani, az egyetlen nagyon frusztráló dolog az az aim assist vagy auto aim...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Egyébként a képeket nem én csináltam, de 100-as energygun skillel és 100% os fegyóval készültek.

sambauer
én azt nem értem hogy ez miért maradt meg pc-n. konzolon még oké, ott a játékok 99% aim assist-al jön ki máshogy nem is nagyon lehetne érvényesülni, de pc-n nem lett volna nagy kunszt kivenni mert ott inkább csak nagyobb galibát okoz..

Turn Me On Dead Man

3Error
hello !

érdeklõdnék, hogy a magyar verzióval, peccselve magyar a DLC?
ill. elindúl egyáltalán?

köszönöm elõre is!

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Az autoaim "kiiktatásával" ugyan ugy megmarad a fegyvered szórása, amit a Skill pontjaid határoznak meg, csak nem lesz az, _HOGY A GÉP HATÁROZZA MEG, HOGY MIRÕ LÕSZ_! Ez a lényeg. Ezt kérdeztem., hogy tikteket nem zavar-e. De már megkaptam a választ. És köszönöm, nem kérek kioktatást, hogy "blabalba, akkor jácc fps-t" meg ilyenek...

Nem nagyon vágjátok még mindig. Itt van két kép:

Elsõ kép: Ez az eredeti. Nem kérem szépen, ez nem a Skill pontodtól függõ szóródás eredménye. Ez kérem szépen az a-u-t-o-a-i-m:

Második kép: Félig-meddig javitva-eliminálva az autoaim, külömbség egyértelmû:

Ez nem a Skilledtõl függ, vagy ilyesmitõl, nem is RPG elem, én inkább csak egy optimalizálatlan segédnek tekintem, amit sajnos nem lehet kikapcsolni.

A minigunt csak példának irtam, mert golyószóró, és jobban látni a golyók utját, mint egy pisztolynál...

Pretorian
Áhh...Stephen Russell 😄
Garrett...

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Mike at home
no kirpóbáltam

A Citadellánál mindig van pár raider, a lézer simán fejeblövi õket, ha a fejére célzol, minden szabadkézi lövés után ellenõriztem a testrészek állapotát VATS-ban, ha a fejére céloztam, akkor a feje csíkja ment le, a többi testrésze épen maradt

én Wazer Wiflét, meg az A21 plazmát használom elsõsorban, a lézer ontosan lõ, a plazma meg nem. Emelett még használok shotgunt, azzal szabad kézzel lövök közeli célpontra, leginkább skorpiókra, bár a kereskedõ shotgunja úgy kopik, mintha savat lõne töltény helyett, emelett még szoktam hajigálni gránátot, aztán szevasz. Legalábbis ezzel a karival.
A minigunról meg annyit, hogy amig felpörög, 3x is eltalálnak, illetve ari kis Deathclaw már az arcomban liheg

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

RatBaG
ez nem bug. vats-on kívül így szimulálják a %-os találati lehetõségeket...

Per Aspera Ad Inferi.

Új NVidia WHQL driver

# Up to 8% performance increase in Fallout 3 at high resolution and AA.
# Up to 10% performance increase in F.E.A.R. 2: Project Origin.
# Up to 9% performance increase in Half-Life 2 at high resolution with AA.
# Up to 11% performance increase in Left 4 Dead at high resolution with AA.
# Up to 10% performance increase in Race Driver: GRID at high resolution and AA

Mike at home
minigun meg lassú és összevissza lõ, sosem szerettem

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
no meg senki nem vár el olyan precizitást a játéktól, mint egy fps-ben
erre utaltam az rpg felemlegetésével

Mike at home
mondtad hogy nem a VATS-ról van, felfogtam,, én sem arról irtam
olvasd csak el újra
jó, ki fogom próbálni, bár én nem preferálom a lõfegyvereket

ja és kinek bug, kinek elõny 😊
legalább a bénák is eltalálják

Hogy a bánatba lehetne VATS nélkül minigun-al valakinek e kezére célozni?

"de mint mondták többen is, ez nem fps hanem rpg
a régebbi falloutokban is megmondtad hová lõjön, aztán vagy eltalálta vagy nem"

Látom hogy nem vágod, mirõl rizsázok. De nagyon nem. ITT NEM A VATS-ról van szó!!! Nem is arról, hogy FPS vagy RPG!!! Értsd már meg! Ez a fícsör csak azért volt beletéve, hogy a Bethesdás fiúknak ne keljen minden egyes fegyót heylesen a célkereszt irányába állitani.

Légyszives ne nézz hülyének. Nagyon jól tudom, mire van a Vats, és nagyon is jól tudom, mi az az RPG, de ennek a BUG-nak ehez semmi köze. Egyszerûen arról van szó, hogy nem tudsz pontosan célozni akkor, ha mondjuk nem használhatod a Vatsot, vagy nincs elég AP-d. Próbálj rálõni egy Minigunnal olyan jó 10 méterrõl az ellen kezére. Tuti hogy a golyók háromnegyede a mellkason megy keresztül... Vagy lõj olyan 30-35 méterrõl sniperrel egy ellenre, õgy, hogy a fejét célzod. Hatás ugyan az...

PAtr0n
Köszi a segítséget, angolul szerencsére anyira tudok, hogy kibogoztam 1-2 dolgot, így elindult a játék.
Sajnos a launcher loop-ot nem sikerült megszüntetni, viszont kiderült miért nem indítja el a játékot: A FalloutPrefs.ini (ami my games-ben a fallout3 mappában van, ide teszi a mentéseket is), tartalmaz egy hibás sort a VGA-ra vonatkozóan: (ATI Radeon HD 4800 Series (Engineering Sample ? WDDM v1.1))amit valszeg a dxdiag-ból olvas ki. Egy karakterben különbözik, mégpedig a "-" helyett "?"-t tesz bele, ezért nem indítja el a játékot. Ezt kijavítva és elmentve már fut. De többször nem szabad a launcherrel indítani, mert ismét felülírja, és megint ki kell javítani.
A másik probléma, hogy a D:/Users/USERNAME/Documents/My Games/Fallout3 útvonalra minden írási/olvasási jogot engedélyezni kell, mert a mentéseket nem fogja tárolni.
Érdekességképp olvastam olyat is, hogy a 9.1-es catalyst driver javítja a dolgot, de csak ha a Win frissíti magát arra, a standalone telepített driver nem oldja meg.
Tehát a FalloutPrefs.ini javítása és a jogok megadása után fut a játék a sima Fallout3.exe-vel, a launcher felejtõs!. Ha valaki úgy gondolja beteheti a FAQ-ba, segítség lehet másoknak is...

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Na vidám..azért eredetit jó lenne moddolgatni
Maxtreme
Eredetinél is természetesen. (gondolom én, mivel onnan lett kiszedve a file)

eredeti magyarított játék esetén is pipálni kell az .esp-t vagy most még csak a szövegfájllal tupírozott angol nyelvûrõl van szó?
Maxtreme
ui: Természetesen amint kiveszem a pipát a lokalizációs file elõl a mod managerbe, mindjárt müxenek a hozzáadott cuccok.

Mike at home
megsináltam a ruhákat, alapvetõen nem lett rossz szerintem, csak most meg úgy néz ki mint vmi Gestapos 😞

Maxtreme
hát én eddig csak a karakter módosító modokat próbáltam. Azok közül kb egyik sem 😊

Pares: Én is erre gondoltam, thx. Már csak ki kéne bontani mind2 filet. 😊

Piedon
Mondanál egy példát melyik mod nem mûködik együtt vele? (Kíváncsiság miatt kérdezem.)

Ne csak mondd, tedd is meg! A stylistom szerint nem vagyok elég trendy... BF2 TOPIK #99999 hsz. másik boldog tulajdonosa.

Mike at home
ne akarj
akkor játssz olyan progival ami erre van kihegyezve

ez alapvetõen körökre osztott játék volt, amit a VATS-szel gyönyörûen meg is oldottak

Mike at home
hát nemtom, egyébként én VATS nélkül is simán fejbe lövöm a mutánst, ha oda célzok a kis lézeremmel, és nem a testét találja el
jó, mondjuk nem 3 kilométerre, de ha már elég közel van, akkor nem testen, hanem fejbe lövi
de mint mondták többen is, ez nem fps hanem rpg
a régebbi falloutokban is megmondtad hová lõjön, aztán vagy eltalálta vagy nem

És ha vatson kivül akarok?

Mike at home
erre találták a VATS-t, apa
mondjuk aknát akkor sem lövöd el, de a kezét, fegyverét simán

Nincs, legalábbis én még nem találkoztam ilyennel.

Szerintem a Fallout3.esm-ben keresgélj.

Mike at home
tényleg, nem tudjátok, van a játékban távcsõ? akár egyszemes monucular is jó lenne, lényeg hogy könnyü legyen, nem akarom cipelni felslegesen a 10 nehéz távcsöves puskát

Maxtreme
No akkor ismét egy kérdés (nem mintha az elõzõre válaszolt volna valaki is, na mind1 😊 )
A játék melyik fileban tárolja az alap angol nyelvet?
Elmondom azt is hogy miért kérdem.
Sajnos arra a következtetésre jutottam, hogy a magyar lokalizációs fileal együtt, gyakorlatilag 1 mod sem mûködik. (már ami pluginként van hozzáadva a játékhoz )
Arra gondoltam hogy mi lenne akkor, ha valahogy belepakolnám a magyar szöveget, az angol fileba (ergo felülíratnám) Így már nem modként mûködne.
Persze ehhez nekem kéne 1 bsa packer/unpacker, illetve az esp-t is ki kéne valahogy bontanom 😊

Utánna olvastam: Amikor pirosra vált a kurzor, akkor normál minden, de ha kcisit messzebrõl akarsz leszedni valakit, amikro még nem vált pirosra a kurzor, akkor jön a mellkasba irányitós szarság... Elég megnövelni a Geckben az AutoAimMAx Distance-t 1800-ról 6000-re, és minden okés.

Az angol szöveg röviden:

Mindegy, milyen nehézségi fokozaton játszol, a kilõtt golyók MINDIG az ellenség felé fognak kanyarodni. Próbálj meg 100 Small Guns skillel egy Assault Rifle-val lõni csak ugy a falra. Nézd a golyók szórását. Most ugyan igy lõj rá egy ellenségre 20 méter távolságból. MINDEN golyó a mellkason fog keresztül menni.

Ugyan ez van, ha egy ellenfélnek a fedezék mögül kiálló végtagját akarod eltalálni: NEM FOG MENNI, mert az autoaim a mellkasra irányitja a golyókat, ami viszont fedezék mögött van, igy nem találsz el senkit.

Nem tudod kikapcsolni, mert a JÁTÉK RÉSZE. Van ugyan pár mod, ami redukálja az autoaimet, de kikapcsolni nem lehet, mert elsõsorban arra van, hogy a kilõtt golyó a célkereszt felé menjen, mivel az összes fegyvert kicsit görbén tartja a karakter.

Közelharcban nem nagyon lehet észrevenni. A legfrusztrálóbba azonban, ha sniperrel akarsz jó messzirõl leszedni valakit, és nem fogod eltalálni ott ahol akarod, még 100 skillel se.

ha nem hiszitek el, hogy van benne, akkor néézétek meg a Geck-ben:

GAMEPLAY->SETTINGS->A filterbe irjátok be, hogy AUTOAIM. Voalá. Mégis csak van, ugye? Sajnos

Nem NEM a VATSra gondolok, és DE, van benne AUTO AIM!

Ezt a "fícsört" azrét tették bele, mert pl.: a konzolokon egér nélkül körülményes a célzás +++ azért mert a fegyverek csöve nem pont a célkereszt közepébe néz, igy autoaim nélkül nem találnál el semmit.
Sajnos ez nem csak ebben "segít", hanem az ellenség leszedésében is.

"No matter what difficulty you play on, your shots will curve towards your enemy. Aim an Assault Rifle at a nearby wall with 100 Small Guns and watch the spread. Now aim it at a target twenty meters away and watch every shot hit the torso. Similarly, if you're trying to shoot at a target's extremities sticking out from behind a wall, it will often autoaim for the torso, therefore completely missing where your crosshairs are aimed and hitting the wall. If there's two targets at a fair distance away, one in front of the other, and you aim for the one behind those shots will nearly always curve and hit the target in front.

You cannot toggle autoaim on or off, it's just part of the game. Turning it off with a mod produces more problems than solutions. You'll notice it with any gun, but fast-firing weapons like the Gatling Laser, Minigun, Assault Rifle and Submachine Gun are more noticeable. Like I said before, it doesn't change with difficulty. I can understand having autoaim for Normal or Hard difficulties for those who might not find the game so easy, but when you're playing on Very Hard it only serves to make the game even easier and more frustrating. As a sniper, I often find myself trying to take down targets on the edge of vision with headshots, and nothing is more frustrating than seeing that round curve and hit either the targets torso, or, even worse, some random rock because there's somebody behind it."

Lehet hogy nemvettétek még észre, de mondok egy tuti tippet, hol látható a legjobban:

Ha egy szupermutáns lábánál lévõ aknát akarsz kilõni, akkor nem fog sikerülni. Sehogy se. Mert bekapcsol az Autoaim, és a lábát fogod ellõni. Ha a feje fölött gosz akarni ellõni, akkor a fejét találod el. Ez az AUTOAIM.

Ratbag: leesett, hogy rpg, de ennek semmi köze hozzá. Ez csak egy idegesitõ faktor.

NAgyon idegesitõ tud lenni, amikor pl: a kezeit akarom ellõni valakinek, és az autoaim a melkasába irányitja a golyókat.

Mike at home
már értem
lényeg az, hogy headgaer-hez minden új nif file-hoz kell azonos nevü egm is, amit a GECK tud updatelni

RatBaG
szerintem nem a vatsra gondol. még nem esett le neki, hogy ez nem FPS, hanem RPG belsõ nézetbõl...

Per Aspera Ad Inferi.

klart
amint feltelepül meglátod:|

klart
nincs

klart
levan

egyébként a kiskönyv az elején,amiben kiválasztod a képességeidet,az le van fordítva?