21433
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.
Büntetőpont információk
A büntetőpontok lejárnak, ha nem gyűjtesz be újabb büntetőpontot:
- Egy büntetőpont 1 hét alatt jár le
- Egynél több büntetőpont 2 hét alatt jár le
Büntetőpontokkal járó mellékes büntetések
1 büntetőpont:
- figyelmeztetés, nem jár mellékes büntetéssel
2 büntetőpont:
- 1 percenként lehet hozzászólni
3 büntetőpont:
- 3 percenként lehet hozzászólni
- nem használhat nick logót
- nem használhat vip funkciókat
- téma nyitás letiltva
- nem látogatható a gumiszoba és a saját fórumok
4 büntetőpont:
- 5 percenként lehet hozzászólni
- téma nyitás letiltva
5 büntetőpont:
- 4 hét kitiltás a fórumból
Büntetőponttal járó egyéb büntetések:
- összesen 20 büntetőpont után automatikus, végleges kitiltás a fórumból!
A büntetőpontok lejárnak, ha nem gyűjtesz be újabb büntetőpontot:
- Egy büntetőpont 1 hét alatt jár le
- Egynél több büntetőpont 2 hét alatt jár le
Büntetőpontokkal járó mellékes büntetések
1 büntetőpont:
- figyelmeztetés, nem jár mellékes büntetéssel
2 büntetőpont:
- 1 percenként lehet hozzászólni
3 büntetőpont:
- 3 percenként lehet hozzászólni
- téma nyitás letiltva
4 büntetőpont:
- 5 percenként lehet hozzászólni
- téma nyitás letiltva
5 büntetőpont:
- 4 hét kitiltás a fórumból
Büntetőponttal járó egyéb büntetések:
- összesen 20 büntetőpont után automatikus, végleges kitiltás a fórumból!
Mielőtt ebben a modtopicban folytatnád a veszekedést, !! KLIKK IDE !!
-
#17381 Hanem? van másik moderátori topik? -
#17380 Khun Zsolt hg segéd akarna lenni. Én azt írtam neki, ilyen az sg fórumon nrm lehetséges. Privátban kérte. Szerintem az előző hsz-ek és privat levelek alapján szeretne hg lenni az Omsi topicban, vagy legalábbis valami hasonló. -
#17379 Az általános fórumrészben van egy szép kis kép a bannerben, miszerint az általános fórumrész nem egyenlő a játékosok fórumrészével.
Lehet kellene ide is, hogy a saját fórumokkal kapcsolatosan nem a játékosok moderátori topicjába kellene írni... -
#17378 Én adtam egy napot nektek, hogy beszéljétek meg, hogyan legyen tovább. Per pillanat konkrétan nem látok a topicban olyan hsz.-t, ami miatt súlyos retorziókat kellene foganatosítani.
Igen, egyébként látom, hogy mi történt, szóval majd holnap ezen végigmegyünk. Maradjunk annyiban, hogy KuhnZsolt nincs tisztában a fórummotor bizonyos jellemzőivel... -
#17377 Amikor nem volt script, mindig visszajöttek a renitensek.
A renitensek most is visszajönnek, amennyire én észreveszem. Azt meg pontosan tudod miért a WoT topic kerül elő a script kapcsán. Ott fogalmazódott meg, hogy hát a modik így meg úgy nem csinálnak semmit. "Csak" éppen az volt a gond, hogy a "modik" nem olvassák rendszeresen a topicot, és a kutya nem vette a fáradtságot, hogy jelezze normálisan, a moderátori topicba, ha probléma lenne. Inkább nekem írnak privit, és ha éppen nem vagyok gépközelben, akkor van, hogy két-három napig nincs reakció. Utána meg jön a hőbörgés, hogy nincs rendes moderálás... Emiatt rágtam be. Arra képes a társulat, hogy flamewarba menjen Königtigrissel és másokkal, de ha meg éppen benézek, mert jelzik a flamet és pár sértő hsz.-t, akkor azt látom hogy közben nem éppen kulturált formában anyáz nem egy és nem két emberke, amit meg te sem tartasz problémának (sem törlés, sem figyelmeztetés), szóval a flamelők egyik fele volt csak büntetve. Aztán meg persze csodálkoznak, hogy a én meg ezért kiosztok pár büntipontot a másik oldalnak is (ugyanis a flamehez nem elég egy ember)...
Szóval rend ott sem abban a formában volt, és talán van, amiben szerintem egy fórum esetén valódi rendnek lehetne nevezni. -
#17376 Mint írtam most megismétlem, nekem mindegy nem érdekem a gyereket védeni, de ne nézz hülyének már, nem egy nick-ről van szó. -
#17375 Egyrészt nem tudom, nem is érdekel és nem is ide tartozik. A pontosan pedig 1 s. Ezzel a moderátoroknak semmi dolga. Egy nicknevet meg akkor használok, amikor akarok. -
#17374 A srác személyének használata, ha nem járul hozzá, és a többi facebook-os dolog, nem kell a duma, pontossan tudod miről van szó. -
#17373 Elmeséled milyen személyiségi jogokat sért? Ha nekem úgy tetszik holnaptól felveszem a Tirexi nicket. És akkor mi van? Egy internetes le nem védett nick használata akármilyen kontextusban semmiféle személyiségi jogot nem sért. -
#17372 Amúgy ha már így a jogoknál tartunk, nem akarom a moderátorokat bántani, de gyalázat hogy míg ilyen kis szir szarokért más tiltást kap meg azon aggódtok hogy ki milyen szöveggel trolkodott, olyan topikok léteznek mint pl ez ami személyiségi jogokat sért, ezt elég szomorúan veszem tudomásul hogy ezek és az ehhez hasonló topikok még máig nyitva vannak.
Ez most mégis mi? Ezt szabad?
Én nem ismerem a srácot, lehet télleg vannak hibái, de ezt senkivel szemben nem szabad megengedni, a jópofaságnak meg a viccnek is vannak határai.
ehhez hasonló topikokat egy tisztességes ember és a szabályok szerint azonnal tiltani kéne, még ha minden egyes helyen nem is tudotok ott lenni, de nézzétek meg azért pls.
Én is véletlen láttam mert mindenki gyakran használta ennek a tagnak a nevét mikor aa játéktopikokban beszélgettünk, és én mélyen elítélem ezt a féle személyiségi jogokat sértő megnyilvánulást. -
#17371 Komoly gondok vannak az OMSI topikban. Most már Erlau is ok nélkül törli az üzeneteket! Ez a hsz lett törölve:
"Tegnap lehet, sőt biztosan túlléptem a határokat! De ha elmondanám az okát, úgyis csak védekezésnek tartanák sokan! Ha megnézitek a mai és tegnapi hsz-im hangneme közti különbséget látni lehet a különbségeket! Bár tudom hsz-m 5 perc múlva törlésre kerül!"
kuhnzsolt írta. De a válaszom már csak "süket fülekre talált"... -
#17370 Én is pont akartam írni... -
#17369 Moderátor, kérlek nézz be a topicba. Tudom, holnapig. De most ettől függettlenül kérek moderációt. Elegem van, hogy egyebet nem csinálok ma, csak a törlés gombot nyomogassam....
Úgy hogy most aki másnak gáz, nekem nem. -
#17368 hali!
a banner alá be kéne írni 3 linket! aion topik
az első: EU Aion
NA Aion
Leatrix Latency Fix
köcce! -
#17367 És miért? :) Mindenkinek jobb lenne, ha használná, akkor senkit nem idegesítenének a matec félék, mert nem látnák a kommentjeit...én pl. Kuhn Zsoltot már tiltottam is, nem is látom 1 kommentjét se, tök jó. :D De ha nem akarod, akkor nem osztom meg...elvégre te vagy a HG. -
#17366 Én már régóta alkalmazom több kevesebb sikerrel a scriptet. Általában rend van. Amikor nem volt script, mindig visszajöttek a renitensek. Mindig. Ha kiszedtem, akkor mindig volt baj.
Cifu szerintem nem baj az, ha van valami visszatartó erő. Én kiírtam a topic-ban, hogy script működik, és kész. Ha valaki jön, és beteg módon trollkodik, és a többieknek látszólag is nem tetszik, eltüntetem. -
#17365 Két külön dologról beszélünk. Az SG+ csak rád van kihatással, te nem látod az általad kiválasztott emberek hsz.-eit. A cSuwwi féle script viszont mindenkire kihatással van, hiszen akinek a javascript nincs letiltva, az nem fogja látni a HG által kiválasztott emberek hozzászólásait.
Az SG+ esetében nekem semmi kifogásom nincs. -
#17364 Szerintem ne. -
#17363 Akkor most osszam meg az SG+ bővítményt az Omsi topikban vagy ne? Én felraktam, nekem eddig tetszik, akiket kitiltottam, azok hsz-ét nem látom, ha válaszolnak rá, és ott rámegyek, akkor látom, hogy mire válaszoltak, a tiltott emberét is. -
#17362 ha nem látszik a trollkodása, nem folytatja. legalábbis eddig így volt.
Vagy nem. Ráadásul jöhet és jött is azzal (jogosan) az illető, hogy őt a HG indoklás nélkül kiszűri. A HG nem kap és nem kapott erre jogot. Az én gondom ezzel a scriptel az, hogy még most sincs Admin vélemény vele kapcsolatban. Személy szerint el kell(ene) dönteni, hogy engedélyezzük-e vagy sem. Per pillanat megtűrt állapotban van, de ahogy Dzsini is írta, van vele gond.
a scriptelés szerintem hiánypótlás. ha nem lenne értelme nem lenne pl. az ultimate script (a zöld videoikonos) beszúrva a top10-esből kb. minden másodikba, sajátban meg kvázi mindenhova.
Ez nem videoikon, hanem a HG-nek extra jogot adó eszköz. Azt a kérdést pedig szépen elkerülöd, hogy miért is lenne akkora probléma, ha a modi topicban jelentenéd a problémát? Miért is "gáz" ez szerinted?
de a házigazdaságnak akkor lenne értelme, hogy több jogköre lenne a közösség által kinevezetteknek. nehezebben elérhető, de nem ragad le egy üzenettörlésnél. ha beindul a flame, és nincs ott a házigazda (ami valószerű, elvégre nem fog egész nap a topikban lakni) fél óra alatt teleszarják, aztán ha bannolod, jön másod/harmad reggel. tudom hogy valamennyire látjátok ezeket, de kevés.
Egy picit nézd a mi oldalunkról is. Jön azzal Nyúl Béla, hogy nincs rend rakva a mondjuk a WoT topicba, és milyen gáz már a moderáció itt az SG-n. Mondom neki, hogy hékás, egész pontosan NULLA üzenet volt az elmúlt két hétben a WoT topickal kapcsolatosan a moderátori topicban, akkor mi is a probléma? Nem jelented a problémát, és várod, hogy valaki megoldja? Tessék jelenteni, utána lesz megoldás.
A script ráadásul kétélű fegyver, és ahogy említve volt, visszaélhetnek és visszaélnek vele. Kinevezik a HG-t, aztán a HG kitilthat valakit, csak azért, mert nem ért egyet a nézeteivel. Ha ez így működik, akkor én is elkezdem kibannolni az emberkéket a fórumról, csak azért, mert nem értek egyet velük, és megvan a jogom hozzá, hogy megtegyem. A te logikád szerint ezzel nem lenne semmi baj. Mégsem cselekszem így, és (felteszem) ezért is vagyok még mindig moderátori jogkörrel megbízva.
Ugyanakkor meg jönnek a panaszok a scriptek miatt, és mi vakarjuk a fejünket miatta?!
egy "szerintem" jól működő topikban igenis van ez az üzenet eltüntetős script, és különösebb moderátori felügyelet nélkül is önszabályzó tud lenni. sok játékosban előfordul, elég csak körülnézni.
Mutass nekem olyan "jól működő" fórumokat, ahol ez működik. Én nem tudok ilyet. Vannak megbízott moderátorok, és ők intézkednek. A plusz/minusz pont adást alkalmazzák még sok helyen, itt is él, csak annyira nem működik. Máshol se igazán....
igazában az furcsa, hogy ennyire elutasítod, hogy a közösség igazgassa saját magát a hozzáférhető eszközökkel. szerintem jót tett az sg-nek a scriptelés (természeten a pozitív formájára gondolok, nem a rombolásra)
Irtó egyszerű, ha így működne a dolog, akkor nincs szükség a moderátori munkámra. Te (és mások) arra panaszkodnak, hogy nincs megfelelő moderálás. Mert jelenteni a problémás eseteket "gáz" - igaz azt nem árulod el, mégis miért "gáz". Viszont egy HG bizonyos szintig moderátori jogkörnek tűnő eszközt kap a kezébe, ha pedig kiderül, hogy mégse annyira vált be, akkor megint a moderátorokra hárul a rendrakás.
Én tök jól ellennék azzal, hogy nem foglalkozok mindenkinek az ügyes-bajos dolgaival, azért csinálom mégis, mert valami ostoba elgondolásból próbálom az SG-t megfelelő mederben tartani. Nem vagyok biztos benne, hogy a sciptelés megkönnyíti a munkámat. Sőt. Épp elég gond van az SG szűkös moderátori eszköztárával, és ez még ad egy lapáttal rá.
Ha meg működne ez a fajta "közösségi" felügyelet, akkor a plusz/minusz rendszer is működne. Amint látod és látjuk, mégse működik.
felesleges most itt vitáznunk, hogy miért jó, miért nem, vagy miért tehetetlen a házigazda az omsi topikban. megoldjátok, mint mindig. bízom benne.
nem kell kisregényt írnod, újat nem fogsz mondani, tudom hogy mi a helyzet.
Ha tudod mi a helyzet, akkor miért is lepődsz meg azon, hogy nem támogatom annyira a scriptet? -
#17361 Senki felé nem bizonyít semmit semmilyen privát üzenetről készített kép - akinek van egy kis esze az pontosan tudja, hogy könnyen át lehet bármit szerkeszteni. -
kuhnzsolt #17360 Tökéletesen megértem, nem is a modik felé szeretnék bizonyítani, hanem azok felé akik megvakultak HG váltás óta! -
#17359 Az enyém sem :) (na jó, de)
Messziről jött ember azt ír (és szerkeszt át), amit akar, pontosan ezért NEM foglalkozik egyetlen moderátor sem semmilyen privát üzenetes hozzászólással - nincs semmiféle lehetőség se bizonyításra, se cáfolatra. -
kuhnzsolt #17358 Ez nem szerkesztet! Print screen program segítségével! -
#17357 Nézd meg a neki küldött válaszképemet - ne aggódj, a moderátorok nem foglalkoznak a privát üzenetekkel, se azok tartalmával, mivel nem férnek hozzá az adatbázishoz, és mindenki olyan képet szerkeszt otthon "bizonyítéknak", amilyet nem szégyell. -
#17356 Megtaláltad a gépeden a photo shopot....? :( -
#17355 Most csak úgy visszaolvastam egy kicsit... Ezidőtájt te még nem is voltál az sg fórum tagja!
Azóta járok az OMSI fórumba de sajnos mint ahogy leírtam Routeres-nek lelépése idején és Erlau-nak is,már nem ugyanaz a topik mint akkor volt. Minden nap elolvasom a hsz-eket.
Ez egy fórum,és el kell viselni,hogy igenis vannak új emberek. Az az egy egyén (matec vagy hogy hívjak) tényleg idegesítő,de akkor sem lehet így beszélni senkivel! Adjuk meg egymásnak a tiszteletet! -
#17354 -
kuhnzsolt #17353 Hát nem tudom, hogy te mit olvastál, az elején csak leírtam véleményem! Utána pedig szóról szóra a képen szereplő szöveg volt beszúrva, te viszont gyorsan kitörölted! Kérték tőlünk, hogy beszéljük meg ki mit szeretne! Akkor ezt most mért is nem tesszük? Elvileg egy közösség vagyunk, ahová mindenki szeretne tartozni! Akkor mindenki menjen az omsi topicba, és higgadtan beszéljük meg! Legyen az a dolog az off lehetőség, vagy bármi más a topic-kal kapcsolatban! Ezért szerintem most tényleg nem érdemlek bann-t! -
#17352 Oké, osztom is, vagy esetleg Erlau tegye meg, mint HG? Egyébként ez tény, hogy nem mindenki fogja ugyanazokat szűrni, de szerintem a felhasználók 90%-a ugyanazokat fogja szűrni. (az ekepista nevű srác tudtom szerint szellemi fogyatékos, őt nem kell bántani a kérdései, stb. miatt szerintem, bár volt már rá példa...) -
#17351 A privát levelezés tartalmát csak a résztvevők látják, tehát nem igazolható és nem cáfolható egyetlen ilyen idézet sem - ha te odaírod, hogy ez nem így volt, azt ugyanannyian elhihetik, mint az ellenkezőjét. -
#17350 Az mennyire járja, hogy egy felhasználó a vele folytatott privát levelezésemet az omsi topicban megosztja nem kicsit átírva, ezáltal engem a közösség elött lejáratva.....? :( -
#17349 Senki nem tart vissza tőle, hogy megoszd másokkal is, publikus a bővítmény, ingyenes a használata.
Viszont egészen egzotikus lesz egy olyan hozzászólásokat látni, ahol csak a válaszokat látod egy párbeszédből - mert abban biztos lehetsz, hogy nem fogja mindenki ugyanazokat szűrni :) -
#17348 Na ha ezt az Omsi topikban megosztod mindenkivel, sőt, fejlécbe teszed, hogy bárki bármikor lássa, akkor mindenki tudja szűrni annak a hozzászólását, aki idegesítő számára, akkor szvsz. elkerülhetők az ilyen balhék. :) -
#17347 Az SG+ bővítményyel saját szűrőlistát össze lehet állítani, aki téged nem érdekel, annak a hozzászólásait ki tudod szűrni. -
#17346 Szerintem te nem valami sűrűn jársz az omsi topikban, ha csak ezt az egy esetet mutogatni, ami abszolúte nem reális és nem is fer dolog. Más agyát is felb@szta már ez a 2-3 ember...ha ki lehet szűrni az ilyen matec1996 féléket (aki 3-4 óra alatt 16 hozzászólást intéz, ebből 4-4 mindig ugyanarról szól), akkor semmi ilyen nem lenne, a problémákat a gyökerénél kell kiírtani, azok pedig az ilyen troll felhasználók. Az utóbbi HG-váltás is emiatt az illető miatt volt, mert mindenkit felháborított az illető. Szóval jó lenne, ha engem kihagynál a dologból, mert én mind az SG Omsi fórumának, mind egy másik fórumának igen hasznos tagja vagyok, aki nem hiszi, az nézegessen utána sok-sok oldalon keresztül. A másik ez a Kuhn Zsolt és Bence srác, akik képesek a HG-nek is beszólni...ezekkel az emberekkel kell valamit kezdeni, a java-s üzenetszűrést nem pontosan tudom, hogy hogy működik, ha olyan lenne, hogy a felhasználó kiszűrheti más felhasználók kommentjeit, tehát csak adott ember nem látja adott emberét, az nagyon jó lenne, akkor béke lenne a topikban. -
#17345 "kevés a moderátor, és sztem gáz állandóan a modiknak sírni, hogy tegyenek rendet (gondolom ide se véletlenül tévedtél, hanem sírt valaki)."
Én szóltam Eralu Trans-nak még tegnap,hogy szóljon a moderátoroknak mert ez már túlmegy az ő hatáskörén!
Teljesen jól van ez így ahogy van. A hg ki tudja szűrni a reklámokat,trágárságot,túlzott trollkodást és esetleg megelőzheti a bajt/veszekedést. Ha nem megy akkor jöhetnek a moderátorok. De nem várhatjuk ölbe tett kézzel,hogy arra járjanak. Nem járhatnak be minden topikot minden nap. Ezért kell nekik szólni ha ilyen van. Ez nem "sírás" véleményem szerint. Már rájuk lett szólva többször is,múltkor is botrány lett a vége a nagyarcúságnak. Most is rájuk lett szólva,de ebből is csak EZ jött ki.
Ráfér arra a topikra egy kis takarítás,én amondó vagyok! -
#17344 Akkor, és kizárólag akkor lehet(ne) egyetérteni egy ilyen script bevezetésével általános témákban, ha a teljes közösség mellette áll - nagyon egyszerű visszaélni vele, sokszor meg is tették sok topicban már, sok helyről szedtem ki emiatt, mert valamelyik házigazda nekiállt kiskirálykodni, és kitiltani mindazokat, akik neki épp nem tetszettek. Ráadásképpen egy moderátor sem tudja szerkeszteni a külső tárhelyen eltárolt tiltólistát.
Normális házigazda és normális fórumozók kellenének hozzá - akkor viszont már szükségtelen, hiszen az egyes renitenseket pillanatok alatt jelentik itt, és a moderáció kezeli.
-
#17343 régebben eleget vitatkoztam veletek erről, főleg az általánosban, St nagyon szeret miatta. már beletörődtem hogy nem fogom itt megváltani a világot, a scripteléssel csak segíteni akartam, és az elterjedtségéből úgy látom valamennyire sikerült is.
felesleges most itt vitáznunk, hogy miért jó, miért nem, vagy miért tehetetlen a házigazda az omsi topikban. megoldjátok, mint mindig. bízom benne.
nem kell kisregényt írnod, újat nem fogsz mondani, tudom hogy mi a helyzet.
a legjobbakat
-
#17342 azt a scriptet speciel én írtam, tudom mire képes. valóban nem ban, de a többség így érti meg mire jó. ha nem látszik a trollkodása, nem folytatja. legalábbis eddig így volt.
ha csak a sajátban élhetne a hg a scripteléssel, akkor a többiben nincs értelme a házigazdaságnak. az egyetlen plusz a fejléc piszkálása + üzenet törlés. ez kevés. nem egyedi eset hogy páran trollkodnak akármelyik gamer topikban, de ezzel gondolom tisztában vagy, vagy elég ebben a topikban látni a 17 ezres üzenetszámot, gondolom nem csak fejléccsere kérések, tekintve hogy minden értelmes topikban van házigazda.
a scriptelés szerintem hiánypótlás. ha nem lenne értelme nem lenne pl. az ultimate script (a zöld videoikonos) beszúrva a top10-esből kb. minden másodikba, sajátban meg kvázi mindenhova.
tudom hogy sok vizet nem zavarok (szerencsére) de a házigazdaságnak akkor lenne értelme, hogy több jogköre lenne a közösség által kinevezetteknek. nehezebben elérhető, de nem ragad le egy üzenettörlésnél. ha beindul a flame, és nincs ott a házigazda (ami valószerű, elvégre nem fog egész nap a topikban lakni) fél óra alatt teleszarják, aztán ha bannolod, jön másod/harmad reggel. tudom hogy valamennyire látjátok ezeket, de kevés.
egy "szerintem" jól működő topikban igenis van ez az üzenet eltüntetős script, és különösebb moderátori felügyelet nélkül is önszabályzó tud lenni. sok játékosban előfordul, elég csak körülnézni.
igazában az furcsa, hogy ennyire elutasítod, hogy a közösség igazgassa saját magát a hozzáférhető eszközökkel. szerintem jót tett az sg-nek a scriptelés (természeten a pozitív formájára gondolok, nem a rombolásra)