5735
-
kisviku #4214 Hmmm, tavaly január óta nem írtam ide, de olyan jó látni, hogy ennyi cica szerető ember van még itt.Tavaly ment el ugyanis az enyém 17 év után.Szenvedtem hónapokig és sokat sírtam (férfi létemre is),de azóta feldolgoztam.Viszont nem felejtem jóságotokat és együttérzéseteket akkortájt,ami külön köszönök.
Az igazság, hogy sokáig nem írtam ide, mert mindig könnybe lábadtak szemeim a sok jobbnál jobb kép láttán.
Igaz, hál'Istennek van két újabb jövevény bátyámnál, ráadásul egyikük pont úgy néz ki, ahogy az enyém is kinézett, csak most kandúr verzió van :)Két borzalamasan huncut kandúr.Nem lehet egyedül hagyni őket sehol, mert mindent lezúznak, mindenbe belemásznak :)És iszonyú sokat tudnak enni.Ha nem lennének a napi 2x kajához szoktatva, már mindkettő egy nagy szőrgombóc lenne...
Sokan mondják, hogy a macskák nem hűségesek és nem tudnak annyira szeretni, mint a kutyák.EZ NEM IGAZ.Egyáltalán nem így van.A cicák egyszerűen csak függetlenebb lények.De nem azt jelenti, hogy sokáig egyedül tudnának lenni.A legjobb mindig az volt, hogy hazaértem a melóból, nyávogás (sokáig), dorombolás és beült az ölembe.Ha elzsibbadt a lábam és fordultam, ő is fordult...ezt hívják szeretetnek.
Majd később rakok fel képet a két rossz kandúrról is.Addig minden jót a cicásoknak. -
#4213 Ha végig lakásban volt tartva, akkor nem fog kirohanni csak úgy a vakvilágba, mivel fogalma nincs mi az a szabadság. Ennyire nem hülyék (legalábbis az én macskáim még a függőfolyosóra is óvatosan mennek ki, pedig nincs mitől félniük) -
#4212 én nem erőltetném ezt a dolgot annyira..próbálnám azt biztosítani neki amilyen keretek között felnőtt -
Cat 02 #4211 Hát ez lehet h sablonos, de ha eddig házban élt, akkor már a kaja miatt csak visszajön. Bár legalább kandúr, szal a többi macska nem kattan rá. -
iszilv #4210 De, van kerítés, de nem hiszem, hogy akadály lenne neki :( -
#4209 Nincs kerítés? Akkor ez így tényleg nem lesz jó. -
iszilv #4208 Köszi, én azonban pont attól félek, hogy nincs félelme és kirohan és nem jön vissza. -
#4207 Én úgy csinálnám, hogy kinyitnám neki az ajtót és figyelném ahogy felfedezi a világot. Ha van egy kis esze, akkor előbb-utóbb legyőzi a félelmét és követelni fogja, hogy kint lehessen. -
iszilv #4206 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy 7 éves macsekom, ivartalanított(kandúr volt), eddig lakásban lakott a 6. emeleten, most kertesházba költözünk és nem tudom mi legyen. Ki lehet Őt még szoktatni a kertbe (mármint nem végleg, csak hogy kimehessen, ha szeretne), ha igen hogyan csináljam? Autó forgalom nem nagyon van, viszont elég sok kutya és macska van a környéken, Ő meg eddig magában volt, nem szeretném, ha a szomszéd kutyam bántaná. Mit tanácsoltok? Köszönöm előre is a segítséget! Szilvi -
#4205 az almos dolgot meg fogom próbálni illetve a tápot is. Szószos kaját milyet ajánlasz? Gourmet, Whiskas, vagy ez a fővonal annyira nem és van valami ami jobb?
Meg minden más tapasztalatot szívesen veszek ha megosztanád!
Köszönöm! -
#4204 Azért 40 macskához se jár feltétlenül büdös. Csak be kell tartani néhány alap dolgot:
1. az általánosan macskaalomnak titulált ragacsos bűzbombagyár messziről kerülendő. Helyette a rágcsáló alomnak árult préselt apró faforgácsot kell használni. Árkülönbségük is jelentős, mert utóbbi 800 és 1000 Ft között van ha 56 literest veszek. Az 15 alomtál töltésre elég. Nálam 5 van kitéve, naponta 2* takarítva, 2 naponta alomcsere.
2. fontos, hogy mit eszik a macska. Az össznépi reklámozás tárgyát képező tápokat ívben kerülöm. Ár/érték arányban jelenleg a 10 kilós Trainer tápok vezetnek. Volt már más is a palettán, de minőségromlás miatt felejtősek lettek. Van más jó minőség is, de drágábbak. Egyes tápok híg és kifejezetten büdös végtermékkel járnak. A gazda meg férgességtől kezdve mindenre gondol, csak az nem jut eszébe, hogy szója, vagy génkezelt gabona, tápon nevelt csirke (mint táp alapanyag) is lehet az oka.
3. a rendszeres féreghajtás, a környezet és az edények tisztasága is pozitívan befolyásolja a szagokat.
Minden ellenkező híreszteléssel szemben a macskákat nem célszerű fürdetni, mert szőrüknek, bőrüknek árt a sampon és a klóros víz, ha rendszeresen fürdenek.
Ami a legfontosabb: macskát is, kutyát is rendszeresen kell simogatni, beszélni vele, játszani vele, meg ilyenek. Sokan el sem hiszik, milyen mértékben befolyásolja a testszagot. Régi kutyásként bármelyik kutyának a szagáról és a szőre állapotáról megmondom, mennyit foglalkoznak vele. Egy macskánál a szag csak akkor érezhető, ha elég közel jön.
Most így hirtelen körülnéztem. Két kutya a lábamnál, egy a hátam mögött, egy a székén. Kettő a befogadott hajléktalannal alszik (igen, a takarója alá is bebújtak). Macskák: kettő az ölemben, egy a monitoron, kettő mellettem a másik széken, három a nyomtatóasztalon. Valószínűleg kettő-három a takaró alatti kutyák mellett található, egy tuti az ágyamon alszik ilyenkor. A többiek ilyenkor vadásznak. Ha visszajönnek indul a helycsere, meg kimegy a most alvó csapat egy része. -
#4203 -
#4202 Ehh.. pedig biztos tök jó dolguk van. Más meg egy lakásban tart 40 macskát és max. akkor derül ki, ha a postás szörnyethal a bűztől. -
#4201 Igen, ezt én is tudom. Itt nem volt korlátozás, míg az új jegyző ide nem került. És főleg azért nem értem a dolgot, mert a szomszédnál az esetek 90%-ában nem az én kutyám van. Kutyám-macskám rendszeresen oltva, féreghajtva. A kölykök 6 hetes koruktól 3 hónapos korukig 2 hetente, utána 3 havonta a felnőttekkel és a kutyákkal egyidőben féreghajtva.
Gondolom az előzőleg mellékeltekből látszik, hogy egyértelműen veszélyes vadállataim vannak. A többi kutyám pont ennyire nem bírja a macskákat.
Amúgy a képen látható három macska most is megvan. Jafia (Cirmos-fehér) azóta tacskót megszégyenítő méretezésű lett a maga 10 kilójával. Latka 7 hónaposan gazdához került, 20 km távolságról jött haza 2,5 óra alatt. Bár gondolom a mezőn át rövidebb volt az útja.
Híján volt az, aki már hat hetes korában megrémült, hogy elvihetik. Ő a legkisebb hármuk közül, így felnőttként fehérnek látszik. Ha idegen jön még ma is meg kell mondanom neki, hogy: Nem adlak senkinek! Akkor semmi gond, meg is lehet simogatni. Egyszer elfelejtettem mondani, a macska két napig nem is jött haza.
El tudjátok képzelni, hogy melyiktől válnék meg szívesen? És a többivel is ilyen viszonyban vagyok. Bármelyik megjön fél órán belül, ha az udvaron hangosan a nevén szólítom. Akire ennyit kell várni, az kint a határban vadászik, mikor hívom. Pockosarcú Májca Herliccon ilyenkor zsákmányt is hoz nekem.
-
#4200 És a szemközti házsor mögött a határ. A macskáim vadászók, megfognak egeret, pockot, patkányt, de még a vakondot is kiássák. Az egeret és a vakondot nem eszik meg, csak sorra lepakolják a verandán.
Azt ugye nem kell hozzátennem, hogy hány kert gazdája és hány csirke / disznó tartó örül, hogy nem kell a kártevők miatt aggódnia.
De azért egy két misét megért ez a látvány is:
hogy erről ne is beszéljek:
-
#4199 bizonyos kultúrával rendelkező emberekre kellene ilyen korlátozást hogy 2/megye, nem a macskákra. Kevesebb rosszat tesznek mint az emberek! -
#4198 Ezt én már csak azért nem értem, mert itt nálunk (Budapest, Józsefváros) lakásonként három macskát lehet tartani. Lehetne többet is, engedéllyel. Most néztem meg az állattartási rendeletet a kerületi önkormányzat honlapján. -
#4197 2db/1porta? ez komoly?
Még ha 10 re mondja azt, hogy oltás+féregtelenítés, és lehetőleg ne legyen több, azt megértem, de két macska, egy nagy udvarba "kevés" -
#4196 Arra nincs valami jó kis törvényük, hogy az utcán mennyi lehet? -
#4195 Várom a jelentkezésed.
#4193 Az egész macera onnan indul, hogy a hátsó szomszédom dilije az étkezéskor keletkező csontokat kidobálja az ablakon. Ludas és Aranka meg helyből ugorják a kerítést. Csak ha csont van. Kedves szomszéd meg feljelentett, hogy átjár a kutya. Kijött a jegyző ellenőrzésre. Akkor nem ment szomszédba egyik se, de a macskák meghallották, hogy kint vagyok és jöttek reggelizni. Erre közölte a jegyző, hogy macska is csak kettő lehet egy portán. Hát így. -
#4194 Nekem is van cicám,de a barátnőm allergiás rá.Engem érdekelne ez a macsekszőrallergia elmulasztás..hamarosan jelentkezem privin ha nem probléma.köszi előre is! -
#4193 Valaki feljelentett, vagy ezt csak úgy kitalálták? -
#4192 Ja bocs, elfelejtettem olvasni. Macskaszőr allergia elmulasztásra működő, kipróbált gyógyszermentes megoldásokat kínálókat is ismerek, ha érdekel. Csak priviben. -
#4191 Ha gondolod, adok szívesen. Igazság: az önkormányzat felszólított, csökkentsem a macskáim számát.
Mielőtt szó érné a házam elejét: vidék, kertes ház, etetéssel, oltással, féreghajtással, kedveskedéssel és kutyákkal is ellátom őket.
Ami van: Fiatal, növendék és újszülött gazdakeresők. Különleges változatok:
1. rövidszőrű, fehérnek látszó cirmos
2. fekete, farka tövéig párduc, onnan malac, mert feltekert farokkal jár.
3. fekete-fehér borzmintás
4. ezüstszürke / fehér foltos
5. ezüstszürke / halványdrapp / fehér trikolor
6. vörös / fekete (lehet, hogy más színe is lesz, még pici)
Ezen kívül: fekete / fehér és cirmos / fehér és egészen cirmos. 11 keres gazdát.
Ahol vagyok: Atkár, Gyöngyös mellett, Budapesttől 3/4 óra busszal. Nagyon lelkes állatbarátok számára hasonló okból gazdát keres 2 szurokfekete, vizslaforma szuka (1,5 évesek, magyar vizsla + erdélyi kopó + ír szetter keverékek). Ők macskához szokottak, de számukra ismeretlen macskát célszerű velük barátkoztatni mielőtt a macska szívrohamot kap a fogócskázástól. Ha a macskát utolérik nem nyúlnak hozzá, ha az nem fut, nem kergetik. -
#4190 Ő volt Pucó, sajnos már nem él a drágám. :(
-
#4189 Lehet hogy voltmár, humorosból szedtem, nincs olyan nap hogy barátnőm ne nézné meg:) -
#4188 Nekem még otthon a szülőknél volt, de sajnos allergiás vagyok a macskaszőrre, úgyhogy saját lakásba nem szeretnék. Pedig imádom őket! -
#4187 :D édes
zsutyesz neked is lehet, vagy nem? -
#4186 oan irigy vagyok, h nektek van cicátok -
#4185 Enyimnek szürke szmokingja van.. és fehér zoknija. :D
[URL=http://www.bloki.hu/petmedia/images/16/48.jpg]Pamacs ^^[/URL] -
#4184 Köszönöm a nevében.. Világbajnok egy helyben való fekvésben -
#4183 nagyon aranyos! :) -
#4182 ezeket a szmokingos cicákat nagyon imádom! legnagyobbak!
itt az enyém (vagy én az övé néha én se tudom) éppen álmosan :)
-
geo91 #4181 Valami olyasmi. :) Mindenesetre a 2 macska közül ő a főnök. :) -
Cat 02 #4180 Ő a maffiavezér ? :D -
geo91 #4179
Itt egy nagyon-nagyon régi, szintén telós kép Micu-ról.
(És köszi mindenkinek a dicséreteket a macskáim nevében is. :D) -
#4178 lehet mos zabálta teli magát és nem csípi a paparazzikat :DD -
#4177 uu de szépek!!! -
#4176 kicsit morcibbnak is néz ki :) -
geo91 #4175 Nem, csak közelebb van a kamerához, azért látszik nagyobbnak. Éppen fordítva van, a jobb oldali (Salem) a nagyobb darab. A másikat Micu-nak hívják.