45215
  • CptSAB
    Tanúsíthatom! :D Élmény, amikor a guest1 ott ugrál és fülel, mert azt hiszi ő csak vendég.. persze a többiek nem értik mit csinál. Az is élmény, amikor ott áll a kifutópálya mellett, de nem adott meg nevet. :D És várja az Isteni szikrát, hogy akkor most messze földön mitévő is legyen.
  • Zenszkij
    Köszönöm, megtaláltam.
  • m814
    Szia.
    Az IVAO TS beállitásai a következők.

Label:IVAO
    Server Address:hu.ts.ivao.aero
    Nickname:Lehet bármi de legalább keresztnév kell!
    Registered:Igen (benne a pötty)
    Login name:Az IVAO ID-d
    User Password:Az IVAN jelszavad
  • LegendTommy
    sziasztok

lentebb olvastam ezt az faq-ból származó hungarymesh-es kieget, én is fel szeretném tenni, csak biztonságot szeretnék tőletek kapni, hogy nem-e kavarhat bele a lago bp+aerosoft bp 2007-es gyönyörű scannery kombómba, amit alert vezénylésével fel tudtam rakni:D
    eggyáltalán belszólhat valamibe?
  • gabeelee
    Hello!
    A 747-es FMC-jébe (PMDG) milyen formában kell megadni a földrajzi szélességi és husszúsági koordinátákat? (a manualsban nincs is bent szerintem, ahogy a többinél szoktam, úgy meg invalid entry)
    Másik kérdés, vagy inkább érdekesség, hogy St. Maartenra a telitankkal sem elégedett meg, azután meg hirtelen (kb. anglia fölött) 150 Lbs fölösleggel repültem KLM-mel az FMC számítása szerint.

előre is köszi!
  • tuto558
    Ok, olvasom, csak még ősszel mikor próbáltam reülni az ivaon akkor használtam utóljára a teamseakot, és úgy emlékeztem hogy akkor nem így volt(de mind1). Azóta nem repültem a ivao-n, mert fónia nem nagyon ment és mikrofon se volt. És most, hogy nyár van már épp ideje lenne repülni újra...
  • alert
    El se kell indítani. Az ivap magától kezeli a teamspeak-et. De mellesleg MINDEN le van írva a kézikönyvekben. Még magyarul is van. IVAP-hoz is és az ivao-n repüléshez is. Tessék olvasni. Ha nem olvasod el őket úgyis folyamatosan problémákba fogsz ütközni az online repüléssel kapcsolatban, azokban pedig le van írva minden.
  • tuto558
    Arra gondoltam, hogy mikor elindítom team speak-et ott connection-->quick connect-->és itt kell beírni hogy password, nickname, login name, és a server adress. Akkor ide nem kell semmit írni, csak el kell indítani a progit?
  • alert
    Semmit. Ha FS-ben betekered a frekvenciát a rádiópanelen (vagy kiválasztod az ivap ablakban) az automatikusan a háttérben kezeli a teamspeak csatornákat. Semmit sem kell csinálnod vele.
  • tuto558
    Valaki leírná, hogy a team speak-nél mit írjak be a server-hez?
    A Lénárth féle már régebben megvan, mostmár a másikat is megnézem.
  • CptSAB
    Én is köszönöm a linket! Megy is kinyomtatásra.
  • alert
    Talán az FSX-es topicban nézd meg és a hsz-os elolvasása és FAQ tanulmányozása után kérdezz.
  • alert
    Ezt a fónia anyagot ugyan vatsimesek készítették, de nagyon jó és természetesen ivao-n ugyanúgy használható. Ajánlott még áttanulmányozni az ivao kézikönyvekben említett fóniát (itt is szinte mindenre kitérnek), ez nem a Lénárth féle. Az anyag sokkal több mint a beépített ATC, mert sokk a több a szituáció, a lehetőség. Alapjaiban viszont megegyezik.
  • Zenszkij
    Az FS Simulator X milyen? Mekkora a gépigénye?
  • CptSAB
    Én még csak tanulom.. de ajánlom letölteni Lénárth János IVAO fónia könyvét. Negyven valahány oldal. Én spec most tanulmányozom. Sokkal bővebb azonban a kommunikáció, mint az FS beépített.
  • tuto558
    Üdv!
    Az IVAO tagoktól szeretném kérdezni, hogy az IVAO-n a fónia mennyiben másabb, mint az fs-be beépített? Persze azt tudom, hogy szóban kell, de a rendszere mennyire más?
    A választ előre is köszönöm!
  • alert
    Próbáld ki a következőt (bár csak elmélet): total commandert engedd rá a scenery mappára, hogy keresse a BGL fájlokBAN azt hogy "LHBP". De ne a fájlnévben hanem benne, ASCII szerint. Elméletileg csak egy APxxxxx.bgl nevű fájlban szerepelhet illetve az említett traffic fájlban. Ha másban is megtalálja akkor abban a fájlban keress rá több reptér ICAO kódjára, a világ egyéb tájairól is. Ha találat van, akkor valószínűleg az traffic fájl.
  • eyecandy
    Köszi a segítséget, de hidd el, ezzel kezdtem. Pont ezért vagyok erősen meglepve.
  • CptSAB
    Nálam ez már át van nevezve másra, ugyanis helyette egy 48 megás traffic állomány fut. Szóval nézd meg a scenery/world/scenery-be ezt a filet, amit lejjebb beírtam.
  • CptSAB
    Traffic030528.bgl-t keresed szerintem.
  • eyecandy
    Dehát pont ez baj, a default bgllel kezdtem, az már rég nincs ott, a gépek meg igen!!! Azért szedtem ki a maradék (nem skAis) traffic.bgleket, hogy hátha valamelyik álnéven, de miután mindet kioperáltam a default gépek maradtak!!!!
  • CptSAB
    Kis egoista! Csak egy gép maradhat széles a nagyvilágban. :D Tényleg, és ha már mind kipusztítottad, akkor mi lesz utána?
  • Papirzacsi
    A scenery/world/scenery mappban van a default flightplaneket tartamlazó bgl. Nem emlékszem már a nevére, de vmi dátum is van benne.traffic0513.bgl vagy hasonló. Ha azt kiszeded, akkor el kéne tünnia a default forgalomnak.
  • eyecandy
    SkAi után is fent maradtak az eredti ai gépeim, ma este úgy gondoltam töltök vele ey kis időt, leszedtem az SkAIt és egyenként a traffic.bgl-eket egyesével próbálgattam, végül meguntam és kivettem minden traffic.bgl filet. Döbbentem látom, hogy az world meg orbit gépek továbbra is ott állnak. Van valakinek ötlete, hogy hol tárolhat még ai taffic filet az fs?
  • CptSAB
    Na igen. A mesh mindig csodákat tesz. Ezt tanusíthatom. Én Európát szoktam kisakkozni a mesh állományokkal, igaz szép az UltiTerrEuro, de iparkodok meglenni nélküle. A grafkártyám és a RAM is kiköpi a lelkét amikor rázúdítom az FS-t. Karácsony előtt pedig garantáltan nincs extra keret a gépre.
  • CptSAB
    http://flight1.com oldalon olvashatsz róla, keresd a sceneryk között
  • w77d
    légysz linkeljetek már pár képet erről a terrain dologról, amiről szó van! kiváncsi lennék
  • Deloi
    Tudom, én is arra gondoltam. A déli parton találok meg mindent, mert ott van nyaralónk(azért lelkesedtem annyira :)). Ezért kajtattam annyit azután a javítás után, mert annélkül le is szedtem volna, olyan ronda volt. Most kombináltam UTE-vel a Hungary mesht, és nagyon szép lett, minden város, minden domb a helyén van. Nagyon jól néz ki pl. a Badacsonyi hegy alatta Badacsonnyal. A Kárpátokról nem is beszélve.
  • CptSAB
    Én az Ultimate Terrain Europe javításra értettem, hogy nem találkoztam vele. :) Visszatérve az SRTM meshhez, neten fennt van az összes free mesh, sajna link nem ugrik be, de arra emlékszem, hogy 8GB. Viszont az extra részletes mesh betudja fogni a technikát.
  • Deloi
    Igen, és így nagyon élethű. Én egy csomó mindent felismerek, megtalálok, főleg a vasut, meg az utak miatt. Én se találtam neten sehol, úgy küldte el vki. Szóval, ha kell vkinek, nyugodtan írjon pü-ben mail címet. Lehet lassan, de válaszolok, kicsit sűrű most a program. Amúgy itt is 15 percenként esik.
  • CptSAB
    Tényleg javították? Még sohasem találkoztam vele. :o Amúgy feketefelhő megint eljárta az esőtáncot.. úgy fest nem ússzuk meg a mai napot sem vihar nélkül..
  • Deloi
    Akkor jó, amúgy arra van ám javítás, nekem nagyon szép, minden falu, út a helyén van, és főleg a part is:) Csak Badacsony kicsit lapos. Azért gondoltam így szebb lesz, ahogy néztem a képeket.
  • CptSAB
    Nem tesz neki keresztbe, de a Balaton akkor is ugyanolyan randa lesz a déli partján.
  • Deloi
    Az active sky nagyon jó, csak fizetős. Vannak frontok, meg minden, valós adatok alapján.
    Ha nekem fennt van egy kieg. NY-Mo.-ról (Ultimate Terrain Europe), akkor ez a hungary mesh nem tesz neki keresztbe, csak a domborzatot változtatja meg, ugye?
  • Akuma
    Köszi, akkor ezt felteszem gyorsan :)
  • repvez
    Már van hozzá valamilyen eljárás mivel Koreához csináltak 250m pontosságu domborzatot, csak találtam egy oldalt ahonnan le lehet tölteni a világ bármely részéhez valo SRTM adatot csak épp nem tudok mit kezdeni vele.DE akkor majd még kutakodok utánna.
  • CptSAB
    Nézz körül a flightsim.com-on, vagy az avsim.com-on, fsplanet.com-on. Szoktak lenni ilyen update csomagok. A world weathert a jeppesen.com-ról tölti az fs le. Feltéve, ha bepipáltad. Manuálisan is lehet nagyon részletes szép időjárási képet készíteni, de hosszadalmas és pepecs meló.
  • w77d
    sziasztok! nem létezik valami progi, ami részletesebbé, szebbé teszi az időjárást (felhők,eső,köd)? esetleg olyasmi ami jobban modellezi a real world weathert mint a beépített?
  • alert
    Írsz egy programot ami a Falcon 4-nek megfelelő formátumba konvertálja az SRTM adatokat. FS alá is ezt csinálják.
  • repvez
    Erröl az SRTM fájlrol lehet találni valahol leirást hogy hogyan lehet konvertálni és játékba beilleszteni?Mert a FAlcon4 is használja az SRTM-et és oda is jo lenne magyar domborzatot valosabbra tenni.