45215
  • CptSAB
    Az SRTM mesh állományok a domborzat kidolgozottságát növelik. Nem írtanak ki semmit, ugyanis ezek a bgl állományok lesznek az alap felszin, amire a textúrákat és az autogent ráhúzza. Ha felteszed, akkor mindjárt részletesebbé válik a táj.
  • Akuma
    FAQ-ban található hungarymesh-t érdemes feltenni? Ez is kiírtja az épületeket?
  • eyecandy
    driver cleaner
  • alert
    Én nem használok zone alarmot, de többen jelezték, hogy nem megy vele az IVAO csak ha letörlik. Valakinél ment ha engedélyezi valakinél csak ha letörli. Ezért említettem csak meg.
  • Akuma
    Ezt az exe-t a zonealarm meg sem említi a program controlban.
  • Akuma
    ZoneAlarm és NOD32 van mindig bekapcsolva, amikor vinnyogott a tűzfal, akkor mindig engedélyeztem úgy, hogy ne kérdezze meg többszőr...
  • alert
    Oké. NOD32-ben az IMON scanner-nél a kivételekhez feltétlenül hozzá kell adni az ivapnetint.exe-t!! Enélkül hozzá se kezdd, mert 90% hogy furcsa jelenségek lennének. ZoneAlarm az nem igazán támogatott. Igazából vagy engedélyezd abban is az ivapnetint.exe-t, ha pedig fúrcsa dolgokat tapasztalsz akkor le kell törölni. Úgy őszintén szólva semmit sem érnek ezek a tűzfalak egy PC-n. Aki be akar menni más gépére az úgyis olyan progit ír ami be fog menni. Az alap támadásokat és vírusokat pedig szűri a nod32. Szóval az csak lassít és kellemetlenséget okoz. A hardveres vagy a router tűzfal érne valamit de az meg drága és tök felesleges.
  • CptSAB
    router nincs asszem mindenre válaszoltam
  • CptSAB
    tegnap letöltöttem mindent, mert tegnap döbbentem rá, hogy a speakon kívűl semmi sem elérhető csak úgy nézgelődő üzemmódban, így tegnap este regewltem, és töltöttem.. és töltöttem.. éjjel 2-ig. :D
  • CptSAB
    ungarische manuals letöltve, tanulmányozás alatt :) ZoneAlarm, NOD32.
  • alert
    Mégegy hasznos tanács. Átolvastad az IVAP (az ivao pilótakliens) kézikönyvét is, hogy hogyan kell használni a szoftvert, milyen funkciók érhetők el földön/repülés közben, hogy kell leadni tervet, milyen megkötések vannak, hogyan csatlakozik a TS-hez stb? Ez nincs fent a magyar ivao oldalon de a nemzetközi oldalon ahonnan az IVAP progit tudod letölteni rámész a manuals-ra és van magyar nyelvű kézikönyv is. Feltétlen olvasd át. Mégvalami. Használsz vírusírtót? Ha igen milyet? Rengeteg van, ami összeakad a progikkal online repülés közben. Illetve használsz-e router-t vagy tűzfalat, bármilyen tűzfal progit? WindowsXP tűzfalat feltétlen kapcsold ki. Már csak azért is mert mindenbe beleugat és semmit nem ér.
  • CptSAB
    Igen azt írja az IVAO kézikönyv, hogy hogyan tagolódnak az irányítói szintek. Ezzel tisztában is voltam, csak azzal nem, hogy mi van ha a reptér alapban nincsen meg. No meg a default ai forgalom. Ugyanis arról egyik kézikönyv sem írt, hogy mi a helyzet. Köszönök minden segítséget!! :) Pár nap múlva kiderül, hogy az L410-el merre meddig jutok.
  • Deloi
    Ja, oké már leesett, régen foglalkoztam vele.
  • Deloi
    Bár most, hogy jobban meggondolom, ha van center, akkor az alá tartozik a nemlétező reptér is, nem? És akkor az fog szépen elirányítgatni. Az irányítónak ugyis mindegy, hogy ott van a reptér, vagy nincs.
  • alert
    IVAO-n automatikusan deaktiválódik az AI forgalom és a center irányítással kell kapcsolatba lépned ha van. Ha nincs olyan irányító akinél lenned kéne akkor a fölötted lévőhöz kell bejelentkezni, amelyik a körzetedben van és tőle kell kérni minden engedélyt. IVAO oktatóanyagban van erről szó.
  • CptSAB
    Köszi. Tegnapról mára virradóra töltöttem le a 2208 IVAO gépet tartalmazó csomagot. Alighanem néhány napig majd fülelek, hogy hogyan zajlanak a dolgok. Akuma addig addig fertőzött a gondolattal, hogy felturbóztam magamat..
  • Deloi
    Neked kell kikapcsolni! És külföldnek mindegy, hogy mit csinálsz Esztergomon, de még a magyar irányítónak is. Mivel nincs ott online légiirányítás(torony), ezért neked kell felszállni, és bemondani a rádióba a dolgokat(bár mivel nincs az a reptér alapból, ezért ugyse fogja más hallani azon a frekin) Aztán ha felszállsz ráálsz Centerre, és onnan már irányítanak gondolom.
  • alert
    Így van. Az IVAO-hoz le kell tölteni egy AI traffic kiegészítőnek megfelelő méretű packot (telepítve másfél GB), ami tartalmaz millió gépet és millió festést. Ezeket automatikusan installálja. E nélkül nem is tudsz felcsatlakozni IVAO-ra. Ha ez fentvan, másra nem használható, csakhogy az IVAO megjelenítse vele a forgalmat. Mivel rengeteg festést tartalmaz és az IVAO szoftvere spécin van megírva mármint meg kell adni hogy milyen géppel és milyen festéssel repülsz, így mindenki a valós gépedet és festésedet fogja látni. AI Traffic nincs. VATSIM-nek ha jól tudom ezzel ellentétben nincs semmilyen pack-ja, ezért pl nem is igazán szép a többi gép. Csak valami elnagyolt idióta festésű akármicsodák repkednek körülötted többségben, amelyek a többi online pilcsit akarják szimbolizálni, mert a gépeden lévő repcsikkel hasonlítja össze az adott modellt, amit vagy eltalál vagy nem (általában nem). Szóval mondhatjuk hogy szar. A lényeg, AI forgalom online repülés közben nincs.
  • CptSAB
    Vagyis az online kapcsolatot tartó kliens kikapcsolja az AI forgalmat?
  • Papirzacsi
    Online repülésnél alapból nincs AI. Így a kérdés oktalan.:-)
    Bár nem járok se ivaora se vatsimre, de tök mindegy neked milyen sceneryd van. Ő nem látja, csak azt, hogy a radaron hol vagy. Így ha te esztergom címén az autogen erdőből akarsz felszállni, az az irányítónak édes mindegy.:-)
  • CptSAB
    Online repüléssel kapcsolatban kérdés: - mi a helyzet a saját gépünkön futó extra scenerykkel, de legfőképpen az AI traffic szoftverekkel skai, justflight, ultimate, aardwark, htai.. project ai és társai? Pld. mondjuk Esztergomból szeretnék felszállni, ami ugye nincs az alap FS-ben, a Hungary 2002-ben nem igazán használható, nincs semmilyen rádiófrekvencia, afcad. Van viszont a Várhelyi Kornél féle free LHEM. Ilyenkor mit kezd az irányító (pl. külföldi), mert neki biztos nincs fennt. Vagy ha elkészűl a kaposújlaki reptér, amit én már fél éve így bétásan használok, az ugyebár abszolút senkinek sincsen meg.
    A másik a saját gépen lévő AI traffic. Online üzemmódban kell valamit állítani? Mert akár free, akár fizetős AI trafficot nézünk, könnyen mozog a saját gépen akárcsak Magyarország felett több száz gép is. A gépemen ki kell kapcsolni a saját AI közlekedést, ami nem online repüléskor nyüzsög? Szóval ezek jutottak az eszembe így hirtelen. A gép alapvetően fel lett készítve az online repülésre, minden szoftver a vörös vonalon. Csak még én hezitálok, és leginkább súlykolom magamba az angolt (ICAO fónia).
  • exTrem
    Tűzfal nem blokkol ? Vagy nod32 ... Nekem is ez volta probléma, hogy szó nélkül kidobott az efes. Írd le pontosabban.
  • Goliath
    Sziasztok!

Vettem egy új joyt, apollo js-213. Elsőre megtetszett, de megbántam.
    Egy winreinstall után jöttem rá a problémára. Ha be van dugva a joy az fs meghal belépés előtt. Ha kihúzom, elindítom a programot és utána visszadugom akkor minden frankó.

Találkozott valaki hasonló problémával, mert elég idegesítő cibálni az usbt állandóan. Esetleg valami megoldást tud valaki?
    KÖszi
  • Akuma
    Ferihegyen és Debrecenen is próbáltam parkolva hallgatózni, Debrecenen elcsíptem valami szöveget, épp nem értette a torony a pilóta mondanivalóját :P Aztán mintha kirúgtak volna engem, kilépett a játék egyik pillantról a másikra... Vagy egy nem kirúgás, csak valami szoftver problémám van?
  • Akuma
    Okés kipróbálom most ezt, hogy csak parkolók és fülelek :)
  • alert
    Megnézed egy szerverfigyelővel, hogy hol van forgalom, és becsatlakozol egy adott reptérre, hallgatod a forgalmas frekvenciákat. Természetesen parkolóhelyen állsz... IVAO-n van más megoldás is, mivel a TeamSpeak-et használja voice kliensként. Ezekre a csatornákra az ID-vel és PASS-al fel lehet lépni és az FS elindítása nélkül hallgatni. Hogy hol van forgalom, szintén szerverfigyelővel tudod megnézni.
  • Akuma
    (Sikerült helyreraknom a hangot, hangkártyadrivert újratettem, így már müxik.)
  • Akuma
    Textes irányításban nemtudom, hogy hosszabb ideig elviselnének e, ugyebár beszélni sokkal egyszerűbb, mint írogatni.

Azt hogy lehet megcsinálni, hogy hallgatom mások beszédét repülés nélkül??
  • Akuma
    Ez jónak tűnik, de annyi tapasztalattal mint neked van, én már rég repkednék online... Amíg nem égek be, addíg én sem tudom, hogy mi a hibám :) Nembaj ha néha lecsesznek egyszóval, kell az néha :P
  • alert
    Az is egy jó dolog, hogy lehetőség van IVAO-n pl textes irányítást kérni tehát szövegben irányítanak ha valamit nem értesz. Vagy csak beállsz megfigyelni a többi pilótát és hallgatod hogyan beszélnek, ismerkedsz a fóniával.
  • CptSAB
    Gyakorláshoz ötlet. Ne egy Nemzetközi repülőtéren kezdj, hanem inkább egy regionális, vagy egy nyilvános civil repülőtéren. Pld. Sármellék. Van hozzá scenery is (Hungary 2004 22 ex military..) vagy Debrecen, Pécs - Pogány. Ugye mondtam a Cessnát.. :) (csak poén..) Nem szabad egyből belemászni a mélyvízbe. Az online és az otthon letöltöm metart, felteszem a tuti skai és egyébb AI trafficot nem egy és ugyanaz. Én már régóta készülődök az on-line repülésre, de egyenlőre még gyakorlok. Szoktatom magamat a közvetlen szövegértéshez. Szívom befelé az ismereteket, mert nem szeretnék mindjárt azzal indítani, hogy az irányítók idegeire menjek a törtangol hámozzátok ki kérdéseimmel. Az IVAO oldalán 16 könyv segíti az ismereteket. A sbox3-hoz van magyar manual is. Ezeket olvasd el, de pl. vannak kézikönyvek a Malév VA oldalán is.

• Akuma
    Okés köszi mindenkinek a helpeket, majd még lehethogy zaklatok ;)
  • alert
    Az útvonaltervezőkkel tervezett útvonalnak semmi köze a hálózathoz. Az egy dolog, hogy te megtervezel egy útvonalat, de ki kell tölteni egy rendes flight plant felszállás előtt, ami a hálózat programjával lehet leadni az irányításnak. Ha felszállsz terv nélkül, automatikusan ledob a rendszer, minthogy a valóságban se lehet felszállni FP nélkül. Többnyire :D De ha jól értem a kérdésed, igen, akkor az még élni fog. Vagy be is töltheted. Tehát az FS útvonaltervezője független a vatsim-től.
  • Akuma
    Mintha olvastam volna olyat, hogy ha Cessnával kezdek, akkor nem haragudnak meg azonnal :P Gondoltam, hogy felszállok Ferihegyen és leszállok Tökölön. Az nem olyan sok idő Cessnával, és gyakorlásnak azthiszem jó lenne. Vagy van valakinek jobb ötlete?
  • Akuma
    Ok most megkaptam a magamét rendesen. Még egy uccsó kérdés. FS menürendszerében ha elmentem az útvonalat és utána csatlakozok online rendszerbe, akkor még élni fog az az útvonal?
  • alert
    Nos igen, kifutón tilos csatlakozni. Lehet parkolóhelyről viszont. Miért nem olvasod a kézikönyveket és tanulsz meg előbb repülni? Tényleg a valóság szimulálására hozták létre ezeket a hálózatokat, hogy aki át szeretné élni az élményt vagy a valóságban is repül vagy repült az élvezhesse. Ha még néhányszor eljátszol ilyeneket, akkor végleg ki fognak tiltani. 1. Tanulás 2. szórakozás
  • CptSAB
    Alapszabály.. egyeztess utvonalat! Kifutón soha nem kezdünk!!!!! Még simán itthon a gépemen sem.. nem jó útban lenni. Eléggé egyértelmű hogy ezek után furán néztek az irányítók. :D :D
  • HACZJ
    Nem rugtak ki! Itt olyat nem igazán lehet csinálni www.vacchun.hu-n nézd meg a dolgokat
  • Akuma
    Meg eleve a kifutópályán kezdtem, muszály volt felszállnom, mert útban lett volna a gépem. :P Utána meg kidobott a játék, valszeg ezekszerint kirúgtak :(
  • Akuma
    Ok, csak közben valamiért elment minden hang a gépemről, nemtudom mi lehet... a rendszer hangok se szólalnak meg, pedig nincs elnémítva driverben se és újraindítás se segített, így meg nem hallottam azt se, hogy mit mond a légiirányító.