45215
  • bandikabp
    Lehet hogy hülyeséget írok de az OAT az Outside Air Temperature.
    Szerintem ez az érték az hogy mennyivel változik a külső hömérésklet 100 lábonként. De ez csak tipp! (Tény hogyha 0-t írok akkor ugyanannyi lesz az eredmény minden magasságon, ha 0.2-t akkor a duplája lesz a 0.1-es eredménynek.)
  • Deloi
    Amúgy ha már itt tartunk, vki meg tudná mondani, hogy ennél az átváltónál mit jelent a OAT Estimation Correction? Eléggé befolyásolja az értéket, és nem tudom, mit kell odaírni.
  • Papirzacsi
    Ez kb +15 celsius fokos külső hőmérsékletre igaz. Szóval nem túl magas. :-D
  • Deloi
    Már miért ne lenne igaz, a mértékegység átváltó szerint is igaz, csak valószínű nagy magasságban nem. Ott már kevesebb km/h gondolom.
  • Papirzacsi
    Kérdés az ifdg milyen flightmodelt használ, de hogy szar az tuti. :-) Ajánlom, ha tudod próbáld ki pl a LevelD 767-et. Ég és föld. Ezekhez képest. Repülésben, a panelt meg se merem említeni. :-)
    A 0.81-et simán el kéne neki érni, mert aszem 0.86 a maximális ami engedélyezett.
  • Isti1
    A gép az "ifdg" modellje...a Poskyval alig tudtam felszállni:)
    A tömege szerintem rendben van(bár cargot nemigen tudok vinni)--meg az is igaz, hogy FSPASS szerint 202 utast bír el(a kb 185 helyett)
    Egyébként különbséget teszek azok között a sebességek között, csak furcsállottam hogy ennyire csökkenne(737-eseknél kevésbé). És 0.81machnál nem is szándékozok többel menni, csak a virtualmalév honlapján(meg más helyeken is) ezt adták meg átlagos utazósebességnek(gondoltam,hogy akkor azért annyit mennie kéne a gépnek:)
  • exTrem
    0.81 mach 992 km/h ? :) Ez így nem egészen igaz :D
  • Papirzacsi
    Miféle 767? Posky?
    Mielött elkezdeném szidni a flightmodeljét, ami elöbb utóbb eljön, nézd meg, hogy a gép súlya rendben van e, mármint nincs e túlterhelve, az eredeti géphez képest. Ezekután pedig jöhet az, hogy szar a flightmodel. Az fs2002 idején megjelenő posky 767-nél volt ilyen baj ,hogy egyszerűen gyenge szar volt, nem is értem hogy nem tűnt fel a készítőknek. Ha ez a probléma, akkor vagy keresel hozzá jobb fightmodelt, vagy ha komolyabban érdekel, akkor tudom ajánlani a Flight1 LevelD 767-300-at (így vagy úgy megveheted).
  • Deloi
    Semmit nem csinálsz rosszul. Csak különbséget kell tenni az IAS(Indicated Air Speed) és a Tas (True Air Speed között). A gép nem a valódi sebességedett mutatja, hanem a környezetedhez képestit. Nagy magasságban az alacsony légnyomás miatt sokkal kevesebbet mutat, mint a valódi. Tehát FL240-tól teljesen normális a 240 körüli kts. Ez kb 355 TAS-nak felel meg. Amúgy 0.81 mach-nál miért akarsz többet? Az már kb. 992 km/óra, és annál nemigen tud többet a gép. Nagy magasságban mach-ban nézd a sebességet amúgy, akkor nem fog ez zavarni. De a mach is függ a magasságtól egy kicsit.
  • Isti1
    Üdv!
    Egy kérdés(nem tudom mennyire ismeritek a B767-200-ast) :
    Miért van az, hogy emelkedéskor kb FL240 nél elkezd fogyni a sebesség, pedig már a vertikális sebességet is csak 1000-1300-on tartom....A sebesség kb 280-290kts-ről 240-230kts-re esik vissza, és legfeljebb FL350-ig tudok emelkedni(ha eddig emelkedek csak, akkor lassan lesz sebesség, bár a 0.81mach-ot így se tudom elérni, de legalább van valami), viszont ha tovább emelkedek(kb FL370-ig vagy magasabbra) akkor megint elfogy a sebesség, és már nem is jön vissza...(csak lassul)
    Én csinálok valamit rosszul(valószínű) vagy a gép ilyen?
  • Ombika
    Ment privi!
  • ellington
    lenne még egy kérdés: az fsx fórumban leszóltátok az amd két magos 3800+-os procit. na most ez 18ezerbe kerül. ilyen áron kaphatók jó intelt?
  • ellington
    DVD 1 of 3
    -- will upload sequentially
    FS Global 2008 is a new product. It uses the NEWEST SRTM data (released by NASA in late 2006!) plus additional data from various sources. Resolution in some parts has been improved to 19m (!). Yes, this is 4 times better than FS Global 2005 and up to 63 times better than FS itself! And yes, even than FSX! Default SRTM coverage in FSX is VERY small compared to the whole world!

FS Global 2008 for FS2004 comes in 3 DVDs. The new scenery concepts provide a more detailed and realistic far-distance view, textures adapt better to the mesh, and seamless integration of mesh and vector scenery.

ezt most találtam a demonoidon, három dvd-s anyag. tudtok róla valamit?
  • HACZJ
    ha a Multisra gondolsz, igen
  • wolfaud
    Irányitotorony az csak az fsx be van ugye 2004 be nincs?
  • CptSAB
    Ezt a videót már láttam korábban. De ott akkor nem volt a madár jelőlve.
  • exTrem
    Ilyen is megtörténhet
  • wolfaud
    Köszönöm a segítséget!
  • kolszal
    Hello, Csütörtökön newbie day-t szervez az IVAO magyar divíziója, biztos hoigy szívesen látnak egy VFR repülésre is. Szerintem kezdd ezzel, és ha már megy akkor kezdd el tanulgatni az IFR fóniát angolul. Üdv
  • Clidey
    Azért a végén az orrfutó csak megadta magát...mondjuk nem is csoda. :(
    Én ott helyben apró miszlikre téptem volna a személyzet szakszóját az biztos!
  • CptSAB
    Sokat kibírt a 410-es futóműve. A másik esetben a kérdés az lenne, túlélte e valaki? Persze ez felesleges kérdés, elvégre youtube.
  • matya00007
    Hali! Ez nem IVAO hanem a srác aki repúl alárakta a hangot ez egy igazi ACC kontra BA870 hanganyag.
  • chicco
    hát igen nemtom lett e volna lelkierőm lenyomni és sebit gyüjteni.Az bizti,hogy vagy tulpakolták vagy már 50knots-nál feltépte a csávó
  • chicco
    hát ez is gáz
  • Clidey
    Szegény cseh technika!!! A pájlot tuti beájult vagy sokkot kapott vagy mittomén, de hogy hozzásem ért a kormányokhoz, az biztos!
  • chicco
    ez nagyon csúnya
  • chicco
    nice.Nem sokat értettem ,Na ez még nekem nem menne.
    Absznem használom a waypointokat
  • Deloi
    Na elszúrtam, bocs, itt van: link
  • Deloi
    Ez ugyan nem a legtisztább, de ha figylesz, érthető: URL=http://www.youtube.com/watch?v=jxshagGydiI]Link[/URL]. Azt nem tudom, hogy IVAO-e.
  • wolfaud
    Nincs valakinek egy hanganyaggel egy kis videoja egy ilyen ivao-s repülés kiváncsi lennék!
  • CptSAB
    Magyarúl megy a hazai VFR, persze angolúl is lehet. Azonban.. a hivatalos nyelvezet határain bellűl. Be kell nyalni az eljárási meneteket.
  • wolfaud
    az IVAO-n lehet magyarul is beszélni meg felszállási engedélyt kérni vagy csak akkor probálkozzak ha megtanultam Fóniát?
  • wolfaud
    Az fsxi re vissze térve arra leszek kiváncsi milyen gépigénye lesz! Mert szerintem az nem egy jó irány hogy a 2004-es fs a ma csúcsgépeken se tud full maxba futni.
  • wolfaud
    Az jó buli lehet!!
  • Clidey
    Ezek nem belépőjegyek. Repülőjegyek. An2, Keszna, Zlin, stb.
    Elvileg zártkörű a buli, bár minden évben sikerül pár civilnek is beslisszannia...
  • LegendTommy
    mennyibe kerül a beugó?
    külsősök is jöhetnek?
  • Clidey
    JAJ!
  • chicco
    használd ki nemsokára váltás.Jön vissza az EX
  • Clidey
    Nincs mit! ;)
  • Clidey
    Áááááá, például a Gönczi Jani Aztékjával sem repültem még...igaz, nem is nagyon vágyom rá... :) Viszont a Trénerjével be van igérve egy kis henderbucka, cserébe a lajstromjelért... :P