45215
  • eyecandy
    Itt a válasz. 1.2-es hiba
  • Air
    Hello!

Tudnál segíteni abban, hogy mi volt a gond a PMDG 737 telepitesenel?? Mert en is elakadtam pont itt, pont most. :(
    Elore is koszi!
  • neu
    Ja igen, megegy kerdes :) Erre gondolom tudnom kellene a valaszt mar, mert van egy olyan gyanum, hogy ez nagyon alap dolog, de azrt megkerdezem :)

Mar lattam mar szamtqalanszor, hogy emberek ugy repulnek, hogy a legiiranyitas adja a magassagokat, vektorokat, tole kell kerni ha valtoztatni akarsz, stb. Na ezt nekem meg sosem sikerult elernem. Ez hogy jon elo? En FSBuild-ben meg szoktam tervezni az utvonalat, es az felviszem szepen az FMC-be. Gondolom ez az egyik ok, mert igy van kesz flightplan. De mivan akkor, amikor nem toltok fel semmit, mert mondjuk a LearJet-tel repulok. Akkor hogy tudom elerni, hogy az ATC adja a parametereket?

Udv, neu
  • neu
    Sziasztok!

Csak egy egyszeru kerdesem lenne a rutinosabb jatekosokhoz :) Mar sokszor talalkoztam a problemava, de a tegnapi EGLL-LFPG utam sarkallt ra hogy feltegyem a reg felmerult kerest :) Mikozben kozelitettem Parizshoz, szepen atneztem az osszes chart-ot, hogy milyen megkozelitesi eljarasok vannak, hogy ne erjen semmi meglepeteskent. Az utvonal fel volt programozva az FMC-be, termeszetesen a megkozelites nelkul, mivel ehhez tudnom kellene hogy melyik palyara fogok leszallni. A problema az, hogy ezt csak akkor tudom meg, ha megkapom a toronytol, viszont ahhoz bizonyos kozelsegben kell lennem. Csak a pelda kedveert ez legyen 50nm. Miutan megvan a radiokapcsolat, megkapom a palyat, elkezdem bevinni az adatokat az FMC-be, beallitom a megkozelitesi eljarast, de kiderul, hogy az adott STAR elso pontja mar vagy 40 merfolddel mogottem van. Na ilyenkor mi van? Van arra mod hogy maharabb kapcsolatba lepjek a tornnyal valahogy? Mi a megoldas arra, hogy megkapjam idoben a palyat es az adatokat?

Udv, neu
  • fuge2
    Szervusztok, köszönöm az eddigi válaszokat. Következő kérdésem: megrepülte valaki a "flying lesson"-ök közül az "Instrument Pilot"/"Instrument Rating Checkride"-ot? Amikor a holding részhez érek, mindig kidob. Azt mondja "You entered holding incorrectly" (valami ilyet). A "Cross PARKK intersection" megvan, utána fordulok 160 fokra, felmegyek 3000-re, de utána nem értem: a leírásban ez van:"Crosses SEA on 140 degree course inbound", ez számomra azt jelenti, hogy 140 fok fele megyek, elérem a VOR-t, jobbra fordulok 180 fokot standard turn-el 320 fokra, 1 percig megyek, majd megint 180 fokot fordulok jobbra standard turn-el 140 fokra, és megyek a VOR fele. Az a baj, hogy eddig a pontig 22 perc telik el, és gyorsítani nem lehet időben, mert az időt is figyeli valahogy. Már autopilot-ot használok, mert a legkisebb hibánál kidob. Kérem, ha valaki lerepülte, írjon, hogy mi a lényeg. Köszönöm, Füge
  • Bodika
    A probléma megoldódott, valóban a betűtípusokkal volt a gond. A baloo.ttf, és az IRS___.ttf fájlok hiányoztak, ha későbbiekben valaki keresné! Köszönöm
  • alert
    Következő warez kérésért kitiltás. Tudom tudom... de publikus warez tilos az sg-n.
  • zsoli03
    üdv! köszi de ezt értem idáig működött csak elszállt. szoval most csak a demo megy. kéne nekem egy serial vagy valami crack, hogy ne csak siettliben mozogjon a pilótafülke. tudsz ilyet? mert nekem még nem jött le....
  • mcsaba
    Szia, csináltam két képet hogy mik kell legyenek bekapcsolva hogy jól müködjön az Active Camera, hogyha mindent így jelölsz be akkor az egér harmadik gombját lenyomva tudsz forogni, persze csak ha van harmadik gombja az egerednek.
    kép 1
    kép 2
  • zsoli03
    üdv! nem tudja valaki hogy lehet az activ camerát bekapcsolni? már telepítettem is a fs9 -be, de nem reagál, hanem maradt a régi.
  • eyecandy
    Az én PMDG problé,ám megoldódott, Bodilánál szerintem is a font hiányzik
  • alert
    A megfelelő betűtípusok is telepítve vannak a windows\font mappába? Eredeti a szoftver?
  • Bodika
    Hali!
    Napok óta keresem a megoldást, sehol semmit nem találtam a témában, ha valaki tudna segíteni megköszönném:
    Windows Vista alatt PSS777-en cockpitjában valami probléma van. Semmilyen adatot nem jelenít meg, se magasság, sebesség, flaps állás, semmit sem. Csináltam egy képet róla kep!
    Létezik valami patch, ügyeskedés, vagy Vista alatt halott a dolog teljesen?

Köszönöm
  • alert
    Jó döntés :D akkor viszont... hmm. A kép alapján a Lucon.ttf betűtípusnál akad el. Töröld ki kézzel a windows-ból ezt a betűkészletet és kezd utána a telepítést. Mennie kell.
  • eyecandy
    Nem nem vista, csak a Zune skin
  • alert
    Jól látom, hogy vistát használsz vagy csak egy skin az xp-re? Olvastam valamit, hogy vista alatt nem működik minden PMDG installer és valami újat kell kérni tőlük, de ez csak pletyi semmi konkrétat nem tudok. Vista alatt viszont elég sok hasonló probléma van az FS kiegészítőkkel, én 1 hét után letöröltem, semmi se akar normálisan működni rajta. Mindennel meg kell szenvedni, kissé unalmas :D
  • eyecandy
    Sziasztok BUÉK mindenkinek!
    Egy kis szoftveres segítség kéne. Új gépem van és újra rakom az fst. A PMDG 737/600-700 installálásakor sajnos lefagy az install. Több verzióval is próbálkoztam de az install elején, pontosabban [IMG][/IMG]itt. Nem egészen értem, hol lehet a hiba, de gondolom, a winsowsnál. Ha valakinek van ötlete légyszi írja meg. Kösz
  • alert
    Ha nincs interneted a program az aktiválás megkezdésekor pontosan leírja, hogy mit kell tenned, hogy használni tudd. Fel kell hívni a microsoft-ot egy megadott telefonszámon és a gépedhez tartozó egyedi ID kódot fel kell olvasni amikor a hang erre utasít. Ezután kapsz egy product key-t amit beírva aktiválódik a program. A hívás ideje 4-5 perc. Telefonod csak van :) Az aktiválásra azért van szükség mert a megvásárolt lemezt bárki lemásolhatná és tovább adhatná. Az aktiválás csak akkor működik, ha a te saját megvásárolt példányod termékkódjával aktiválják. Ha kiadod a kódot és sokan próbálják felhasználni, akkor letiltják. Ez biztosítja, hogy csak az használhassa, aki megvásárolta. Több kevesebb sikerrel :D
  • Willenbrock
    Igen,hát otthon közben próbálgattam és azóta kitapasztaltam hogy kell vele repülni.A trimm a lényege.Feészálláskor szinte egészen hátra kell húzni a trimmkart aztán finoman emelkedni.Nekem realisztikusnak tűnik a fizikai modell,bár a valódi gép viselkedését nem ismerem,de hard fokozatban eléggé úgy mozog mint egy orrnehéz repülő és még a motor forgatónyomatékát is ki kell egyenlíteni pedállal.A grafika full beállításokkal egész szép.És azért pont ezt a gépet mert csupán a régi gépek kedvéért vettem meg a 2004-est.És mert vannak benne ilyen old timer küldetések.Le akarom repülni az összes Lindberg-utat.Meg a többi történelmi utat is.Szerintem nem rossz a fizikája.
    Most álltam neki a San Diego-St.Louis útnak és van benne kihívás.A súlyos géppel emelkedni nehéz és a magas hegységeken sem könnyű átvergődni.A FSX is megvan,de hiába eredeti mindíg kéri a regisztrációt anélkül kidob fél óra után.Ez hülyeség mert még nincs netem így hogyan regisztráljak-hogy kell egyáltalán?Mi szükség van erre ha erdetit vettem meg?Meg kb.75%-os beállításokkal tud csak normálisan futni,pedig eléggé erős a gépem.(A REd Bullos pályát így is lerepültem realisztikus beállítással.)
  • alert
    Az ultraiso nevű fizetős programmal minden gond nélkül lehet róla ISO-t készíteni, azonban be kell szerezned hozzá egy CRACK-et, mert a másolásvédelem az eredeti cd-n "marad". Hogy egy az egyben átmásold az eredeti lemezed, ahhoz a CloneCD vagy az Alcohol120% nevű fizus progira van szükség és egy megfelelő (nem régi) cd íróra. A program regisztrálása nem szükséges a futtatáshoz.
  • alert
    Hello
    Lesson az egy speciális mód, közben nem tudsz replayt kérni, mivel a progi nem tudná pont onnan folytatni, ahol abbamaradt a repülés. 2 megoldás van. Az instant replay alatt van egy flight video opció is amivel rögzítheted is a repülést és később a teljeset visszajátszhatod. Viszont ez elég szar, nem rögzít egy csomó mindent. Van helyette egy ingyenes modul, FS Recordera neve. Ez már képes rögzíteni szinte mindent a kormányfelület kitéréseitől kezdve... Ebben is van instant reply ami a lesson módban is használható, de magad is látni fogod, hogy habár a visszajátszás megkezdődik maga az oktató mód is fut tovább és összezavarodik az egész. Tehát oktató módban csak rögzítsd a videót és majd később játszd vissza.
  • fuge2
    Szervusztok! És még egy kérdés: szépen legálisan megvan az FS2004, 4 db cd. Le szeretném archiválni magamnak, hogy ne vesszen el a CD, de nem lehet. Nem tudok ISO fájl csinálni belőle. Ez nem warez, csak magamnak szeretném. Mi van, ha elromlik a CD? Ja, és nem is tudtam regisztrálni magam, mert nincs az oldal, ahol lehetne...
    Tudtok segíteni?
    Üdv, Füge
  • fuge2
    Szervusztok, most karácsony óta rákattantam az FS2004-re, már megvan a Student és Private Lesson Certificate-m is:) Kérdésem az lenne, hogy hogy lehet Instant Replay-ben megnézni, mit csináltam a lesson alatt. Ha simán Create Flight-al megyek, akkor van Instant Replay, ha lesson van, akkor nincs.
    Köszi, Füge
  • Sotasos
    Köszönöm válaszod.

Annyi tűnt fel, hogy ILS helyett Loc szerepel, illetve offset-et jelez.
    Gyakorlatilag 1 mérföldre a localizertől vizuális eljárás alkalmazandó a térkép szerint. Tejfölös megközelítés gyakorlásához mindenesete kiváló a helyszín.

Üdv
  • Hont
    Sziasztok!
    Először is Boldog Új Évet Mindenkinek!
    Azt szeretném kérdezni, van-e mód a scenery mozgatására, mert nincs a helyén, sem vertikálissan, sem horizontálissan!
    Köszönöm!
    Üdv Hont!
  • m814
    Szervusz.

Nos ha nem a pálya irányába visz a localizer Innsbruckban, akkor jól működik.

Bár ha van térképed, erre gondolom magadtól is rájöttél már.Mivel az
    Innsbrucki "leszállást segítő rendszer" un.LOC/DME.
    A másikra peddig az Active Sky nevü, sajnos nem ingyenes progi jelent némi orvosságot.
  • Sotasos
    Sziasztok,

1.
    Biztos már többen tapasztaltátok, hogy LOWI-n a 111.1 freq-en található localiser ill. glideslope értékek nem a kifutóra irányítanak. Egy afcad csere megoldja a dolgot, vagy mit javasoltok? Aktuális chart-nak megfelelően szeretném letenni a gépet.

2. Sűrűködös felhőkkel teli időjárás esetén, miért látszik 10.000 lábnál
    tisztábban a talaj, mint egész közelről? Szeretnék csak felhőzetet látni alattam. Milyen beállítást alkalmazzak? (Flight Environment-et használok)

Köszi a válaszokat, és boldog, átstartolásokban gazdag újévet kívánok:)
  • exTrem
    Happy Landings
  • Admiral
    Mindenkinek Boldog, Békés, ILS megközelítésekben gazdag Új Évet kívánok!
  • Clidey
    Nos azért, mert tele a gép benyával. Vedd le 50%-ra vagy kevesebbre és egyből fogsz tudni emelkedni. De direkt a te kedvedért kipróbáltam, full tankokkal is el lehet vezetni 90kts sebességnél...igaz csak tűnyi variót lehet vele emelkedni, és jó hosszú beton kell neki, de nem lehetetlen. Te valszeg túl duván próbáltál vele emelkedni.
    Egyébként nem értem miért erőlteted ezt a gépet, kilátni nem lehet belőle, ráadásul olyan unrealisztikusan szarul repül, hogy 5 percnél többet nem tudtam elviselni belőle. Ez volt a második s egyben utolsó 5 perc az FS2004 megjelenése óta, amit erre a fosra fecséreltem. :)
  • Willenbrock
    Segítséget kérnék:Hogy lehet repülni pl. a Ryan nyp-géppel(a Lindberg gép)
    Nekifutok a pályának full gázzal hagyom hogy jó alaposan felgyorsuljon egész a pálya végéig aztán óvatosan felemelem.Emelkedik is egy ideig próbálom óvatosan megtartani az orrát de hiába a full gáz,próbáltam a trimmelést is de mindenhogyan elkezd lassan csökkenni a sebessége és a magassága is,végül becsapódik.Vagy elkezd oldalazva sodródni és így veszti a magasságát-hiába kormányzok ellen az oldalkormánnyal.Miért van ez az egész?Más gépekkel tudok repülni.
  • kolszal
    Ok, köszi szépen
  • alert
    Szia! Arról, hogy itthon ki terjeszti és milyen formában nem tudok semmit. Valószínűsítem, hogy szintén mindkét verziót hozzáadják és nem CD-ről hanem DVD-ről van szó (arra mindkettő ráfér). Ha az Aerosoft-nál vásárolod meg interneten, akkor bármelyik verziót is vásárolod meg, az FSX és FS2004 verzió is garantáltan tiéd. Érvényes a letölthetőre és a dobozosra egyaránt. Én a letölthetőt javaslom, olcsóbb, és az a legfrissebb (patch-elt, stb) és könnyű updatelni.
  • Hypo #10670
    Happy New year Minden virtualis es nem virtualis pilotanak, spotternek es repulst szereto embernek!

FS9+FlyTampa Vienna
  • kolszal
    Sziasztok, Én is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek, tudja valaki a megfejtést a 106441,62-es hsz-re? Maybe Alert? Thx
  • fuge2
    Új tagként, Üdv mindenkinek!
    Kellemes ünnepeket, rengeteg kérdésem lesz, :) remélem ezután is legalább ilyen aktív marad a lista.
  • chicco
    Soft landings for the next year for every1
  • CzJ
    Sziasztok!
    Én is csatlakozom az elöttem szolokhóz. Mindenkinek kellemes üneppeket és kicsi T/D ratetek kivánok a következő évre ;)!
  • Admiral
    Mindenkinek Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Minél Kevesebb Átstartolást (Missed Approach) kívánok!!
  • Penge88
    Békés, Szeretetben és repülésben gazdag Boldog Karácsonyt!