45215
  • [HUN]FaTaL
    szerintem ez még elfut de az x-nek kevés az tuti
  • Yoda001
    hi,tervezem megvenni a játékot,de nem tudom,h a gépem elég lenne-e teljesen (szóval hogy élvezhetően is fusson,de ne akadjon),athlon 3200+ 1 giga ram(ddr) és x800xt...faq-ba ahogy elnéztem jó,meg systemrequirentsen is atr írta h elég a normális futáshoz,namost ez a gép elég lenne az X-nek is? 6.000 ft-ot megér a gém? :) sry az offért
  • CzJ
    Ancsa 15órási érkezéséből elöször 1740 aztán 2140lett meglátjuk mikor jön meg!:)
  • Smicy2
    Igazad van :P :

• Clidey
    Nem az 'egyik legnagyobb' hanem 'a legnagyobb'... :)))))
  • gordon 24
    Sziasztok!

Szeretnék én is repkedni, de van gondom.. 2001-óta ugye sok repülő simben nem törnek a gépek nem lehet lehuzani velük. Illetve ha le is esik nincs kidolgozva törés sérülés. Tudom hogy nem ez a játék lényege és ez igy is van rendjén. De én szeretnék egy olyan szimulátort, ahol a repülés élménye is 100%,de törés model is párosul ehhez. Létezik ilyen szimulátor mostanában? Előre is köszönöm a választ!

ÜDv.
  • Smicy2
    Egy kis off:

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de holnap ( péntek ) délután érkezik a Ferihegyre a világ egyik legnagyobb teherszállító repülője

AN 225 :

Egy kis olvasni való
  • CzJ
    Helo ! Nyugodtan jöhetsz VATSIM-re is de ha képzeletbeli VAkba akarsz repülni akkor ajánlom IVAOt... Senki ne vegye sértésnek!!!!!!
  • ekre
    VATSIM-et nem próbáltam ugyan, de azt mondják, hogy az IVAO-s közösség sokkal jobb. ezt pár srác tanusította is, akik első körben a VATSIM-et nézték. az biztos, hogy akikkel eddig találkoztam az IVAO hálózatán, azok rendesek, segítőkészek.
  • Admiral
    Na, "leaszfaltoztam" LOWW-ot, és most már nem crashel a 747-es, leszállás után Akinek hasonló problémája van, neki is ez lehet a megoldás (AFCAD Editorral lehet átírni).

Hamarosan belecsapok az online repülésbe, szerintetek VATSIM-on vagy IVAO-n érdemes inkább próbálkozni?
  • ekre
    Alert, minden repülést szerető nevében köszönöm azon doksikat, amiket készítettél ;) most nyomtatok párat, nagyon jól leírtad, hogy mit miért, mikor és hogyan :) (1 doksit biztos te csináltál, a többit nem tudom, hogy ki)
  • Hont
    Köszönöm Alert a gyors választ!
    Már csinálom is!:)
    Üdv Hont

• Admiral
    Pedig már, fejből tudom az útvonalat, ILS 34-el együtt... :S
    LHBP -> TOR3G -> TORNO -> (Y56) GIGOR -> WGM21 -> RW34
    (WGM21 és RW34 között asszem van még egy pont)
  • Admiral
    Köszi :) Kicsit keresgéltem, és azt találtam, hogy a crash csak bitumen/makadám kifutóknál jön elő Márpedig a LOWW, az bitumen :S Úgyhogy vagy átírom a kifutó anyagát aszfaltra, vagy keresek másik repteret
  • alert
    Szia Hont!
    Az Aerosoft nem adott ki Budapest 2004 kiegészítőt, szerintem te a régebbi LAGO félére gondolsz. Ez már többször kitárgyalásra került, a hibát egy rossz afcad fájl okozza. Egy régebbi már nem frissített oldalon (itt) megtalálod a javításokat hozzá, amelyeket feltelepítve megszűnik a hiba. Csak a szükséges patch-eket rakd fel és pontosan kövesd a telepítési utasítást nagyon fontos! Sok hibát javít.
  • alert
    Szia! Néha az FS érthetlen hibákat generál mert hibás az engine. Scenery-nél gyakrabban fordul elő, de default reptérnél is megeshet főleg ha kiegészítő gépet használsz (pl PMDG), mert rosszul számol valamit. Úgy lehet legegyszerűbben megoldani, hogy a Realism settings-ben kapcsold ki a crash-t.
  • Hont
    Sziasztok!

Ekre! Köszönöm a válaszod, közben én is rájöttem! :)
    Azonban lenne egy újabb kérdésem!Az Aerosoft Bp. 2004-nél van egy olyan hibajelenség, hogy a 13L/31R pálya kb.10 méterrel el van csúszva Kelti irányba! Az ILS is a pálya mellé viszi a gépeket, de az AI forgalom megtalálja a látszólagos pálya irányt!Az 13R/31L jól működik!
    Várnám a tippeket! Köszönöm!
    Üdv Hont
  • Admiral
    Sziasztok!

Az mitől lehet, hogy Boeing 747 F-el repülve (PMDG), Schwechat-ban szállnék le (autoland), és rendben meg is csinálja a landolást, de a kifutópálya közepén, fékezés közben hirtelen karambolozik? Pedig semmi sincs a kifutópályán, engedélyt is megkaptam, minden beállítás rendben... A PMDG 737-essel ilyen gondok nem voltak. Rettenetesen bosszantó :S Van valakinek ötlete erre?
  • ekre
    akit esetleg érdekel az online repkedés, és nem ismeri a lehetőségeket, annak ajánlom az ivao magyar részlegét
  • ekre
    hont: igen, fskönyvtár\gauges illetve az fskönyvtár\effects. a gauges könyvtárban a különböző eszközök (radarkép, mfd stb) fájlai vannak, az effects-ben pedig a különböző effektek (pl utánégető effektje stb).

Füge azt a doksit linkeld már be pls :)

Eyecandy: nem kell újratenned az egészet, átmásoldod 1-1-ben és már mehet is. azért mondom, mert én is így csinálom mindig. a flight simulatorom több mint 70 giga, fene sem akarja mindig újratenni :D
  • eyecandy
    Sziasztok, egy kis segítség kéne. Újra rakom at fst, most, hogy új a gép :)
    És azt műveli velem, hogy a scenery.cfg-be nem másolja be a felrakott sceneryt. Pl UK2000-t installálom a fájlok a helyén vannak de a scenery-be nem rakja hozzá. Ugyanígy a SimmerSky japán repetereket felinstallálom, de nem adja hozzá. Ezeket pedig nincs sok kedvem egyesével hozzáadni. Az oldsceneryben ott a bejegyzés de ez nem kerül be eztán a scenery fájlba. Valaki tud segíteni?
  • fuge2
    Szervusztok, nem tudom, milyen nehézségű a "Flying Lesson"-k közül az Instrument Rating Checkride, de végül találtam egy PDF-et, amely szépen leírja, mit is akar az "evil lady", és így nagy nehezen sikerült megcsinálnom. :))) Huh. Mondjátok már meg, csak nekem volt ennyire nehéz ez? Vagy mindenki megcsinálta elsőre? Na üdv, Füge
  • Hont
    Sziasztok!
    Egy érdekes kérdésem lenne!
    Az Aircraft mappán kívűl, vannak -e a gépeknek más mappákban tartozékaik?
    Gondolok itt Hide TCAS radar,Hide Overhid panelre!

Üdv Hont
  • paradise alley
    Ok, megfogadom a tanácsod. bár mint mondtam az alapjátékban az összes gépet kezelni tudom, gondoltam kipróbálom ezt is. :-)

köszi a segítséget!
  • ten155
    Ha még csak ott tartasz, hogy joystickkal vagy heading-gel tudsz repulni akkor nem mindjart A380-ra es transzatlanti repulesre kellene ugrani. Tanuld meg a navigaciot, csinald vegig a leckeket, es ha mar eleg profi vagy elkezdheted Lénárth János profi Airbus iskoláját tanulmányozni. (Gyk.: elérhető a FAQ-ban, a segédletek címszó alatt.)
    Egyébként a tanuláshoz is nagyon jó kiindulási alap a FAQ Segédletek szekciója.

Sok sikert!
  • paradise alley
    ten155 kérhetnék egy kis pontosítást?

nem vagyok egy nagy szakértő, ez gondolom már kiderült:-)

előre is köszi
  • Isti1
    Ok köszi, megpróbálom így
  • Papirzacsi
    Nos én a PSS concorde-dal nyomultam egy időben, így az SST most futó verzióját nem igazán ismerem, de mivel részeltesebb mint a pss, ezért biztosnak tartom, hogy van benne INS a navigációhoz. Ehhez mindenképpen ajánlot elolvasni a manualt.

Arra gondoltam ,hogy írd le milyen magasan milyen sebességről, és mennyire gyorsítasz, stb. De a lényeg, hogy felszálláskor használd az utánégetőt a felszálló úthossz megrövidiítéshez. Aztán kapcsold ki, és úgy emelkedj olyan FL300-FL330-ra.(nem emlékszem már pontosan a manual adataira, de édemes azokat betartani) Aztán mikor elérted ezt a magasságot, kapcsolj megint utánégetőt, és vízszintes repülésben, vagy nagyon gyenge emelkedésben gyorsíts olyan 1,2-1,3 Machra, ahol aztán kikapcsolhatod az utánégetőt(lehet picit több, de tapasztald ki). Innentől kezdve gyorsulni fog a géped az utánégető nélkül is, és képes lesz emelkedni is, egészen FL560-FL600 környékéig.Tehát ahogy látod az emelkedés két szakaszra bontható. Egy szubszónikusra, utánégető nélkül, és egy szuperszónikusra, szintén utánégető nélkül.A biztos az, hogy ha a szuperszónikus emelkedési szakaszban úgy emelkedsz, hogy a sebességedet a maximális közelében tartod.
  • Isti1
    Hát igen, csökken a sebesség rendesen,és mikor monnyuk azt mondom, hogy oké, akkor tartsuk ezt a magasságot ahol éppen vagyok, és talán kicsit begyorsulok, akkor sem "vízszintesen" repül, hanem az orrát kb 10-15 fokban felfele emelve tartja. Sebesség meg már lecsökken eléggé.

Az emelkedést hasonlóképpen csinálom mint más gépeknél, de felszállás közben már utánégetőzök. Abban nem vagyok teljesen biztos, hogy a gép orrát(amit tud állítani mint flaps-eket), azt mikor kell teljesen behúzni. Felszállás után rögtön?

Meg még akkor teszek fel kérdést, ha nem baj, mert nemigazán értettm meg a leirást róla, szóval van- e a concorde-nak vmilyen navigációs rendszere(pl. olyan mint FMC, vagy GPS) ?
  • Papirzacsi
    Én elég régen Concordeoztam már, de nem értem, mit értesz az alatt ,hogy emeli az orrát? Csökken a sebesség?
    Ha igen, akkor írd le, hogy hogy végzed az emelkedést, és gyorsítást, mert tuti ebben van a bibi. Elég érzékeny a dologra, lévén van egy tartomány, ahol a gép repülésileg eléggé borotvaélen táncol. :-)
  • Isti1
    Üdvözlet!
    Egy kérdés, nem tudom, hogy ki használja az SSTSIM Concorde-ját.
    Aki igen, az tudna nekem választ adni, hogy egy bizonyos magasság elérése után(kb: FL400 fölött, FL500 már nem tudom elérni) miért kezdi, el egyre jobban emelni az orrát?(pedig megy az utánégető is)
    Biztos lehet vele valamit csinálni, aki ért valamennyire Concorde-hoz, az segítsen pls.
  • ten155
    FMS (Flight Management System). A Boeing FMC-jének Airbus-os megfelelője.
  • paradise alley
    Hello Mindenkinek!

Sokak számára ez egy nevetséges kérdésnek látszik majd, de muszáj feltennem, mert valahogy nem boldogulok. Kb fél éve használom az Fs2004-et és az FSX-et, az alap játékokkal nincs is gondom. Csakhogy szereztem az fs9-hez add-on dolgokat, így egy Wilco Airbus a380 at is. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. És előre elnézést a kérdésért, mert egyszerűnek tűnik, csak nekem nem.
    Hogy tudom beállítani a robotpilótát egy gps nav-re? pl egy LHBP-KJFK útvonalon ami elég hosszú, ugyen nem szeretnék végig joystick-al repülni sem pedig heading-et állítgatni. Mi a megoldás?

Köszi előre is a segítséget.
  • abelino
    Hi!
    Ami nálam előjött:
    1) a webkam lényeges, h minél több FPS-t "nyomjon át" a szoftverbe, mert annál "finomabb" lesz a mozgás.
    2) a led-ek párhozamossága lényeges, mert ha nem, akkor forditás közben hamar elveszti az egyik referencia pontot, és megáll.
  • alert
    Valóban picit jobb, de ennyire hasonló minőségnél nem mindegy, hogy 5 száz forintot vagy 50 ezer forintot kötlesz rá. Ennek a FreeTrack-nek már nem sokkal rosszabb a szoftvere mint a TrackIR-nek. Szvsz megéri pár órát szarakodni a sapkával és a beállítással ha valaki affinitást érez és spórolni akar. Én csak külföldiekkel beszéltem ezzel kapcs így abelino valószínűleg jobban tud nyilatkozni, de elsőkézből kapott infók szerint ha jól megcsinálod a sapeszt és konfigolod, akkor hozza a trackir minőséget.
  • Bucser
    Én még mindig inkább javaslom a TrackIR-t.
  • abelino
    Yess! Én használom a 2.1 FreeTrack-et. 3 ledes sapka verzió. Ha van kérdésed, dobj egy e-mailt: [email protected]
  • mcsaba
    Sziasztok, nemrég halottam a Freee Trackről cim: http://www.free-track.net/english/ és érdekelne hogy használja valaki? miken tapasztalatok vannak? érdemes bíbelődni vele? és régebben leszedtem két hasonló célu progit (a nevükre már nem emlékszem), de azokkal nagyon sokat szenvedtem míg megcsináltam az lámpás sapit aztán meg a beálításokkal, de nem jött össze, forgott minden irányba csak nem úgy ahogy kellet volna és az FS-t is lassították és max 6-7 fram/s-al müködtek, a Free Trackről sok jót olvastam más szimulátorosoktól, de én az FS-be szeretném használni ezért mielőtt megint elkezdenék vacakolni érdekelne hogy ha valaki próbálta már mi a véleménye a progiról.
  • Air
    Sikerült, ám most más problémába ütköztem.
    Fent van a 737-es és a 747-es PMDG is. Osaka Kansai (RJBB) megközelítésekor a 737-es FMC-je látja az eljárásokat a 747-esé viszont nem. Vajon mitől lehet ez? Az FS9/PMDG/SIDSTARS mappában ott van a jó RJBB.txt.
  • Air
    Koszi!