The Movies

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lobsterman
amikor elkezded csinálni a custom scriptet, akkor ki kell jelölni a színészeket. na ott át kell húzni a színészt az akasztó ikonra, és ott be lehet neki állítani a standard ruházatot

Fenrir
makeover room arra jó hogy pl az idõ folyamán divatból kiment ruhákat lecseréld a szereplõkön/rendezõkön, így emelkedik a fashion és rating értéke

A halál csupán a kezdet...

EmThor
amikor saját forgatókönyvet csináltam, akkor minden jelenetnél másképpen volt felöltözve fõhõs, annyira rossz volt mindig átöltöztetni, mellesleg tökhülyén néz ki, hogy ajtóban még fekete ruha volt rajta, asztalnál már köpeny meg szemüveg, nem lehet beállítani, hogy mindig ugyanazt hordja, ha én csinálok filmet? köszi... meg ha maguktól csinálják az még rosszabb, össze vissza van.

makeover room csak a kedvük miatt jó, ha csak ott lézengenek? thx

Köszönöm a válaszokat, a tömör véleményt és a részletes tippeket.
Összességében véve tehát nem valami komoly a menedzselõs része. Nem lesz ettõl túl irreális és hamar megunható a játék?

Hmuda
Pont most akartam leírni mert eddig mással voltam elfoglalva. <#idiota>

Marketing: építesz Public Office-t, ott tudod hájpolni a filmjeidet. Fogod, bedobod a szobába és elkezdõdik a reklámhadjárat. Ha letelt, akkor egy kicsit nõ a Public Awareness. PR irodával csak egy kicsit lehet növelni, nem lehet teljesen felhájponi a filmeket. Ha le lett forgatva a film és van már PR épületed is, akkor a Release szobában lesz öt pénz ikon. A megfelelõre rá kell rakni és annak megfelelõ költségvetésû lesz a reklám (a síma PR ingyenes, a kiadás utáni reklámozás meg drága). Arra kell csak figyelni, hogy a film végsõ minõségéhez igazodjon a reklámhadjárat erõssége. Tehát ha a film négycsillagos, akkor a legjobb eredményhez csak a négyötödéig kell eljuttatni a Public Awareness csíkot (ha szar a film, akkor ne legyen túlhájpolva, ha meg jó akkor ne a béna marketing miatt bukojn meg). Jó stratégia ha elõször kimaxolod a PR-t a Public épületben és csak utána adod ki, hogy átlag 50-100ezret megtakaríthass a reklámokon.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Fenrir
nah ez az újrekezdésem már nagyon jó lett

1942-ben járok, közel 2.3 millió dollárom van és már 2 oklevelet begyûjtöttem

érdekesség hogy nincs férfi színészem, 1 jött csak az elején de abból meg rendezõt csináltam

A halál csupán a kezdet...

Malakai
Egy vki gúnyolódok, egybõl rákontrázik vki más is...

Gazdasági szimulációnak nem lehet nevezni, nem lehet annyi mindenbe beleszólni és eléggé le van egyszerüsítve a gazdasági modell.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

0Fritz0
Akarsz róla beszélni? <#wink>

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Mike
te szegényke

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Malakai
Legegyszerûbb talán az ha winamp pluginnal csinálod, van pl ez.

Hmuda: Ok, akkor pictures-t írok oda. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

El vagyok én hagyatva. Ki vagyok mellõzve. Le se hederítenek... (#3684)

Hmuda
Szerintem pictures kellene, elvégre a legtöbb nagy vállalat azt használja.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Törölt felhasználó
Mivel lehet mp3-at OGG-be alakítani?
Malakai
Nem, csak megszugerálod, hogy ógéégééé...
Persze, hogy ogg formátum!

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Pluskast
mármint ogg fromátum?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Malakai
Ogg legyen (át kell konvertálni, ha nem az) és a My Documents\The Movies\Movie Music mappába kell rakni!

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Pluskast
Srácok! Saját zenét, hogy tudok berakni? Valamelyik könyvtárba kell bemásólni?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Malakai
Ja, amúgy a HunWorks-ös dolgot azért nem akartam ide közösbe, mert minek foglaljam itt vele a helyet, úgyis off. ^^
De azért foglalom most, ha már ezt írtad... :P De csak kicsiben, hogy ne foglaljon sok helyet. :D

Szóval 20th Century Foxos introt készítem, de a Hun Works túl rövid és 3 sorban lenne jó, gondolkoztam, hogy mi kéne oda, szóval Hun Works Group / Hun Works Pictures / Hun Works Studio, szóval? :) (Ha elõtted van a logó, akkor a 20th helyén lenne a HUN, a Century helyén meg a WORKS egyenlõrre.) Ja természetesen animációról van szó. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Látatlanban mondom, erre kevés esélyt látok.

cenobite
A Hollywood Mogul-ban ez a folytatás dolog egész jól meg volt csinálva. Itt még nem néztem - lévén alig van bekapcsolva otthon a gépem.

Jó lenne, ha itt is mûködne.

gamertag: kenobita

cenobite
Jah, köszi, kicsit dekoncentrált vaok mostanában. <#idiota>

Amugy kiraly az Icarus. Varom a folytatast.
En most egy vigjateksorozaton gondolkodom vagy valami brutalis rambo 3000 ahol csak gyilok ezerrel (termeszetesen komoly tortenettel).

A jatek eszreveszi ha valaminek a folytatasat csinalod? Varhato nagyobb bevetel, vagy olyan kritikak melyek az elso reszhez hasonlitjak?

Hmuda
Erre ment:

"Post Production-ban lehet mozgatni a "mellékszereplõket", vagy normál forgatás közben is?"

Erre én mondtam, hogy nem (nem lehet PP-ben), de nem probléma, mert akámikor újra lehet forgatni. :-)

cenobite
?

Ez gondolom nem nekem ment. :)

Hmuda
Nem, de akármikor újraforgathatom. :-)

Kandurex
Ja, kiköpött George Lucas <#idiota>, hányszor fogja még eladni az Icarust? Díszdobozban, DVD -n, Platina kiadás stb.? <#hehe><#dumcsi><#hehe>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

cenobite
Textúrák átszerkesztésére, új hajak, sminkek készítésére és hasonló nyalánkságokra is majd csak valami segédprogival nyílik lehetõség?

Mert anno írták, hogy textúrákat pl. lehet majd simán szerkeszteni, de én még nem jöttem rá hogyan... :?

cenobite
"Maximum az ajtó mellé berakhattam volna egy robotot..."

Post Production-ban lehet mozgatni a "mellékszereplõket", vagy normál forgatás közben is?

BAZZ!! MAR TE IS REMAKELSZ??? :)

Igazi halivudos vagy :D

Malakai
Nah, kicsit megint olvasgattam hivatalos fórumon, egyenlõrre minden jel arra utal, hogy még novemberben tervezik kiadni az SDKt.
Addig amúgy már 1-2 júzer méjd mod progi már van, konkrétan eztot találtam csak.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hmuda
Nincs "odamészahovamondom" akció. Mondhatod neki, hogy fusson át a díszleten és majd PP-ben úgy vágod, hogy jó legyen.

Ne felejtsétek... #3684

Serpa
mivel írtad, hogy te már 2050 körül jársz, te tudsz már ilyet --> #3675

AnuluWork
Tudnátok segíteni, hogy mi kell ahhoz, hogy sandboxban legyen Academy Awards szerû gála?

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Hmuda
Nem is vettem úgy, csak monstam, hogy most ezt inkább passzolom. :-)

Serpa: elméletben igen, gyakorlatban majd meglátjuk. :-)

Csaó!

Nekem én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a van-e lehetõség átcsábítani színészt vagy rendezõt más stúdióktól és ha igen akkor hogyan, mert erre még nem jöttem rá.... egyébként szerintem az utóbbi idõk legjobb játéka.....
Serpa
SDK orvosolhatja majd?

Csacsi
Nem szeretném, hogy úgy vedd, hogy utasítást adtam, vagy bármit is elvárnék. Csak egy ötlet volt, remélem nem vetted tolakodónak.

\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Hmuda
Már csinálom a FAQ-ot, abban elég infó lesz, amivel el lehet igazodni. Az utóbbi idõben nagyon nem vagyok benne az ilyen ismertetõírósdiban.

AnuluWork
Nem lehet újat építeni díszletekbõl? Épületekbõl lehet. :(

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Csacsi
Na szóval. Már megvan a játék szombat óta, de cska ma lesz idõm vele komolyabban foglalkozni. Folyamtosan kvetem a fórum alakulását, elég sok kérdésemre választ találtam, anélkül, hogy fel kellett volna tennem. Viszon most lennegy kérdésem Hmudához. Nem lenne kedved írni egy ismertetõ félét? Szerintem elég sok embernek segítenél Vele, és szerintem lenne rá igény is rendesen. Persze, csak ha idõd engedi.

Ennyit akartam. További jó játékot mindenkinek.

\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Hmuda
Naná, csak valamiért a tisztelgés totál kimaradt a játékból. :P Maximum az ajtó mellé berakhattam volna egy robotot, aki bejelenti, de az meg hülyén néz ki. <#idiota>

Serpa
lenne még egy észrevételem.
elsõ mondatnak annak kéne lennie (sztem) amikor a kapitány bejön, hogy: "Kapitány a hídon" és tisztelegnek.
de lehet, hogy gondoltál már rá.

Malakai
Natúr gonosz/õrült/klisés kacaj? :D
Amúgy jobb lett, csak kár, hogy a kézírás betütípus elég nehezen olvasható...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hmuda
Azt csak hirtelen felindulásból írtam, mert kellett oda valami de még ez is hülyén hangzik. <#idiota>

Serpa
a zene télleg jobban passzol.
#3603 as hszban az utolsó mondatom továbbra is fennáll.

már nincs a zsebükben a földi rendsõrség?
:)

Tapasztalatokra alapozott vélemények érdekelnének. Mennyire gagyi a gazdasági rész? "Ki nevet a végén?" vagy "Monopoly"? Írnátok a lehetõségekrõl, a menedzselés (pénzügy, marketing, PR) folyamtáról? Amolyan pro és kontra értékeléseket?

Serpa
meglessem. :)

Hmuda
Kicsit megbuheráltam az Icarus elsõ részét. Jobb a zene, átdolgoztam pár helyen a feliratokat és high-ba lett lerenderelve (online-ban néha alig lehet elolvasni a feliratokat). Majd talán ma nekiállok a következõ résznek.

Icarus