2520
Fenti ket lap a tema
-
smead #2240 cmos reset? alaplapon jumper, ha az sem akkor szvsz alaplap, megy vicca bótba -
#2239 Próbáltam azt is,de nem jó úgy sem. -
#2238 Infinieon chipek vannak rajta.Most volt nálam egy teljesen más memória is.333mhz-es.De azzal is azt csinálta. -
smead #2237 vagy vegyél ki mindent a gépből és indítsd a numerikus nulla folyamatos nyomásával és akkor esetleg betudsz nézni a biosba lehet hogy ott kavartak el valamit nagyon, már föltéve hogy te mindent jól csatlakoztattál -
smead #2236 valszeg nem akarnak menni dualban, próbáld meg csak az egyiket betenni -
#2235 Milyen ramok? -
#2234 Igen.1hosszút és 1 rövidet sípol.9C és 9F a kód.De nem kapcsol be a gép.Még a ventik sem pörögnek fel.De egyszrre két rammal is gond lenne?Mert próbáltam külön és párban is ,de akkor is ugyan az a hiba. -
#2233 2 rövid hangjelzés: Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
1 hosszú+1 rövid: Probléma van a RAM-mal. -
#2232 Rövidet vagy hosszút sípol? -
#2231 Kettőt sípol az 9F hibakódnál.Utánna se kép se hang.Fogalmam sincs,hogy mi lehet. -
smead #2230 hogy sípol? -
ICP #2229 +van.Átraktam a jumpert. -
#2228 alaplapon. nézd át az alaplap leírását, ott le van írva. -
#2227 Sziasztok!Igaz,hogy nekem nem NF7-es lapom van.Egy ABIT KV8-as.Ma vettem és teljesen jól van összerakva és 9F hibakódot dobja be.5mp után.A gép meg sem nyikkan.És persze a 9F-nél sípol.De a könyvbe ezt a kód hibát nem találom.Tudna nekem valami tanácsot adni,hogy mi is lehet a gond vele?Előre is köszönöm. -
ICP #2226 És az az "ott"merre van?Alaplapon?BIOS-ban? -
#2225 Át kell állítani azt a billenytűzettel elindítós jumpert :) szóval van ott valami jumper, na azt kell. -
ICP #2224 Hi!Mi most cseréltük a KV7-est NF7-S 2.0-ára.Kérdések:Az optikai kimenetet le lehet kapcsolni a BIOS-ban?Feleslegesen világít.Miért kap áramot a billentyűzet kikapcsolt állapotban?Vezekék nélüli billem van,és a vevő részen folyamatosan világít a led.A korábbi alaplapnál nem világított.Köszi! -
#2223 NF7 Sima alap deszka.
NF7-S SATA vezérlő, Soundstorm, FireWire
NF7-M Integrált videovezérlő -
#2222 akár 3 gb-t is. -
#2221 A sima NF7-esen nincs SATA vezérlö és nincs Sundstorm hangkártya Csak sima AC97 van rajt. -
marcelino panni #2220 Helló!
Abit Nf7 van nekem lehet bele pakolni 1,5 GB memóriát?(400Mhz) -
marcelino panni #2219 Helló!
Na, gyorsan vázolja le nekem valaki hogy mi a különbség Abit NF7/NF7-s/-m között!
Előre is kössz! -
vernyuszi #2218 OK.
-
djadji #2217 De mekkora alma vagyok... Döngetheted.... ... :-D
NA.. majd megkérdem havert, mart azt mondta hogy neki kellene egy ilyen lap..
Írok ha van valami...
-
vernyuszi #2216 Tőlem döngetheted is, de én azt írtam, hogy döntögetheted.(mármint azt írtad,hogy ha lefekteted, akkor működik csak)
A póstával kapcsolatban, utána kell néznem, mert nem vágom, de sztem futárral olcsóbb.Ha tényleg érdekel, utánajárok.
-
djadji #2215 Te vernyuszi. Nem értem ezt a "döngessem az alvóbabát" dolgot, amivel kitalálom mi a hiba.. ezt fejsd ki ekem bővebben pls..
Mellesleg lehet hoyg tudok vevőt a lapodra.. de csak Szegeden.. szval posta is lehet a dologban? -
vernyuszi #2214 Más; ha valakit érdekelne, van 1 teljesen hibátlan NF7 lapom eladó 6000 pengőt kérnék érte. Esetleg Bp.-en el is viszem.(+dumcsizzuk).
Valamint egy NF7-be való hibátlan bios chip megírva legújabb bios versionnal ezt 2000-ért adnám.
Ha valaki nem tudná, nem kell forrasztgatni, csak benyomni ujjacskáddal a helyére -
vernyuszi #2213 Helló!
Szerintem a vinyód szarakszik, ajánlom ments le minden fontos adatot róla !
Valakitől kérj egy kölcsön vincsit, telepíts rá wint, és próbáld döntögetni alvóbabát.Ha nem csinálja kikapcsot, akkor megtaláltad hibát ! -
#2212 memtest86
van image fileban is, ami bootolható cd-ként kiírva bootol.. -
djadji #2211 aaaa, igen.. és mellesleg tud valaki valami korrekt RAM tesztet ami XP alatt is megy? én a Gold memory-t használtam (vagy MemoryGold, nemtom), amit boot lemezről kell futtatni (FreeDos 4.0 :-) és nem tudom hoy az megfelelően tudja e tesztelni a DDR memoriát.
Kerestem RAM teszt programokat, de mind csak a méretét, gyártóját, stb adatokat írja ki, nem pedig teszteli a hibáit a RAMoknak. -
djadji #2210 Átnéztem a gépet. Találtam az egyik vinyónál egy kissé lötyögő tápcsatit, azt kicseréltem. Gondotam az volt hiba. De nem. Olyat is csinált a gép hoyg lementettem valamit, (a file létre is jött) de a mentésem még a régi file-tartalommal volt azonos. Szval nem mentette le a módosításokat (vagy mikor ujra megnyitottam, nem olvasta be).
Futtattam egy ram-tesztet, ami hibát mutatott a RAMba. HAsználtam a gépet (mer muszáj volt), Aztán RAMteszt megint. Annyi hibát írt ki 35%nál hogy kb 8 oldalt megtöltött volna. (2 db DDR 512 MB Dual chanelbe) KIvettem az egyik RAMot, teszt, semmi hiba. Másik RAM önmagában, teszt, semmi hiba. Visszatettem a RAMokat de NEM Dual chanelbe, teszt semmi hiba. Betettem Dual chanelbe de fordítva mint ahogy eredetileg állt (szval ami az 1es slotba volt azt a 3asba , és fordítva), teszt, semmi hiba. Kínomba visszaraktam az eredeti felállást, teszt, ÉS SEMMI BAJA. AZért megtisztítottam a érintkezőit (alaplapon is) és visszatettem. A helyzet jobb de most megint csinált hibákat a rendereéle során ( 3Ds képek kiszámítása) ami mintha hasonló lenne mint az előző hibák.
Na. Szerintetek ez miért volt? -
#2209 Mihez képest nehéz.többet bajlodtam egy vga kártyánál, pedig ott nem kellett szétszedni a gépet darabokra. -
#2208 Hát nem egyszerűen felrakható azt a kis pöcs csavart azzal a fémizével rohadtul nehéz összerakni, bár nekem nemigazán illeszkedtek egymáshoz, így erővel kellett összerakni. Mind, amúgy jó cucc. -
#2207 Zalman nb-47J.Eddig jo.28 fokos a chip.Kb 3 orája megy vele a gép.Nagyon egyszerüen felrakhato teljesen kompatibilis hozzá.Ezer forintér már lehet kapni a neten, nekem boltba jött ki 1400-böl. -
djadji #2206 Passziv hűtő? és milyen? mennyire melexik a chipset? Mer én is gondolkodtam ilyesmin, de rájöttem hogy ha egy régi P2es hűtőt rárakok az is van legalább olyan jó passziv hűtő...
-
#2205 Nálam is volt ilyen hogy nem akart indulni vagy teljes ujratelepités után kiirta másnap hogy nem talál egy rendszerfájlt és nem tudja elinditani a vindozt.Én is kiprobáltam már mindent mire kiderült, hogy badsectoros a winyo és pont az eleje ahova a windos telepult.3 honapos wolt a winyo igy kicseréltettem.
Más ,ma végre ujra csend van nálam kicseréltem a chipszet hütöt egy zalman bordára.Végre megszünt a zaj és nem kell többet bajlodnom a ventivel. -
#2204 Nekem már 3 éve kattan néha a vinyóm, de még mindíg megy :) -
#2203 Mondjuk, hogy kezd megdögleni...
De a tápcsatikat se árt megnézni, hogy nincs-e kontakthiba vhol. -
djadji #2202 De.. valami kattogás félét at mikor eldöntöm a házat. CSak nem sikerült kitalálnom hogy az egy vezeték ami nekidől a házfalának, mikor elfektetem, vagy vinyó. Most kicsréltem a tápcsatlakozóját a vinyónak.. hátha az volt.
Mert mire kellene gondolnom ha a vinyo kattog? -
#2201 Winyód nem kattog véletlenül?