2520
Fenti ket lap a tema
-
#2200 Jó sok baj van ezekkel az S-ekkel... -
djadji #2199 Hát én is erre a következtetésre jutottam. Mellesleg mennyire biztos hogy az új kártyába nem fog belezajoskodni? bár ezt én sem hiszem , de most már nem bízom semmiben.
MÁS hiba: SZval röviden a sztori. Előző alaplapom NF7S azt csinálta hoyg randomra kb havonta 1x nem volt hajlandó elindulni. Volt hogy se kép se hnag, de volt hogy a WINXP futkározó csíkjánál, vagy éppen a HDDk detektálásáál nem ment tovább. Eleinte elég volt áramtalanítani, várni 15 percet és kész. később aztán egy BIOS reset és ment minden. AZtán előfordult hogy a BIOS reset sem segített ilyenkor elem ki, vár 1 óra aztán Bios reset (biztos ami biztos) és megint ment minden. AZtán egyszer persze ez sem segített.. akkor nem ment semmi sem. Garos volt még a lap (éppenhogy) és kicseréltettem. Most ez az új lap amiben zajos a hang (a másikban nem vettem észre).
Nademost ez is ilyen lett. Tegnap este nem akart elindulni. Bios reset és ment. MA reggel megint nem indult. fogtam és lefektettem hogy kinyitom az oldalás és reset, de adtam neki még 1 lehetőséget és lám elindult.
Nem hiszitek el. Ha lefektetem a házat akkor megy minden. HA áll akkor nem indul. Sőt.. ha a boot elején fexik és közben állítom fel akkor a WIN indulása közben fagy be. MOst fexik a gép mellettem, ugy tippelem hoyg most már fölállíthatom és akkor nem fagy le, mostmár hoyg teljesen fölállt a rendszer (de előbb ezt be akartam írni ide...nem kockáztatok..)
SZval: találkozott már valaki ilyen hibával? Mi az öreg ördög lehet ez? (még1x: ha fexik a ház semmi gond, ha áll akkor nem akar bebootolni)
Ötlet??? megőrülök most már lassan...
-
#2198 Akkor új hangkártya.
Ha a fő hangerőt is lenémítod, de akkor is hallatszik, a kábelt kihúzva meg elhallgat, akkor egyértelműen az alaplapi hangvezérlő.
Én úgy látom, hogy ezen sajnos csak egy új hangkártya vétele segíthet. -
djadji #2197 nem hinném hogy a vezetékbe kerül bele a zaj, mert kihúztam a csatlakozást, de a vezetéket kb ugyanúgy otthagytam mint volt... és akkor teljesen megszünt a zaj. Gondolom akkor nem a vezetéket zavarja be...
de azt hiszem uj hangkártya lesz belőle... :-( nincs más ötletem...
Valakinek esetleg?
-
djadji #2196 aha.. hát nem a cd kábel a bűnös.. uyganakkor észrevettem valami érdekeset. Ha tökre föl van nyomva a hangerő akkpr az is hallatszik ha felpörög a vinyó.. :-(
Ugyanakkor a zakatolás akkor sem szűnik meg (sőt még csak nem is lesz halkabb szinte) ha a master hangerőt leveszem, avgy akár le is némíthatom a master hangot (persze softveresen) és akkor is ugyanúgy hallatszik.
Szerintetek miért van ez?
Lehetséges hogy a zaj nem is az alaplapban kerül bele, hanem a erősítőhöz vezető vezetékekben jelentkezik? -
djadji #2195 ööö.. de .. az alapalap CS csatlakozójára rá van dugva a kis kábel.. mindjárt kipróbálom.. lehet hogy az a baj.
Azt hiszem én hoyg az lenne a megoldás hoyg veszek egy 5.1es kártyát.. és kész. Most láttam egyet a Mediába 4K körül, csak nem tudom azt érdemes e megvenni. Nem creativ volt.. csak valami noname vacak.. majd megkeresem interneten mit írnak róla..
-
#2194 Nah, csak azért, mert az optikai kábelnek pont az a lényege, hogy a fény viszi az adatot, így gyakorlatilag semmi nem tudja zavarni. De itt nem a kábellel vana baj, hanem, hogy az alaplapi hangvezérlőt zavarja a cucc. -
#2193 Csak arra gondoltam hogy valamilyen elektromos eszközök vagy tápkebelek belezavarhatnak a jelbe és ez is hangromláshoz vezethet.Bár ebben nem vagyok biztos annyira nem vagyok otthon az elektromos dolgokban. -
#2192 Optikai kábelen milyen interferenciát is kell szűrni? -
#2191 A tápkábelen meg lehet fogni a zajt, ha vezetéken keresztül zavarja a hangkarit, de ez nem valószínű. Ki kell márni a zaj frekijét oszcilloszkóppal, és építeni egy szűrőáramkört. De nem hiszem, hogy a tápkábelen kapja a zajt.
Ha az alaplapi hangvezérlő bemenete kapja a zajt, akkor teljesen mindegy, hogy analóg vagy optikai kimenetet használsz. Sztem a legértelmesebb megoldás az lenne, ha vhol vennél vmi egyszerű hangkártyát.
Jah, és még valami:
A kis vékony 4 eres CD-audio kábel ugye nincs rádugva a hangkártyára, meg a CD/DVD meghajtóra? -
#2190 Igy van,de azt nem tuom hogy hogyan szüntetheted meg nálam nincs ilyan probléma.De sztem 3K egy 7.1-es hangkariért nem sok és teszel mellé még 2 hangfalat a mégjobb hangzásért.Mostmár én is ezt tenném ha nem lett volna 70K az erösitö+hangfal. -
djadji #2189 aha.. megnéztem mit lehetne tenni. Azt hiszem hogy egy külső dekóder kellene nekem és akkor dudnám használni a digitális kimenetet, de nem fogok adni érte 30.000 FT-ot. Akkor veszek egy uj hangkártyát, egye-fene és az is kiválóan megteszi. VAgy megpróbálom "leérnyékolni " valahogy azta rohadt cooler tápot. Csak nem tudom hoyg hogyan..
Nem egészen értem hoygan zajonghat be a ventilátor a hangkártyába...
Ötlet?? -
djadji #2188 Na akkor te vagy az én emberem.
SZval az alaplapi optikai kimenetet rákötötted egy házimozi erölkődre, ami 5.1es gondolom és azt kötötted sima mezei falakra. NA most nekem az a problémám hogy nekem aktiv falaim vannak (szval benne van az erősítő) de nincs rajta optikai bemenet. SZval ilyenkor mit lehet tenni? Még egy erősítőt nem akarok bekötni elé, mert drága, másrészt meg fölösleges hogy 2 erősítő legyen.
Van valami olyasmi eszköz amit ilyenkor lehet használni? (ami átalakítja az optikai jelet, mezei erősítő számára használható jellé) -
#2187 UI: ja a bolt.. hát ez ilyen.. itt ezt mondták.. (Szeged= Balkán...) Mellesleg 2Kért lehet kapni 5.1es kártyát?
Én például 3K-ért láttam cmedia hankarit 7.1-et optikai ki-be menettel(unitel city)
Egyébként nekem az alaplapi van optikai kábellel osszekötve a házimozival és tökéletesen szol.5m-est vettem 2K körüli áron.Arra azért figyelni kell hogy a vastagabb és az aranyozott végü a jobb.Mert a TG-ben is lehet kapni ,de az olyan vékony mint a fülhalgato zsinor.És az nem szüri rendesen az interferit. -
djadji #2186 NA szóval. Az a szabályozó az előlapon van (pontosabban egy CD heyen). Van egy saját táp bemenete. itt megtekinthető mi is ez ponotosan: http://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=13952
Tuti hogy a ventik csinálják, mer ha lekötöm a ventit akkor megszűnik. Hogy a centi e a bűnös vagy a cooler szabályozó azt nem tudom de sztem nincs is értelme kideríteni (előző alaplapom szintén NF7S csak a gar hibás lett és most kaptam másikat, szval az eőző nem csinálta ezt a szabályozóval se)
Szval a ventik mindegyike ettől kapja a tápot. Ezért gondoltam hogy ha ennek a tápbemenetét leföldelném, vagy mittudomén, akkor az segíthetne, mivel (gondolom) a "zaj a tápba" innen kerül be. Mellesleg földelés nem lehet a bűnös?
Szval milyen elektronika kellene ide? (ha van ilyen)
JA igen.. Nekem egy Crativ (asszem p5400) 5.1es falamim vannak. Szval sztem nem egy nagy valami. Ezért kellene analóg kártya, mert nem hazsnálom olyan extra dologra. Ugyanakkor az is eszembe jutott hogy ha a alaplap digitális (optikai) kimenetét használnám, akkor nem lenne zajos. (soxor olvastam hoyg az alaplapi kari nem is olyan rossz, ha a digitális kimenetet használja az ember). De ehhez kellene valami erősítő (gondolom) amin van optikai bemenet merthogy a hanfalak mélynyomóján nincs ilye. Ezt nem lehetne használnnom? milyen eszkközt kellene beszereznem ahhoz hogy a digitális kimenetre rá tudjam kötni a falakt? (marhára nem használtam még optikai kábelt hanghoz.. se) És nem mellékesen hol és MENNYIÉRT lehetne beszerezni?
Kérek szépen ötlete akinek van.. kösz!
UI: ja a bolt.. hát ez ilyen.. itt ezt mondták.. (Szeged= Balkán...) Mellesleg 2Kért lehet kapni 5.1es kártyát?
-
#2185 Mekkora a távolság az alaplap hátulsó része, és a ventiszabályzó között? (Hol van a gépben a ventiszabályzó?)
100% hogy a ventiszabályzó a bűnös? (Ha lekötöd, akkor megszünik a jelenség?) -
#2184 Nem tudom milyen bolt ez, de mindenféle hangkarit kapni rendesebb helyeken...akár 2K-ért... -
Lacika 79 #2183 :D
az szép egy bolt lehet. bár inkább a vevők igényei egyenlőek a nullával. szvsz alaplapi hangkártyát 1 hétig használtam, mikoris elszállt az Audigy2-m. annyi bőven elég is volt belőle. -
djadji #2182 Senkinek nincs ötlet a zakatoloó alaplapi kártyával?
Egy boltban kérdeztem a 5.1es hangkeltőket.. azt mondták talán van még 1 db.. az is porosan.. mer már nem rendelnek ilyet, mivel minden lapon van integrált....
szval valamit kezdeni kéne vele, ha nem akarok venni 1et 14 ropiért.. (azt hittem kapok egy simát 2000ért is akár:-(
Arra gondoltam hoyg a zakatolást a ventilátor feszszabályozó kelti.. Nem lehetne valami elektronikár beiktatni az ő tápcsatlakozója elé? hogy ne legyen ilyen zajos? vagy valami.... -
#2181 Nem fogsz tapasztalni jelentős gyorsulást. -
#2180 3200+-os sempron 400-as fsb-s a lassabbak 333-asak. -
mergal #2179 Jah és ha belemegy akkor érdemes lecserélni a 2,5 bartonomat ilyenre???? -
mergal #2178 Sziasztok!
Nekem sima NF7 es alaplapom van! Olvastam hogy a 400fsb procikat bírja még az abit.com on. Akkor ez azt jelenti hogy a 3000+Sempron még belemegy?? -
#2177 2400+ XP-t vehetsz bele, aminek FSB-je 266. Ilyet leginkább csak használtan kapsz. Érezhető sebességnövekedés lesz a 850-es Duron után, persze kérdés, mire akarod használni a géped. -
#2176 Tudom, viszont nem tudom, az enyém milyen. A Softmenu-ben nem jelenek meg az autodetect opció, csak a user define (legfrissebb BIOS). Van más lehetőség ennek a megálmodására? -
#2175 Van 333MHz FSB-s 3200+ is, meg van 400-as FSB-s is... -
colomano #2174 Sziasztok! Láma vagyok, ezért szerteném, ha segítenétek. Van egy Chaintech 7KJD-s alaplapom. Jelenleg 850MHz-es Duron "szakít" benne. Megérdeklődtem, s azt mondták, hogy XP2400+-ig tud 100/133FSB-vel. Ez mit jelent konkrétan? Milyen procit érdemes bele venni, érdemes-e egyáltalán? Előre is köszi. -
#2173 Köszi a tippet, igazából azért próbálnám ki, mert nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy a procim FSB-je nem 400-e. -
#2172 3 modullal is megy a Dual Channel. nincs rá sok esély, hogy bírja a 400-at a proci, sőt a Samsung ramoknak sem jósolok annyit. Próba cseresznye, vedd ki a Samsungot, és 10MHz-enként menj följebb az FSB-vel, de az FSB/DRAM arány legyen 3/2. Keresed meg azt az FSB-t ahol még stabil a proci. SuperPI-al tesztelj. Ha hibázik valahol, vagy be se bootol emelj feszt, max 1.75voltig. Így keresd meg azt a legmagasabb órajelet ahol még stabil a procid. Ha megvan állísd át az FSB/DRAM ratiot 3/3-ra és teszteld a ramokat memtest-x86 progival. Ha stabil örülj neki, ha hibázik a progi/be se bootol a gép vedd visszább az FSB-t amíg telejesen hgibátlan nem lesz. Good Luck! -
#2171 Sziasztok! Nemrég vettem egy NF7-S v2.0 alaplapot. Ami van hozzá: Barton 3200+ 333FSB-s proci, és 2x512MB 333MHz + 1x256MB 333MHz RAM.
A kérdés: érdmes lehet-e a procit 400-as FSB-n járatni? Van rá esély, hogy bírják a RAM-ok vele szinkronban? (Kingston ill. Samsung márkájúak) A másik, hogy mivel járok jobban: 1GB Dual Channelben, vagy 1,25GB három slotban? Most be van rakva mindhárom RAM, viszont indításkor kiírja, hogy Dual Channel Detected... ez mitől lehet?
-
djadji #2170 Sanyix: az én géppemmel is csinálhatnál valamit.. mindegy mit... csak szünjön meg.. :-)
Szval.. tud valaki valamit arról hoyg egy alap 5.1es hangkari mennyibe van? na meg hoyg az akko rtuti hogy ha külön kártyát veszek az akkor nem fog zakatolni?
Lada: kipróbáltam lekapcsolni mindent.. még ah a master hangerőt némítom is akkor is zakatok . kevésbé de haklható...
Na most mit tegyek? -
Lacika 79 #2169 hm, nekem 6600GT van, egy Zalman terpeszkedik rajta, és az elfér. Asszem akkor a 6800-nak is el kéne -
#2168 Jameg kifújtam a gépemből a port bár nemhiszem hogy ettől megjavulna. -
#2167 Ez nagyon furcsa, most tűnt fel, hogy teljesen megszűnt a sercegés! Nemtudom mitől és mikor, de most tűnt fel pár perce. A gépemen semmi nem változott, csak az hogy ma egy LG 52x-es cd olvasó helyett, beszereltem egy LG 16/48x-os DVD olvasót. De megszűnt és ez a zsír :)
Amúgy persze alaplapi hangot használok. Végre újra zajtalan tökkéletes hangja van :) -
#2166 Sajnos a gépekben használt 12V-os ventilátorok PWM-el (az egyenfeszültség elektronikus szaggatásával) állítanak elő több fázisú váltóáramot, és ez által forgó mágneses teret. Ezek a nem megfelelően árnyékolt eletronikákat, megszórhatják, és ennek az eredménye lehet a zakatoló hang.
Első sorban meg kéne keresni, hogy pontosan mi zavarhatja az alaplapi hangvezérlőt, és meg kell próbálni valahogy kiküszöbölni.
Első lépésnek javaslom viszont, a Start/Kellékek/Szórakozás/Hangerőszabályzó megnyitását, és az összes nem használt csatorna lenémítását. (főleg CD audio!).
Általában a fő hangerőn és a wave-en kívül minden lenémítható.
Ha így is megmaradt a jelenség, akkor sajnos vmi megszórja a hangvezérlőt egy elektomos zavarjellel, vagy szériahibás az alaplap. -
djadji #2165 na ok.. és ezzel lehet kezdeni valamit? te is alaplapi hangot használsz? vagy ez belehangozhat a normál külön kártyába is?
Mer sztem az az egyetlen megoldás hoyg veszek egy 5.1es kártyát és elfelejtem az alaplapit. De abba is belehangzik akkor.....
Na meg a másik hoyg milen kártyát vegyek. Nekem olcsó kéne 5.1es és analóg ami normális... (mivel a creativ 5.1es falaim vannak... és én ugyan nem veszek egy digit erősítőt azért hogy CS meg WOW közben halljak ezt-azt meg tudjak rajta rádiót halgatni... :-))
Szval...:
Javítási javaslat? Vásárlási javaslat? (nekem egyik sincs...) -
#2164 Hmm. Érdekes, amíóta új videokártyám van, amin ventillátor is van, énis hallok valami zakatolást (attól függően, hogy hány fps van egy 3d-s alkalmazásban), bár ez elég halk, de fülhallgatóval hallható. Az eddigi videokártyámnál nem volt ilyen, azon csak passzív hűtés volt. -
djadji #2163 Aha.. megvan. Rájöttem mi a hiba. Tettem a gépbe egy ventiszabályózót, olyan ami figyelia hőmérsékletet és annak függvényében emeli a ventik a fordulatát, szval egyszerűen halkabbak a ventik, ha nem muszáj akkor nem forognak maxon. Ne az a izé hangzik bele az alaplapi hangkeltőbe. Lehet ezzel valamit csinálni? A régi NF7-Semen nem volt ilyen hiba csak az elszállt valami miatt. Most kicserélték adta 1 másikat .. de ha jól tévedek eleinte ez sem csinálta.
Szval valakinek van valami ötlete mit lehetne vele kezdeni? (árnyokélni vmilyen vezetéket.. vagy mittudomén...)
-
#2162 Próbált már valaki 6800/6800Le/6800GT videókártyát ilyen alaplapba tenni? A hűtés elfér, vagy túl közel vannak az AGP slot melletti kondik? -
#2161 Driverhiba?