2520
Fenti ket lap a tema
  • Narancs
    ugyanilyen a konfigom, kivéve a hűtőt...
    BIOS frissítést tettél föl?
    Tedd fel a legújabbat.
    Amúgy alapból, illetve terhelve hány fokos a procid?
  • dave69
    Hali! Segítsetek!!!!
    NF7-S V2.0 alaplap. 512MB ram,barton 2600+ proci rajta Falconrock II venti.
    A probléma a következő: kb 2 hete a gépem magátol kikapcsolt és az alaplap elkezdett "szirénázni".
    Akkor kikapcsoltam a biosba a pc healtnál azt a funkciót hogy leállitsa a gépet ha a venti meghal, és a riasztási hőmérsékletet is 75C-re állítottam. Sajnos nem értem el vele semmit!
    Főleg játék közben csinálja ha tölti, vagy az intézőben rendezgetem a fájlokat, hirtelen lelassul és kb 1percen belül kikapcsol. Aidában megfigyeltem hogy ilyenkor a proci kihasználtsága 100%-ra ugrik és ugy is marad amig ki nem kapcsol, viszint a proci höm. ilyenkor csak 56-58C!
    Mi lehet a baja?????
    Találkoztatok mát ilyennel????
  • ZaJanga
    thx
    Ma ledúrom a régi nForce drivert és felteszem én is az 5.03-ast.
  • Narancs
    sima uninstall volt ha jól emléxem.
  • ZaJanga
    Simán uninstalláltad a régieket vagy a driver cleanert is ráengedted?
  • Narancs
    Asszem nekem most az van fent.
    Semmi gond vele, nekem stabil. mondjuk nekem a többivel sem volt problémám...
  • ZaJanga
    Hi!
    Mi a tapasztalat az 5.03 as driverrel?Stabil?IDE-része milyen?
  • Narancs
    Látod ezért.
    Hiába 400Mhz es a ramja, ha csak 333Mhzen fut, mert az FSB -je annyi a procinak...
  • 0ppika
    Egyforma a procink is.
  • barret
    Nekem 2455/963 2x256 ddr 333@348. De tudnám még feljebb húzni,kb 2500/1000-ig.
  • Narancs
    lehet, ha neki a procija 333Mhz FSB -s, és dualban hajtja az FSB vel akkor a 400as ramja csak 333on megy...
  • 0ppika
    Hi!
    Az hogy lehet hogy egy heveromnak és nekem is nf7-s alaplapunk van, neki 2x256/400-as memória van dualban, nekem 1db 512/333-as van, és az aida szerint a memória írás/olvasás szinte hajszálra azonos.
  • [Jakuza]
    Nincs mint mar leirtam, azon csak egy ALC650es analog codec van.
    Sima analog 5.1et lehet belole csak kihozni a Realtek driverrel, ami innen leszedheto: Realtek Honlap
  • Stann
    Okés, köszi, hasonló választ reméltem!
    Első látásra elég csupasz volt a lap, de végülis mi legyen még rajta!
    Örülök, hogy maradhattam az ASUS-nál, de tapasztalatot max. évközben birok mondani, mrt most csak a jó öreg A7V333-asomat használom!
  • TopGun
    Hi! a sima NF7 lapon is van integralt 5.1-es digi hangkartya?
  • AMDFan
    Biztosan nem fogod megbánni.
    BIOS-ból rakd fel a legújabbat aztán mehet látástól vakulásig.
    Nekem 13 hónapja van meg az A7V8X-X és EGYSZERSEM fagyott le. Semmi véletlen fagyás, semmi mellébeszélés. Atomstabil.
    Ja és tuningoltam benne a procit.
    Mondjuk még ezzel az Abittal sincs semmi problémám. Bár ez még csak egy hetes.
  • Stann
    No, végülis a A7V8X-X-et vettem meg.
    Chopet leszámítva kb. ua, mint az NF7, csak az Abit a jobb lapok után tesz egy betűt, míg az Asus a butítotakhoz.
    Amúgy úgy voltam vele, hogyha nem lesz a boltban az Asus, akkor jó lesz az Abit is, de volt. REmélem nem fogom megbánni!
  • [Jakuza]
    NF7 -en nincs Soundstorm, csak az NF7-S lapon.
    Egy digi 5.1-es integralt hangkartya egy ALC650 analog konverterrel. A digitalis resze kb minosegileg egy Creative SB Audigy2 hangkartyaeval egyezik meg.
    Sajnos az ALC650 resze mar egy mas teszta, az mar kozelsem olyan jo minosegu cucc. (Csak ez van az NF7-es lapon)
    Sajnos ez eleg zajos igy minosegileg nem a legnyerobb cucc, de van kulon ehhez is meghajoprogram amivel 5.1et lehet elocsikarni, bar mint feljebb emlitettem kozel sem Soundstorm minoseg.
    Amugy az Asus A7v8x-x lapon egy ADI 1980 6 csatornas cucc van ami meg az ALC650nel is rosszabb.
  • Stann
    Okés, köszi szépen!
    Szóval akkor pontosítok, hogy értsetek is:

Nekem ez egy második gép lenne Szegedre, amin max. filmet nézni, és Programozni kéne, Linuxot, esetleg ilyen alapabb hálós játékok(q3), szóval a teljesítmény abszolút nem lényeges, mivel egy GeForceMx400-as kártya lesz benne. Ezért lenne inkább fontos a stabilitás és kompatibilitás, mint 5% teljesítményplusz. Ebben a gépben vsz. SATA-s vinyo sem lesz. Itthon megvan a jobb gépem, ezt fejlesztgetem, tuningolgatom.
    Először én is a Via400 mellett voltam, de ahogy láttam az érveléseket, annyira nem jobb az NForce(kizárólag az én szempontomból), és az újitások sem érdekelnek annyira, az az 5% 3dmark meg még kevésbé.

És bocs már, hogy ennyira parázok itt egy alaplap miatt, de ezeket túlságosan is át szoktam rágni, mivel nem szeretnék szervízbe járkálni, vagy utána meg azon parázni, hogy a másik lett volna a jobb.

Ja, és amugy mi aza Soundstorm?
  • Narancs
    Jóval olcsóbban?
    Mindössze 665 forint a külömbség az A7v8X-X és az Nf7 között...
    665 forintért pedig igazán megéri az NF7!
  • AMDFan
    Azért, mert tudom mi a különbség a kettő között, mivel van mindkettő.
    Ugyanolyan procival hangyányi különbség van a két lap között.
    Figyelj. Az NF7-S tényleg megéri, szerintem is a legjobb választás a K7 platformra.
    De Stan azt írta, hogy sima NF7-et vesz, amin nincs SATA és nincs Soundstorm. Pont az a két értékes dolog ami miatt megérte volna NForce lapot venni (ugyanis SATA és SStorm még a fullos KT400on sincs).
    Hidd el, hogy nem akarok senkit hülyeségre rábeszélni, tapasztalatból beszélek, te pedig megnéztél pár szaros szintetikus tesztet ami alapján az NForce 5%-kal gyorsabb, ha gyorsabb egyáltalán.

Szerintem a következő dolgok miatt éri meg NForce lapot venni:
    1. Soundstorm
    2. SATA
    3. Tuning
    4. Dual Channel

Ezek közül 1 és 2 csak az NF7-S(L)-n van, a 4-es teljesítménytöbblete elhanyagolható (Stan írta, hogy neki sem fontos, lehet, hogy csak egy ramja lesz) a 3as szintén nem fontos neki.

Mit nyújt a KT400 jóval olcsóbban?
    1. Ugyanazt a stabilitást (vagy többet, mert a VIA-nál biztosan nem lesz gond az IDE driverekkel, mellesleg a haverom lapján (A7N8X-Deluxe) szintén vannak gondok az IDE vezérlővel, konkrétan amiket Stan is írt)
    2. Ugyanazt a teljesítményt (az a pár % múlhat az NForce agresszív rambeállításain is), de ha úgy tetszik akkor 5%-kal kevesebb telesítményt.
    3. Ugyanazokat az extrákat.

Összeségében: Ha az NF7-S vagy A7N8X-E mellett dönt akkor azt mondom OK a legjobbat választja minden szempontból!
    De az Nforce2 lényegét veszítené el azzal, hogy NF7-et vagy A7N8X-Xet vesz. Akkor már inkább egy KT400as vagy KT600as deszka.
    Na tovább nem tépem a számat, remélem Stan megfontolja és belátása szerint dönt.
  • AMDFan
    Látom rajtad is kifog a késői óra.
    Nem írtam, hogy nincs rajta LAN.
    Azt írtam, hogy SATA nincs a sima NF7-en.
  • [Jakuza]
    Meg a dual channel, a LAN szerinted nincs rajta pedig van.
  • Narancs
    "Szerintem sokkal jobban jár egy A7v8x-x lappal mint egy sima NF7-tel."

Részletezd, már miért lenne jobb?
    Mert neked is ilyen van?
    Vagy mert tetszik a dogoza?
    Vagy miért bazz?
    nForce2 a legjobb K7 plattform chip, ár / értékban pedig az NF7 a győztes.
    Ez tény, nem vélemény!
  • AMDFan
    Igaz igaz, összekevertem.
    De vegyétek figyelembe mikor írtam a hsz-t :)
    Jakuza: "Az Nforce2 meg lenyegesen jobb mint a KT400 a kulon busz orajelgenerator miatt, ezert a tuning szempontjabol lenyegesen jobb mint a KT400 , mert ott el a PCI 33MHzes megkotes."

De Stannek a tuning lényegtelen.
    Szerintem sokkal jobban jár egy A7v8x-x lappal mint egy sima NF7-tel.
    A7N8X-X meg abszolút szar választás, mert az aztán halálra butított.

"Az Asus A7V8X-X uzemkepeslap ez teny, viszont annyira butitott, hogy ovok mindenkit a megveteletol"

Miért is annyira butított? Van rajta hangkártya, LAN. SATA nincs. De az a sima NF7-en sincs. Szóval ezt én erősen megkérdőjelezném, hogy túlzottan butított.
    Az A7n8x-x az igen. Az tényleg "túlbutított".
  • Stann
    Ja, az A7N8X, csak az már drága, egy ötöst meg pluszba nem ér meg. Esetleg az X-es változata, ami annyiban különbözik, hogy memory dual channel, ami annyira nem is fontos. Csak még ez a butított is drágább az nf7-nél!

Jó lesz azaz nf7! :)
  • Narancs
    Ja, vehetsz A7N8X -et is, csak ne azt ami dupla X -es mert az butított.
    Persze az ASUS drágább is.
  • [NST]Cifu
    ASUS-ból is van nForce2-es, nem? :)))
  • Stann
    Okés, köszi, akkor marad az NF7!

Pedig bíztam egy kicsit, hogy az ASUSt mondjátok! :)
  • Narancs
    jobb
  • Narancs
    Kevered a szezont a faszommal. (má bocsánat)
    A K8T800 az 64 bites deszka, viszont a KT880 az K7 plattform deszka...
    Szóval amit leírtál abból egy mondat sem igaz.
  • [Jakuza]
    Jobb.
  • Stann
    Ahogy néztem az árakat, az nf7 és a7vn8x-x egy árban van.
    Jobb azaz nforce2?
  • Stann
    Még nem vettem meg egyiket sem, ha minden igaz, hétfőn veszem meg, mert nem volt. AMúgy a sima nf7-es mellett döntöttem, mert az az olcsóbb. A A7V8X-X-ről már lebeszéltem magam, mivel tényleg régebbi. Ellenben az A7N8x-x -en gondolkodom még. Tudom, hogy butított, de nekem csak egy sima staabil lap kell, tuning nélkül. Az itthoni gépemben is ASUS van, és semmi baj vele.
    2 ismerősömnek is NF7-je van, és mindkettőnél bugzik az IDE vezérlő, nem minden vinyót ismernek fel, és tuning helyett nekem többet érne a stabilitás.
  • [NST]Cifu
    Az Nforce2 pedig semmivel sem jobb mint a KT400, csak nyújt pár extrát (ezzel együtt drágább is).

Meg egy 'picikét' gyorsabb is...
  • [Jakuza]
    Hat en ezzel ellenkezek kicsit.
    Az Asus A7V8X-X uzemkepeslap ez teny, viszont annyira butitott, hogy ovok mindenkit a megveteletol.
    Az Nforce2 meg lenyegesen jobb mint a KT400 a kulon busz orajelgenerator miatt, ezert a tuning szempontjabol lenyegesen jobb mint a KT400 , mert ott el a PCI 33MHzes megkotes. Az AMD64es lapoknal ma me'g nincs ertelme nyilatkozni, mert olyan keves a 939-es lap.
  • AMDFan
    Stan: Sima NF7-est vettél vagy NF7-S(L)?
    Mert a sima NF7 semmivel nem nyújt többet mint az A7V8X-X ha nem akarsz tuningolni. Viszont jóval drágább.
  • AMDFan
    Narancs!
    Ne szidd légyszíves az Asus A7V8X-X-et.
    Nekem van egy NF7-S lapom, és egy A7V8X-X is.
    Mind a kettő nagyon jó kis alaplap.
    Az Nforce2 pedig semmivel sem jobb mint a KT400, csak nyújt pár extrát (ezzel együtt drágább is).
    A KT880 pedig nem az Nforce2 ellenfele mivel az már 64 bites platformra készült.
    a KT880 az Nforce3 "ellen" jött ki és bizony jobb is annál...
  • Narancs
    Mázlid van, nekem kb fél év után lett hangos, aztán kb 1 éves volt mikor kinyiffant...:(
  • barret
    Nekem még a kis venti üzemel! :)) majd másfél éves a lap...