ABIT NF7-S / ABIT NF7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és ha igen akkor még menthetõ nem?Mondom ad képet meg bootolna meg flashelne is csak hát a fájlnév nem stimmel
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nf7 1.1 alaplapomat "véletlenül" Cmos reseteltem.Ezek után elindul, de nem ad képet.kicseréltük a Agp-s vidikártyát PCI-osra s lám lett kép!DE!egyfollytából a floppyról akar bootolni s biosfrissitést akar csinálni.Ezzel semmi baj mert leszedtem a legújabb biost hozzá meg a flasht, de mikor felülírná afájlt akkor kinyögi nekem hogy nem jó a fájlnév!Már mindennnek leneveztük azt a szerencsétlen *bin-t(bios,nf723,hópihe....) de semmi!
Tipp?
Ott megtalálsz mindent, amúgy nekem eddig egyik driverrel sem volt látványos problémám (leszámítva azt, hogy a sima hangkimenetnél csak a melsõ hangfalpárt használja a SoundStorm...)...
A hangkártya irq-ját nem tudom állítani, másik slotban sem mûködik, APIC a biosban enabled.
Ami vicces, hogy ez az egyetlen pci kártya a gépben. Más hangkártyával is próbáltam, ugyanez.
Jó mi? Mondjatok rá vmit!
Vettem egy Abit NF7(-S) v2.0 lapot.
És eléggé lassúnak tûnik a KD-7-hez képest😞(
Tudnátok mondani a lapkakészlethez új és jó drivert mondani?Mert hallottam, hogy némelyik driverrel gondok vannak (hangkártya,agp,stb,stb...)
\"Ostoba beszédre hallgatás a felelet.\" \"Inkább tisztes halált, mint gyalázatos életet.\" \"Ki hogy él, aszerint gondolkodik.\"
Mit sütsz kis sz?cs? Tán sós húst bazdmeg?
Thx!
\" örökké nem eshet.... \"
2.: A proci sebessége valszeg a ram sebességéhez lett igazítva (milyen ramok vannak a gépben? 266Mhz-esek?)
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Lehet hogy ez csak nálam van így?
Neked bárhova teszed õket dualban megy?
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Mert ha az nem támogatja a 8x AGP-t, akkor felesleges állítgatnod.
#1290Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!
Teszteld le terhelés alatt, és nézd a hõfokot AIDA-val, vagy valami hasonló monitoring programmal (AbitEQ, stb.). Szinte biztos, hogy a hûtés körül valami nem stimmel...
Nem akarja elfogadni az FSB -t amit eállítasz, vagy mi?
Pontosabban: látsz a deszkán 3 slotot a memória modulok számára, ha dualban akarod hajtani õket, akkor rakd az egyiket az elsõbe, a középsõt hagyd üresen, majd a másikat tedd az utprsó résbe!
És voila! Dualban megy! A gép indításakor ki fogja írni!
Haveromnak ugyan nem ez van, hanem s7-8x asszem, de a lényeg, hogy az 1.8-as celeron helyett 2.4-es p4-et vett bele, és nem megy, csak 1.6-on, és NAGYON lassú (5-6 perc amíg a windowst betölti).
Letöltöttük hozzá, és felraktuk a legújabb BIOS-t, de nem segített. Egyszerûen nem jó a procihoz az alaplapja, vagy valami más probléma van. (A proci fsb-je 800 lenne, de az alaplap csak 533-at tud asszem)
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Ez nem túl magas?
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
Kb 2 honapja uj winyo ment bele, meg 1 hete a plusz 512-es ram modul.
De az uj ram bekerulese elott is megvolt mar a problema! Ram bekerulessel egy idoben formattalt vinyora ment fel az xp is, norton antivirus 2003, es a napokban Kerion tuzfalat is kapott, mert eloszor azt hittem, szoftveres lehet a fagyas.
Tuning semmin nincs, eppen te irtad le a proci huzast, de azota is talomban van, kinyomtattam magamnak az eljarast, de igy el sem merem kezdeni.
De azert delutan jobban a kormere nezek ma, asszem.
Lehet-e a lap hibaja, hogy allandoan fagyogat a gep. Jatekoknal 10-15 perc mulva fagyas, egyeb esetekben tovabb birja.
Valamikor csak freeze a kep, valamikor, fekete kepernyo, es sok esetben szirenazik is a gep.
Ez MEMORIA, PROCI vagy ALAPLAP hiba lehet?
(Ram 2x256 Samsung 400Mhz es 1x512 Samsung 400Mhz)
Proci Barton 2500+
2.: Én simán rátelepítettem az elõzõ verzióra.
Ha lockos a proci, akkor csináld ezt:
CPU tuning-teszt: a Ram sebességét vagy By SPD-re, vagy alulméretezettre rakod (pl. 3/2), és emeled az FSB-t. Amikor instabil a rendszer, akkor biztosan a CPU a bûnös, tehát lehet emelni a Vcore feszt.
RAM tuning-teszt: az elöbbi fordítottja, túlpörgeted a ramfrekit pl. beállítod 3/4-re vagy masabbra, és kiszámolod a ramfrekit, majd ez alapján lövöd be az FSB-t (pl. ha 3/4-nél 145Mhz-es FSB-t adsz meg, akkor az durván 193MHz-es ramfreki lesz, ha 150Mhz-es FSB-t, akkor meg 200Mhz-es ramfreki). Az idõzítéseket ekkor is érdemes vagy Optimal-on, vagy By SPD-n hagyni.
Ami magát a tuningot illeti: alapból akkor keresd meg, hogy 1.675volton mennyin stabil (mondjuk megpróbálod 11x180Mhz-en), és így lépkedsz felfele, ha 180Mhz-en stabil, akkor emeled egy kicsit az FSB-t. Újraindít, tesztel - és ha stabil, akkor még tovább emelheted az FSB-t. Ha nem stabil, akkor adsz neki egy kis plusz feszt, és teszteléskor folyton nézzed a proci hõmérsékletét. Lentebb már Borg írta, hogy olyan 60° fölé ne menjen, de ha biztosra akarsz menni, akkor kb. fél órás folyamatos terhelés után (pl. Prime95) 55° fölé ne menjen.
Igaz ez?
Másik kérdés:
HOgyan lehet lecserélni a régi nforce driver-t egy újra?
Elõre is köszi!
Annyit, hogy nem fog felrobbanni!😊)))))))
Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair