ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Borg & Cifu:
Thx a helpet hang ügyben. Már csak azt kellene pontosan megtalálni, hogy melyik drivert is töltsem le a laphoz. Ezügyben esetleg egy kis helpet nem dobnátok?

Thx!

\" örökké nem eshet.... \"

Narancs
SÍ!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

[NST]Cifu
Vazzeg, ne idegelj már, adj neki még feszt, és kész!!!
Nálam a 11x200Mhz csak 1.85volton megy, és ezt csak elöbbi 2 oldalon nem is egyszer említettem...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

CoolStuff
Milyen középsõt hagy üresen?
Slotot, vagy mit?😄DDDDD

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

Narancs
Ki fogja írni amikor bekapcsolod a géped!
Nálam legalábbis így van!
Amúgy ha a középsõt üresen hagyod az a DUAL...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Na helló!Tuning ügyben van egy kis problem.11*200 3/3 1.675v-nál a gép sem indul,11*195 3/3 1.65v-nál a winfos bejön,de 3D-s cuccokat már nem indítja,11*190 3/3 1.65v-nál egyenlõre stabilan mûkszik a rendszer.Ez mind agressive rammal.A konkrét gép:NF7,2500Bari,512DDR 333MHZ Kingston C2.5,SilentBreeze III.Szerintetek miért nem tudom fentebbhúzni a procit?A ram nem bírja,a proci,vagy nem elég a hûtés?/47 fok fölé sosem ment a winfosba/Vagy csak simán belenyúltam egy nem tuningbarát prociba,esetleg birka vagyok a beállításokhoz?Légyszi segítsetek,hátha ki lehet hozni többet a technikából.Elég sok emberkének megy a 2.5Bari 3-3.2-n.Ezt a szinkron nem szinkron dolgot se igazán vágom.Lehet hogy 400MHZ-es ramm(ok)al jobban bírná?
ha dualba rakok 2db memoriát (400mhz) azt honnan fogom megtudni hogy dualban van? (na ez értelmes volt😊

[NST]Cifu
Mikori alaplap és mikori Bios van benne? Ha nincs gondod vele, akkor ne frissits, nekem is egy viszonylag régi BIOS-om van, mert azóta csak olyasmiken változtattak, amik engem nem érintenek.

Driverbõl a legfrissebbet rakd fel, amit az nVidia oldaláról tudsz letölteni.

CoolStuff
Hi Torry™!
BIOST mindenkébben frissíts, az nforce2 driverbõl meg a legújabbat rakd fel!

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

Hi all!

ABIT NF7 V2.0-as lapom van.
Kérdésem az lenne, hogy melyik Nforce2 driver-t rakajam fel.
Másik: Érdemes-e BIOS-t frissíteni?

Elõre is köszike!

CoolStuff
Hi all!

FL
Nem nyomogatni kell, hanem lenyomva tartani, ráinditani a gépet, és csak akkor felengedni az INSERT gombot, ha csippant a bios.
Matthewpamer
beállítottam biosnál is a 8x agp-t,meg a gépen is de semmi.mit kéne csinálni?

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

Kösz szépen,tuningra fel!!
cifuatwork
1.: Az Inser gombot nyomogatni kell Bootolásnál - nálam ha nem is mindig elsõre, de sikerült...
2.: Amikor a BIOS-t menti, akkor nem fagyhat le, max. az áram mehet el... 😊

Mem=nem😞
O.K.Azt megmondanád ha véletlen nem jut el a bootképernyõig sem akkor ez az insertgombos trükk milyen valószínûséggel mûködik?A KX7-en egyszer sem mûködött,mindig bioskisütés lett a vége.Meg van ez a biosmentésnél mem lehet kikapcsolni a gépet dolog.Ez rendben is van,de mi van hogyha akkor fagy le.Hogy indítsam újra ill. hogy kapcsoljam ki?Valahogy resetelni kell,vagy kikapcsolom a tápot?
cifuatwork
Eleddig én még nem láttam megbízható és stabil windows alatti FSB állító programot NF7-hez...

Lehet, hogy régimodú vagyok, de én egyenlõre a BIOS alól történõ tuningot látom csak reálisnak, márcsak azért is, mivel itt jóval érzékletesebbek a hibák (bootképernyõig eljutott? Windoes felállt? Prime95-öt meddig bírta?).

Mostmár jöhet a tuning😊Az eredményekrõl majd beszámolok,persze csak akkor ha ez érdekel valakit.Bár ezt kétlem😞Tuning ügyben adhatnátok tanácsot mit,miért,hova,meddig.Szerintetek biosból érdemesebb tuningolni,vagy valami winfoson belüli progival.Mert ahogy látom így winfosban is be lehet állítani mindent(Vcore,fsb,...)
Nem a biossal volt a gond,hanem a vezeték volt a szar.Az már csak érdekesség hogy folyamatosan cserélgettem õket és egyszercsak jó lett.Az a szerencse,hogy volt itthon pár kábel.
cifuatwork
Érdekes, pedig akkor mûködnie kellene, ha a BIOS-ban jól van beállítva...

Köszi mindenkinek a segítséget,a floppy agymenés megoldódott.
Matthewpamer
radeon 9600

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

cifuatwork
A Bios-ban be lehet állítani, hogy hányszoros AGP-ként müködjön a port. (fejbõl nem tudom melyik menû, de nem olyan nehéz megtalálni 😊)

Amúgy milyen videókártyáról van szó? Mert ha GeForce 4MX vagy Ti4200, esetleg Radeon 8500(/9100/9000/9200), akkor a 8x AGP nem fog gyorsulást okozni...

Matthewpamer
azt hogyan?nem a biosba kell vmit beállítani?

cifuatwork
Kb. tavaly õsz óta csak 2.0-ás NF7 deszkákat lehet kapni, szóval ha 1.1-est adtak, akkor sanszos, hogy valami javított vagy visszavitt példányt vágtak hozzád....

biosfrissités, hátha!
Matthewpamer
hi!nekem egy nf7-s-es alaplapom van,ami ugye tudja a 8xagp-t,és a videókártyám is tudja.de hiába állítom át 8x-os agp-re,ha újra megnézem,akkor megen kivan kapcsolva.mit kell csinálni?

Halihó!

Tegnap kaptam vissza a lapkámat(NF7-S 1.1) gariból(adtak egy teljesen ujjat) s azt vettem észre hogy a USB egyáltalán nem megy rajta.De semelyik!Biosba engedélyzeve ven(USB1.1+2.0 és mindkettõ fül OS-en van-Default-) s alegújabb driverek vannak fent.
Ami az érdekes az hogya manualba irják hogy van rajta usb és keyboard jumper,de én seholse találom a lapkán!

5let????
Nem lehet, hogy a floppy tápkábelt fordítva dugtad rá? Némelyikre rá lehet! Ilyenkor tipikusan folyamatosan ég a ledje, és pont ezt a hibát dobja bootoláskor.
Köszömtem szépen,ismét sokat tanultam.De ez a rohadt flopesz miért nem megy aztat nem tudom.Kicsit idegesít.
[NST]Cifu
Driverhiba. Az nVidia honlapjáról szedd le a legfrisebb Audiódrivert.

[NST]Cifu
Nagyon egyszerû: beállítod elõdleges Boot-eszköznek a CD/DVD-romot, fogod a WinME CD-t, berakod a CD-meghajtóba, reset, és a bejövõ menüben Parancssor indítása CD-támogatással - és voilá. A C:\ partició mindig FAT32-es ezen megfontolásból, ide rakom a BIOS-okat és eféléket, és innen lehet azokat futattni.

Ha csak menet közben romlik el a hang, azt okozhatja melegedés és/vagy tápellátás gond is.
Vagy egyszerûen csak a játék/driver a bugos.
Üdv!

Csak egy gyors kérdésem lenne az NF7-S lapkával kapcsolatban. Azaz egészen pontosan azon belül is az integrált hangkártyájával kapcsolatban. Miért van az, hogy játékon belül egy idõ múlva elkezd torzítani a hang és "sisteregni"?? Csak úgy se szó, se beszéd magától elromlik a hangminõség!
Szerintetetk ez mitõl lehet?? Járt már valaki hasonló cipõben??

Thx!

\" örökké nem eshet.... \"

Azt megtudnád mondani,hogy a dos parancssort hogy lehet behozni hogyha kinyiffan a winfos?Vinyó format,Memtest progi,biosfrissítés:ezeket hogy kerülöd meg floppy nélkül?És ezt most komloyan kérdezem.
[NST]Cifu
Elvileg a nélkül is mûködnie kell, de ez a plusz csati nagyban javít a deszka stabilitásán, és ha tápodon van ilyen (kellene lennie, a P4 megjelenése óta csak ilyen tápokat lehet kapni), akkor miért nem dugod be?

A Floppyra túl sok ötletem nincs, bevallom az én gépemben kb. 4 éve nincs floppy - minek? Ott van az E-mail, vagy a CD-író... 😊

Igen,floppyn van.
First boot device:Floppy
Swap foppy drive:disabled
Boot up floppy seek:disabled
Report no fdd for os:disabled
Floppy 3 mode support:disabled
Ezek vannak beállítva,de ez is a default.Próbálgattam már többet is engedélyezni,de nem jó.Van viszont a lapon egy ATX12V1 nevezetû négyszögletû csati,ami valami külön 12V-ot adhat a cuccoknak.Ide nem dugtam rá a tápot,csak az ATXPWR1 nevezetû fõcsatira,ahhonan ugye megkapja a 12V-ját.Ennek esetleg lehet köze hozzá?Az elõzõ deszkán nem volt ilyen kiegészítõ csoki.
[NST]Cifu
Engedélyezve van a Floppy bios-ból?

Szasztok Abitfanok!Ezt már az új rendszerrel írom,de azért van egy kis gondom.Nf7,2500Bari,360W Chieftech került a gépbe.Szépen mindent felismert,csak egyedül a floppy meghajtóm nem mûködik.Ilyenkor mi van?Szerintem jól van bekötve a tápba és a deszkába is,töbször is ellenõriztem,másik vezetékkel is néztem.Indítom a gépet és ezt vágja az arcomba:"Floppy disk(s) failed (40)".Ezután F1 betöltõdik a win me és látszólag minden mûködik.A rendszerinfókba az eszköz megfelelõen mûködik,ütközés nincs,kérdõjel nincs.Berakok egy lemezt és meg se mukkan,nem boottol.Azt azért tudni kell,hogy a winfost csak frissítettem,nem telepítettem teljesen újra,az illesztõprogramokat az frissítette.Viszont nforce drivereket nem tettem fel még.Egyébként tervezem majd a me reinstallt,csak egyenlõre a floppy driver jobban izgat.Elõtte egy KX7 VIA-s lap volt.Érdekes hogy most egy hibrid géppel netezek,nforce-s alaplap megy VIA-s Hyperionnal.De akkor is:a floppynak mûködnie kellene!Mi lehet a gond,mit szúrtam el.Köszi a válaszokat!
Gabesz amd64
Az a helyzet hogy game over Maszka!
azt mondja az alaplapod mint nekem két éve puposodni fog a kondi azt vége lesz mint a botnak(alaplapnak)
heheheehhe

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Köszi!Ha valami probléma felmerül,akkor még írogatok.
[NST]Cifu
Nem melegszik annyira, hogy foglalkozni kellene vele, fõleg nem sima NF7-nél.

Köszi a tanácsokat,megfontolandó minden amit írtál.Ha nagyon szarakodik úgyis eljön az XP ideje.Azt még megtudnátok mondani hogy a déli hídra vagy mi a frászra kell-e bordát rakni,vagy nem annyira melegszik?
[NST]Cifu
Szvsz elég komoly hibát követsz el. Az nVidia utolsó 98/Me nForce drivere a 2.41, ez pedig valóban eléggé szakállas. XP-hez a legfrissebb a 3.13, ez 2003 Novemberi, illetve van egy újabb IDE drivere, a 4.13, de ez is csak XP alá. Szvsz ehez a géphez nyugodtan rakd fel már az XP-t, ha annyira kell az Me, akkor azt meg felrakhatod egy másik particióra (én is így kezdtem, aztán két hónap után töröltem a Me-t, mert az XP-t sokkal jobban megkedveltem). Egyébként az 512MB-nál nem tudom mit aggódsz az XP memóriaigényei miatt...

BIOS ügyekbe meg nézd meg az #1078-as hozzászólásomat.

Neheze=nehezen😞
Nem 98-at,hanem ME-t./Bár szinte ugyan az,csak mégse/A mostani konfigon is ez van,meg ezt használom vagy 2 éve.Ha arra gondolsz hogy a "hülyegyerek" miért nem XP-rak fel,akkor a gondolatodra válaszolnák.Azért nem használom mert nem ismerem,nincs most az életemben annyi üres hely hogy ezzel foglalkozzak,sok helyet és memót foglal,teli van hibával/állítólag/,nem indul vele pár game meg ilyesmik.Ez nem biztos hogy így van,csak amit egyszer megszokik az ember és még jó is azt neheze felejti.Meg végül is semmi gondom nincs az ME-vel,csak a támogatottsága picit a háttérbe szorult mostanában.De már most tudom,hogy hamarosan nem kerülhetem el a cserét.Ha esetleg nem erre gondoltál,akkor bocsesz hogy ennyit "dumáltam"😊A segítséget meg köszi./De azért várom a további hozzászólásokat,véleményeket,tanácsokat..../
ZaJanga
A bios amit leszedtél a legfrissebb! Flash-eld bele nyugodtan.
Ha húzni akarod mindig szinkronba legyen mert az ájemdé azt szereti.
Biztos, hogy 98-at telepítessz rá?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Sziasztok!Visszaolvasva se tiszta nekem,hogy milyen drivereket,utilitykat,álligató programokat,biost kell nekem azért majd felraknom hogy normálisan mûködjön a most vásárolt NF7 V2.0 alaplapom.Folyamatosan jelennek meg új verziók,de a hozzászólásokból úgy látom hogy mindeggyikkel van valami gubanc.Valaki esetleg letudná írni hogy miket kellene majd telepítenem?Most a netrõl ezeket szedttem le:
Bios:nf7d23.exe Bios ID:2.3 2004.03.24
Nforce chipset driver:NF7 win98me.exe/ez 2003.03.27-es,ez lehet hogy megvan a gyári cédén,még nem néztem ennél frissebbet nem találtam/
Nvidia system utility:1.08.5 2004.03.31
Vagy pedig ne is foglalkozzak ezekkel,rakjam fel a cd-rõl ami rajta van azt kész?Mire kell még gépösszerakáskor figyelnem?Ez tudom "láma" kérdés,de nem minden nap szerelgetek össze ilyen dolgokat.A mostani gép egy KX7,1600XP,512DDR 333mhz Kingston,SB Live 5.1,60 és 80G vinyó,Teac író,Acorp 300W táp,4200TI 128M.Ebbe jön az NF7,2500Bari,360W Chieftech,SilentBreeze III.A procit szeretném húzni,ha bírja 3200-ig.Legyetek oly szívesek és pár ide vonatkozó bios állítást írni,fõleg a ramra nézve./Szinkron,asszinkron ilyesmi/Ilyenkor az oprendszert,hang-videodrivert újra kell telepíteni,és ha igen akkor van valamilyen sorrend?Ez a sorrend kérdés a többi felrakandó drivernél is érdekelne.Ez most kicsit sok egyszerre,de bízom benne hogy tudttok majd segíteni a legtöbb kérdésben.Bocs hogy ilyen hosszú voltam,de eddig még sosem volt stabil,franyó gépem.Talán majd most.Köszi!
Ez engem is érdekelne.Audigy fórumban megkérdeztem mi a különbség az ES és az OEM verzió között,de nem írt senki.Pedig árban van egy kis difi,4000huf az ES javára.Bocs az offért.